STILLING LEDIG:

Lasse Schuler angrer ikke på at han gjorde Vågan til sin nye hjemkommune.

Lasse forelsket seg i Lofoten og forlot København. Nå venter han spent på sin neste leder i Vågan 

Danske Lasse Schuler oppdaget og forelsket seg i Lofoten sammen med samboeren. Nå jobber Schuler i helse- og mestringssektoren i Vågan kommune, som nå jakter ny enhetsleder for Vågan lokalmedisinske senter.

Publisert Sist oppdatert

Det startet med enkle ferieturer til Lofoten, med fjell- og skiturer, for Lasse Schuler og hans samboer. Etterhvert ble besøkende til øyparadiset stadig mer hyppig, og kjærligheten vokste seg sterkere. 

Til slutt tok det danske paret steget og søkte seg jobber i Vågan kommune. Nå er de bosatt i Kabelvåg, noen få kilometer utenfor Lofotens største by, Svolvær.

Nå venter både dansken og hans kolleger på sin neste enhetsleder for Vågan lokalmedisinske senter. En paraplyenhet for en rekke helsetjenester i kommunen, deriblant legesentre, legevakt, fysioterapi, psykisk helse og avhengighet, og mye mer. 

En omfattende stilling, der man blir en del av Vågan kommunes lederteam.

Det sosiale livet i Lofoten

Lasse jobber som miljøterapeut i denne sektoren, hvor han er med på å hjelpe folk til et bedre liv. En jobb han stortrives med.

– Det som har overrasket meg, er det sosiale livet, både på jobb og privat. Jeg hadde trodd at vi kanskje ble litt isolert her, men der tok jeg feil. Her er det slik at alle hilser på deg på butikken, vi har et svært trivelig miljø på jobb. Det gir meg energi å ha et slikt sosialt liv, sier Schuler.

På arbeidsplassen føler han seg ivaretatt av både ledelse og kolleger. Han jobber i en sektor der kollegene støtter opp om hverandre, og ser hverandre i hverdagen.

– Mine kolleger er svært flinke til å støtte hverandre, og trekke hverandre opp. Arbeidsplassen min er fantastisk, sier Schuler.

Vågan søker etter ny enhetsleder: Les videre eller gå rett til søknadsskjema

Omstillingsarbeid

Kommunalsjef for helse og mestring i Vågan, Mette Nygård, sier at den nye enhetslederen vil ha utviklingsansvaret for en helsetjeneste i omstilling. Som i flere andre kommuner, er helsesektoren nødt til å omstille seg for å møte nye krav og lavere budsjetter.

– Den vi leter etter nå må være en person som kan ta de tøffe valgene. Endringer kan alltid være skummelt, og derfor trenger vi en som kan skape samhold, og få både innbyggere og ansatte med på dette arbeidet, sier Nygård.

Hun vet at store endringer, spesielt i helsesektoren, ofte blir møtt med skepsis og kritikk. Men slik trenger det ikke være. For en omstilling er også en modernisering og effektivisering.

Fakta om Vågan kommune

  • Vågan er en kommune med i underkant av 10.000 innbyggere som ligger på Austvågøy og Gimsøya, samt en rekke mindre øyer, holmer og skjær, i Lofoten.
  • Kommunesenteret er Lofotens største by, Svolvær, med sine vel 4000 innbyggere.
  • Vågan er en av totalt seks kommuner i Lofoten, og grenser mot Hadsel i Vesterålen, Lødingen, og Vestvågøy.
  • Området Svolvær til Kabelvåg er kommunens tettest befolkede med vel 6000 av kommunens innbyggere.
  • Svolvær lufthavn har daglige flyforbindelser på kortbanenettet. I tillegg anløpes byen av Kystruten.

I 2021 fikk Vågan et nytt lokalmedisinsk senter - i hjertet av Svolvær

I helt nye lokaler finner man legesenter, psykiatrisk avdeling, samt rehabilitering og mestring

Et lite, men moderne «lokalsykehus» som nå kan bli din nye arbeidsplass

Foto: Hanne Jørgensen / Polyflor

Ledererfaring

Man skal bruke færre ressurser, men målet skal være det samme: 

Innbyggerne i Vågan skal få bedre hjelp, på en mer effektiv måte, og derfor komme seg ut av sykehusene og inn i rehabilitering raskere.

– Alle vet hvordan vi hadde det i går, og slik vil en gjerne ha det i morgen også. For vår nye leder blir det viktig å kommunisere godt rundt disse endringene som vi nå står overfor, og få folk til å forstå at det ikke er skummelt i et lengre perspektiv, sier Nygård.

Hun ønsker seg en enhetsleder med både ledererfaring, og erfaring fra helsesektoren. 

Kommunalsjef Mette Nygård i Vågan kommune.

Å ha erfaring fra endringsledelse vil være et pluss.

– Vi skal i framtida ta i bruk ny teknologi, uavhengig av kommuneøkonomi. Dette krever en leder i helse- og mestringssektoren som har erfaring og er utadvendt, og kan ta i framtida kan ta i bruk teknologi som vi ikke engang har hørt om i dag.

En del av et team

Enhetslederen skal svare til kommunalsjefen, og blir en del av kommunens ledergruppe for helse og mestring. 

Her sitter også lederen for institusjonsomsorg, hjemmetjenesten, rehabilitering, og Vågan lokalmedisinske senter. I tillegg sitter kommuneoverlegen i denne gruppa, samt lederen for tildelingsenheten.

– Man blir på ingen måte sittende alene som leder for denne sektoren. Her vil man ha mange gode kolleger å støtte seg til, sier kommunalsjefen.

Stor takhøyde

Kommunalsjefen ønsker seg først og fremst en person som bor i eller vil flytte til Svolvær eller et annet sted i Vågan, men hun er også åpen for at innbyggere i av nabokommunene. 

Det er også muligheter for hjemmekontor dersom det skulle være nødvendig fra tid til annen, men høy tilstedeværelse på kontoret i Svolvær vil være avgjørende for å kunne lede sektoren på en tilfredsstillende måte.

– Helse- og mestringsområdet er et svært godt team hvor det er stor takhøyde. Man utfordrer hverandre, og kommer med positive og konstruktive tilbakemeldinger, sier Nygård.

Aerial,Photo,Of,Svolvaer,,Lofoten,Islands.,Norway.

Gjør Svolvær, Vågan og Lofoten til ditt eget paradis. Søk jobb som enhetsleder nå

Vågan lokalmedisinske senter søker enhetsleder

Vågan Lokalmedisinske senter består per i dag av Svolvær legesenter og Torget 1 legesenter, legevakt, kreftsykepleier, Byparken omsorgssenter inkludert lindrende enhet og kommunal akutt døgnplass, rus og psykisk helse, rehabilitering inklusiv fysioterapi.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vågan kommune

Stillingstittel: Enhetsleder lokalmedisinske senter

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Vågan

Søknadsfrist: 3. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Tar du spranget – har du lyst til å jobbe i Vågan kommune i Lofoten?

Vågan kommune nærmer seg 10 000 innbyggere, hovedsete for kommunen ligger i Svolvær. Kommunen har et rikt idretts- og kulturliv, full barnehagedekning og ny videregående skole. Lofoten er kjent for sin mektige natur og mangfoldige friluftsliv.

Vågan kommune er den største arbeidsgiveren i kommunen med ca 700 årsverk. Ansatte i kommunen har gode pensjons- og forsikringsordninger.

Enhetsleder skal bidra til utvikling av kommunens helse og mestringstjenester lokalt og i samarbeid med helseforetaket, øvrige kommuner og mottakere av helsetjenester. 

Vi vil legge stor vekt på utviste lederegenskaper og kommunikasjonsevner i samhandling med administrasjonen, innbyggere, medarbeidere og øvrige samarbeidspartnere

Arbeidsoppgaver

  • Hovedfokus vil være kvalitetsutvikling, organisasjonsbygging og samordning av avdelingene i enheten
  • Bidra til utvikling av VLMS og kommunehelsetilbudet i samarbeid med ledergruppen i Helse og Omsorg

Kvalifikasjoner

  • Høyere utdannelse
  • Realkompetanse kan i spesielle tilfeller kompenseres for utdanningskrav
  • Vi vil legge stor vekt på utviste lederegenskaper og kommunikasjonsevner i samhandling med administrasjonen, innbyggere, avdelingsledere, medarbeidere og øvrige samarbeidspartnere

Ønskede kvalifikasjoner

  • Helsefaglig kompetanse
  • Erfaring med budsjettarbeid og oppfølging av regnskap
  • Lederkompetanse og ledererfaring
Stolen står ledig! Kommer du?

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeidsegenskaper og kommunikasjonsevner
  • Resultatorientering
  • Tydelig lederskap
  • Evne til å skape en utviklings orientert kultur.
  • Evne til å oppnå resultater gjennom andre og til å inspirere og motivere

Fem gode grunner til å søke på denne jobben

  • Støttende arbeidsmiljø: Du vil bli en del av et miljø der kolleger er flinke til å støtte hverandre. Dette fremmer trivsel og samhold, noe som skaper en positiv og inspirerende arbeidskultur.
  • Utviklingsmuligheter og ledelse i omstilling: Stillingen gir deg ansvar for å lede en helse- og mestringssektor i en viktig omstillingsfase. Dette gir deg en unik mulighet til å forme fremtiden for kommunens helsetjenester, inkludert bruk av ny teknologi og effektivisering.
  • Viktige lederutfordringer: Stillingen krever en person med erfaring innen ledelse og endringsledelse. Det gir deg mulighet til å ta tøffe beslutninger og bidra til modernisering av helsevesenet, med støtte fra et dyktig lederteam.
  • En del av et sterkt lederteam: Du vil bli en integrert del av et bredt lederteam, noe som gir mulighet for samarbeid og erfaringsutveksling med andre enhetsledere og kommuneoverlege. Det er stor takhøyde, hvor man utfordrer hverandre og gir konstruktive tilbakemeldinger.
  • Naturskjønn beliggenhet og sosialt liv: Jobben gir deg muligheten til å bo og jobbe i vakre Lofoten. Det er et overraskende rikt sosialt liv både på jobb og i det lokale samfunnet, som skaper en følelse av fellesskap og trivsel, i tillegg til fantastiske naturopplevelser.

Vi tilbyr

  • En attraktiv kommune med dyktige medarbeidere
  • En kommune som er i stadig utvikling
  • Spennende arbeidsoppgaver med mulighet for personlig og faglig utvikling
  • Lønns- og arbeidsvilkår etter gjeldende regler, forskrifter og avtaleverk
  • Tilsetting på vanlige kommunale vilkår. Fra lønna blir det trukket 2 % innskudd til pensjonsordning

For spørsmål, kontakt kommunalsjef Mette Nygård99117136 / e-post

Søknadsfrist: 3. november

Send søknad her:

 
Powered by Labrador CMS