STILLING LEDIG:

Sortland er blant annet kjent som den blå byen...

Sortland,Bridge,,Northern,Norway,,Vesteralen,Mountain,Chain,In,The,Background

...og for nærheten til fantastiske fjell.

Misty,Forest,View,With,Spruce,Trees,After,Rain,In,Gauja

Men byen ligger også i sentrum for en region med stort potensiale innen skogbruk.

Og nå har du muligheten til å jobbe tett på næringen.

Venter stor tømmervekst i Lofoten og Vesterålen: Styrker laget på skogbruk og viltforvaltning

Skognæringen vokser, og det er generasjonsskifte i forvaltningen. Sortland kommune søker to nye rådgivere og frister med spennende oppgaver, frisk luft og fleksible arbeidsdager med stor frihet.

– Dette er en ganske fleksibel jobb, hvor du i stor grad kan legge opp arbeidet selv, så lenge du gjør det som skal til, sier Jostein Holmeng.

Han er avtroppende viltforvalter i Sortland kommune, og når han gir seg gjør kommunen samtidig en omorganisering – og styrker laget med to nye rådgivere.

Begge får ansvar for å jobbe med skogbruk og viltforvaltning. Førstnevnte i et samarbeid med 10 kommuner i Lofoten og Vesterålen. Sistnevnte i Sortland og Andøy.

– Og det vil si at jobben inkluderer mye frisk luft, friluftsliv og besøk i selve skogen?

– Det er klart det er en del kontorjobb også. Men du har selvsagt mulighet til å komme deg ut. Kanskje særlig hvis du er nyutdannet, fersk og trenger å bli kjent med regionen, sier Holmeng.

Enhetsleder Kato Lund legger til:

– Du kommer i hvert fall til å være såpass mye ute at vi kan bruke det som et salgsargument, det tror jeg vi kan si!

Jobb for deg? Bla videre for å lese mer, eller gå rett hit for å melde din interesse!

Spennende tid for skogen

Utlysningen kommer på et spennende tidspunkt for skognæringen i Vesterålen.

Mye skog er hogstmoden, mange har sett muligheten og flere kommuner ruster for både uttak og sjøtransport av tømmer. Blant annet har Risøyhamn bygget egen kai, mens Hadsel kommune ruster seg for vekst i næringen.

I en fersk strategisk plan for det interkommunale samarbeidet skisseres det en mangedobling av kvantumet som kan hogges av gran i regionen de neste åra – til 70-80.000 kubikkmeter om et drøyt tiår.

Men kanskje ikke bare hogst og transport, skal vi tro Jostein Holmeng:

– Med de materialprisene vi ser nå, tror jeg det vil være potensiale for industrietableringer innen trelast. Det er snakk om mange tonn med skog som skal tas ut de neste årene, sier han.

Saksbehandling og rådgivning

I dette bildet er en aktiv og god forvaltning viktig. Arbeidsoppgavene består blant annet av rådgivning til skogeiere som har lyst til å gjøre noe med grana.

Planer skal godkjennes og skogsveier bygges for å muliggjøre dette uttaket. Her kommer skogforvalterne inn.

Den nevnte viltforvaltningen er også en viktig del av jobben, hvor forvaltningen har tett kontakt med de forskjellige elgvaldene og godkjenner driftsplaner. I en tid hvor mange synes elgen kommer litt vel nært er dette også en viktig jobb.

Hvem søker kommunen etter til disse jobbene?

– En typisk utdanning vil være skogforvaltning eller viltforvaltning, fra NMBU på Ås, sier fagleder Karl Peder Haugen.

– Men du kan også komme langt i denne jobben med annen bakgrunn, erfaring og ikke minst interesse, legger han til.

Derfor har kommunen bevisst valgt å ikke låse stillingsutlysningen til for skarpe formalkrav, understreker Kato Lund:

– Får vi en veldig god søker som treffer godt på realkompetanse og bakgrunn, men ikke nødvendigvis på utdanning, så er det selvsagt en aktuell kandidat, sier han.

– Utdannelse og bakgrunn innen for eksempel natur og landbruk vil være aktuell. En ingeniør kan også være kvalifisert. Eller noen med skogbruksutdanning fra videregående og relevant arbeidserfaring, fortsetter han.

Noen av dine nye kolleger i Sortland kommune. I midten (blå jakke) fagleder Karl Peder Haugen.

Ungt, kompetent fagmiljø

Lofoten og Vesterålen frister gjerne med friluftsliv, vill og vakker natur. I denne jobben får du til og med mulighet til å gå på tur i arbeidet.

Samtidig er det først og fremst arbeidsoppgavene som skal friste – og arbeidskollegene du får på plan og forvaltning i Sortland kommune.

– Vi er fire avdelinger med 16 ansatte, som er en fantastisk gjeng og et sterkt fagmiljø med mye kompetanse. Her er både erfaring og flere unge, nyutdannede, som gir et sprekt miljø med trivsel, temperatur og tempo, sier Lund.

Sortland er regionsenteret i Vesterålen, med korte avstander til store deler av regionen og Lofoten. Og kommunen ønsker selvsagt de nye kollegene som en del av fagmiljøet på rådhuset.

Men en stilling som i seg selv er variert, gir også åpning for ytterligere fleksibilitet, understreker Lund. Kanskje særlig relevant for den som bor noen mil fra Sortland sentrum.

– Vi har brukt hjemmekontor og Teams-møter mye under corona, og det kommer nok til å bli mer fleksibelt fremover enn det var før. Her står du veldig fritt til å planlegge selv og gjerne lage noen dager i kalenderen hvor det er mulighet for hjemmekontor, sier han.

Møt to av våre ansatte:

Ingelin Karlsen (29), GIS-rådgiver

– Jeg jobber med geografiske informasjonssystemer (kart) og er fagkoordinator. Ingen arbeidsdager er lik, noe jeg elsker. Jeg opplever stor tillit internt, får rom til å utvikle meg og mulighet til å være med og utvikle Sortland gjennom store og små prosjekter.

– Sortland kommune er stor nok til at det skjer mye utvikling, samtidig liten nok til tett tverrfaglig samarbeid hvor man lærer mye og får brukt kompetansen sin. Jeg kunne ikke drømt om en bedre start på arbeidslivet etter studiene!

Ørjan Mathillas (27), avdelingsleder

– Jeg leder avdelingen som eier og ivaretar den daglige driften av kommunens veier, vann- og avløpsanlegg. Sortland er en kommune hvor det investeres for vekst, og det er stor aktivitet på alle disse områdene.

– Det er et høyt tempo, man får mye ansvar, og man føler man utgjør en forskjell. Sortland kommune er en utmerket arbeidsgiver for ambisjonsrike unge voksne med lidenskap for natur og friluftsliv.

Er du klar for en viktig jobb med interessante arbeidsdager og mye ansvar?

Sortland kommune søker to rådgivere innen skogbruk / viltforvaltning

Om stillingen

Arbeidsgiver: Sortland kommune

Stillingstittel: Rådgiver

Stillingstype: Fast, heltid

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist: 8. mai

Meld din interesse her

Om arbeidsgiver

Midt i Vesterålen finner du Sortland, en by med et optimistisk næringsliv. Som handelssentrum for hele regionen, kan du nyte godt av servicetilbud og fasiliteter som kan måle seg med større byer.

Med det spenstige utvalget av kultur-, idretts og fritidsaktiviteter, vil du garantert finne noe som passer deg, liten og stor.

Full barnehagedekning og et godt tilbud i videregående skole gjør livet enklere.

Byen er omkranset av den vakre og ville vesterålsnaturen, en oase for alle typer friluftsliv, fra nærhet til marka til spektakulære opplevelser til fjells og i havgapet.

Sortland kommune har ca.1000 ansatte og er Vesterålens største arbeidsplass.

Vil du vite mer om Sortland, se vår hjemmeside eller ta kontakt med oss.

Ved Enhet for Plan og forvaltning, avdeling naturforvaltning, ser vi etter to engasjerte medarbeidere til to faste stillinger innen fagfeltet skogbruk og viltforvaltning.

Sortland kommune ivaretar vertsansvar for et interkommunalt samarbeid og har et etablert fagmiljø for kommunale skogbrukstjenester i Lofoten, Vesterålen og Lødingen. Samarbeidet omfatter 10 kommuner og har to skogbruksstillinger. I disse stillingene vil det være gode muligheter for personlig vekst og faglig utvikling.

Samspill er viktig for oss og vi er opptatt av å yte service, både til hverandre, skogeierne og øvrige samarbeidspartnere. Våre to nyansatte vil, gjennom det interkommunale samarbeidet, jobbe med å utnytte og utvikle de samlede skogressursene for økt verdiskaping. De vil også ha en aktiv rolle opp mot Allskog, Kystskogbruket, forskningsmiljøet og andre viktige samarbeidspartnere innen skogbruk.

Til ansvarsområdet hører også viltforvaltning i Sortland kommune og nabokommunen Andøy. I begge kommunene er det en betydelig stamme av elg, kommunene har mange anadrome vassdrag og et rikt dyre- og fugleliv for øvrig.

Arbeidsoppgaver og mulige ansvarsområder

  • Behandle og rettlede i saker etter skogloven med tilhørende forskrifter
  • Forvalte ulike tilskuddsordninger for skogbruket og kontroll av bruken av disse
  • Inneha en aktiv rolle gjennom veiledning og motivere skogeierne i regionen
  • Viltforvaltning generelt, samarbeid med elgvald, organisering av ettersøkstjeneste mv.
  • Motorferdsel i utmark
  • Arbeidsoppgaver innenfor klima og forurensing

Kvalifikasjoner

  • Utdanning innenfor skogforvaltning og/eller viltforvaltning, fortrinnsvis på høyskole-/universitetsnivå
  • Relevant sterk og allsidig praksis kan kompensere for utdanning

  • Kunnskap og erfaring i bruk av relevant lovverk med tilhørende forskrifter
  • Gode formuleringsevner både skriftlig og muntlig
  • Evne til nytenkning, og serviceinnstilt
  • Vilje til å initiere gode samarbeidsrelasjoner og bidrar til gjensidig kompetanse- og erfaringsdeling
  • Førerkort klasse B

Personlig egnethet vil bli vektlagt, og hvordan våre nye medarbeidere kan komplettere øvrige medarbeidere i virksomheten.

Vi kan tilby deg

  • en utfordrende og spennende stilling med mange utviklingsmuligheter i et positivt, hyggelig og hektisk miljø
  • en arbeidsplass med fokus på «frisknærvær»
  • mulighet for videreutdanning/kurs
  • fleksibel arbeidstid
  • lønn etter avtale
  • gunstig pensjonsordning

Språkkunnskaper

  • Du må ha svært god norsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne

Tilsettingsvilkår

  • Arbeidstakere tilsettes i Sortland kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtaler.
  • Prøvetiden er 6 måneder i faste stillinger.
  • Arbeidssted: Sortland

Generelt

  • Med utgangspunkt i politisk vedtatt «Handlingsplan for likestilling og mot diskriminering» oppfordrer Sortland kommune alle kvalifiserte kandidater til å søke stilling i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn.
  • Det gjøres oppmerksom på at navnet på en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om at navnet blir unntatt offentlighet. Ønsker du unntatt offentlighet må det begrunnes, jf. offentleglova § 25, andre ledd. Begrunnelse sendes til HR@sortland.kommune.no. Du varsles dersom ønsket ikke kan tas til følge.
 

For spørsmål om stillingene, kontakt gjerne:

  • fagleder Karl Peder Haugen, på 47304063 eller e-post
  • enhetsleder Kato Lund, på 90999195 eller e-post
  • rekrutteringsansvarlig Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge på 97006787 eller e-post

Søknadsfrist: 8. mai

Nysgjerrig på denne jobben? Meld din interesse her:

Powered by Labrador CMS