Heia Nord-Norge rekrutterer til Nye Troms:

Lokalavisen Nye Troms dekker kommunene Balsfjord, Bardu og Målselv. Nå er de på jakt etter sin neste toppleder.

Gjennom 50 år har Nye Troms bygget en unik posisjon i regionen: Søker ny redaktør for å ta store steg på nett

Avisa Nye Troms står sterkt blant innbyggerne i Midt-Troms. Det lokale eierskapet står også sterkt. Samtidig gir et nytt samarbeid med Amedia gode verktøy for å ta avisen inn i framtida. 

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms er en sterk lokalavis som ble grunnlagt for over 50 år siden, av entusiastiske innbyggere som ønsket sin egen nyhetsformidler. 

Avisen dekker de tre Midt-Troms-kommunene Balsfjord, Målselv og Bardu, og har en høy dekningsgrad blant innbyggerne.

Årsaken er høy grad av tilstedeværelse og lokalt eierskap. Noe som har gitt en helt spesiell tilknytning til avisen hos leserne.

Torbjørn Haugli har vært med på reisen til Nye Troms siden 2007, og kjenner avisas mange sider. I dag har han et overordnet ansvar for det digitale uttrykket.

Utvikler seg digitalt

I alle år har papiravisen stått sterkt innenfor de fire veggene på hovedkontoret på Olsborg. Men også tradisjonsrike Nye Troms må nå leserne, der de er. 

De siste årene har lokalavisens tilstedeværelse i den digitale hverdagen hos leserne blitt sterkere, og nå skal jobben videreføres.

– Vi er inne i en helt spesiell omstillingsprosess som tar oss fra å være en tradisjonell papiravis til å få en sterkere digital tilstedeværelse for leserne, sier Torbjørn Haugli.

Han har vært ansatt i Nye Troms siden 2007 da han startet i jobben som mediegrafiker.

Gjennom årenes løp har Haugli hatt en betydelig rolle i avisas digitale utvikling, og i dag har han et overordnet ansvar for avisas digitale uttrykk på nett.

– Nye Troms har nå inngått et partnerskap med Amedia. Vi er nå over på deres plattform, og jobber etter deres metodikker. Dette er en verden som er svært langt unna det vi tidligere drev med, sier Haugli.

Samtidig har den digitale utviklingen pågått i noen år, og gitt resultater: Etter noen år med nedgang, økte avisopplaget kraftig i fjor, til 3720 aviser.

Allerede bestemt deg? Meld interesse enkelt i vårt skjema

Bright,Green,Northern,Light,Streaks,Over,Balsfjord,,Norway,,Near,Tromso

Nordlyset over Balsfjorden på vinteren...

Malselvfossen,Waterfall,In,Norway,In,Warm,Autumn,Colors,And,Big

...brudesløret i Målselvfossen på våren...

Captive,Eurasian,Lynx

...og villmarka i Bardu – alt dette får du oppleve i Midt-Troms

Økt tilstedeværelse

Som et ledd i omstillinga i Nye Troms har også avisens virketider forlenget seg. Da fokuset i all hovedsak dreide seg om papiravisen, var jobben gjort da den ble sendt i trykken. 

Nå er det nettavisen som kommer først, og de beste nyhetene havner i papiravisen, som kommer ut tre ganger i uka. 

– For å kunne levere et best mulig produkt til leserne våre, utvider vi nå åpningstidene våre digitalt. Vi skal ha journalister på fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. I tillegg øker vi bemanningen i helgene, sier Torbjørn Haugli.

Omstillinger i etablerte foretak er alltid en utfordring, men den tyngste biten er man allerede gjennom i Nye Troms. 

Ansatte er nå klare til å ta ytterligere løft for å gjøre produktet enda bedre digitalt.

Dette er Nye Troms

Nye Troms kom første gang 26. mars 1974, med den nordnorske avislegenden Torstein Tengelsen i redaktørstolen. Tengelsen er en kjent avisgründer som var redaktør i Troms Folkeblad, og gründeren av både Nye Troms og Framtid i Nord.

Etableringen kom etter et lokalt initiativ, og eierskapet har alltid vært hos en rekke lokale småaksjonærer. Målselv kommune er største eier med nesten 11 prosent.

Hovedkontoret til Nye Troms har alltid ligget på Olsborg i Målselv kommune, men avisa har også etablert lokalkontor i både Balsfjord og i Bardu.

Dekningsområdet har rundt 16.000 innbyggere (SSB 2023), og en stor del av innbyggerne er tilknyttet Forsvaret. De to forsvarskommunene Målselv og Bardu er sterkt preget av Forsvarets tilstedeværelse, både på godt og vondt. Dette er også noe som preger nyhetsbildet i regionen. De to kommunene er stadig i omstilling, folk og familier kommer og går.

De siste årene har Nye Troms hatt flere forskjellige redaktører. Etter at mangeårig redaktør Gjermund Nilssen gikk av etter 15 år i 2020, overtok Trond Bendiktsen fra Salangen. Sistnevnte fikk dessverre altfor kort tid i sjefsstolen før han gikk bort etter bare et år som redaktør. Martin Kristiansen har vært redaksjonens øverste leder fram til sommeren 2024, og nå er det Vidar Lorentsen som fungerer som redaktør fram til en permanent løsning er på plass.

Redaktør og daglig leder

Med Amedia som partner og leverandør av digitale og tekniske løsninger, har utviklingen skutt fart for Nye Troms. 

Dermed kommer også nye utfordringer som andre aviser kanskje allerede har vært gjennom og funnet løsninger på – hvordan skal man få alle leserne over fra papir til nett.

Nye Troms har blitt partneravis av Amedia og benytter seg av deres systemer til publisering og analyser, med mer.

Avisa lyser nå for første gang ut stillingen som publisher, det vil si både ansvarlig redaktør og daglig leder i samme rolle. 

Det vil si at du har ansvar både for det redaksjonelle innholdet og den daglige drifta

Eierne og styret i Nye Troms ønsker seg en toppleder med solid journalistisk erfaring og fortrinnsvis noe ledererfaring, eller talent for ledelse. 

Det er også positivt om du har markedsforståelse, og kjenner til regionen avisen dekker; Bardu, Målselv og Balsfjord.

– Vi ønsker oss en person som kjenner godt til regionen vår, og som enten bor her eller kan tenke seg å flytte hit, sier styrets nestleder Sylvi Granheim.  

– Gjerne i en av våre tre kommuner, men det er også mulig å være bosatt i en av nabokommunene. For å kunne lede en avis som Nye Troms, må det være sterk tilstedeværelse fra redaktørens side, understreker hun. 

Frittstående avis

Både Granheim og styreleder Karl-Oskar Fosshaug påpeker at det er viktig å ivareta Nye Troms sin lokale tilhørighet, med en rekke småaksjonærer som eiere. 

Selv om Nye Troms har inngått et partnerskap med Amedia, står lokalavisen støtt på egne ben.

– Det er viktig for vår identitet at vi forblir en frittstående avis, sier nyvalgt styreleder Karl-Oskar Fosshaug.

Avisa omsatte i fjor for 16,5 millioner kroner, og har solid økonomi. 

Er du klar for å bli publisher i Nye Troms?

Nye Troms søker redaktør og daglig leder

Tradisjonsrik lokalavis med sterk posisjon og nye muskler søker publisher.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Nye Troms AS

Stillingstittel: Ansvarlig redaktør / daglig leder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Olsborg / Målselv

Søknadsfrist: 29. september

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Nye Troms er en 50 år gammel lokalavis med sterke tradisjoner i kommunene Balsfjord, Bardu og Målselv. 

Hovedredaksjonen ligger på Olsborg i Målselv kommune, og det er etablerte lokalkontor på Setermoen i Bardu, og Storsteinnes i Balsfjord. 

I 2023 hadde Nye Troms et godkjent nettoopplag på 3720. Noe som er en kraftig vekst. Samtidig satser avisen tungt på økt aktivitet på nettavisen.

50 år har gått siden Nye Troms ble gitt ut første gang. Siden har vi bygget en unik og sterk posisjon i Målselv, Bardu og Balsfjord, med hovedkontor på Olsborg.

Vi har en stolt historie, og tror på en god framtid. Lokalavisa har fortsatt lokale eiere, som vil det beste for både avisa og lokalsamfunnet.

Samtidig har vi nylig inngått et strategisk samarbeid med Amedia på plattform og teknologi. Det gir oss verktøy til å nå enda bedre ut til leserne med relevant og god lokal journalistikk.

Papiravisa kommer ut tre ganger i uka.

Nå omorganiserer vi også avisa til en enledermodell, og søker for første gang redaktør og daglig leder i én stilling.

Hva går jobben ut på?

Som ansvarlig redaktør har du det øverste redaksjonelle ansvaret for alt vi publiserer, leder redaksjonen og har overordnet ansvar for marked, opplag og økonomi.

Jobben innebærer å lede gjennom omforente redaksjonelle strategier, løpende utvikling, engasjert coaching og felles målbilder.

Vi tror vår nye redaktør bør være synlig i lokalsamfunnet, sette dagsorden og være en stemme.

Hvem er du?

Det kan være flere veier til redaktøransvar og lederjobber som denne, men din bakgrunn og kompetanse bør omfatte:

  • Journalistisk erfaring og god presseetisk forståelse
  • Økonomisk forståelse og interesse for marked
  • Gjerne ledererfaring, fra redaksjonell ledelse og/eller personal
  • Vi ønsker at vår nye redaktør er en samfunnsengasjert person, med forståelse for både lokalsamfunn og avisens rolle.

Minst like viktig: Skal du lykkes i lag med redaksjonen, innebærer det evne til å bygge lag, kultur og forståelse for hvor vi skal.

Du må ønske å utvikle resten av redaksjonen for å komme dit, og coache dem videre gjennom vår digitale omstilling.

Det betyr at du bør være:

  • Flink med folk
  • Utadvendt og åpen
  • Lærevillig og nysgjerrig

Fem gode grunner til å søke på jobb i Nye Troms:

  1. Stabil og tradisjonsrik lokalavis: Nye Troms har en solid forankring i lokalsamfunnet, med en historie som strekker seg over 50 år. Dette gir en unik mulighet til å lede en avis med en sterk lokal identitet og dedikert leserskare.
  2. Digital omstilling: Avisen er midt i en spennende digital transformasjonsprosess, som åpner for innovasjon og nyskapning. Som toppleder får du sjansen til å forme og implementere fremtidens digitale strategier, og dermed sette ditt preg på avisens videre utvikling.
  3. Støtte fra sterke partnere: Med Amedia som partner, har Nye Troms tilgang til avanserte digitale og tekniske løsninger. Dette partnerskapet gir ressurser og støtte som kan bidra til å styrke avisens posisjon i en digital tidsalder.
  4. Mulighet til å påvirke lokalt: Som redaktør har du en betydelig innflytelse på avisens innhold og retning. Å bo og arbeide i regionen gir deg muligheten til å være tett på de lokale sakene, og å sikre at avisen forblir relevant for innbyggerne i Bardu, Målselv og Balsfjord.
  5. Økonomisk stabilitet: Nye Troms står økonomisk sterkt, med en stabil omsetning og mottar pressestøtte. Dette gir trygghet og rom for å fokusere på kvalitetsjournalistikk og videreutvikling av avisen.

Vi kan tilby

  • Vår nye redaktør får en sentral lederjobb i en viktig epoke for Nye Troms. 
  • Du får spille en nøkkelrolle i å fortsette utviklingen av lokalavisa inn i framtida. 
  • Som leder møter du en engasjert, sulten og lærevillig gjeng.

Nye Troms har en sunn økonomi og solid egenkapital. Vi kan tilby konkurransedyktige vilkår.


For spørsmål, kontakt gjerne: 

Søknadsfrist: 29. september

Meld din interesse enkelt i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS