STILLING LEDIG:

SØKER NY KOLLEGA: HR-leder Arnhild Duås, avtroppende økonomisjef Erik Buset og administrerende direktør Halvard Pettersen.

Vesterålskraft rigger konsernet for framtida og jakter ambisiøs økonomisjef: Her blir utvikling, finansiering og teknologi viktige stikkord

– Dette blir ikke en typisk driftsorientert økonomistilling. Større oppgaver venter, sier Halvard Pettersen.

Publisert Sist oppdatert

Vesterålskraft sørger for lys i husan og strøm i nettet for nær 20.000 innbyggere i Sortland, Bø, Øksnes og deler av Kvæfjord. Konsernet driver med nett, produksjon og fjernvarme. Og leverer fiber til nesten alle husstander i området.

I fjor omsatte konsernet for nær 300 millioner kroner. Med rundt 70 ansatte som går på jobb hver dag for å gjøre en god jobb.

Nå skal de bli en til – når Vesterålskraft søker ny økonomisjef.

Oppgavene som venter er formidable, særlig for det største datterselskapet, Vestall. Det handler om opprusting og investeringer i strømnettet:

– Vi har en tiårsplan som tilsier nettinvesteringer på 1,4 milliarder kroner. For et selskap som oss er det stor skala. Og det er mye arbeid som gjenstår for å få en finansieringsplan i denne størrelsen på plass.

Det sier administrerende direktør Halvard S. Pettersen i morselskapet Vesterålskraft AS.

Noe for deg? Les videre eller gå rett til søknadsskjema

Fortsatt lokalt eid

Nå søker Pettersen en høyre hånd for dette og andre viktige oppgaver.

Energiselskapet har fortsatt Sortland kommune som største eier, og en strukturprosess for noen år siden endte med at Lofotkraft kom inn som minoritetseier i konsernet.

Vesterålskraft er herre i eget hus. Men det betyr også mindre muskler, særlig på kapitalsiden.

Og de trenger en økonomisjef som ikke bare jakter tradisjonell drift:

– Når vi legger til både kjente og ukjente oppgaver innen utvikling, teknologi og digitalisering, sier det noe om spennet og ambisjonsnivået for denne stillingen, understreker Pettersen.

Arnhild Duås og Erik Buset.

Stødig kontroll på økonomien

Når Vesterålskraft søker en økonomisjef som kan være utviklingsorientert, så forteller det også at det er god kontroll på drifta.

Nåværende økonomisjef Erik Buset har hatt jobben i 22 år, og trapper nå ned fra lederjobben for å gå over i en ny rolle som controller. En regnskapsmedarbeider er også på laget. Det betyr at økonomiavdelingen går fra to til tre personer.

Det handler både om å øke kapasiteten, og finne rom til nye oppgaver. Det vil en ny økonomisjef få, med to stødige kolleger på laget:

– Du starter ikke på scratch og det er god kontroll på alt av drift. Med en avtroppende økonomisjef som er veldig innstilt på å spille deg som overtar god, kommenterer Pettersen.

Et selskap hvor folk blir og utvikles

Kraftbransjen er kjent for å være et sted hvor man gjerne jobber lenge. Og da snakker vi ikke først og fremst lange dager. Men mange år på samme arbeidsplass.

Slik er det også i Vesterålskraft, bekrefter HR-leder Arnhild Duås:

– Våre egne pulsmålinger forteller om et sted hvor folk trives. Det er en god plass å jobbe, og derfor blir folk værende. Nesten til de må bæres ut herfra, forteller hun muntert.

Foto: Andre Riise
Foto: Andre Riise
Foto: Andre Riise
Foto: Andre Riise

Hva handler det om? 

Selvsagt at man trives med kollegene. Men ikke minst at det også er et viktig oppdrag. Et jobbinnhold som betyr noe. Med oppgaver og ansvar som stadig utvikler seg:

– Her kan du bli i mange år, men det betyr ikke at du har samme jobb. Vi har eksempler på at noen begynner som lærling, og ender opp som daglig leder i et av selskapene våre, sier Duås.

Legg til konkurransedyktige vilkår, en meget trygg jobb, den beste innskuddspensjonen, firmahytter og sosiale turer på jobb – hvert tredje år gjerne til utlandet – så mangler det ikke på gode grunner for å trives i Vesterålskraft.

Kompetanse, men også riktig person

Når Vesterålskraft jakter den neste økonomisjefen, er det med en åpen inngang og bevissthet om at flere typer kandidater kan aksle rollen og spille den godt.

Administrerende direktør Halvard Pettersen sier det slik:

– Jeg tenker at vi ikke har så mange må-krav. Erfaringen kan du ha tilegnet deg på flere måter. Det handler mye om motivasjon, ambisjon og personlige egenskaper.

4 gode grunner for å bli økonomisjef i Vesterålskraft

1. SAMFUNNSOPPDRAGET: Vi produserer og leverer fornybar energi til 20.000 innbyggere – i et samfunn som trenger stadig mer kraft.

2. STRATEGI OG UTVIKLING: Er du en ambisiøs økonom som vil jobbe med utvikling utover ren drift og regnskap, er dette riktig sted.

3. EN SOLID ARBEIDSPLASS: Vi har det både hektisk og artig. Kraftbransjen er en trygg jobb, med gode vilkår og sosiale tiltak.

4. LEDERUTVIKLING: Vi har lange og etablerte tradisjoner for lederutvikling, kurs og kompetansepåfyll – og du vil kunne ta del i dette.

– Det vil si at du kjenner deg igjen i den utviklingsorienterte rollen vi beskriver. Gjerne også at du liker å være synlig, både internt og eksternt, fortsetter toppsjefen.

Men du må helst ha en relevant utdanning, gjerne på masternivå og noe innenfor økonomi. Samtidig betyr utviklingsfokuset, oppgavene og kompetansen i avdelingen at det gjerne kan være andre retninger enn regnskap:

– Utdanningen din kan gjerne være vektet mot innovasjon, strategi, teknologi eller lignende. Det vil bare være en fordel, sier han.

En erfaren leder – eller et talent

Jobben omfatter som nevnt også personalansvar for to kolleger, et viktig strategisk ansvar og gjerne en som kan spille en sentral rolle i konsernets ledergruppe. Det innebærer fortrinnsvis en viss fartstid og gjerne ledererfaring.

Det betyr ikke at ledertalenter er utelukket. Er du riktig type, med den etterspurte kompetansen, kan talent og personlige egenskaper kompensere for erfaring.

– Har du en fersk og relevant utdanning, kombinert med noen års arbeidserfaring, for eksempel fra et av de store konsulenthusene – så kan du definitivt være aktuell for, sier Pettersen.

Vil du jobbe sammen med denne gjengen?

Og bidra til det grønne skiftet gjennom fornybar og lønnsom energi?

Vesterålskraft søker økonomisjef

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen av hva vi søker? Da kan du være vår neste økonomisjef!

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vesterålskraft AS

Stillingstittel: Økonomisjef

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist: 20. mai

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vesterålskraft er et lokalt eid kraftselskap med hovedkontor på Sortland. Selskapet eies av Sortland kommune, med Lofotkraft som minoritetseier.

Konsernet har i dag 71 ansatte og omsetning på 280 millioner kroner (2023). Vesterålskraft AS er morselskapet i konsernet, som eier 100 prosent av de fem datterselskapene (nettselskapet Vestall, Bredbånd, Produksjon, Varme og Eiendom).

For noen år siden ble alle funksjoner innen stab og støtte flyttet «opp» i konsernet, til et felles merkantilt miljø. Det vil si ni ansatte innen ledelse, forretningsutvikling, økonomi, lønn/HR, IT, kvalitet og innkjøp.

Dette vil være en av de viktigste og mest interessante økonomijobbene i Vesterålen de neste årene. Her får du jobbe med å utvikle og finansiere regionens største nettselskap, og gjennom det styrke og sikre strømtilgangen for beboerne i Sortland, Øksnes og Bø.

Hva går jobben ut på?

Du blir leder for en liten, faglig sterk økonomiavdeling som med denne ansettelsen øker fra to til tre ansatte. Det betyr at du som vår nye økonomisjef får mulighet til å jobbe enda mer med utvikling, strategi, finansieringsbehov – i tillegg til overordnet ansvar for løpende drift, rapportering, budsjettering og regnskap.

Arbeidsoppgavene omfatter blant annet:

  • Økonomisjefansvar for hele konsernet, med drøyt 70 ansatte og 280 millioner kroner i omsetning
  • Personalansvar for to kolleger i økonomiavdelingen, og tett samarbeid med andre kolleger og avdelinger
  • Utvikling og strategiarbeid med både økonomifunksjonen og konkrete finanseringsbehov

Som økonomisjef tar du også plass i konsernets ledergruppe, og får slik en nøkkelrolle for hele konsernets utvikling.

Hvem søker vi?

Utlysningen er ganske åpen – men en forutsetning for å lykkes i jobben er at du har relevant kompetanse og arbeidserfaring med økonomi, regnskap og finans. Du bør også ha noe erfaring med strategi, utviklingsarbeid og gjerne ledelse. Kompetanse på teknologi og digitalisering er ønsket.

Samtidig er vi åpen for mange kandidater, og oppfordrer også nysgjerrige talenter til å melde seg.

Vi tror vår nye økonomisjef har:

  • Høyere utdanning innenfor økonomi / finans, gjerne med vekting og spesialisering innenfor strategi, finans eller lignende. Lang og særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanning
  • Relevant arbeidserfaring, for eksempel fra økonomifunksjon i bedrift, revisjon eller konsulentselskap
  • Engasjement og interesse for strategi, ledelse og utviklingsarbeid

I Vesterålskraft møter du dyktige kolleger som trives på jobb, og jobber for vårt samfunnsoppdrag. Kjenner du deg igjen i disse beskrivelsene vil du trives med oss.

Vi tilbyr:

  • En fremtidsrettet arbeidsplass, med faglig utviklende og interessante arbeidsoppgaver
  • Heldigital arbeidsplattform
  • Utfordringer etter evne, i en virksomhet i rask utvikling
  • Gode betingelser og fleksibilitet i arbeidet
  • Fleksitidsordning og allsidige velferdstilbud
  • Gode pensjon– og forsikringsordninger

Nærmere opplysninger om konsernet og selskapene finner du på www.vesteralskraft.no


For spørsmål, kontakt gjerne:

Eller våre rådgivere i rekrutteringsbyrået Heia Nord-Norge:

Søknadsfrist: 20. mai

Send søknad i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS