Markedsføring for Trainee Arena Nord-Troms

Traineekullet 2023-24. Blir du med på neste gjeng?

Her får du en kickstart på karrieren. Du blir viktig. Og får et sosialt nettverk på kjøpet

En interessant jobb, tilpasset kompetanseprogram og venner for livet. Noe av pakken for den som blir trainee i Nord-Troms høsten 2024: – En mykere overgang til arbeidslivet, sier prosjektleder Mari Aasland Bøyum.

Publisert Sist oppdatert

Og nå venter denne overgangen på deg, for Trainee Arena Nord-Troms har åpnet for søknader og begynt å lyse ut årets stillinger. Hvis du allerede er klar for å søke, kan du gjøre det enkelt her.

Prosjektleder Mari Aasland Bøyum (29) vet hva hun snakker om. Hun kom nordover i 2021 for å være trainee i Halti Næringshage. Der fikk hun etterhvert ansvar for traineeprogrammet.

Det har hun fortsatt. Nå er det tid for femte runde. Og stadig flere arbeidsgivere blir med.

De får tilgang på kompetanse som er vanskelig å finne. Kandidatene får en ekte kickstart.

    – Her blir du ikke bare en av mange. Som ung arbeidstaker kan du få tidlig ansvar. Du betyr noe, blir en viktig person, og knytter kontakter for resten av karrieren, sier Aasland Bøyum.

  • Hør mer om både traineeprogrammet og Nord-Troms – sjekk ut podkasten:

Er du klar? Send din søknad enkelt på traineenordtroms.no!

– Har sett en ny side

Nord-Troms kan selvsagt by på fantastiske naturopplevelser. Lyngsalpene trekker turister fra hele verden. Skredkurs er faktisk en del av traineeprogrammet.

Men naturopplevelser er for de fleste ikke nok. Kandidater flest trenger noe mer.

Som trainee får du venner og nettverk...

...og et solid kompetanseprogram.

High,Altitude,View,Of,Two,Skiers,Walking,On,A,Mountain

I en region med unike naturopplevelser. Som de verdenskjente Lyngsalpene.

– Året har vært helt fantastisk, og noe jeg aldri ville vært foruten, sier Vilde Marie Karlsen (23).

Hun flyttet i fjor hjem til Skjervøy, for å bli trainee i digital markedsføring i kommunen. 

Jobben har gitt mye, men det har resten av traineeprogrammet definitivt også. 

– Jeg har møtt verdens fineste gjeng, og fått lære masse av det de holder på med. Og så er jeg ganske kjent i Nord-Troms fra før, men har nå fått se en ny side av regionen. Jeg kan med hånda på hjertet si at det er Norges beste region å bo og jobbe i!

– Her får du kombinert det urbane med det rurale, og du får utviklet faglig og personlig kompetanse på en måte jeg er sikker på at du ikke ville fått andre steder. Ikke minst; du møter så mange kule mennesker og får bygget et nettverk som er gull å ha med videre, sier Karlsen. 

Hun kom hjem med en bachelor i ledelse, innovasjon og marked fra UiT, og et årsstudium i digital markedsføring fra Noroff. Et trainee-år i hjemkommunen Skjervøy har lært Vilde mye, og gitt henne oppgaver innenfor blant annet sosiale medier, nettsider, strategiarbeid og arrangementer. 

– Du får jobbe med mye forskjellig, og utvikle kompetansen på områder som er spennende. Her jobber du ikke med akkurat det samme hver eneste dag. Gjennom året har jeg lært mye om meg selv, og fått sett hvordan ting fungerer i en kommunal organisasjon, sier hun videre. 

 
 

– De ser verdien i oss

Ingrid Bakkebø Vigdal er en annen av årets traineekull i Nord-Troms. 26-åringen kom til Kvænangen i fjor høst med en bachelor i hotelledelse – og fagbrev som sjømathandler. 

Ingrid Bakkebø Vigdal.

Nå jobber hun som prosjektmedarbeider i Aspekt Kvænangen, med blant annet attraktivitet, bolyst og møteplasser. Hun ble fristet av muligheten til å prøve noe annet, samtidig som du er en del av et fellesskap. 

– Jeg er eventyrlysten, glad i å utfordre meg selv og tenkte – hvorfor ikke? Samtidig er det tryggere å flytte så langt nordover, i viten om at det er flere i samme situasjon, sier Vigdal. 

Trønderen forteller om både faglig og sosialt program som trainee, i kombinasjon med ansvar og utvikling på arbeidsplassen:

– Året har vært helt fantastisk! Her får du muligheten til å utfordre og utvikle deg selv, både som person og på jobb. I Nord-Troms kan du få store muligheter tidlig i arbeidslivet, som du bare kan drømme om andre steder. Her ønsker de ung kompetanse, og ser verdien i oss.

Blir kjent med hele bedriften

Blant arbeidsgiverne i traineeprogrammet er det både næringsliv, kommuner og andre offentlige virksomheter. En av de ivrige deltakerne er kraftkonsernet Ymber, som håper på gode kandidater også denne runden. Gjerne både en og to.

– Gjennom programmet får vi tak i kompetanse som ellers er krevende å nå. Unge, friske folk som kan utfordre oss. Og så får de en ramme rundt, ikke bare oss.

Jim Bratland (t.h.) ser fram til å ansette minst én trainee. Her med et tidligere traineekull.

Det sier markedssjef Jim Bratland. Han kan friste kandidater med mer ansvar enn i større selskaper. Samtidig er Ymber stort nok til å gi kandidatene stor variasjon.

Selv om en kandidat kan ha spesialisering innen ett felt, skal de rullere internt. Mellom for eksempel produksjon, strøm, fiber og energi.

Bedriftene som deltar i Trainee Arena Nord-Troms.

Mange blir værende

En trainee koster både tid og penger for arbeidsgiver. Og varer i utgangspunktet bare ett år. Erfaringen er likevel at mange blir værende, sier prosjektleder Mari Aasland Bøyum.

Varigheten er gjerne litt av suksessfaktoren. Det er mindre skummelt enn en fast jobb.

– Men når de kommer, er det mange som blir lengre. Av de 10 som har fullført de to første kullene, bor flertallet fortsatt i regionen.

– De jobber enten på samme sted, eller har funnet nye muligheter i regionen, sier Mari.

Er du klar? Send din søknad enkelt på traineenordtroms.no!

4 gode grunner til å bli trainee i Nord-Troms

1. SELVE PROGRAMMET: Du får et faglig og sosialt program som både gir unik kompetanse, erfaring og gode venner.

2. KICKSTART KARRIEREN: En mulighet til å få jobbe med det du har lyst til, på et sted hvor du får mye ansvar.

3. NATUREN I NORD-TROMS: Ja, det er helt fantastiske muligheter for friluftsliv. Spektakulære fjell, fjorder og vidder.

4. ET LØNNSOMT ÅR: Her får du blant annet lavere skatt, billig strøm og nedskriving av studielån.

Hva får du som en del av programmet?

En trainee er en vanlig ansatt på din arbeidsplass. Samtidig deltar du på et ettårig program med faglig og sosialt innhold. Blant annet står ledelse, teamarbeid og kommunikasjon på dagsorden, kombinert med bedriftsbesøk og konferanser.

Det blir også aktiviteter som fjellturer, hvalsafari, festivaler, speedfriending, hundekjøring og mye mer.

Sist, men ikke minst: En studietur til EU-hovedstaden Brüssel.

Les mer på traineenordtroms.no!

Hvem kan søke på traineestillingene?

Utgangspunktet er at du er under 36 år, relativt nyutdannet og på jakt etter din første eller andre jobb. 

Det vil si at søkerne ikke bør ha jobbet mer enn 3 år sammenhengende etter endt studie. 

Søkerne må ha utdanning på minimum bachelornivå, og beherske norsk muntlig og skriftlig.

PS! De fleste av stillingene åpner opp for mange typer bakgrunner og kompetanse. Søk gjerne på en stilling selv om du er usikker på om du har riktig bakgrunn.

Hjelp, korr skal vi reis – Nord-Troms?

Nord-Troms brukes på kommunene Lyngen, Storfjord, Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. Regionen har til sammen rundt 15.000 innbyggere.

Storslett i Nordreisa er regionsenter, og har et godt utbygd servicetilbud.

Herfra er det tre timers kjøring til Tromsø. Du bruker to timer til Alta, som også har direktefly til Oslo. Eller du kan fly med Wideroe fra Sørkjosen lufthavn.

Regionen er er sterk på blant annet sjømat, ressurser og reiseliv. Ikke minst på grunn av de unike naturopplevelsene.

Powered by Labrador CMS