STILLING LEDIG:

Nå skal vi bygge servicebygg på Norges fineste strand

Vi planlegger et folkebad til 350 millioner kroner

Og ser på utvikling av havna – med mange muligheter!

Illustrasjon: VÅG Lofoten AS / Kaiserbold

Her kan du lede arbeidet med noen av de største prosjektene i Lofoten akkurat nå

– Vi er en region i sterk utvikling, og det gir mange interessante prosjekter, sier assisterende kommunedirektør Gard Eide Larsen. Nå jakter han enhetsleder prosjekt og infrastruktur til Vestvågøy.

Publisert Sist oppdatert

Nytt folkebad på Leknes, som kan komme på 350 millioner kroner.

Servicebygg på Hauklandsstranda, til over 50 millioner kroner og med etterlengtede funksjoner til turistmagneten.

Ja, det vil handle mye om vann og hav for Vestvågøy kommune de neste årene. For Leknes havn kan det det bli snakk om å utvikle godsterminalen og havna som et grønt knutepunkt.

Og på kommunale tjenester som vann og avløp vil det være snakk om investeringer på rundt 100 millioner kroner – hvert år fremover.

Slik kan det nye folkebadet på Leknes bli.
Slik kan det nye folkebadet på Leknes bli.
På Hauklandsstranda blir det både sanitære fasiliteter og servering.
På Hauklandsstranda blir det både sanitære fasiliteter og servering.
Mange prosjekter på vann og avløp venter også enheten.
Mange prosjekter på vann og avløp venter også enheten.

Søker leder for alt dette

– Disse eksemplene forteller om og handler om at vi er en region i sterk utvikling. Det gir mange interessante og store prosjekter. Som krever god utvikling, koordinering og ledelse, sier Gard Eide Larsen.

Han er kommunalsjef og assisterende kommunedirektør for samfunn og teknikk i Vestvågøy kommune.

Kommunalsjef Gard Eide Larsen.
Kommunalsjef Gard Eide Larsen.

Alle de nevnte prosjektene ligger til enhet prosjekt og infrastruktur, som samler all prosjektkompetansen og viktig infrastruktur på ett sted. Med ansvar for bygg, vei, havn og vann.

Nå søker kommunen leder for enheten. En som får ansvar for å lede og utvikle både menneskene og prosjektene videre.

– Du får over 20 dedikerte og flinke ansatte, mange av dem prosjektledere, med mye kompetanse og faglig bredde, sier Eide Larsen.

Jobb for deg? Les videre, eller gå rett til søknadsskjema

Midt og størst i Lofoten

Vestvågøy er med 11.500 innbyggere den største kommunen i Lofoten. Kommunesenteret Leknes ligger på mange måter midt i regionen, og er i dag et naturlig knutepunkt for både handel og service.

Slik Lofoten i mange hundre år har vært en hovedstad for fiskeri. Sjømat er fortsatt viktig for Vestvågøy – og har gitt næring for flere nye, innovative industrielle etableringer.

Denne rollen som størst i Lofoten forsøker Vestvågøy å spille på en god måte. Ifølge Eide Larsen går det bra:

– Ja, vi er størst. Men det er vel så viktig å snakke om det samarbeidsklimaet vi har i Lofoten for tida, og hva vi kan få til sammen. Vi snakker om samarbeid på stadig flere områder. Og som den største kommunen skal vi være vårt ansvar bevisst, sier han.

Et av disse samarbeidene er prosjektet Lofoten – de grønne øyene. Hvordan regionen kan bli mer bærekraftig er et naturlig og sentralt spørsmål. Som vil bli stadig viktigere for de tekniske avdelingene i kommunen:

– Nå vil vi bli stadig mer konkrete i dette arbeidet. Hva betyr det for eksempel for hvordan vi bygger og utvikler infrastruktur i samfunnet, sier Eide Larsen.

Kompetanse og lederutvikling

Som enhetsleder for prosjekt og utvikling vil du jobbe tett på flinke folk, ha overordnet ansvar for store prosjekter – og samtidig komme tett på utviklingen i kommunen. Det inkluderer blant annet kontakt med politiske utvalg og presentasjon av saker for politikere.

Eide Larsen søker noen med relevant fagkompetanse og utdanning til stillingen.

Men denne jobben handler først om fremst om ledelse. Og som den største kommunen i Lofoten, er det et miljø og rom til det.

– Vi har et ledermiljø og utviklingsfokus, både oppover og nedover. Du møter en ledelse som er fremoverlent og alltid ønsker å gjøre de nødvendige grepene som skal til for å løse samfunnsoppdraget i fremtiden. Det er dette vi hele tid må jobbe mot, og rigge oss for, sier Gard Eide Larsen.

I Vestvågøy betyr det blant annet et spesielt fokus som en forskningskommune, nå med en egen avdeling for dette.

Og arenaer hvor du som leder kan utvikle deg, både faglig og personlig.

– Nå vil du gjerne beholde en ny enhetsleder lengst mulig. Men dette er også en karrieremulighet, både internt og for andre jobber?

– Ja, det vil vi selvsagt si. Og vi er vant til at flinke folk kommer til Lofoten for en periode. Noen blir lenge, noen blir kortere, sier Gard Eide Larsen.

– Samtidig er dette en type jobb som du ikke blir «ferdig med» på ett år. Skal du få mest mulig erfaring ut av en slik stilling, bør du nok ha den i noen år.

Her får Nora bryne seg som både prosjektleder og faglig leder – på store prosjekter

Nora Marthinussen er prosjektleder og faglig leder for vann– og avløpsprosjekter i Vestvågøy kommune. Her ligger det store investeringer de neste årene, som betyr noe for arbeidsoppgavene:

– Utviklingsmulighetene er stoe her. Vi har store prosjekter foran oss, og som prosjektleder får man bryne seg på interessant og relativt store prosjekter, med et ansvar du kanskje ikke ville fått i en større kommune.

– Samtidig er vi ikke alene. Prosjekt og infrastruktur har ansatte med viktig og god fagkompetanse. Enheten favner mange fagområder, og de gode hodene er vår viktigste ressurs!

På VA-området er det mange gamle løsninger som må fornyes . Det handler om alt fra vannbehandlingsanlegg, høydebasseng, utbedring av vannledning til avløpsnett, rensing og overvann. 

Området skal drives til selvkost og vann må vi ha, men det betyr ikke at svarene er gitt på forhånd:

– Det er spennende å planlegge hva vi skal gjøre, utforske innovative løsninger og bidra til at vi når målene, sier Nora.

Ønsker seg en leder som tenker samarbeid, helhet og kan støtte både erfarne og nye kolleger

Ove Berg er prosjektleder bygg, og forteller om en operativ avdeling med stor aktivitet og store forventninger:

– Vi får ofte servert ønskelister internt. Så blir det vår oppgave å utvikle ønskene til et bygg eller et prosjekt som svarer på dette. Slik får vi innsikt i andre sektorer, samtidig som vi gjør noe viktig for kommunen.

Prosjekt og infrastruktur har ansvar for både investering og drift, og enheten jobber tett sammen. Noen ganger har prosjektlederne ansvar for mindre prosjekter alene, andre ganger er det så stort at man jobber i team.

– Det er stor variasjon i utfordringene, vi sitter ikke og gjør den samme oppgaven igjen og igjen, forteller han.

En enhetsleder for avdelingen må fokusere på samarbeid mellom prosjekt og drift, tenke helhet og totaløkonomi. Lederen må også kunne lede fagfolk på ulike nivåer: 

– Man skal være en støttespiller for erfarne prosjektledere, samtidig som du må ta i mot og inkludere de som kommer rett fra skolebenken. Det er både inspirerende og utfordrende.

Panorama of scenic Haukland beach on Lofoten Islands in Norway on a bright summer day
Panorama of scenic Haukland beach on Lofoten Islands in Norway on a bright summer day

Er du klar for Lofoten?

Scenic,Panorama,With,Green,Meadows,,Town,Of,Leknes,And,Snowy
Scenic,Panorama,With,Green,Meadows,,Town,Of,Leknes,And,Snowy

Til et viktig samfunnsoppdrag, for våre 11.500 innbyggere?

Kommunehuset i Vestvågøy kommune i Lofoten.
Kommunehuset i Vestvågøy kommune i Lofoten.

I så fall er det bare å ønske velkommen!

Vestvågøy kommune søker enhetsleder prosjekt og infrastruktur

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vestvågøy kommune

Stillingstittel: Enhetsleder prosjekt og infrastruktur

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Leknes

Søknadsfrist: 20. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Midt i Lofoten finner du Vestvågøy, en kommune i vekst med 11.500 innbyggere. Vi har sykehus og flyplass, videregående skole og gode forbindelser med hurtigrute og buss. Idretts- og kulturlivet er rikt, og her er muligheter for et mangfoldig friluftsliv. Vi er stolte av det arbeidet vi gjør og er opptatt av å yte gode tjenester til våre innbyggere. Stolt Lofoting er vår visjon, og verdiene vi strekker oss etter er åpenhet, raushet, respekt, tillit og mangfold.

Stillingen er sentral i å lede dyktige medarbeidere i prosjekter, forberedelse og drift av kommunens infrastruktur på ulike felt innen vann & avløp, vei, bygg og havn. 

Dette er aktuelle saker som opptar innbyggere, næringsliv og politikere. Prosjektene og oppgavene er mange og utfordrende og du får spille på lag med særlig kompetente medarbeidere, kanskje mer fagkompetent enn deg. 

Men, det er lederen vi er ute etter og vi håper du ser mer muligheter enn utfordringer, og tar sjansen!

Lederstillingen er en del av kommunalsjefens ledergruppe for området Samfunn og teknikk som har en viktig rolle i kommunens framtidige utvikling.

Arbeidsoppgavene vil blant annet være

 • Personalansvar for ansatte ved enheten
 • Leder- og medarbeiderutvikling som gir viktig kompetansefornyelse og kompetansedeling.
 • Fag-, og økonomiansvar for tjenesteområdet (kommunens investeringsprosjekter,
 • vedlikehold og drift av vei, vann, avløp, samt havneanlegg)
 • Presentere saker for politisk behandling.
 • Det kan bli endringer i fremtidig ansvarsområder.

Kvalifikasjoner vi ønsker oss

 • Relevant høgskole/ universitetsutdanning
 • Lederutdanning
 • Ledererfaring fra offentlig eller privat virksomhet
 • Gode IKT kunnskaper
 • Flytende i norsk skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper

Vi søker deg som har relevant ledererfaring og som kan lede både prosjektledere og driftspersonell. Vi ønsker at du er motiverende, er nytenkende og har fokus på løsninger. I tillegg bør du ha god gjennomføringskraft. Vi ser for oss at du er tydelig og konstruktiv når det gjelder forventninger og tilbakemeldinger.

Om du har god innsikt i tjenesteområdet og trives i samspillet mellom politikk, administrasjon og brukerne tror vi at vi kan være en god match.

Vi trenger at du er en lagspiller som skaper en utviklings- og endringsorientert organisasjonskultur som kjennetegnes gjennom tillit, respekt, åpenhet, raushet og mangfold, som er våre verdier. Det er viktig at du stimulerer til godt arbeidsmiljø og faglig trygghet, samt bidrar til tverrfaglig samhandling.

Personlige egenskaper vil bli særlig vektlagt.

Vi tilbyr

En spennende lederstilling som også vil være en sentral bidragsyter til vekst og utvikling av Vestvågøy samfunnet, samt et uformelt, spennende og tverrfaglig miljø med medarbeidere med høy kompetanse.

Andre betingelser som vi tilbyr:

 • Gode pensjons- og forsikringsordninger.
 • Lønn etter avtale.
 • Fleksitid ihht kommunens gjeldende retningslinjer.
 • Flyttegodtgjørelse.
 • Velferdstiltak, blant annet treningsavtale.

Tilsettingsvilkår: Arbeidstakere tilsettes i Vestvågøy kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtale. Prøvetiden er 6 måneder i faste stillinger. 

Ditt navn kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak, jf. Offentleglova. Før søkerliste blir offentliggjort, vil du bli kontaktet dersom du har bedt om unntak.


For spørsmål, kontakt:

Søknadsfrist: 20. november

Send søknad her


Powered by Labrador CMS