Heia Nord-Norge rekrutterer til NutraQ:

Avtroppende avdelingsleder Sverre Stenersen diskuterer med kolleger og teamledere Lillian Pettersen (t.v.) og Anne-Turid Nilsen.

De håndterer en halv million kunder i 13 land: Søker lokal leder som kan fortsette å bygge lag, kultur og kompetanse

Myre-kontoret er en sentral del av det internasjonale selskapet NutraQ. Nå jakter selskapet ny leder for den viktige reskontroavdelingen.

Publisert Sist oppdatert

Med nær en halv million kunder i stadig flere land og sterk vekst, er det stor aktivitet på NutraQ sitt kontor på Myre i Vesterålen.

Tettstedet er en sentral fiskerihovedstad i nord og kommunesenter i Øksnes, som har rundt 4600 innbyggere.

Herfra håndteres alt fra kundedata til leveranser, fakturering og betaling i NutraQ, som er et internasjonalt ledende selskap innen helse og skjønnhet. 

Marius Fladvad Størdal, CFO i NutraQ.

– Avdelingen er en svært viktig del av organisasjonen og en nøkkel for å drive våre prosesser, fra «ordre til betaling», sier finansdirektør Marius Størdal

Nå jakter han altså ny avdelingsleder på Myre, som i dette internasjonale konsernet har tittelen Head of Ledger.

Avdelingslederen vil rapportere til Størdal og jobbe tett med andre kolleger – både ved hovedkontoret i Oslo og ute i verden.

Om både tittelen og arbeidsoppgavene har et internasjonalt preg, skal jobben primært utføres lokalt:

– Vi søker en leder med lokal tilstedeværelse og forankring, som kan bli en sterk kulturbærer sammen med teamet, understreker Størdal.

Er dette deg? Les videre, eller meld din interesse enkelt her!

Lang historie i Vesterålen

NutraQ er i dag en del av det børsnoterte investeringsselskapet Orkla, og har over 200 ansatte. At 15 av disse sitter på Myre, er ikke tilfeldig.

Med merkevarer som Vesterålens Naturprodukter, Oslo Skin Lab og Vitaepro i hyllene, ligger det mye vesterålsk bedriftshistorie i veggene.

Sverre har vært med lenge, men nå gir han seg snart.

En av dem som har vært med siden 2001, i det som da het Norvital, er avtroppende avdelingsleder Sverre Stenersen

Han har vært med gjennom flere oppkjøp, konsolideringer og endringer de siste tiårene.

Reskontroavdelingen har bestått gjennom alt dette – fordi kunnskapen er helt unik:

– Vi har over mange år opparbeidet oss en spesialkompetanse på akkurat det vi gjør. Her er en god kombinasjon av ansatte som har vært her lenge, samtidig som vi stadig fyller på med nye ansikter, sier Stenersen.

Nå nærmer han seg slutten på et snart 25 år langt eventyr:

– Neste sommer blir jeg 67 år. Da skal jeg gå av med pensjon, og tenker at det blir fint, sier Stenersen.

Jan Eirik Nergård og Asle Johansen har lang erfaring med helse og reskontro. Godt humør er det også mye av her!
Jan Eirik Nergård og Asle Johansen har lang erfaring med helse og reskontro. Godt humør er det også mye av her!

Finland på Teams og møter i hvelvet

NutraQ ønsker at en ny leder skal være på plass rundt nyttår, slik at den som overtar lederjobben får et halvår med overlapping, og god tid til å bli kjent med gjengen på Myre.

Her, i de gamle lokalene til en bank, er det høyt under taket, godt samarbeid og god stemning under den daglige lunsjen midt i landskapet.

Det dukker stadig opp faglige og tekniske utfordringer som må løses. De løser man best i lag. Enten på Teams med kolleger som sitter et eller annet sted i Europa, eller på møterommet i bankens gamle hvelv.

– Det er her den unike kompetansen kommer inn. Dette er ikke nødvendigvis noe du kan lære på en skole. Men de som har jobbet med det i mange år, kan akkurat det vi gjør, veldig godt, sier Stenersen.

Lokal tilstedeværelse har vært viktig for å bygge kompetansen til NutraQ på Myre

Avdelingen består som nevnt ikke bare av de 15 ansatte på Myre. Kolleger i Finland, Nederland og Spania rapporterer også til avdelingslederen på Myre.

Og flere kan det bli.

NutraQs internasjonale ambisjoner og vekst gir behov for lokal tilstedeværelse av denne kompetansen i flere land. Det handler om å forstå både lokale markeder og mange forskjellige betalingsløsninger.

Ledelse, økonomi og teknologi

Når NutraQ søker Head of Ledger, kan det høres ut som du må være en erfaren økonom. Det kan du selvsagt være – men det er ikke den eneste veien til jobben.

Du kan like gjerne være teknolog eller ha annen relevant bakgrunn, understreker finansdirektør Marius Størdal. Teknologi, automatisering og digitalisering har preget faget i mange år, og vil definitivt fortsette å gjøre det.

Samtidig handler denne, som andre lederjobber, først og fremst om å lede mennesker.

– Du må ha gode perspektiver på ledelse, kjenne deg igjen i våre verdier og være trygg på din lederrolle og hvem du er. Det er viktigere enn akkurat hvilken utdanning du har og hvor gammel du er, sier Størdal.

Som avdelingsleder får du direkte personalansvar for en håndfull personer, inkludert to teamledere.

– Du bør fortrinnsvis ha erfaring med å lede gjennom andre. Det er et viktig stikkord her, understreker finansdirektøren.

Vil du lede og jobbe på lag med denne gjengen?

NutraQ søker avdelingsleder / Head of Ledger

Kan du tenke deg en viktig nøkkelrolle i et internasjonalt konsern, med dyktige kolleger på Myre i Vesterålen?

Om stillingen

Arbeidsgiver: NutraQ

Stillingstittel: Head of Ledger / avdelingsleder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Myre, Øksnes

Søknadsfrist: 11. august

Send søknad her

Om arbeidsgiver

NutraQ is a leading international company within the health and beauty industry, owned by the Orkla Group. We develop, produce and distribute a broad range of high-quality products directly to consumers through a digital and non-binding subscription-based business model with a turnover of around 1 billion NOK.

We are more than 230 dedicated employees representing marketing specialists, researchers, web developers, IT and business intelligence, finance, logistics and HR people, all with one purpose in common – always searching for new sources to help people live better everyday lives.

Our global headquarter is located in Oslo, and we have expanded our business to Sweden, Denmark, Finland, the Czech Republic, Slovakia, the Netherlands, Poland, Italy, France, Belgium, Austria and the US.

Our culture is based on our core values: Responsible, Respectful, Brave and Innovative. With more than 23 different nationalities and English as our corporate language NutraQ embraces diversity.

NutraQ er et internasjonalt selskap med en sterk posisjon på produkter innen helse og skjønnhet. Selskapet er en del av investeringsselskapet Orkla, og har store ambisjoner om videre vekst.

Nå søker vi ny leder for den viktige reskontroavdelingen på Myre.

Dette er en unik mulighet både for deg som jakter lederjobber i Vesterålen, og du som søker ledererfaring fra et større konsern.

Som leder ved NutraQs kontor på Myre får du et viktig ansvar for å bygge kultur og kompetanse. Lokal tilstedeværelse er viktig, og står sentralt. Arbeidssted for stillingen blir her på avdelingen.

Vår kultur bygger på våre kjerneverdier: Ansvarlig, respektfull, modig og innovativ

Hva går jobben ut på?

Som avdelingsleder blir du leder for rundt 15 lokalt ansatte, samt en håndfull globale ressurser som er tilknyttet avdelingen.

Du har direkte personalansvar for fem personer, inkludert to teamledere som igjen leder sine ansatte.

Dine arbeidsoppgaver omfatter blant annet:

  • Overordnet ansvar for masterdata, fakturering og betaling i selskapet, og rapportering på området
  • Ansvar for kontinuerlig forbedring og videreutvikling av avdelingen, inkludert vekstinitiativer og nye markeder
  • Løpende dialog og koordinering med andre avdelinger i selskapet

Stillingen rapporterer til finansdirektør / CFO i NutraQ.

Hvem er du?

Vi søker en leder med ambisjoner, engasjement og lyst til å være med å videreutvikle den viktige avdelingen på Myre.

Du kjenner deg igjen i våre verdier og ambisjoner, og kan jobbe for å utvikle selskapet.

Og så har du gjerne forståelse og interesse for betalingsløsninger, reskontrohåndtering og kundedata. Men har du ikke jobbet direkte med det, får du mange gode kolleger som kan det.

Videre tror vi du har:

  • Relevant utdanning innen for eksempel økonomi, regnskap, revisjon, teknologi, eller lignende. Relevant erfaring kan kompensere for utdanning
  • Solid teknologiforståelse og gjerne nysgjerrighet for nye løsninger og effektiviseringer innen feltet
  • Ledererfaring med dokumentert erfaring og resultater fra å lede gjennom andre

Vår nye leder er også:

En omgjengelig lagspiller og kulturbygger. Du tar ansvar og motiveres av både utfordringer, kolleger og vekst samt å utvikle teamet rundt deg. Andre viktige egenskaper er struktur, fleksibilitet og analytiske evner.

Vi kan tilby:

  • En sentral lederstilling i et internasjonalt selskap med vekstambisjoner, som er en del av det børsnoterte investeringsselskapet Orkla
  • Konkurransedyktige vilkår og lønn etter avtale
  • En arbeidsgiver med fokus på både faglig utvikling og den enkelte medarbeider
  • Personalgoder som blant annet kantine, helse, trening og tilgang på ferieleiligheter i Norge og utlandet

For spørsmål, kontakt:

Søknadsfrist: 11. august

Send søknad i vårt skjema: 

 
Powered by Labrador CMS