Heia Nord-Norge rekrutterer til Gamvik:

Mehamn,Is,A,The,Administrative,Centre,Of,Gamvik,Municipality,In

Gamvik er en liten fiskerikommune på 71 grader nord

The,Barents,Sea,From,Gamvik,,Nordkinn,Peninsula,,Finnmark,County,,Norway

Her er selvsagt spektakulært vakkert

Der Leuchtturm Slettnes Fyr in Norwegen ist der nördlichste Leuchtturm auf dem europäischen Festland. Er ist 39 m hoch.

Men det blåser like gjerne også opp til storm

Også i lokalpolitikken

Men nå vil lokalpolitikerne spille på lag

Og søker en leder som kan bidra til ny kurs i kommunen

Dette er så langt nord du kan komme, til det som kanskje er kommune-Norges vanskeligste topplederjobb

Vanskelig – men ikke umulig. Gamviks politikere tror det skal finnes kandidater som lar seg friste og motivere til å bli kommunedirektør akkurat her, akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har noen utfordringer nå, på både økonomi og organisasjon. Men vi tror det kan finnes noen som jakter nettopp en slik utfordring, synes den er interessant og ønsker en god erfaring å vise til, sier Ragnhild Vassvik.

– Lykkes du her, kan du vise til at du har bidratt til å få en kommune på rett kjøl. Det kan bli et solid punkt å ha på CV-en, fortsetter hun.

Den erfarne Ap-politikeren flyttet hjem for noen år siden. I fjor ble hun valgt til ordfører i hjemkommunen Gamvik.

En kommune preget av noe turbulens de seneste åra. Det har vært gjennomtrekk på både kommunedirektører og øvrige ledere. 

Økonomien er krevende og Gamvik er på Robek-lista.

Fra venstre: Hovedtillitsvalgt Ausra Johannesen, politiker Alf Normann Hansen, varaordfører Eskil Langås og ordfører Ragnhild Vassvik.

Ordføreren er likevel optimist. Kanskje først og fremst fordi det ikke finnes noe alternativ.

Men også fordi hun nå oppriktig opplever vilje, stemning og evne i lokalpolitikken til å jobbe sammen mot målet.

– Jeg tror vi politikere skjønner at vi ikke har noe annet valg enn å samarbeide for å få kommunen på riktig kurs. Skal vi lykkes, må vi ha en dyktig, samlende og kompetent kommunedirektør på lag, til å lede organisasjonen.

Er dette deg? Les videre, eller gå rett til søknadsskjema

Kompetanse, tillit og samarbeid

71 grader nord, så langt nord du kan komme i Norge, ja: 

Gamvik er faktisk Europas nordligste fastlandskommune.

Det er en mandag i oktober, og nærmer seg årets første snøfall

På Gamvik rådhus i kommunesenteret Mehamn har ansettelsesutvalget samlet seg

Her er Ap, Frp, Sp og SV. Her er hovedtillitsvalgt Ausra Johannesen. Men her er først og fremst en konstruktiv stemning med stor grad av erkjennelse:

Kompetanse, er et stikkord.

– Det er lett å skylde på andre. Men de siste års utfordringer skyldes selvsagt mange ledd. Vi som politikere har kanskje heller ikke alltid gjort kompetente valg, sier veteran Kai Brox.

Tillit er et annet viktig stikkord. Tillit til hverandre. Og tillit til den neste kommunedirektøren.

– Jeg tror kanskje vi også må være mer åpne, gi nye folk tillit og tid. Vi kan ikke forvente at det skal bli en revolusjon i kommunen på ett år, sier Susanne Grinde.

Denne tilliten må samtidig følges av dialog og samarbeid.

– Her tror jeg kanskje vi kan bli bedre på oppfølging fra politisk nivå. At vi ikke bare slipper en kommunedirektør fri, og lar de stå helt alene, tenker varaordfører Eskil Langås.

Kommunal erfaring

Hvem kan passe til denne utfordringen?

Det viktigste kriteriet er selvsagt at noen er interessert og motivert. Dernest at du har relevant kompetanse og erfaring.

Denne kan du ha tilegnet deg på flere måter. Men én ting er politikerne klar på:

– Det er viktig at du har kunnskap om kommunal sektor og offentlig forvaltning. Ellers blir denne jobben veldig krevende, om du må begynne med å forstå hva en kommune er, og aldri har forholdt deg til kommuneloven, sier ordfører Ragnhild Vassvik.

Ordfører Ragnhild Vassvik (Ap).

Hva ellers søker politikerne til det viktige oppdraget fremover?

Fortrinnsvis høyere utdanning. God økonomisk forståelse. Ledererfaring og gode personlige egenskaper. Evne til å bygge gode relasjoner, til både politikere, ledere og resten av organisasjonen.

En som er god til å lytte, skyter tillitsvalgt Johannesen inn:

– Det er viktig for ansatte. Og så er det mange måter å kommunisere et «nei» på, sier hun.

4 gode grunner: En viktig jobb hvor du kan utvikle både deg selv, organisasjonen og hele lokalsamfunnet

1) LEDERUTVIKLING: For dem som ønsker, vil det være gode muligheter for personlig utvikling og kompetansepåfyll – for eksempel gjennom lederprogram eller lignende både for deg og ledergruppen.. Det er også etablerte nettverk med andre kommunedirektører.

2) BYGGE EGET LAG: Gamvik kommune må ansette flere ledere fremover. Det er også en mulighet til å bruke anledningen til å rigge organisasjonen for framtida. En ny kommunedirektør får muligheten til å utvikle en lederstruktur, og selv bygge laget.

3) BISTAND OG SAMARBEID: Som Robek-kommune får Gamvik tett oppfølging fra Statsforvalteren. Dette gir ressurser og kompetanse som kan brukes til det beste for kommunen og den nødvendige omstillingen fremover. Gamvik deltar i flere interkommunale samarbeid.

4) NÆRINGSUTVIKLING: Samfunnet lever i stor grad av fiskeri. Det er flere initiativ knyttet til oppdrett og vindkraft. Disse kan gi både arbeidsplasser og inntekter til kommunen i årene fremover, på både kort og lang sikt. Kommunen jobber også for å få omstillingsstatus.

Et varmt og nært samfunn

Gamvik kommune har i underkant av 1100 innbyggere og er et typisk nordnorsk fiskerisamfunn. De fleste jobber innen sjømat eller i kommunen.

Her er både lokalbefolkning og tilflyttere. 30 prosent av befolkningen er arbeidsinnvandrere og flyktninger. Dette er et flerkulturelt og flerspråklig samfunn.

Hovedtillitsvalgt Ausra Johannesen fra Litauen er en av dem:

– Jeg kom hit for å bli i 3 måneder. Nå har jeg blitt i 15 år, sier hun.

– Her var det lett å trives. Det er en liten plass med veldig mye varme. Har var det lett å føle seg som hjemme og bli inkludert. Jeg kom hit med små barn, og det var et veldig trygt sted for dem, forteller Ausra.

Gamvik – altså bygda – har sin egen isbadeklubb. Og en badstu godt festet.

750 bor i kommunesenteret Mehamn. Resten bor i fiskeværet Gamvik og bygdene Skjånes, Nervei og Langfjordnes, en liten kjøretur unna.

Her møter du ingen storby. Men her finnes hotell, kafeer og flere puber. Her er snart nytt treningssenter, kino og trolig verdens nordligste isbadeklubb med egen badstu.

Hurtigruten anløper i Mehamn to ganger i døgnet.. Mehamn har egen flyplass med flere daglige avganger til omverden. En liten snartur over fjellet, altså 3 timers kjøring, ligger Lakselv. Herfra kan du fly direkte til Oslo to ganger i uka.

Hvis du bestemmer deg for å ta denne utfordringen

Hvor går veien videre?

Tanafjordveien road crossing desert areas in south of Langfjorddalen natural reserve in Norwegian Finnmark, connecting Ifjord and Tana communes.

Er du klar for Gamvik?

Gamvik søker kommunedirektør

Viktig utfordring for deg som har ledererfaring og kjenner kommunal sektor! 

Om stillingen

Arbeidsgiver: Gamvik kommune

Stillingstittel: Kommunedirektør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Mehamn

Søknadsfrist: 17. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Du finner oss på toppen av Norge - et varmt, trygt og inkluderende samfunn, i omgivelser som tar pusten fra deg. Her finner du utallige fiskevann og flere av Norges beste fiskeelver.

Om du vil utforske så kommer naturopplevelsene som perler på en snor! Ski- eller snøscooter-tur under nordlyset om vinteren, fot- eller båt-tur under midnattssola om sommeren - her er det lyst hele natta 6 måneder i året.

Les mer om oss på visitnordkyn.com

Hvis du bor i Finnmark kan du få slettet opp til 60 000,- av studielånet per år. Vi betaler også lavere skatt.

Vi har gode fritidstilbud til store og små, og skoler, idrettshall og basseng. Til deg med små barn kan vi tilby en nylig bygd barnehage. Skole, barnehage som er gratis, SFO som også er gratis, idrettshall, butikk og arbeidsted er alt innenfor gåavstand med hverandre. Det er null stress, og mer tid til alt.

Gamvik er et lite, varmt og inkluderende kystsamfunn i Øst-Finnmark. Kommunen har vært gjennom noen utfordrende år. 

Nå søker vi en toppleder som sammen med organisasjonen og politisk nivå kan lede oss på vei til en bedre utvikling.

Viktige stikkord de neste årene vil være omstilling, organisasjonsutvikling og økonomisk styring.

Dette er kanskje ikke den letteste lederjobben du kan søke deg til. Men for deg som ønsker en utfordring, er dette et sted hvor du virkelig kan gjøre en forskjell.

Hva går jobben ut på?

Som kommunedirektør er du øverste leder for hele organisasjonen, og har personalansvar for dine nærmeste ledere og kolleger.

Du får overordnet ansvar for kommunens økonomi, tjenester, utvikling og organisasjon – og lykkes best ved å spille på lag.

Kommunedirektøren er bindeledd mellom administrasjon og politisk nivå. Det innebærer både dialog, samarbeid og rolleforståelse.

Vi ønsker en kommunedirektør som bidrar til å spille politikerne gode, gjennom gode utredninger og rettidig informasjon. Og som i neste omgang kan gjennomføre vedtatt politikk.

Lokalsamfunn søker utvikling!

Hvem er du?

Vi tror vår nye kommunedirektør må ha erfaring fra offentlig forvaltning og gjerne kommunal sektor. Du må ha forståelse og kunnskap om hvordan en kommune drives, og fortrinnsvis kjenne til kommuneloven og annet relevant lovverk.

Politisk forståelse er sentralt for å lykkes i en slik jobb. Du må må ha noe økonomisk kompetanse, og evne til å tenke strategisk.

Vi ønsker oss en toppleder som er inkluderende, god på relasjoner og kommer til Gamvik med et ønske om å bygge lag sammen med resten av organisasjonen.

Vi har få absolutte krav. Men vi tror vår nye kommunedirektør har:

  • Høyere utdanning – eller særlig relevant erfaring som kan kompensere for utdanning
  • Ledererfaring, og fortrinnsvis erfaring med å lede gjennom andre
  • Kunnskap, interesse og engasjement for samfunnsutvikling

Personlig egnethet er viktig for denne stillingen. 

Hva kan vi tilby?

En topplederstilling i en liten kommune, som gir allsidig erfaring og kompetanse på både ledelse og samfunnsutvikling.

Videre kan vi by på:

  • Lønn etter avtale
  • Gode pensjonsordninger, forsikringer og øvrige vilkår
  • Mulighet for personlig og faglig utvikling og kompetansepåfyll, etter avtale

Kommunen kan også være behjelpelig med å finne bolig.

Det settes opp offentlig søkerliste til stillingen. For stilling som kommunedirektør kreves det særlig gode grunner for å få innvilget unntak fra denne. Din begrunnelse må være konkret og utover et ønske om å unngå uønsket oppmerksomhet.


For spørsmål om stillingene, kontakt gjerne 

Søknadsfrist: 17. november

Send søknad her:

 
Powered by Labrador CMS