STILLING LEDIG:

Ordfører Hugo Jacobsen har stor tro på Lødingen-samfunnet fremover.

Nå går økonomien i positiv retning og det er tid for offensive ambisjoner: Søker kommunedirektør som vil være med på denne utviklingen

Lødingen er på full fart ut av Robek-lista og til bedre økonomisk handlingsrom. Økonomisk styring blir viktig fremover. Men ordfører Hugo Jacobsen har også større ambisjoner for den sentralt plasserte kommunen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi opplever en gryende optimisme i Lødingen for tida. Det er lenge siden vi har hatt så troa på framtida. Og nå er den velbegrunnet, sier ordfører Hugo Jacobsen i Lødingen kommune.

Han snakker entusiastisk om samferdsel og næringsutvikling.

Om Hålogalandsveien, veiprosjektet til 11 milliarder kroner som kommer til å prege hele regionen de neste åra. 

Lødingen får enda kortere vei til Harstad, Narvik og Evenes lufthavn. Veien knytter 110.000 innbyggere i Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms tettere sammen. 

Lødingens beliggenhet gir mange muligheter.
Sjømat har alltid vært viktig for Lødingen-samfunnet.

Men det handler like mye om sjø som vei. Lødingen ligger strategisk til i Tjeldsundet med nærhet til Ofotfjorden, Vestfjorden og skipsleia. Det er nylig inngått en strategisk samarbeidsavtale med Narvik havn og Hålogaland Næringspark.

Og ikke minst sjømat. Om bedrifter som Pelagia, Ytterstad Fiskeriselskap og Mortenlaks.

– Vi er faktisk en av Nordlands største fiskerikommuner. Men ikke si det så høyt til de andre kommunene i Vesterålen, kommenterer Jacobsen muntert.

Noe for deg? Les videre, eller gå rett til søknadsskjema (Finn.no)

En historie om omstilling

Historien om Lødingen er som flere andre kommuner en historie om omstilling.

Om en stat som bokstavelig talt forlot: Rundt årtusenskiftet forsvant 400 arbeidsplasser, da Forsvaret og Telenor i tur og orden la ned.

Lødingen fikk ikke i nærheten av de omstillingsmidlene som for eksempel Andøy kommune har fått i nyere tid. Ei heller kom det mange resultater ut av arbeidet.

Et av de få er HR-konsernet Zalaris, som overtok deler av Telenors virksomhet og i dag har rundt 60 ansatte i tettstedet.

På et par tiår mistet Lødingen 30 prosent av innbyggerne. Fra over 3000 til rundt 2000.

– Når vi snakker med dagens rikspolitikere, er det mange som rett og slett ikke kjenner til historien. Det sier kanskje noe om hvor godt vi lyktes den gang, sier Jacobsen.

– Samtidig skal vi ikke dvele for mye ved fortida. Men det er i alle fall noe å lære av historien, legger han til.

Det handler kanskje om de større grepene på næringsutvikling og tjenestetilbud som Lødingen har tatt de siste årene.

Og en befolkningsutvikling som kanskje holder på å snu. De siste året har det stabilisert seg rundt 2000 innbyggere.

Er dette interessant? Ta gjerne kontakt!

Hugo Kjelseth i Kjelseth rekruttering og rådgivning bistår Lødingen kommune med denne rekrutteringen. 

Ta gjerne kontakt med han for en uforpliktende prat, på 915 33 450!

Kan ikke spare seg til utvikling

Disse innbyggerne har de siste årene møtt et stadig bedre tilbud i kommunen. Lødingen har vært på offensiven for å gjøre stedet attraktivt og utvikle infrastrukturen.

Her er bygd ny skole, nytt sykehjem og ikke minst en ny kultursal med plass til 300 mennesker.

Kunstgressbanen er ny og en nylig renovert idrettshall gir rom for mange aktiviteter. Kommunen er kan selvsagt by på et vell av naturopplevelser og friluftsliv.

Stranda midt i sentrum er mye brukt på sommeren.
Møysalen er Lofoten og Vesterålens høyeste fjell. Toppen på 1262 meter ligger i Lødingen.
Lødingen Vestbygd kan by på noe av regionens vakreste omgivelser.
Småbåthavna i Lødingen.

Sentrum i Lødingen kan også by på blant annet hotell, kafe, vinmonopol og kino. Hele året er det et levende kulturliv – ikke minst med flere festivaler.

Men det koster å være en liten kommune med ambisjoner. Lødingen har vært noen år innom Robek-lista. Økonomistyring blir viktig også for en ny kommunedirektør, men når sant skal sies går det alt meget bedre: 

– Vi er på full fart ut av Robek, etter 23,5 millioner i overskudd til sammen de siste årene. Neste sommer vil være ute av lista, slik vi ligger an nå, sier ordfører Hugo Jacobsen. 

Han er samtidig klar på at veien til vekst og utvikling ikke bare kan gå gjennom å kutte kostnader. Å finne rom for næringsutvikling blir et viktig mål for ny toppleder:

– Vi søker en leder som ønsker å bidra til en positiv utvikling. Det handler om å utvikle kommunen, men ikke minst legge til rette for næringsutvikling og samarbeid. Akkurat nå er det et momentum i regionen som vi må utnytte.

Du blir tatt godt i mot, av en samlet administrasjon og politisk ledelse.
Du blir tatt godt i mot, av en samlet administrasjon og politisk ledelse.
Du blir tatt godt i mot, av en samlet administrasjon og politisk ledelse.

Møter et samlet politisk liv

Da er gjerne stabilitet et annet stikkord, og en klar fordel. Der har Lødingen hatt noen utfordringer, erkjenner ordføreren. Siden 2019 har tre kommunedirektører sluttet.

– Det er tre forskjellige historier, og vi har dessverre opplevd flere slike avganger på kort tid, konstaterer Hugo Jacobsen.

Samtidig er han ganske klar på at en ny kommunedirektør vil møte en annen virkelighet og hverdag enn den man kan få inntrykk av i overskriftene.

– Blant annet møter du et kommunestyre og politisk liv i Lødingen hvor vi ønsker å jobbe sammen. Her er det lite konflikter, og ingen skarpe skiller mellom posisjon og opposisjon. Vi samarbeider på tvers av alle grenser for å utvikle Lødingen og få en opptur.

Og en ting er sikkert for Lødingen akkurat nå:

– En ny kommunedirektør vil selvsagt være veldig velkommen. En som kan være bindeledd mellom politikere og administrasjon. Og som får mulighet til å bygge organisasjonen litt fra scratch. Her får du alle muligheter, sier Hugo Jacobsen.

Heia Nord-Norge

Er du klar for dette viktige oppdraget?

Heia Nord-Norge

Sammen med dyktige og engasjerte kolleger?

Lødingen kommune søker kommunedirektør

Lødingen kommune kjennetegnes som et godt sted å vokse opp og leve i. Passe liten, passe stor – tilbudene du trenger er nært deg.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Lødingen kommune

Stillingstittel: Kommunedirektør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Lødingen

Søknadsfrist: 29. mai

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Lødingen er en flott friluftskommune med godt tilrettelagt løypenett både sommer og vinter, fiske både på havet og i fjellvann. Lødingen er geografisk sentralt plassert i Hålogaland, det tettest befolkede området i Nord-Norge med sine 120.000 innbyggere. Vi har stor nærhet til og godt samarbeid med byene Harstad, Narvik, Sortland og Svolvær og Harstad / Narvik Lufthavn på Evenes, bare 1 times kjøretur unna. Derfra er det gode kommunikasjoner med direkte flyruter både til Oslo, Bergen, Trondheim og resten av Nord-Norge.

Vi har gode kommunale tjenester som fokuserer nærhet og høy kvalitet, og hvor vi har satset på modernisering av infrastruktur og tjenestetilbud med blant annet ny barnehage, kunstgressbane, ny skole (1-10) og nyrenovert idrettshall. Samtidig har vi et godt og omfattende samarbeid med våre nabokommuner og er i tillegg medlem av Hålogalandsrådet.

Næringslivet i kommunen er variert. Havet gir oss mange arbeidsplasser gjennom fiske, oppdrett, og pelagisk fabrikk. Lødingen er ellers en kommune som har en stor andel av næringslivet innenfor servicenæringen og potensialet er stort for å vokse innenfor reiselivsbransjen. Vi jobber for tiden med etableringen av Hålogaland Næringspark i samarbeid med Narvik Havn. Dette blir en stor og viktig satsing som innebærer etablering av nytt havneavsnitt.

Vi har helt klart en del både økonomiske og demografiske utfordringer. Men vi har enda større potensiale og vi har ikke minst mange muligheter. Flere aktører i vårt lokale næringsliv satser, de gjør store investeringer og har internasjonale ambisjoner. 

Vi ønsker å fokusere på at mulighetene og framtida skapes av oss som bor og jobber her i Lødingen.

Vi søker etter deg som ønsker å bli vår nye kommunedirektør, som er realist og samtidig er løsningsorientert og ser mulighetene. Du skal være vår langsiktige og gode lagbygger, som viser vei og går foran mot våre felles mål.

Vi har følgende ønsker og forventninger til deg: 

Som kommunedirektør er du kommunens øverste administrative leder. Strategisk ledelse vil være blant dine viktigste oppgaver, med mål om å skape vekst, utvikling og fremtidens løsninger i Lødingen kommune.

Videre får du ha ansvar for å sikre god økonomistyring og gjennomføring av politiske vedtak. I administrasjonen er det både erfarne og nye, engasjerte ledere, hvor du vil ha en viktig oppgave med å bygge og utvikle organisasjonen videre.

God kommunikasjon og samhandling med våre innbyggere, næringsliv og øvrige samarbeidspartnere vil også være et prioritert arbeidsområde.

Ønskede kvalifikasjoner: 

 • Relevant høyere utdanning
 • Lederkompetanse, herunder ledererfaring fra offentlig og/eller privat sektor
 • God kjennskap til offentlig forvaltning og kommunalt regelverk
 • God kunnskap om politiske prosesser og saksbehandling
 • Solid erfaring og kunnskap om budsjettarbeid og økonomistyring
 • Kjennskap til planarbeid
 • Kjennskap til sammenlignbare lokalsamfunn og kommuner

Lederstil og personlige egenskaper: 

 • Det er viktig for oss at du er inkluderende og samhandlingsorientert, som sikrer sikrer konstruktive prosesser og god involvering.
 • Du er strukturert, målrettet og god på samarbeid og relasjonsbygging
 • Du er en trygg leder som beslutter og gjennomfører, utøver god personalledelse og utvikler organisasjonen og kommunens ansatte
 • Vi ønsker oss en tilstedeværende leder, med interesse og engasjement for samfunns- og næringsutvikling.
 • Dine personlige egenskaper som trygg, inkluderende og tilstedeværende er viktig for oss, og vil derfor vektlegges i vurderingen.

Vi tilbyr følgende til vår nye kommunedirektør: 

 • Som ansatt i Lødingen kommune får du en av landets beste pensjonsordninger og gode forsikringsordninger
 • Som organisasjon er vi inkluderende og møter alle ansatte med åpenhet og respekt
 • Vi vil gi vår nye kommunedirektør gode muligheter for personlig og faglig utvikling
 • Lønn fastsettes etter avtale og eventuelle flytteutgifter dekkes etter gjeldende reglement
 • Vi ønsker deg velkommen med din søknad til en viktig og utfordrende stilling som kommunedirektør i Lødingen kommune.

Vår nye kommunedirektør blir helt sentral i jobben med å utvikle våre ansatte, organisasjonen og lokalsamfunnet vårt, sammen med innbyggere, politikere og næringslivet. Det er derfor et sterkt ønske om at vår nye Kommunedirektør har et langsiktig perspektiv på sin jobb.

Kontorsted vil være på rådhuset vårt i Lødingen, og det er helt klart ønskelig, men ikke et krav, at vår nye kommunedirektør velger å flytte til og bo i vår kommune.

Tilsetting skjer i henhold til gjeldende lover, reglementer og tariffavtaler.


For mer informasjon, kontakt gjerne

 • ordfører Hugo Jacobsen, på 90791832
 • eller vår samarbeidspartner Kjelseth rekruttering & rådgivning ved Hugo Magne Kjelseth 91533450 eller e-post

Søknadsfrist: 29. mai

Send søknad i vårt skjema på Finn.no


Powered by Labrador CMS