Heia Nord-Norge rekrutterer for:

View from Håen on Værøy Island in Norway - Lofoten

«Hele verden» har sett dette bildet fra Værøy

Nå kan det lille lokalsamfunnet bli din verden

Du kan spille en viktig rolle akkurat her

Når denne gjengen skal ansette ny kommunedirektør

Lutefiskhovedstaden med 669 innbyggere søker samlende toppleder

En leder som er god med folk. En kommunedirektør som kan bygge organisasjon. Og en samfunnsutvikler som kan bidra til å videreutvikle et levende øysamfunn. Det er hva Værøy ser etter nå.

Publisert Sist oppdatert

Hva har Jules Vernes, Edgar Allan Poe, Petter Dass og Per Fugelli til felles?

Ja, det kan være flere ting.

Men de har alle skrevet om Værøy.

De tre første har beskrevet og fantasert om vær, vind og den beryktede Moskstraumen mellom øya og resten av Lofoten.

Sistnevnte har fortalt om livet tett på været og hva det gjør med folk å bo på en slik øy. 

I boka Doktor på Værøy og Røst beskrev lege Fugelli folks evne til å tåle trøbbel, mestre farer og evnen til å le. Også av seg selv.

Om hvordan trygghet og tillit i små lokalsamfunn også kan gi mange helsegevinster.

Værøyhistorien på 60 sekunder

For et par hundre millioner år siden, den gang kontinentalplatene presset seg fram og tilbake, ble Værøy gradvis skapt. Fjellene ble slitt ned, og skapt på ny. De siste par millioner år, etter istidene, har øya stort sett vært som den er.

Men været har ikke forlatt øya. Navnet Veðrøy forteller enkelt nok at her er det vær, og det er en øy. Til tross for, eller kanskje på grunn av dette været, har det bodd folk på øya i flere tusen år.

Her bygges grunnmuren til huset gjerne ekstra grundig. Her festes trampoliner til bakken med barduner. Og her lever mange fortsatt av fiske og fangst.

Værøy er blant kommunene i Nordland som lander mest hvitfisk. 

Her henger tørrfisken flere måneder hver vår. Her produseres over halvparten av lutefisken i Norge. Og her har sildefisket skapt ytterligere vekst og milliardomsetning.

Ansettelsesutvalge, fra venstre: Lokalpolitiker Jill Arntsen, varaordfører Bertrand Hardie, ordfører Susan Berg Kristiansen og hovedtillitsvalgt Vivian Berg.

Søker organisasjonsbygger

Akkurat her drives også Norges eneste regulære helikopterrute. Til Værøy kommer du også med gratis ferge fra Bodø, Røst eller Moskenes.

Ja, Værøy skiller seg ut på mange områder. Med en beliggenhet «sentralt midt i havet», som kommunens slagord lyder.

Men det er også et helt vanlig lokalsamfunn med 669 innbyggere.

En kommune som skal drive skole og barnehage med trygge læringsmiljøer. Tilby tilgjengelige helsetjenester og verdig eldreomsorg. Levere tekniske tjenester. Og tilrettelegge for lokalt næringsliv.

Det er ansvaret ordfører Susan Berg Kristiansen og resten av kommunestyret nå jakter leder for.

– Vi søker en kommunedirektør som er god på organisasjon. En som kan se folk, de ulike etatene, lytte – og samtidig ha det store, strategiske overblikket, sier hun.

Er dette deg? Les videre, eller gå rett til vårt søknadsskjema

Kollegene i ansettelsesutvalget nikker rundt bordet. Det er små forhold og kort vei mellom kontorene på rådhuset. Et steinkast unna bygges nå siste steg av Værøys nye flerbrukshall. Den bygges sammen med skolen, som også pusses opp.

Akkurat denne dagen er konsulenter fra KPB i Bodø også på besøk, for å bistå med involvering, inkludering og innholdet i selve hallen. Her blir det flerbrukshall, kultursal, treningsrom og squash.

Når hallen og skolen står ferdig, venter neste investering:

– Vi skal pusse opp og bygge ut sykehjemmet med omsorgsboliger. Det vil koste, men også gi bedre drift, sier ordføreren

Hør mer om kommunen og jobben i vår podkast:

Økonomi og rekruttering

Det betyr at økonomistyring blir viktig, for en kommune med rett under 100 millioner kroner i årlige inntekter.

Litt mer skal det bli, siden Værøy kom godt ut av regjeringens nye inntektssystem: 

Allerede neste år får Værøy 10,5 millioner mer å rutte med.

For om lokalsamfunnet er ganske vanlig, er det fortsatt annerledes å drive en øykommune langt til havs. Derfor samarbeider Røst, Træna og Værøy i et eget øykommuneprosjekt, for å tenke nytt om samarbeid og tjenestetilbud.

Annerledes har de også tenkt i mange år her ute. Lenge før andre kommuner begynte med såkalt nordsjøturnus, har det sikret både legetjenesten og annen kompetanse.

Men den nye kommunedirektøren, hen må bo på Værøy.

– Det er blitt lettere å reise. Men skal du lede en kommune som vår, er det viktig å være en del av lokalsamfunnet, understreker ordføreren. 

Et åpent samfunn

Hvis du kommer tilflyttende, hva møter deg da? Et åpent samfunn hvor folk lever godt i lag, jobber sammen mot felles mål, og tar i mot tilflyttere.

– Byr du på deg selv, er det lett å komme i kontakt med folk her ute. Om det er korsang, fotball eller nye idretter du har lyst til å starte opp, sier lokalpolitiker Jill Arntsen.

90 prosent av innbyggerne bor på kommunesenteret Sørland. Her er det kort vei til alt. Både butikk, kafé, kiosk og pub. Økende turisme gir stadig flere og bedre tilbud innen opplevelser, overnatting og servering.

Opplevelser kan du også få fra vær og vind, som man lever tett på her ute.

– Det blir sjelden veldig kaldt i antall minusgrader. Men i full storm kan det bli ganske friskt her ute, sier varaordfører og heimflyttet værøyværing Bertrand Hardie.

Akkurat da går man ikke ytterst på moloen? Spørsmålet får minst tre forskjellige svar.

– Nei.

– Tja.

– Joda. Mange synes det er artig med vær!

Er du klar for å sette kursen hit?

Værøy kommune søker kommunedirektør

Har du solid ledererfaring og jakter en ny utfordring? Kanskje du er et ledertalent som ser etter gode karrieremuligheter?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Værøy kommune

Stillingstittel: Kommunedirektør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Værøy

Søknadsfrist: 27. oktober

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Værøy er den nest ytterste av Lofotkommunene med ca. 700 innbyggere, plassert sentralt midt i havet. Øya er et eldorado for deg som er glad i friluftsliv til vanns og til lands, med spektakulære fjell som er forholdsvis enkle å bestige. 

Her har kunstnere som Theodor Kittelsen og Karl Erik Harr latt seg inspirere, og det polare lyset inviterer til fotografering. Værøy har dessuten en svært spesiell kulturhistorie knyttet til unike fangst- og mattradisjoner. Ørn ble fanget med hendene og lundefugl med garn og hund fram til 1950-tallet. Et kreativt næringsliv med prisvinnende matprodukter er i dag med på å sette Værøy på kartet. Værøy har Nord Norges største pelagiske fiskemottak, og nær 60% av all norsk lutefisk produseres hos oss.

Værøy er et produktivt og livskraftig samfunn. Om lag 90 % av befolkningen bor på tettstedet Sørland. Her finner man butikkene, fiskeindustri, bilverksted og det meste av servicetilbud i kommunen. På nordsiden av øya ligger Lofotens eldste kirke.

Værøy har 10-årig grunnskole med ca. 70 elever og full barnehagedekning.

Kommunen har daglig ferge- og helikopterforbindelse med Bodø, og fergeforbindelse med Moskenes (fastlands Lofoten) flere dager i uka.

Eller du har helt andre interesser og motivasjoner for å være nysgjerrig på denne jobben?

Vi har som du skjønner ikke ett riktig svar på hvem som er Værøys neste toppleder, når vår kommunedirektør gjennom snart fem år går av med pensjon.

Det viktigste er at du kjenner deg igjen i vår beskrivelse av jobben, og blir nysgjerrig av den litt unike utfordringen dette er.

Samtidig som det er annerledes, er det også en solid mulighet for deg som jakter toppledererfaring. Har du ambisjoner om videre karriere, kan dette også være et godt steg på veien.

Her kan du komme til Værøy for å gjøre en forskjell og utvikle lokalsamfunnet videre, på lag med politikere, ansatte og resten av de 669 innbyggerne i Værøy.

Hva går jobben ut på?

Som kommunedirektør er du øverste leder for hele organisasjonen, og har personalansvar for dine nærmeste ledere og medarbeidere.

Du får overordnet ansvar for kommunens økonomi, tjenester, utvikling og organisasjon – og lykkes best ved å spille på lag.

Kommunedirektøren er også bindeledd mellom administrasjon og politisk nivå. Det innebærer både dialog, samarbeid og rolleforståelse.

Vi ønsker en kommunedirektør som bidrar til å spille politikerne gode, gjennom gode saksframlegg og utredninger. Og som i neste omgang sørger for å gjennomføre det som blir vedtatt politikk.

Hvem er du?

Vår nye kommunedirektør kommer gjerne fra offentlig sektor, men du kan like gjerne ha din bakgrunn fra næringsliv eller organisasjonsliv.

Har du ikke erfaring fra kommunal sektor eller offentlig forvaltning, er det vesentlig med forståelse, interesse og evne til å sette seg inn i kommunale organisasjoner. Særlig gjelder dette samspillet mellom politikere og administrasjon.

Vi ønsker oss også en toppleder som er inkluderende, god på relasjoner og kommer til Værøy med et ønske om å bygge lag og utvikle organisasjonen.

Vi har få absolutte krav. Men vi tror vår nye kommunedirektør har:

  • Høyere utdanning – eller særlig relevant erfaring som kan kompensere for utdanning
  • Ledererfaring, og gjerne erfaring med å lede gjennom andre
  • Kunnskap, interesse og engasjement for samfunnsutvikling

Personlig egnethet vil være særlig viktig for denne stillingen.

Hva kan vi tilby?

Topplederstilling i en liten kommune, noe som gir allsidig erfaring og kompetanse på både ledelse og samfunnsutvikling.

  • Videre kan vi by på:
  • Lønn etter avtale
  • Gode pensjonsordninger, forsikringer og øvrige vilkår
  • Mulighet for personlig og faglig utvikling og kompetansepåfyll, etter avtale

Det settes opp offentlig søkerliste til stillingen. For stilling som kommunedirektør kreves det særlig gode grunner for å få innvilget unntak fra denne. Din begrunnelse må være konkret og utover et ønske om å unngå uønsket oppmerksomhet. 


For spørsmål, kontakt gjerne:

Eller kontakt våre rådgivere i Heia Nord-Norge for en uforpliktende og konfidensiell prat: 

Søknadsfrist: 27. oktober

Send søknad i vårt skjema: 

 
Powered by Labrador CMS