STILLING LEDIG:

Hattfjelldal kan blant annet by på fjell, natur, store vann og snøsikre vintre!
Hattfjelldal kan blant annet by på fjell, natur, store vann og snøsikre vintre!

Helt sør i nord finner du denne muligheten til å bli toppleder: Hattfjelldal søker kommunedirektør

Ordnet økonomi, ryddig lokalpolitikk og en liten kommune med store ambisjoner. Det er stikkordene når Hattfjelldal jakter ny administrativ leder.

– Det kan være greit å si; dette er ingen ryddejobb. Her er det ordnede forhold. Og vi søker noen som kan bidra til at det fortsetter.

Ordfører Harald Lie.
Ordfører Harald Lie.

Det sier ordfører Harald Lie, som i høst måtte ut på jakt – da rådmann Stian Skjærvik meldte overgang til sin egen hjemkommune, Lurøy.

Skjærvik var rådmann i ni år, og har jobbet i kommunen siden 1998. Det forteller om kontinuitet og trivsel.

Om ikke den neste kommunedirektøren blir like lenge, så er målet å finne noen som kan lede Hattfjelldal godt videre:

– Vi søker en kommunedirektør som kan utøve tydelig lederskap. Som har kontroll på økonomien. Samtidig som du er lyttende, inkluderende og får med folk.

– Hattfjelldal er en liten kommune, og vår nye toppleder må være aktiv. Men du er ikke alene om jobben, det er et godt lag i administrasjonen, understreker Lie.

Noe for deg? Bla videre for å lese mer, eller gå rett til søknadsskjema

Robust fjellkommune

Ja, noen vil kanskje dra kjensel på Hattfjelldal fra den mye omtalte Terra-saken for 15 år siden. Den er for lengst et tilbakelagt kapittel og kommunen har nå mer enn kontroll på den nevnte økonomien:

Driftsresultatet er jevnt over i pluss. Netto lånegjeld er relativt lav. Og kommunen har faktisk så store disposisjonsfond at netto renteeksponering er negativ, kan den økonomiinteresserte lese i Statsforvalterens gjennomgang av kommunene i Nordland.

Blant disse 41 nordlandskommuner skiller Hattfjelldal seg ut på mange områder:

Padling på Røsvatn.
Padling på Røsvatn.

– Vi er en fjellkommune uten kyst. Vi har stort areal, fordelt på ganske få innbyggere. Og et jordsmonn som gir gode forhold for næringsdrift i kommunen, sier ordføreren.

Andre nøkkeltall er kanskje vel så interessante:

2000 innsjøer kan kanskje kompensere for mangelen på hav. 70 aktive gårdsbruk sørger for høy aktivitet innen jordbruk og skogbruk. Med over 80 ansatte er sponplatefabrikken Arbor en av de viktigste i kommunen.

Og reiselivet er i vekst, med nye tider på hotellet i bygda.

Hattfjelldal har et levende kulturliv...
Hattfjelldal har et levende kulturliv...
Hattfjelldal sentrum med 1075 meter høye Hatten ruvende i bakgrunnen.
Hattfjelldal sentrum med 1075 meter høye Hatten ruvende i bakgrunnen.
...og et variert næringsliv, hvor mange jobber fra Fjellfolkets hus.
...og et variert næringsliv, hvor mange jobber fra Fjellfolkets hus.
Vi er en kommune med mange skuterløyper.
Vi er en kommune med mange skuterløyper.
Og egen flyplass, om det skulle friste!
Og egen flyplass, om det skulle friste!

Fra skispor til flystripe

Med rundt 1300 innbyggere blir en kommunedirektør fort synlig og kjent.

10 ting verdt å vite om Hattfjelldal

1 Hattfjelldal satser på de unge med egne skoler og barnehager i hver grend, en nyoppusset ungdomsklubb og et stort og aktivt idrettsmiljø som hevder seg i Norgestoppen.

2 Hattfjelldal ligger ca 1 time unna to flyplasser; Mosjøen Lufthavn Kjærstad og Hemavan flyplass i Sverige. Det er med andre ord lett å komme seg ut i verden.

3 Vi har et skikkelig sentrum som er møteplass for både handel, kultur- og næringsliv. Her finner du Fjellfolkets Hus, rådhuset og en rekke ulike bedrifter.

4 Det er kun 1 times kjøring til Sverige. I Tärnaby og Hemavan finner du blant annet alpinanlegg, butikker og Systembolaget.

5 Vefsnavassdraget starter her - og elvepadling er en populær aktivitet for de modige. Med våre 2000 fiskevann finner du alltid en god fiskeplass året rundt.

6 Vi har en tørr og varm sommer, og en snøfylt vinter til glede for skientusiaster. Her kan du gå fjellturer på ski til langt ut på våren.

7 Hattfjelldal er populært blant snøscooter-kjørere: Vi har hele 36 mil med skuterløyper som gjør at du enkelt kan utforske mye vakker natur.

8 Vi er en kraftkommune med store skogressurser. I tillegg satser vi på nye næringer gjennom næringsutvikling og tilskudd til bærekraftige forretningsideer.

9 Aarborten tjïelte (Hattfjelldal kommune) er en sørsamisk forvaltningskommune. Vi er stolte av vår kulturarv som ivaretas av Åarjelsaemien Vierhtiesåafoe (Sørsamisk kunnskapspark) og Sijtijarnge (Samisk språk- og kultursenter).

10 Vi nyter mye lokal mat fra de enorme naturressursene vi forvalter. Besøk f.eks. Sæterstad Gård, Gryteselv fjellgård eller Furuheim Gård for herlige smaks- og middagsopplevelser!

Det gjør egentlig alle som bor her.

– Vi er liten nok til at du blir sett, kan være med å bidra. Det er en dugnadsvilje og fellesskapsfølelse i Hattfjelldal som er sterk, sier ordfører Harald Lie.

For den som er opptatt av sånt: Riktignok ligger kommunen langt sør i Nordland. Men beliggenheten inn i landet, litt i høyden, sørger likevel for stabil vinter.

– Vi er nok den kommunen i Nord-Norge med tryggest skiforhold gjennom vinteren!

Av andre kuriositeter kan nevnes:

– Og så har vi en egen flyplass. Det er ikke kommersiell drift der, men flyklubben driver den.

– Så hvis det skulle finnes en kandidat med eget fly der ute, kan du ta med det hit, sier ordføreren muntert.

Rekruttering og næringsutvikling

Men den robuste kommunen har selvsagt også utfordringer. Folketallet falt kraftig da et stort asylmottak ble lagt ned for noen år siden. Befolkningsutvikling er et stikkord, og rekruttering av ansatte en løpende oppgave.

Med egne kampanjer som nettsiden velghattfjelldal.no inviteres nye innbyggere til kommunen.

Med byggeklar tomt for 1 krone, boligtilskudd og etableringslån.

Det er også næringsutvikling på andre fronter enn skogen. Statusen som sørsamisk forvaltningskommune blir stadig viktigere:

– Det er stor vekst i den samiske næringen, og denne aktiviteten gir stadige tilflyttere. Sørsamisk kunnskapspark og Samisk språk– og kultursenter er en viktig del av dette, sier Harald Lie.

Den sørsamiske kulturen står sterkt i Hattfjeldal.
Den sørsamiske kulturen står sterkt i Hattfjeldal.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Rekrutteringsselskapet Fremogruppen oppfordrer potensielle søkere til å ta kontakt. Alle henvendelser behandles konfidensielt, også ovenfor oppdragsgiver hvis ønskelig.

Vi har vært med å rekruttere flere kommunedirektører i andre kommuner og opplever nettopp den sparringen topplederkandidater har med oss i Fremo, kan være avgjørende.

 • Ta gjerne kontakt med seniorrådgiver Jorunn Løseth på tlf. 907 90 311

Søker bredt: – Ta kontakt!

Hvem er det kommunen søker etter? Som ofte ellers er det ikke ett svar på det spørsmålet.

Utdanning, ledererfaring, økonomikompetanse og kunnskap om politiske prosesser er blant de viktige stikkordene på lista.

En som kan samarbeide både med politikere, ledere, ansatte – og i et stadig viktigere regionalt samarbeid på Helgeland.

– For den som søker ansvar med toppledelse i kommunal sektor kan en liten kommune med 1300 innbyggere kanskje være et sted å starte?

– Det kan være. Men vi ønsker selvsagt noen som har lyst til å være med på å utvikle kommunen over noe tid, understreker ordføreren.

Seniorrådgiver Jorunn Løseth.
Seniorrådgiver Jorunn Løseth.

Seniorrådgiver og partner i rekrutteringsselskapet Fremogruppen AS, Jorunn Løseth, bistår kommunen og rekrutteringsutvalget i jakten på gode kandidater.

Hennes viktigste oppfordring er egentlig ganske klar:

– Vi er selvsagt opptatt av å ha dialog med flest mulig kandidater. Hvis du synes dette høres litt interessant ut, så ta gjerne kontakt for en helt uforpliktende prat, med meg eller med Harald.

– Det her er en vakker fjellkommune med et yrende, variert næringsliv og et godt regionalt samarbeid med andre kommuner på Helgeland. Kan man la denne muligheten gå fra seg?

Er du på sporet av en interessant jobbmulighet?

Hattfjelldal søker kommunedirektør

Blant nasjonalparker og 2000 innsjøer, helt sør i Nordland, finner du Hattfjelldal, en vakker fjellkommune nær grensen til Sverige.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Hattfjelldal kommune

Stillingstittel: Kommunedirektør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Hattfjelldal

Søknadsfrist: 21. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Helt sør i Nordland, omgitt av flotte fjell, grønne skoger og spennende fiskevann ligger Hattfjelldal. Vi smykker oss med Børgefjell Nasjonalpark, Nordlandsruta, Norges nest største innsjø Røsvatnet og det majestetiske fjellet Hatten. Det er en times biltur til Mosjøen, med flyplass og sykehus, hvor en ca. halvveis passerer nærmeste jernbanestasjon på Trofors. Det er kort vei over til alpinanlegg i Sverige. Kommunen, med sine 1273 innbyggere, er et eldorado for både vinter- og sommeraktiviteter. I Hattfjelldal møter vi deg med en ressurssterk skole, full barnehagedekning, et moderne helsesenter, samt mengder med frisk luft og varme smil.

Les mer om oss her: www.fjelliv65.no og www.velghattfjelldal.no

Hattfjelldal har et variert og livskraftig arbeidsmarked der det private og offentlige står for omtrent like mange arbeidsplasser og det er en fremoverlent satsning på teknologi. Det er et yrende næringsliv i kommunen med blant anna skogsindustri med blant annet en solid hjørnesteinsbedrift innen tre i tillegg til turisme, jord- og skogbrukskommune.

I Hattfjelldal håper vi at vår kommende kommunedirektør vil trives godt. Dette ser vi også at nåværende rådmann har gjort. Han startet nemlig som økonomisjef i kommunen i 1998, før han tiltrådte som ass. rådmann og han har hatt rådmannshatten på seg i Hattfjelldal kommune siden 2013.

Nåværende rådmann har etter mange år i stillingen fått nye utfordringer og flytter tilbake til sin hjemkommune, og vi søker derfor etter hans erstatter.

Vi søker en leder som skal være med på å videreutvikle Hattfjelldal kommune til en god kommune å leve og bo i, også i årene fremover.

Kommunedirektøren skal bidra til at resultat oppnås gjennom utvikling av organisasjonen, motiverte medarbeidere og effektive styringssystemer. Vi ønsker oss en kommunedirektør som har god rolleforståelse og er en kulturbygger som skaper stolthet og engasjement i organisasjonen.

Du evner å videreutvikle felles mål og arbeider for et godt samspill mellom administrasjon, tillitsvalgte, politikk, innbyggere og næringsliv.

Ansvarsområder:

 • Kommunedirektøren i Hattfjelldal kommune vil ha overordnet ansvar for økonomi og budsjettering, HR/personal, saksbehandling og næringsarbeid.
 • HR og personalansvar for organisasjonen, med rekruttering, kompetansebygging og utvikling med tilfredse medarbeidere i fokus
 • God og langsiktig økonomistyring og forvaltning
 • Videreutvikle strategier for samfunns- og næringsutvikling både kommunalt og gjennom regionalt samarbeid
 • Saksbehandling og ansvar for utredning og tilrettelegging for politisk styring og sørge for gjennomføring av vedtak
 • Være en pådriver i prosesser innenfor forbedring og digitalisering
 • Sikre fortsatt god kommunikasjon og service til innbyggerne

Kvalifikasjoner:

 • Relevant høyere utdanning og ledererfaring fra offentlig og/eller privat virksomhet
 • God økonomikompetanse
 • Kunnskap om offentlig virksomhet og politiske prosesser
 • Erfaring og kompetanse fra organisasjonsutvikling, prosjektledelse og strategisk arbeid er en fordel
 • God muntlig og skriftlig framstillingsevne

Personlige egenskaper:

 • Det er viktig for oss at du har gode samarbeidsevner og sørger for gjennomføring. Som leder ser du verdiene, utfordringene og mulighetene som ligger i kommunen og regionen. Du har gode samarbeidsevner og en inkluderende lederstil
 • Du evner å sette deg inn i komplekse problemstillinger og å tenke strategisk
 • Du er målrettet, resultatorientert og har stor arbeidskapasitet
 • Du er trygg, tydelig og beslutningsdyktig
 • Personlige egenskaper vil bli vektlagt.

Vi tilbyr:

 • En krevende og spennende lederstilling i en kommune som satser på teknologi og et godt samarbeid med næringslivet og andre kommuner i regionen.
 • Godt arbeidsmiljø og et team av dyktige og dedikerte kollegaer
 • Konkurransedyktige betingelser inkl. gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Det er en fordel om ny kommunedirektør vil være bosatt i regionen.
 • Kommunedirektøren får en sentral rolle i den spennende utviklingen av Hattfjelldal kommune.

I tillegg til å være en kommune med et rikt næringsliv, er Hattfjelldal er også en samisk forvaltningskommune med blant annet Sør-Samisk kunnskapspark og flere reindriftsdistrikter. Hattfjelldal har kanskje den vakreste innfallsporten til Børgefjell Nasjonalpark.

Hverdagslivet i Hattfjelldal er nært og trygt, samtidig fremoverlent og spennende. Kommunen har en desentralisert bosetning og i et lokalsamfunn med 1270 innbyggere betyr du noe. Du blir sett og hørt, og du blir inkludert, hilst på og anerkjent og fellesskapsfølelsen med dugnadsånden og frivilligheten står sterkt.


Spørsmål om stillingen kan rettes til

 • Hattfjelldal kommune ved ordfører Harald Lie, tlf. 975 10 956
 • eller Fremo Rekruttering ved Jorunn Løseth, tlf. 907 90 311
fremo_logo_ny_2019

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende, uformell samtale. Alle henvendelser til Fremo Rekruttering behandles konfidensielt, også ovenfor Hattfjelldal kommune, hvis ønskelig.

Søknadsfrist: 21. november

Send søknad i vårt skjema på Webcruiter

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli varslet på forhånd.


Powered by Labrador CMS