Heia Nord-Norge rekrutterer til Harstad havn:

Thor Mathiassen går av som drifts- og eiendomssjef. Nå må havnedirektør Anne Britt Bekken ut og lete etter hans erstatter.

Havna er en viktig brikke i det grønne skiftet og er i en rivende utvikling. Nå kan du ta ansvar for drift og eiendom

Omsetninga i Harstad havn har gått fra rundt 30 til 50 millioner kroner de siste årene, og det er investert flere hundre millioner i nye anlegg. Når Thor Mathiassen snart går av, betyr det at havna trenger ny leder for det viktige området.

Publisert Sist oppdatert

De siste 15 årene har Harstad havn gjennomgått en revitalisering. Havnebygget er renovert, og området i sentrum er ryddet og renset. Det er også etablert en flytende molo som har vært med på å skape en smulere havn, og mer liv ved kaikanten i byen.

Et nytt servicehus har bidratt til å heve servicenivået for besøkende som kommer sjøveien. Nytt kaianlegg er bygd på Larsneset, blant annet for å kunne ta i mot både skip på Kystruten og cruiseskip på en god måte. 

Kaianleggene på Stangnes, Seljestad og Samasjøen er også oppgradert.

– Det har vært svært givende å få være med å skape framtidas maritime Harstad

Thor Mathiassen har de siste fem årene vært med på en stor utvikling i Harstad havn. Nå skal han videre til nye oppgaver, etter flere år med et spennende arbeid.

Mathiassen har vært Harstad havns drifts- og eiendomssjef de siste fem årene, og står bak mye av jobben som er gjort i denne perioden. Nå skal han tilbake til sitt eget eiendomsselskap, men han ser tilbake på et givende arbeid som vil bety mye for Harstad i mange år framover.

– Vi har vært gjennom mye spennende de siste årene. Store utbygginger og mye fornyelse i sentrum. Jeg har fått være med på store beslutninger som vil bety mye. Å være leder for drift og eiendom i Harstad havn er svært givende, sier Mathiassen.

Han sier at mye av arbeidet som havna har lagt bak seg de siste årene, er prosjekter som er viktige, men som kanskje ikke alle vet om.

– Blant annet kaia på Larsneset vil være viktig i mange, mange år framover. Her er det lagt ned et betydelig arbeid, og det er langt mer enn hva folk vet.

I disse dager er også Harstad havn i gang med å planlegge oppgradering av Havnepromenaden. En viktig del av Harstad sentrum.

– I denne jobben får man være med å påvirke det som skjer i byen og det gjør jobben spesiell. Det har vært svært givende å få være med å skape framtidas maritime Harstad.

Rødskjærprosjektet

I tillegg står Harstad havn midt i et stort prosjekt på Rødskjær, der man sammen med kommunen revitaliserer og utvider havna, og etablerer en næringspark. 

Den eksisterende kaia utvides, samt at man planlegger for bygging av ytterligere en kai. Her tilrettelegges det for å imøtekomme behovene for sjønære næringsarealer, samtidig som det tilrettelegges for bærekraftig transport og næringsutvikling.

Et av prosjektene på Rødskjær er i samarbeid med havnene i Tromsø og Bodø og ASKO, der det er inngått en intensjonsavtale om å etablere en godskorridor fra Bodø i sør, via Harstad, til Tromsø i nord. 

Elektriske godsbåter fra ASKO skal bidra til en grønnere transport fra Nordlandsbanen, og sjøveien videre nordover.

– Dette er en spennende jobb, der man sammen med Harstad kommune og vårt felles aksjeselskap på Rødskjær skal sørge for framtida på de nye industriområdene.

Rødskjær blir med andre ord et av de viktigste områdene for Harstad havn de kommende årene, og sammen med ledelsen og prosjektleder for Rødskjær, blir drifts- og eiendomssjefen en viktig brikke i arbeidet.

An,Art,Nouveau,Building,At,The,Dock,Of,The,Port

Harstad – en viktig og sentral havn i Hålogaland

Harbor,Of,Harstad,(norway),By,Night

...et trygt tilfluktssted når stormene er som verst

...og et av regionens viktigste knutepunkt

Stor eiendomsaktør

Den Miljøfyrtårn-sertifiserte havna råder over kaianlegg og bygg som har store verdier, og som betyr mye for befolkningen i regionen. Fra Sandtorg i sør, til ytterst i havgapet, utenfor Bjarkøy.

Driftsbygninger skal oppgraderes i takt med det grønne skiftet, og kaiene skal holdes i stand slik at lokalbåtene trygt kan frakte folk fram og tilbake.

– Nå trenger vi en dyktig person som kan lede drifts- og eiendomsavdelingen og ta ansvar for det videre arbeidet, sier havnedirektør Anne Britt Bekken.

Hun forteller at Harstad havn står midt i en spennende tid, aktiviteten øker, nye digitale løsninger tas i bruk og arbeidet med grønne løsninger bidrar til at den nye drifts- og eiendomssjefen vil få ansvar for både store og små prosjekter

Grønne prosjekter

Havna søker et menneske som har bakgrunn fra drift og eiendomsforvaltning, god struktur og gjennomføringsevne.

– Vi må ha en driftsleder som evner å se helheten, og bidra i alle ledd i havna. Det er ikke et krav om at man må kunne kjøre havnebåten, selv om maritim interesse er en fordel. For oss er det viktigst med kompetanse på drift og eiendom.

Som leder for denne avdelinga har man ansvar for planlegging, drift og vedlikehold av vår infrastruktur. Man er ute på befaringer, har kontakt med eksterne interessenter og planlegger arbeid og gjennomfører dette i samarbeid med øvrige nøkkelpersoner i havna.

Det grønne skiftet krever nye løsninger for å møte morgendagens behov. For eksempel er digitalisering og automatisering av diverse tjenester ett av områdene vi jobber mye med.

 Havnedirektøren forteller at mer og mer skal over på digital styring, og man styrer allerede deler av tjenestene via apper på telefonene.

– Her er det flere små og store prosjekter, som samlet sett skal gjøre Harstad havn klar for framtida, sier Anne Britt Bekken.

Får realisere store prosjekter

Det er også aktuelt med en del reising, der drifts- og eiendomssjefen deltar på seminarer og havnekonferanser for å knytte nettverk, hente inspirasjon og utveksle erfaringer. 

Harstad kommune ble kåret til årets maritime kommune i 2024. Noe som viser at den maritime sektoren i Harstad har gjort seg bemerket for sitt arbeid.

– Vi gjør det vi sier vi skal gjøre. Vi tilrettelegger for dagens og fremtidens behov, vi jobber med digitalisering, grønn energi, landstrøm og bærekraftige løsninger. Som vår nye drifts- og eiendomssjef, vil man få være med på å realisere store prosjekter som vil ha enorm betydning for regionen i mange, mange år framover, sier havnesjefen.

Vil du jobbe med en havn i stor framgang?

Harstad havn søker drifts- og eiendomssjef

Det kommunale foretaket Harstad havn er i sterk vekst og trenger en erfaren leder for drift og eiendom.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Harstad havn

Stillingstittel: Drifts- og eiendomssjef

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Harstad

Søknadsfrist:  13. oktober

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Harstad havn er et kommunalt foretak eid av Harstad kommune. Foretaket drifter en rekke sentrale og viktige kaier i regionen, samt at man eier flere større og mindre eiendommer for utleie. 

Havna har de siste årene gjort store investeringer, og er blant en av prosjekteierne på industriområdet Rødskjær, sør i Harstad kommune.

Som leder for drift og eiendom vil du ha ansvaret for eiendom og arealer, inkludert kaianlegg, og bygg. Du vil være ansvarlig for utarbeidelse og oppfølging av kontrakter for utleie, og være involvert i både drift og vedlikehold. 

Som KF er vi underlagt lov om offentlig anskaffelse, driftsleder er en naturlig ressursperson opp mot innkjøp. Du ivaretar totalbudsjett på drift, og følger opp rapportering av både drift, vedlikehold, innkjøp og investering. 

I stillingen er det også naturlig at du er i dialog med eksterne leverandører og interessenter, servicepersonell, leietakere og har tett samarbeid med vedlikeholdsavdelingen.

Hvem er du?

Vi ser etter deg som har erfaring fra drift og forvaltning av næringseiendommer, kontraktsutarbeidelse og oppfølging av disse. Du har prosjektledererfaring og er teknisk og praktisk anlagt.

For å lykkes i jobben, bør du også ha:

  • Høyere utdanning, helst innen tekniske fag, eller annen relevant høyere utdannelse
  • Særskilt relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse
  • God merkantil forståelse
  • Erfaring fra eiendomsforvaltning og prosjektarbeid
  • God forståelse for, og beherske relevante digitale verktøy
  • Gode språkferdigheter i norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig

Vi legger også stor vekt på personlige egenskaper, og søker en leder som:

Er tilpasningsdyktig og løsningsorientert, i tillegg til å være tillitsskapende og strukturert. Videre vektlegger vi gode kommunikasjonsevner da stillingen innebærer utstrakt dialog med ulike aktører. Evne til helhetsoversikt og god økonomiforståelse er også sentralt.

Fem gode grunner til å søke:

  1. Bidra til det grønne skiftet: Vær med på å utvikle bærekraftige løsninger og prosjekter som har stor miljømessig betydning for regionen.
  2. Varierte arbeidsoppgaver: Jobben inkluderer ansvar for både maritime anlegg og eiendommer, noe som gir en variert og utfordrende arbeidshverdag.
  3. Mulighet til å påvirke: Led en viktig avdeling i en havn som allerede er anerkjent for sitt arbeid med innovasjon og bærekraft, og få muligheten til å forme framtidas Harstad.
  4. Stort utviklingspotensial: Ta del i store utbyggingsprosjekter, som det nye industriområdet på Rødskjær, og bidra til moderniseringen av infrastrukturen i havna.
  5. Stort faglig nettverk: Delta på faglige samlinger og konferanser for å hente lærdom, inspirasjon og utveksle erfaringer med andre ledende havner

Vi tilbyr:

Harstad havn er i rivende utvikling, og nå har du sjansen til å bli en del av vår videre ferd. Vi har et godt arbeidsmiljø som kjennetegnes av seriøsitet, men vi er også uhøytidelig. 

Vi har respekt for hverandres ansvar og roller, samtidig som vi verdsetter gode diskusjoner og utfordrer hverandre faglig.

    Utover dette vil du kunne forvente:

  • Kontorsted i et av Harstads mest kjente bygninger, sentralt i sentrum
  • Fleksibel arbeidstid, med mulighet til hjemmekontor
  • Reisevirksomhet vil avhenge av hva du selv ønsker; nettverksbygging, konferanser og samarbeid med andre havner vil være relevant.
  • Pensjons- og forsikringsordning i KLP
  • Lønn etter avtale

Vi gjør oppmerksom på at alle ansatte i Harstad havn utgjør en viktig del av samfunnskritisk infrastruktur, aktuelle kandidater må derfor kunne sikkerhetsklareres ved behov. Tilsetting skjer i henhold til lover, reglement og tariffavtaler. 

Søker kan føres opp på offentlig søkerliste, selv om søkeren har bedt om å bli unntatt. Dette blir du i så fall varslet om, og du vil få mulighet å trekke din søknad om du ikke ønsker å stå på søkerlisten.


For spørsmål, kontakt:

Søknadsfrist: 13. oktober

Send søknad enkelt i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS