Heia Nord-Norge rekrutterer for:

Andenes,During,Sunset,-,Scandinavia,Beautiful,Landscape,Of,Norways,Lofoten

Vi nærmer oss startskuddet for utdypingen i Andenes havn

Fishing,Harbour,In,Andenes,,Norway

Det vil gi langt bedre forhold og mer aktivitet for fiskeflåten

Vil du være tett på utviklingen?

Nå står kontoret med denne utsikten snart ledig

Styreleder Beate har startet jakten på Håkons etterfølger

Store investeringer kan bringe denne havna tilbake til nye høyder: – Unik mulighet til å forme framtida

Det har vært snakket om i mange år. Nå kan Andøys neste havnesjef endelig få gleden av å lede «nye» Andenes havn inn i framtida.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er lista over alle dem som har lovet gjennomføring av prosjektet, sier Håkon Strand.

På møterommet i lokalene til Andøy havn KF står en lang liste over kjente navn. Det er gjerne politikere fra både fylke, storting og forskjellige regjeringer.

Havnesjef Håkon Strand og styreleder Beate Stellander.

Den avtroppende havnesjefen, med lang erfaring fra fiskerinæringen i Andøy, har notert flittig gjennom ni år i lederjobben.

Men nå nærmer det seg endelig oppstart og utbedring i havna:

Tidligere i år overrasket stortingspolitikerne Bjørnar Skjæran og Willfred Nordlund kommunestyret i Andøy med den krystallklare beskjeden om at Andenes havn er inne i første periode av Nasjonal transportplan.

800 millioner skal brukes på utdyping, nye kaianlegg, moloer og innseiling.

Mens staten står for selve havneprosjektet, betyr nye utfyllinger også nye næringsområder for Andøy havn.

Endelig bevilgning på statsbudsjettet venter fortsatt. Men når det kommer, kan det fort bli milliardinvesteringer på Andenes de neste årene.

Tilbake til nye høyder

En gang i tiden var Andenes en av landets største fiskerihavner, takket være nærheten til eggakanten og god infrastruktur.

Siden har båtene blitt større, og havna for liten.

– Når de større båtene må vente på flo og fjære for å gå inn og ut, sier det seg selv at Andenes velges bort, utdyper Håkon Strand.

Med dypere vann rundt store deler av navna, kan det bli nye tider.

En illustrasjon av den planlagte havneutbyggingen.

Mulighetene er store både for fiskeri, energi, infrastruktur og andre næringer, mener styreleder Beate Stellander i Andøy havn KF:

– Havna ligger et steinkast fra en storflyplass. Herfra kan fisken fraktes rett ut i verden.

– Med 110 mål næringsarealer bety det også mange nye muligheter. Det kan være innen reiseliv, oppdrett, energiproduksjon og landstrøm, for å nevne noe, sier Stellander videre.

Hun peker også på Forsvarets forsterkede planer på Andøya og ikke minst samarbeid med Nato, som viktig.

– For vår nye havnesjef blir dette en unik mulighet til å forme jobben, og bli med på en viktig utvikling, fortsetter styrelederen.

Er dette deg? Les videre, eller gå rett til søknad!

Snart 60 år i havna

Når Håkon Strand (70) blir pensjonist og gir seg som havnesjef, legger han bak seg et langt liv på kaia. Han var lenge i Andenes havfiskeselskap, både på havet og som teknisk sjef.

– Jeg er vokst opp her nede. Faren min hadde en 60 fots fiskebåt. 12 år gammel var jeg med for første gang. Året etter ble jeg med på Finnmarka, minnes han.

– Han tok med en fiskekasse inn i rorhuset, som jeg kunne stå på. Mor mi var passe forbanna. Det hadde nok ikke gått i dag, fortsetter Håkon muntert.

Havnekontoret på Andenes er fullt av godt humør – og som havnesjef vil du lede en liten stab med én havneinspektør som kollega.

Men det vil være nok av andre å omgås i jobben.

Kystverket slår snart permanent leir med kontor her de neste åra, under utdypingen av havna.

Som havnesjef omgås du både fiskere, redere, politikere og ansatte i kommunen. Dialog med Forsvaret, romfartsindustrien og andre næringer kan det også bli.

Det betyr et spenn av oppgaver fra løpende havnedrift til utvikling, forvaltning og økonomi. Havneforetaket har avtale med Andøy kommune om forvaltningsstøtte innen regnskap, lønn og andre administrative oppgaver.

Håkon Strand og Beate Stellander i Andenes havn.

Søker allsidig leder

Dette spennet innebærer at det er mange typer kompetanse og erfaring som kan gjøre deg aktuell som havnesjef.

Én typisk bakgrunn er gjerne fra maritime næringer, sjømat eller offshore. Men den maritime forståelsen kan du også ha fått på andre måter, eller bygge på i jobben.

En ingeniør kan også være aktuell for jobben som havnesjef, særlig med tanke på alt som skal skje her av utdyping, bygg og anlegg. Kompetanse på næringsutvikling vil også være ønskelig. Du har gjerne også erfaring fra prosjekter. Det blir mange av dem i årene som kommer.

– I løpet av de neste årene kan dette bli «Norges kuleste jobb. Det er akkurat hva vi inviterer til, sier Beate Stellander.

Den invitasjonen innebærer at man må være til stede. En havnesjef må bo i rimelig nærhet til Andenes, også for å kunne rykke ut utenfor normalarbeidstid.

Dette er ikke jobben du kan langpendle til.

– Men kommer du tilflyttende, vil vi selvsagt være behjelpelig med bolig, understreker styrelederen.

The,Island,Andoya,,Here,Is,The,Island's,Main,Village,Of

Er du klar for denne muligheten?

Lighthouse,In,Andenes,,Vesteralen,,Norway

Og for å vise vei i havna fremover?

Andøy havn KF søker havnesjef / daglig leder

Viktig rolle i en offensiv fiskerikommune!

Om stillingen

Arbeidsgiver: Andøy havn KF

Stillingstittel: Havnesjef / daglig leder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Andenes

Søknadsfrist: 7. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Andøy ligger ytterst i havgapet i Vesterålen, lengst nord i Nordland fylke. Det bor i overkant av 4500 innbygger i kommunen. Vi har et spennende og aktivt næringsliv innenfor flere sektorer; et internasjonalt romfartssenter, en stor fiskerinæring, et bredt landbruk og et reiseliv i vekst. Her er rike muligheter for kulturaktiviteter og et unikt friluftsliv i spektakulær natur. Kommunen har flyplass med daglige avganger og flere ukentlige direkteruter til Oslo i sommermånedene.

Andøy kommune har om lag 450 ansatte og et budsjett på 450 millioner kr. Kommunen står foran en rivende utvikling, med etablering av Europas første oppskytingsfasilitet for satellitter (Andøya Space Port), et unikt opplevelsessenter for hval (The Whale), landbasert havbruk (Andfjord Salmon) og etablering av ny fiskerihavn. Andøy kommune har blitt tildelt et fond på 250 millioner kroner som skal benyttes til å utvikle kommunen videre.

Andøy er en stor fiskerikommune i Nordland. Den største fiskerihavnen Andøy havn ligger i kommunesenteret Andenes, med kort avstand til den fiskerike eggakanten.

Kystverket planlegger nå en omfattende utdyping av innseilingen og deler av havnebassenget for å forbedre sikkerhet, fremkommelighet og liggeforhold for kystflåten og industriflåten.

Det skal bygges nye landarealer i havna av massene som tas opp av sjøen. Disse områdene vil gi plass til utvikling av fiskeindustri – både nåværende og nyetableringer – og annen sjørelatert næringsvirksomhet.

Havneutbyggingen ligger i Nasjonal Transportplan 2025–2036 og har en samlet investeringsramme på 800 mill.

I forbindelse med Kystverkets arbeid planlegger havneforetaket videreutvikling / utbygging av indre havn og de nye landarealene.

Andøy havn KF er et kommunalt foretak og en del av Andøy kommune. Foretaket ledes av havnestyret med kommunestyret som øverste organ. I tillegg til daglig leder, har foretaket en havnebetjent.

Sittende havneleder går av med pensjon og til å lede Andøy havn KF søker vi en engasjert og løsningsorientert person, gjerne med ledererfaring og god forståelse for drift, offentlig forvaltning og økonomi.

Hva går jobben ut på?

Som havnesjef utøver du daglig ledelse av virksomheten, med ansvar for budsjett, resultat og rapportering til styret. Du har personalansvar for én ansatt, og ellers tett dialog med kommunen, styret, aktører i havna og andre offentlige myndigheter.

Stillingen innebærer også noe saksbehandling, og ansvar for prosjekter i regi av havna. De neste årene vil det være mange samtidige og store prosjekter i Andenes havn.

Hvem er du?

Vi tror vår nye havnesjef har høyere utdanning. Relevant arbeidserfaring kan også kompensere for utdanning.

Du har gjerne maritim forståelse og/eller erfaring fra havnevirksomhet, men det er ikke noe absolutt krav.

Det vil også være en fordel med kjennskap til offentlig forvaltning, og erfaring fra prosjektledelse eller lignende.

Personlig egnethet er viktig for stillingen, og du:

  • Har god arbeidskapasitet og struktur
  • Er god på relasjonsbygging og kommunikasjon
  • Kan samarbeide godt

Vi kan tilby:

  • En viktig jobb med mye ansvar, variasjon og selvstendighet
  • Mulighet til å påvirke samfunnsutvklingen i Andøy
  • Lønn etter avtale og gode pensjonsordninger

Andøy havn KF er omfattet av offentlighetsloven, og det vil bli satt opp søkerliste etter søknadsfristen. Kandidater som ønsker unntak fra denne, må ha en konkret og særlig begrunnelse for hvilke ulemper offentligheten kan medføre.


For mer informasjon ta kontakt med 

Du kan også ta kontakt med Gard Michalsen i Heia Nord-Norge på 91732534 / e-post / Linkedin for en uforpliktende og konfidensiell prat

Søknadsfrist: 7. november

Send søknad i vårt skjema her:

 
Powered by Labrador CMS