Heia Nord-Norge rekrutterer:

Er du nysgjerrig på fly og helikoptre? Nå kan du bruke interessen og kompetansen din på å lære andre om flyfaget.

En unik mulighet til å jobbe tett på elever, fly og helikopter: Her kan du bruke kompetansen din til å bli faglærer

Bardufoss videregående skole i Målselv sender hvert år over 30 nye flyteknikere og avionikere ut i yrkeslivet. Nå trenger skolen flere lærere som har interesse for flyfag, og drives fram av å se unge mennesker lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Ved skolens lokaler på Bardufoss flyplass i Målselv kommune, står 36 unge mennesker hvert år på trappene til sitt kommende yrkesliv. 

En karriere innen flyteknikk og avionikk, der hovedmålet er å sikre en trygg hverdag innen luftfarten, enten det er militært eller sivilt. 

36 forventningsfulle, unge mennesker, kanskje litt usikre på framtiden, som trenger en trygg veiledning for å tørre å ta det store steget inn i det ukjente. 

Der kommer lærerne ved flyfag inn i bildet.

Ja, det er mange typer bakgrunner og interesse som kan gjøre deg til yrkesfaglærer på flyfag!

Selv om du ikke har pedagogisk bakgrunn eller høyere utdanning, har du likevel en unik mulighet til å bli lærer ved Bardufoss videregående skole. 

Skolen søker fagfolk med erfaring innen elektro, flyteknikk, mekanikk eller avionikk, og legger til rette for at du kan utvikle deg som lærer mens du jobber.

Du trenger ikke å ha erfaring fra undervisning fra før – det viktigste er at du brenner for å lære opp unge mennesker og er klar til å dele din ekspertise.

Skolen er fleksibel når det gjelder kvalifikasjoner, og dersom man har rett innstilling og motivasjon, behøver man heller ikke fagbrev. 

Skolen legger store ressurser i å forme sine egne lærere til å passe inn i utdanningssystemet de har lagt opp til.

Må brenne for opplæring

Sammen med pedagogisk leder Ednar Olsen, motiveres lærerne av elevenes modningsprosess gjennom et toårig utdanningsløp som fører til to år med lærlingtid, enten militært eller sivilt.

– Hver dag går jeg på jobb sammen med mine gode kolleger, der jeg møter ungdom som er dedikerte til sitt utdanningsløp. 

– Når de kommer inn første skoledag, er de spente og usikre. Vår oppgave er å bygge disse sakte opp. Vi motiveres av å se elevene mestre, vokse, og jobbe med egen holdning, sier Olsen.

Nå ønsker Ednar seg nye kolleger som kan supplere lærerstaben i hangaren på Bardufoss.

Han forteller at de trenger fagfolk innen elektro, flyteknisk, mekanisk og avionikk. Ednar sier at han gjerne vil ha tak i inntil fire nye personer, og du må ikke ha pedagogisk kompetanse eller lærererfaring. Det kan du få. 

– Man må brenne for å ville lære opp unge mennesker innen disse feltene, sier Olsen.

Allerede klar for å søke? Gå rett til søknadsskjema

Lærerne blir motiverte av å jobbe med målrettet ungdom

Å jobbe med ungdom kan være utfordrende. Spesielt i moderne tider, med mye sosiale medier og det som hører med. 

Slik kan det til tider også være på Bardufoss, men ifølge pedagogisk leder Ednar Olsen, er det givende å jobbe med ungdom som allerede har lagt utdanningsløpet sitt.

– Ved flyfag møter man elever som ofte er langt mer motivert enn andre, og som allerede har bestemt seg for å stå løpet ut. Det gjør noe med vår motivasjon, og det gjør noe med elevenes motivasjon, sier Olsen.

Han påpeker likevel at man som lærer kommer tett på elevene, både på godt og vondt. Noe som gjør at man får en helt spesiell relasjon som kan vare i flere år.

– Mange av våre elever sier siste dag at de skulle ønske de kunne være et år til. Som lærer er det spesielt å møte tidligere elever flere år senere og se hva det har blitt av dem. Følelsen av å se at de lykkes, den er utrolig god.

Sivilt og militært

All undervisning i flyfag foregår i skolens hangar på Bardufoss flystasjon, på den sivile delen. Her deler skolen lokaler med pilotutdanningen ved UiT Norges arktiske universitet

I tillegg til Bardufoss videregående skoles egne elever som kommer opp fra VG1, har skolen kontrakt med Forsvaret om utdanning av deres ansatte.

– Forsvarsansatte kommer hit for å få videreutdanning som flyteknikere. Disse deltar kun på programfagene, sier Olsen.

Han påpeker at alle som går ut av flyfag kan enten jobbe militært eller sivilt. Alle går gjennom nøyaktig samme utdanningsprogram.

Karriereskifte med pedagogikk

Som lærer på flyfag får man en unik mulighet til å holde seg oppdatert på den teknologiske utviklingen innen luftfart, enten det er på helikopter eller fly. 

Det betyr ikke at du må lese deg opp på det siste hele tida, men har mulighet til det. 

Har du ingen pedagogisk bakgrunn, er ikke dette noe hinder for at du skal kunne gå fra ditt nåværende yrke, som enten elektriker, flytekniker, avioniker, mekaniker, eller lignende.

Pedagogisk ledelse legger en plan for dette sammen med deg, slik at du etterhvert får muligheten til å fordype deg innen pedagogikk.

– Det vil være en fordel å jobbe en stund som lærer før man begynner å studere pedagogikk. Samtidig må det legges et løp slik at ikke flere av lærerne våre går ut samtidig, sier rektor Kristin Otnes Aspmo.

Felles utdanningsløp

Både rektor og pedagogisk leder sier at utdanningsløpet til elevene er bygget opp slik at det er strømlinjeformet, og alle elevene går gjennom den samme planen, uansett hvilken lærer de har å forholde seg til.

– Dette er noe som vi har bygget opp sammen på flyfag, og som alle er enige om. Alle lærerne gjennomfører opplæringen på nøyaktig samme måte. Noe som også betyr at nye lærere kommer til dekket bord, sier Ednar Olsen.

Har du øye for detaljer – og interesse for fly eller helikopter?

Liker du å se målbevisst ungdom lykkes?

Nå har du muligheten til å bruke din kompetanse til å hjelpe unge mennesker inn i drømmejobben

Bardufoss vgs søker instruktører / lærere i Fly– og avionikerfaget

Har du interesse for flyfaget, relevant kompetanse og motivasjon til å bli lærer? Nå har du muligheten i Midt-Troms.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Bardufoss videregående skole

Stillingstittel: Lærer fly- og avionikk

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bardufoss

Søknadsfrist: Løpende

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Bardufoss videregående skole er lokalisert på Rustahøgda i Målselv kommune. Skolen flyttet inn i helt nye lokaler høsten 2018. 

Utdanningsinstitusjonen er kjent for sitt tilbud innen flyfag, som er lokalisert sammen med pilotutdanningen til UiT ved Bardufoss flystasjons sivile del. 

Utdanner flymekanikere og avionikere både til sivil og militær luftfart. 

Det er ledig opptil fire 100 % faste stillinger som instruktør/lærer i flytekniske fag og /eller avionikerfag ved flyfaglinja ved Bardufoss videregående skole med snarlig tiltredelse.

Vil du være med å forme fremtidens luftfart? 

Utdanning av personell er en grunnleggende funksjon for å øke sikkerheten innen luftfart. Som medlem av vårt team vil du få muligheten til å bidra med utvikling av flyfagutdanningen i Norge.

Vi har også tett samarbeid med forsvaret som vi ønsker å utvikle. Vi trenge en dyktig og initiativrik lærer som ønsker å være med på å utvikle morgendagens teknikere og avionikere.

Arbeidsoppgaver:

  • Undervisning av elevene på fly og helikopter
  • Styrking og utvikling av flyfagtilbudet ved Bardufoss vgs
  • Rekruttering av elever til utdanningen
  • Bidra til å føre elever frem mot lærlingekontrakt og fagbrev

Om oss

Vi ved Bardufoss videregående skole bygger vårt verdigrunnlag på prinsipper som fremmer mestring, inkludering, kvalitet og kreativitet. Vi arbeider kontinuerlig i samsvar med skolens verdier og den gjeldende strategien for videregående opplæring i Troms.

Ønsket kompetanse

Vi er åpen for søkere med mange typer kompetanse. Relevante kvalifikasjoner kan være: 

  • Ingeniører innenfor elektro, mekaniker, elektroteknikk, digital teknikk, pilot
  • Fagutdanning innenfor flytekniske fag og/eller avionikerfaget
  • Erfaring fra vedlikehold av fly og/eller helikopter
  • Interesse for fly og helikopter kan du også komme langt med

Hvis søker ikke har pedagogisk utdanning, må det påregnes å ta denne utdanningen i ettertid.

Unik interesse for flyfag og læreryrket kan kompensere for manglende fagbrev.

Fem gode grunner til å søke denne jobben

  1. Direkte påvirkning på unges karriere: Som lærer i flyfag har du en unik mulighet til å veilede og forme fremtidige flyteknikere og avionikere. Du får være med på å se elevene vokse, mestre nye ferdigheter, og bygge selvtillit gjennom utdanningsløpet.
  2. Ingen krav om pedagogisk bakgrunn: Skolen legger til rette for at du kan utvikle deg som lærer samtidig som du jobber. Dette gir en unik sjanse til å skifte karrierevei og prøve noe nytt.
  3. Oppdatering på den nyeste teknologien: Jobben gir deg muligheten til å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen innen luftfart, både innen helikopter og fly.
  4. Gode kolleger og samarbeid: Du blir en del av et dedikert team som deler en felles visjon om å gi elever en strømlinjeformet og helhetlig utdanning. Du får kolleger som er engasjerte i elevenes modningsprosess og som deler kunnskap og erfaringer.
  5. Attraktive ferieordninger: Som lærer ved en videregående skole får du gode ferieordninger, noe som gir deg en gunstig balanse mellom arbeid og fritid.

Personlige egenskaper

Personlige egenskaper vektlegges. Skolen ønsker søkere som:

  • Er kreativ
  • Er fleksibel
  • Har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Har god formidlingsevne
  • Kan være med på å skape mestringsfølelse hos elevene.
  • Ha trua på, og liker å jobbe med ungdom

Vi tilbyr

  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
  • Faglig kompetanseheving og kursing
  • Er trivelig miljø

    Andre opplysninger

  • Intervjuer vil bli gjennomført fortløpende
  • Dersom det fremgår av din søknad at du ønsker å bli unntatt offentlig søkerliste, gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søker kan gjøres offentlig likevel. Som søker vil du da få informasjon om dette - jf.offentleglova §25.
  • Som søker til en offentlig stilling har også du krav på å få tilgang til utvidet søkerliste med informasjon om øvrige søkere.
  • Troms fylkeskommune er underlagt sikkerhetsloven. Dette betyr at enkelte stillinger vil kunne kreve sikkerhetsklarering.
  • Før eventuell tilsetting i Troms og Finnmark fylkeskommune sine skoler og PPT/OT må politiattest fremlegges jf. opplæringslova sine regler.
  • En politiattest skal ikke være eldre enn tre måneder. Politiattest skal ikke legges ved søknaden.

For mer informasjon om stillingene, kontakt gjerne:

  • pedagogisk leder Ednar Olsen92060487

Eller snakk med våre rådgivere i Heia Nord-Norge:

Send enkel søknad her

Det viktigste for oss nå er å få registrert din interesse. Vitnemål, attester og annen dokumentasjon kan ettersendes senere i prosessen. 

 
Powered by Labrador CMS