STILLING LEDIG:

Den nye kommunikasjons- og samfunnskontakten får blant annet i oppdrag å lede kommunens tilflytterteam som skal bidra til å hjelpe folk på plass i Evenes.

Milliarder sprøytes inn i Evenes,  og investeringene står i kø. Nå trenger de en person som er sterk på kommunikasjon

Luftforsvaret, Avinor, Adolfsen-gruppen, Bogen Aqua, nye hoteller, boliger og butikker. Det investeres stort i Evenes, og forventes stor befolkningsvekst fremover. Og skaper behov for god kommunikasjon med både nye og gamle innbyggere.

Publisert Sist oppdatert

Dette er Evenes

  • Ligger mellom byene Harstad og Narvik, og er på 257 kvadratkilometer.
  • Kanskje mest kjent for storflyplassen Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes som betjener Lofoten, Vesterålen, Ofoten og sør-Troms og kniver med Kristiansand om å være 8. største Avinor-flyplass i Norge
  • Luftforsvarets tilstedeværelse er betydelig ved Evenes flystasjon, hvor både de nye overvåkningsflyene og F35 er plassert.
  • Kommunen hadde et innbyggertall på 1310 i 2023. 1. juli i år var det steget til 1355 og det ventes fortsatt vekst.
  • Kommunesenteret er Bogen.

Da regjeringen bestemte seg for at Evenes flystasjon skulle reetableres for å fungere som framskutt jagerflybase for F35, samt at de nye P8 overvåkningsflyene skal ha sin base her, skjedde det noe med regionen. 

Optimismen har vokst de siste årene, i takt med statens investeringer på flystasjonen.

Mange milliarder har blitt brukt for å modernisere den gamle flybasen, som første gang åpnet i 1979. I tillegg satser det private næringslivet stort i regionen.

De store investeringene har skapt ringvirkninger. Avinor er nødt til å forsterke sin tilstedeværelse for å serve Luftforsvaret og nye direkteruter til utlandet som starter trafikk i rask rekkefølge. 

I år kan du fly direkte til både Paris, London, Frankfurt, Brussel, Milano, Oslo, Trondheim, Bergen, Bodø, Tromsø og Andenes, fra Evenes.

Nærheten til turistmagneten Lofoten gir stort utslag. Private aktører er villige til å investere hundrevis av millioner i ny infrastruktur, handelssenter, butikker og hoteller, i tilknytning til flyplassområdet. 

I kommunesenteret Bogen er det også ny aktivitet. Bogen Aqua jobber for fullt med å etablere et nytt og topp moderne smoltanlegg i et etablert industriområde.

Ordfører Terje Bartholsen foran den nye skolen i Evenes.

Forme egen arbeidsplass

I kjølvannet av dette kommer tilflytting og etablering av mindre virksomheter. Det er ventet at Evenes og omliggende kommuner vil få minst 1700 nye innbyggere. 

For å håndtere all aktivitet og tilflytting, søker Evenes kommune en kommunikasjons- og samfunnskontakt som kan holde i trådene. 

Personen skal bidra til bedre informasjon om kommunen, oppdatere nettsider, næringslivets behov skal koordineres, og dialogen med Forsvaret skal opprettholdes. For å nevne noe.

– Dette er en svært innholdsrik og spennende stilling. Personen som blir ansatt vil få muligheten til å forme sin egen arbeidsplass under stor frihet, sier ordfører Terje Bartholsen, og legger til: 

– Vi har høyt fokus på tjenestetilbudet til innbyggerne og er opptatt av at Evenes skal være en kommune som det er godt og trygt å bo i for både dagens Evenes-væringer og de nye som flytter hit.

Allerede klar for å søke? Gå rett til søknadsskjemaet her

To norske F-35A på Evenes flystasjon under Nordic Response 2024

Luftforsvarets tilstedeværelse
har stor betydning for Evenes

Kommunen er i stor vekst og opplever flere nyetableringer i det private næringsliv

...noe som også har resultert i et helt nytt skolebygg

Nå kan du få være med og ta del i denne veksten

Den nye kommunikasjons- og samfunnskontakten vil jobbe tett på både ordfører og kommunens administrasjon. 

Vedkommende vil også få et viktig ansvar inn mot tilflytterteamet til Evenes, som i dag ledes av HR-rådgiver Torill Helene Larsen i Evenes kommune.

– Tilflytterteamet har virkelig stått på for kommunen det siste halvannet året, og har gjort en viktig jobb. Dette arbeidet skal nå ytterligere styrkes av den nye kommunikasjons– og samfunnskontakten, sier Larsen.

Befolkningsvekst

Med andre ord er det en svært innholdsrik og variert hverdag som venter den nyansatte. 

Det ene øyeblikket har man kontakt med Forsvaret, og i det er man i kontakt med entreprenører som jobber med bygging av nye boliger, før man setter seg ned og jobber med nettsidene til kommunen. 

I sum skal alt arbeidet bidra til befolkningsvekst i Evenes og i nærliggende kommuner.

Evenes er en mangfoldig kommune i vekst, som vekker internasjonal interesse.
Evenes er en mangfoldig kommune i vekst, som vekker internasjonal interesse.
Evenes er en mangfoldig kommune i vekst, som vekker internasjonal interesse.

– Vi er midt i en tett region med alle byenes tilbud i Harstad og Narvik. Folk kan bo i byene og jobbe i Evenes, men kan også bo i Evenes og jobbe i byene. 

– Så vi satser sterkt for å vise at Evenes bør være førstevalget for tilflyttere til regionen. Denne stillingen er derfor helt sentral, sier ordfører Bartholsen.

Så hvem er det kommunen nå leter etter? De ønsker seg en person med personlige egenskaper som passer til en slik stilling. 

Man må kunne bygge nettverk, ha god dialog med forskjellige mennesker, fortrinnsvis høyere utdanning og kanskje bakgrunn fra kommmunikasjon eller pressen.

Han eller hun må være selvgående – og klare å fylle dagene sine med innhold som er viktig for regionen.

Er du klar til å ta av sammen med oss?

Evenes kommune søker kommunikasjons– og samfunnskontakt

Om arbeidsgiver

Evenes kommune ligger i nordre del av Nordland fylke, og mellom byene Narvik og Harstad. 

Evenes er vertskommune for Forsvaret som er etablert på flystasjonen i kommunen. 

Luftforsvarets tilstedeværelse medfører en forventning om stor vekst i befolkningstallet, både i Evenes og omliggende kommuner de kommende årene. 

Om stillingen

Arbeidsgiver: Evenes Kommune

Stillingstittel: Kommunikasjons- og samfunnskontakt

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bogen i Evenes

Søknadsfrist: 22. september

Send søknad her

Nå styrker vi laget for å sikre en god dialog mellom kommunen og alle som er involvert i utviklingen av Evenes-samfunnet. Dette går fort og vi må jobbe godt sammen for å lykkes.

Veksten vil endre og styrke Evenes. Vi har høyt fokus på tjenestetilbudet til innbyggerne og er opptatt av at Evenes skal være en kommune som det er godt og trygt å bo i for både dagens Evenes-væringer og de nye som flytter hit.

Til nyopprettet stilling søker vi nå kommunikasjons– og samfunnskontakt.

Stillingen skal bidra til at Evenes kommune er synlig, attraktiv og en god samarbeidspartner lokalt og regionalt innenfor næringslivet, forsvaret, samt tilrettelegging for nye innbyggere. Stillingen skal være en pådriver for å videreutvikle eksternt samarbeid og legge til rette for innovasjon og utvikling gjennom god samhandling med samfunns-, arbeids- og næringsliv.

Arbeidsoppgaver

  • Koordinering av Evenes samarbeid med arbeids- og næringsliv samt forsvaret, herunder oppfølging eksternt og internt
  • Kommunikasjonsarbeid, nettsider, med mer
  • Nettverksarbeid
  • Utredninger, analyser og saksforberedelse til politisk organ innen aktuelle område
  • Innspill til strategiarbeid
  • Ordinær saksbehandling innenfor saksfeltet
  • Bidra i arbeidet med bolystutvikling

Samfunnskontakten vil være ansvarlig for saksbehandling og oppfølging av aktuelle nærings- og samfunnsaktører i kommunen, og vil jobbe i team med planleggere, kommunedirektør og politisk ledelse.

Kvalifikasjoner

  • Gjerne høyere utdanning, fortrinnsvis bachelor- eller masterutdanning.
  • God kjennskap til samfunns- og næringsliv i regionen, eventuelt forsvaret
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
  • Kjennskap til kommunal sektor
  • Erfaring fra prosjektledelse er en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker en samfunns- og utviklingsorientert medarbeider med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Den foretrukne kandidaten evner å arbeide strukturert og selvstendig, til tider med stort ansvar innenfor et bredt og variert arbeidsområde.

Vi tilbyr

  • Spennende og varierte arbeidsoppgaver i en kommune i vekst
  • Du vil del av et fleksibelt og inkluderende arbeidsmiljø
  • Fleksibel arbeidstid

For spørsmål om stillingen, kontakt gjerne:

eller

Søknadsfrist: 22. september

Les mer og send søknad her

Powered by Labrador CMS