Heia Nord-Norge rekrutterer:

Narvikværingen Ruben Røssaak er relativt fersk i sin jobb på Astafjord Slakteri, men har allerede tatt eierskap i den tekniske delen av drifta.

Astafjord slakter laks for milliarder, og har blitt en solid hjørnesteinsbedrift med over 100 ansatte. Nå jakter de sitt neste tekniske geni

Veien fra 30 til 100 ansatte har gitt voksesmerter for Astafjord Slakteri. Nå trenger selskapet en person som kan ivareta det tekniske ansvaret for et anlegg som behandler fisk for 1,5 milliard kroner hvert år, og som stadig vokser.

Publisert Sist oppdatert

I den lille kommunen Gratangen har fiskeindustrien blitt stadig sterkere og viktigere.  Astafjord Slakteri,  og deres eiere Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm, er svært viktige hjørnesteinsbedrifter for kommunen med litt over 1000 innbyggere. 

Visste du at?

Alle våre produkter merkes med T470 – et kjennetegn som garanterer for godt produkt og vår høye kvalitetsstandard. 

På fire år har slakteriet vokst fra rundt 30 ansatte til over 100, og det er installert nytt og mer moderne utstyr for å øke kapasitet og effektivitet, slik at de edle lakseproduktene kommer raskere ut i verden.

Utfordringer i arbeidshverdagen

Med mer teknisk utstyr, kreves det også mer vedlikehold og tilsyn. En av de som har sitt daglige virke på teknisk avdeling, er industrimekanikeren Ruben Røssaak fra Narvik. 

Han er utdannet industrimekaniker og skiftet beite fra Momek i hjembyen til Astafjord slakteri i vinter. 

En av de aller største forskjellene Røssaak fikk merke, var den strenge hygienen som må ivaretas ved slakteriet. Det stilles svært strenge krav til renhold og hygiene, og det preger hverdagen for både Røssaak og hans over 100 kolleger.

– Tidligere kunne jeg jobbe på arbeidsplasser som var svært skitten. Sånn er hverdagen for en industrimekaniker ellers, men ikke her. Her er det svært stort fokus på dette med renslighet og hygiene. 

– Hele tiden må man tenke gjennom hva man gjør, hvor man setter verktøyet sitt, og lignende. Men utfordringene i arbeidshverdagen gjør dette til en svært spennende arbeidsgiver, sier narvikværingen.

Astafjord Slakteri byr på allsidige arbeidsoppgaver

I et trivelig og internasjonalt arbeidsmiljø

Spesialisering

Røssaak fikk en svært bratt læringskurve da han kom inn i Astafjord. Kravet til driftstid er høyt både i slakteriet og ved filétlinja. 

Når man arbeider med ferskvare, er det viktig at fabrikken er oppe og går så mye som mulig. Narvikværingen har tilpasset seg kravene svært godt, og skal inn i sitt eget ansvarsområde etterhvert.

– Planen er at jeg skal spesialisere meg på reparasjoner og vedlikehold av vår nye filétlinje. Jeg synes det er greit å få et slikt ansvar, og hele tiden få muligheten til å både utvikle og spesialisere seg på et felt.

6 gode grunner til å jobbe hos oss

 1. Påvirkningskraft: En arbeidsplass der din stemme blir hørt. Her er det korte beslutningsveier, og gode innspill og ideer belønnes gjerne.
 2. Kompetanseheving: Selskapet tilbyr grundige opplæringsløp, mentorordninger, lederutvikling, kurs og sertifiseringer.
 3. Intern karrierestige: Har du ambisjoner om å jobbe deg opp i selskapet? Eller bli leder? Det kan dukke opp flere spennende muligheter.
 4. Arbeidsmiljøet: Bedriften er preget av et trivelig og uformelt arbeidsmiljø – og en god blanding av personer, nasjonaliteter og kulturer.
 5. Egne boliger: Selskapet investerer og bygger i egne boliger, som de ansatte selvsagt får bo i.
 6. Innovativ bransje: Du vil være en del av en innovativ og fremtidsrettet bransje, som har stor betydning både nasjonalt og internasjonalt.

Større eierskap

Daglig leder Alexander Johnsen bekrefter at veksten i selskapet har gått raskt de siste årene. 

Han sier at man har sett seg nødt til å gå til innkjøp av en brakkerigg med 48 boenheter slik at alle ansatte har et sted å gjøre av seg.

– I tillegg har vi fem minihus under bestilling. Vi har med andre ord bidratt til god vekst i befolkningstallet her i Gratangen, og det er vel ingen tvil om at vi har blitt en solid hjørnesteinsbedrift sammen med Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm.

Ved slakteriet jobber det mennesker av flere nasjonaliteter, enslige og familiefolk. Mange har valgt å komme til Astafjord etter å ha jobbet i andre, større industribedrifter i samme bransje.

– Årsaken til at de vil komme til oss, er at de har større mulighet for å bli sett i hverdagen. Alle kan vokse i sin egen stilling, og ta et større eierskap. Jeg tror det er viktig for mange, sier Johnsen.

Stort ansvar

Astafjord Slakteri har hatt samme tekniske sjef helt siden bedriften ble etablert. Nå skal han gå av med pensjon, og jakten på etterfølgeren er i gang. 

Ifølge daglig leder Alexander Johnsen leter man nå etter en person som kan systematisere vedlikeholdet av fabrikken, og modernisere denne delen.

– Vi leter etter en person som kan ta hans arbeid videre, systematisere og modernisere det. Vi trenger å bygge et datasystem, og digital kompetanse er stikkordet her, sier Johnsen.

Astafjord slakteri er på jakt etter en person som kan ta ansvar for den tekniske delen av slakteriet, som i 2023 omsatte for godt over 100 millioner.

– Her må man skape et system som er effektivt. Dersom anlegget stopper opp, taper vi penger hvert minutt, og 90-100 personer blir stående uvirksomme. Det er viktig å være løsningsorientert og kjapp, og man må absolutt ikke være redd for å bli skitten på fingrene, sier Johnsen.

Teknisk sjef er med i en helgerotasjon som skal ivareta det tekniske ettersyn, selv om det ikke er aktivitet i helgene. Dette for at alt skal være klart til oppstart mandag morgen. 

Høres dette ut som noe for deg?

Er du klar for en spennende jobb i et svært viktig yrke?

Kan du tenke deg en viktig lederrolle i et moderne sjømatselskap? Astafjord Slakteri søker teknisk leder

Mye har skjedd hos oss i Astafjord Slakteri de siste årene. Vi har på få år blitt over 100 ansatte, samtidig som vi har investert over 30 millioner i ny filetlinje, nytt og moderne utstyr og flere boliger.

Om arbeidsgiver

Astafjord Slakteri AS er et lakseslakteri etablert ved Brattberg like utenfor Foldvik i Gratangen kommune. Herfra eksporteres det kvalitetslaks til hele verden – både Australia, Asia, USA og over hele Europa.

Alle våre produkter merkes med T470 – et kjennetegn som garanterer for godt produkt og vår høye kvalitetsstandard. Vi jobber konstant med å møte alle spesifikasjoner som kreves underveis, for å sikre våre kunder det aller beste sluttproduktet.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Astafjord Slakteri AS

Stillingstittel: Teknisk Leder

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Brattberg, Gratangen

Søknadsfrist: 30. april

Send søknad her

I dag produserer og behandler vi fisk for 1,5 milliarder kroner årlig - og har ambisjoner om å øke kapasiteten i årene som kommer.

Nå søker vi en teknisk leder, som skal ivareta det tekniske ansvaret på slakteriet, samt digitalisere og effektivisere avdelingen. Hos oss vil du få en viktig nøkkelrolle, og mulighet til å bidra til videre utvikling i selskapet.

Foto: Moloen Media.

Ansvarsområder:

 • Ansvarlig for daglig drift og vedlikehold av fabrikken
 • Ivareta forhandlinger, kontrakter og kontakt med eksterne leverandører
 • Ansvarlig for produksjon av biprodukter, ensilasje, isproduksjon, prosessvann og bedriftens vannforsyning
 • Ansvarlig for å etablere og vedlikeholde eget driftslager
 • HMS-ansvar for egen avdeling
 • Personalansvar for alle teknikere

Du må påregne teknisk ettersyn i helgene.

Kvalifikasjoner:

 • Relevant fagbrev / teknisk fagskole (industrimekaniker eller automatiker)
 • Gjerne kjennskap til DLS-styring
 • Erfaring med eller kjennskap til økonomi
 • Gode digitale ferdigheter
 • Erfaring innen oppdrett / slakteri vil være en fordel.

Personlige egenskaper:

Du jobber strukturert og løsningsorientert, og har evne til å omstille deg raskt. Du er nøyaktig og opptatt av kvalitet i alle ledd.

Det er viktig for oss at du har et høyt fokus på helse, sikkerhet og hygiene.

For å lykkes i stillingen er det også viktig at du er økonomisk orientert, og kan kommunisere godt på norsk og engelsk.

Foto: Moloen Media.
Foto: Moloen Media.
Foto: Moloen Media.
Foto: Moloen Media.

Hva kan vi tilby deg?

Du vil jobbe sammen med et dyktig og dedikert team, i en svært allsidig stilling. Vi har et jovialt og uhøytidelig arbeidsmiljø, som vi tror du vil trives godt i.

Vi har også et stort fokus på kompetanseheving, og kan blant annet tilby et grundig opplæringsløp, kurs og sertifiseringer.

Her vil du få en svært viktig rolle i en spennende, innovativ og fremtidsrettet bransje, og mulighet til å bidra i videre utvikling i selskapet.

Andre vilkår:

 • Konkurransedyktig lønn
 • God pensjons- og forsikringsordninger
 • Kantine
 • Treningsrom

Har du spørsmål om stillingene, kan du kontakte en av våre rådgivere i Heia Nord-Norge: 

Eller HR-sjef i Astafjord Slakteri: 

Søknadsfrist: 30. april, kandidater vurderes fortløpende

Send søknad enkelt i vårt skjema under

 
Powered by Labrador CMS