Heia Nord-Norge rekrutterer:

Vebjørn Karisari og Siw Annie Kristensen jobber som utviklere i Norsk Test. Nå venter de spent på sin neste direktør til kontoret i Kirkenes.

IT-selskapet har revolusjonert digital sertifisering. Nå jakter Norsk Test en direktør som kan bygge selskapet større

IT-selskapet Norsk Test er en solid, nasjonal aktør som hvert år sertifiserer og tester flere tusen nordmenn. Selskapet står nå på terskelen til en ny tid, og søker en offensiv direktør som kan ta selskapet over i neste fase.

Publisert Sist oppdatert

Midt på torget i Kirkenes sentrum ligger en IT-bedrift som for mange kanskje ikke er veldig kjent – men som likevel setter spor etter seg hver eneste dag, i hele Norge. 

Grunnlaget for bedriften ble lagt allerede i 2000, da behovet for digitale sertifiseringer meldte seg.

Selskapets grunnlegger, Bernt Nilsen, forsto tidlig at man i framtida vil få behov for mer nettbasert sertifisering, eksaminering og testing. 25 år senere sysselsetter Norsk Test 13 faste ansatte, og tilbyr en rekke tjenester til flere forskjellige aktører i landet.

Siw Annie og Vebjørn flyttet tilbake til Kirkenes etter flere år

To av de som hver dag går på jobb i Kirkenes for å utvikle Norsk Test, er Siw Annie Kristensen og Vebjørn Karisari. Begge har flyttet hjem til Kirkenes etter flere år borte, og angrer ikke på det.

– Det er ikke mange slike stillinger her i Kirkenes, som både er spennende og krevende, sier Vebjørn Karisari.

Han utdannet seg til sivilingeniør ved Universitetet i Tromsø, og videreutviklet seg til å bli programmerer etter endt utdannelse. Etter noen år borte fra Kirkenes, endte han opp sammen med kjæresten i hjembyen igjen. Nå jobber han som utvikler og programmerer i Norsk Test, og er en av flere som skal være med å videreutvikle selskapet inn i en ny tid.

– Når muligheten hos Bernt og Norsk Test meldte seg, var det bare å flytte hjem med en gang. Dette er en arbeidsplass som folk trives godt på. Jeg har nå jobbet her i fem år, og det er ingen som vil dra herfra, sier han.

Siw Annie Kristensen er utdannet programmerer fra Molde, og har jobbet rundt om i den store verden før hun kom tilbake til Kirkenes.

– Det å komme tilbake til hjembyen var utrolig bra. Her kan barna løpe rundt som de vil, uten at vi trenger å være redd for at noe skal skje. Også på arbeidsplassen har vi det veldig bra, og jeg har aldri angret på at vi flyttet tilbake.

Enten du har båtførerprøven, er fotballdommer, er autorisert som finansrådgiver, eller har tatt en eller annen form for digital eksamen, ja da har du mest sannsynlig vært innom systemene til Norsk Test. 

Selskapet har rundt 400 testsentre landet rundt, og har sertifisert og har for lengst passert én million uteksaminerte mennesker. 

I den senere tid har systemet for VideoOvervåket Test (VOT) blitt tatt i bruk av stadig flere kunder. VOT gjør det mulig å ta eksamen hvor som helst med samme sikkerhet og integritet som på et fysisk testsenter.

Klassisk leder

Gründer Bernt Nilsen startet Datakortet i 1996, og bare få år senere skjønte finnmarkingen at man ikke bare kunne heve kompetansen til nordmenn innen IT, men også på andre områder.

Dermed så Norsk Test dagens lys. Gjennom årenes løp har selskapet stadig etablert nye markedsområder, og har i dag over 30 millioner kroner i årlig omsetning.

Nå har Nilsen varslet styret at han ønsker å gå av, og vil overlate stafettpinnen til en organisasjonsbygger med gode lederegenskaper. En person som kan lede, inspirere, engasjere, og spille på medarbeidernes styrker.

– Det aller viktigste for en ny direktør er at hen er en god leder og organisasjonsbygger. En som kan legge planer, ansvarliggjøre ansatte, organisere virksomheten, og delegere myndighet, sier Bernt Nilsen. 

Og samtidig fortsette å tjene gode penger, sier Nilsen med et smil.

Allerede klar for å søke? Gå rett til søknaden her

Kirkenes - langt nord, langt øst - kjent for sin industri og gruvevirksomhet

Men byen er også moderne, og urban

...og full av liv...

...sommer, som vinter

Ambisiøs

Hvorfor er dette en attraktiv stilling for den rette personen?

Norsk Test er et selskap som stadig er i utvikling, og stadig søker nye forretningsområder.

Selskapet står nå på terskelen til å lansere sitt eget system for sertifisering, autorisasjoner og eksaminering, ifølge Bernt Nilsen.

– Siden starten har vi brukt ulike utenlandske system for å gjennomføre testingen. Dette gir både store lisenskostnader og begrensninger i kundetilpasning. Vi føler oss nå trygge nok til å utvikle vårt eget system som vil bli blant det mest avanserte på markedet med utstrakt bruk av kunstig intelligens. Dette vil åpne for flere forretningsområder for Norsk Test.

Den nye direktøren, som forhåpentligvis vil være på plass i løpet av det neste halve året, vil overta dette prosjektet – sammen med utviklerne og pedagogene i selskapet.

– I tillegg til at Norsk Test skal bruke det nye systemet selv, skal det selges ut til andre også. Derfor ser vi nå etter en ambisiøs IT-person som kan gå inn i rollen som direktør, lede selskapet, og utvikle prosjektene våre videre.

Forretningsutvikling

Den nye direktøren må være en person som har sterk tilstedeværelse på hovedkontoret i Kirkenes, og har høy motivasjon for å lede et IT-selskap som hele tiden søker nye utfordringer og forretningsområder. 

Selskapets styre ønsker en leder som er tilstede for de ansatte, har moderne lederegenskaper, samt god innsikt i både IT og økonomi.

– Vi har allerede dyktige ansatte med høyere utdanning innen IT, pedagogikk og økonomi. For selskapet er det viktigst at man forstår organisasjonsbygging og forretningsutvikling.


Viktig lederjobb venter på deg!

Vil du lede et offensivt IT-selskap i rask utvikling?

Norsk Test søker en ambisiøs og forretningsorientert administrerende direktør, som kan lede og videreutvikle selskapet, og utvikle nye produkter og tjenester for et internasjonalt marked. 

Om stillingen

Arbeidsgiver: Norsk Test

Stillingstittel: Administrerende direktør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Fortrinnsvis Kirkenes, eventuelt etter nærmere avtale

Søknadsfrist: 29. september

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Norsk Test er et nordnorsk IT-selskap som ble etablert i år 2000 av Bernt Nilsen. 

Selskapet har spesialisert seg på digital sertifisering, godkjenning og eksamener som er nettbasert.

Selskapet har 13 faste ansatte, og holder til midt i Kirkenes sentrum. 

Gjennom 30 år har selskapet levert ende-til-ende tjenester innen test, sertifisering og kompetanseheving for norske bedrifter og organisasjoner, og står ved et veiskille for videre ekspansjon og innovasjon. 

Med kompetente ansatte og et unikt verdiforslag er selskapet en viktig aktør i Kirkenes næringsliv, og en nisjeleverandør av totalløsninger for kompetansekontroll i det norske markedet.

Arbeidsoppgaver:

Som direktør har du overordnet ansvar for strategi, utvikling og drift av selskapet. Det inkluderer budsjettansvar og lønnsomhet, kundeansvar og personalansvar. En hovedoppgave fremover blir å revitalisere selskapsstrategien og etablere ny forretnings- og kundeplan. 

Videre vil du være ansvarlig for etablering av tydelige roller og ansvar i organisasjonen og å tilpasse governance, prosesser og organisering i tråd med selskapets ambisjoner. Som leder vil du jobbe både operativt og strategisk, med et bredt spekter av spennende arbeidsoppgaver.

Hvem er du?

Du er en trygg og forretningsorientert leder, med erfaring fra organisasjonsutvikling og gjerne produktutvikling. Kanskje har du erfaring fra startup, eller endringsprosesser? Vi tror du har høyere utdanning, gjerne innen økonomi eller IT. 

Og du har masse ståpåvilje og lyst til å lykkes med i ny rolle. Det aller viktigste er kanskje at du vil bli en del av en svært kompetent gjeng og bidra til at Norsk Test utvikler seg både i størrelse og lønnsomhet.

For å lykkes i jobben, bør du også ha:

  • Operativ ledererfaring og gode lederegenskaper
  • God økonomiforståelse
  • Interesse og forståelse for softwareutvikling og IT-bransjen
  • Flytende engelsk skriftlig og muntlig
  • Mulighet til å bruke tilstrekkelig tid i Kirkenes

Hvis du har erfaring med produktutvikling, markedsplaner e.l., er det også en fordel.

Vi tilbyr

  • Spennende ledermulighet med stor frihet og utviklingspotensiale
  • Godt arbeidsmiljø med høy trivsel og kompetente ansatte
  • Moderne lokaler midt i Kirkenes
  • En fleksibel arbeidshverdag
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Konkurransedyktig lønn og betingelser

Kirkenes er i tiltakssonen i Finnmark og Nord-Troms, som gir en rekke personlige fordeler. Eksempelvis får de som bor og arbeider i tiltakssonen nedskriving av studielån og reduksjon i personbeskatning.


For spørsmål, kontakt:

eller

  • styreleder Ingvild Berlin Kalleberg på 99230876

    Søknadsfrist: 29. september

Send søknad her

 
Powered by Labrador CMS