STILLING LEDIG:

Reine er kommunesenteret i Moskenes. Kan du tenke deg å bo, leve og jobbe her?
Reine er kommunesenteret i Moskenes. Kan du tenke deg å bo, leve og jobbe her?

Lofotkommune søker lærevillig ingeniør: - Store muligheter for ansvar og faglig utvikling

Det har ikke så mye å si om du har erfaring eller er nyutdannet, så lenge du har lyst til å lære, sier teknisk sjef i Moskenes kommune, Øystein Solaas.

Vil du bli med på reisen inn i fremtidens kommune?

Teknisk etat i Moskenes kommune består av teknisk sjef, plansjef, avdelingsingeniør, fagarbeidere og renholdere.

Avdelingen har ansvar for flere områder – blant annet byggesaker, vann og avløp, veier og havner, og bygningsdrift og forurensning.

Den nye avdelingsingeniøren skal i hovedsak jobbe med byggesaksbehandling, men vil også bidra der det er behov på administrativt nivå.

Jobb for deg? Bla videre for å lese mer, eller meld din interesse enkelt her

Personen som skal ansettes skal også utføre administrative oppgaver i tilknytning til ISPS-havnen, da det er en del rutiner som skal følges opp der.

– Vi har også begynt å se på planer for utbedring av vann- og og avløpssiden, og har jobbet mye med parkering og systematisering rundt det. Avdelingsingeniør kan også bli tillagt oppgaver innen disse områdene, sier teknisk sjef Øystein Solaas.

– Vi har ambisjoner om å forbedre oss på mange områder fremover, så jobben innebærer både små og store oppgaver. Man får mulighet til å lære mye og utvikle seg underveis.

Og selv om man har hovedansvar for byggesaksbehandling, trenger man ikke nødvendigvis å ha jobbet med det før.

– Men det er krav at personen har byggeteknisk utdannelse og har forståelse for faget, understreker Solaas.

Og for å lykkes i jobben mener han det er også viktig at man har interesse for samfunnsutvikling:

– Det betyr ikke at man må være politisk engasjert, men man bør ha en viss oversikt over det lokale og regionale, særlig i alt som skjer innen eget fagfelt.

I gang med unikt omstillings- og utviklingsprosjekt

Med bistand fra Statsforvalteren i Nordland er Moskenes kommune nå i gang med et stort omstillings- og utviklingsprosjekt, der målet er å skape en sunn og bærekraftig økonomi.

– Vi har vært i en økonomisk utfordrende situasjon i flere år. Statsforvalteren skal nå bistå oss med kompetanse og ressurser som skal hjelpe oss opp på bena igjen. Vi skal snu om alle steiner og jobbe med forbedringer i alle ledd.

– Det har ikke vært gjort noe lignende i Nordland før, og dette har vi veldig tro på, sier Solaas.

Konstituert kommunedirektør Randi Gregersen legger til at de er godt i gang med forprosjektet og har satt i gang dialogmøter med alle ansatte.

– Vi skal se på hvordan vi jobber og hva vi må forbedre oss på. Vi skal tenke nytt og pusse på tjenestene våre slik at de etter hvert vil skinne for innbyggerne våre.

– Ny avdelingsingeniør vil derfor få mulighet til å legge føringer for egen arbeidssituasjon og vil få med seg en god erfaring videre, forklarer Gregersen.

Velkommen til Moskenes!

 • Fiskeværet Reine er det administrative sentrum i Moskenes kommune. Tettstedet har vært et kommersielt sentrum siden 1743.
 • I Moskenes finner du et utvalg av gallerier, museer, små butikker og spisesteder.
 • Lokal mat serveres på en rekke spisesteder, og lokale matvarer selges fra utsalg der de produseres eller like i nærheten.
 • Du lever tett på naturen, og det er et hav av muligheter innen fjellturer, fiske, kajakkpadling, sykling og andre aktiviteter.
 • Reine i Lofoten er et av Norges mest fotograferte områder, og vinner ofte konkurranser og kåringer.
 • Lofotodden Nasjonalpark ble offisielt åpnet 9.juni 2019, og er den den nyeste nasjonalparken i Norge.
 • Les mer på Visit Lofoten sine nettsider!

Et godt og inkluderende arbeidsmiljø

Hun gikk inn i stillingen som konstituert kommunedirektør for litt over en måned siden, og opplevde å bli godt integrert allerede etter noen få dager.

– Det var veldig hyggelig å komme til Moskenes kommune, jeg ble så godt tatt imot. Det er god stemning og vi har det hyggelig sammen her. Vi ønsker hverandre vel og at alle lykkes i det de gjør.

Kommunen har den siste tiden fått flere nyansatte og har et relativt ungt miljø, der de fleste er mellom 30 og 40 år.

– Men vi har ansatte i alle aldre. Etter min mening fungerer en organisasjon best med et spenn i både alder, kjønn og erfaring. Så her er alle velkommen til å søke.

– Det bidrar også til at vi samarbeider bedre og lærer mye av hverandre. Det er ikke slik som i en stor organisasjon der du jobber veldig spisset og kun innen ditt eget fagfelt. Her får du jobbe bredt, være synlig og kjenne på at du utgjør en forskjell, sier Gregersen.

For på rådhuset sitter avdelingene sammen og samarbeider godt på tvers av hverandre.

– Her er det bare å stikke hodet innom kontorene og slå av en prat. Også jobber vi i moderne lokaler som ble bygd i 2013. Vi har det generelt veldig fint her, sier Solaas.

Couple,Travelers,Photographers,Man,And,Woman,Stand,And,Enjoy,The
Couple,Travelers,Photographers,Man,And,Woman,Stand,And,Enjoy,The

Moskenes kommune er et av Norges mest attraktive reisemål...

View,Of,The,Famous,Kvalvika,Beach,On,Moskenes,Island,In
View,Of,The,Famous,Kvalvika,Beach,On,Moskenes,Island,In

Spennende og vakre naturopplevelser trekker folk fra hele verden

Spektakulær natur rett utenfor kontoret

Skulle det være behov er kommunen behjelpelig med å skaffe bolig.

– Kommunen disponerer flere boliger, som det er mulig å leie, og vi tilbyr også flyttegodtgjørelse etter kommunens reglement, forteller Solaas.

Arbeidssted vil være på rådhuset, i et av Lofotens mest populære tettsteder, Reine, kanskje mest kjent for det populære fjellet Reinebringen. Spektakulær utsikt og vakre omgivelser finner man rett utenfor kontoret.

Og med rundt 100.000 besøkende turister i året, er Moskenes kommune og Reine unektelig et av Norges mest attraktive reisemål.

Moskenes byr på en stor variasjon av landskap, natur, kultur og folkeliv, og det finnes aktiviteter for store og små - hele året.

I tillegg finner man et utvalg av museer, gallerier, butikker, restauranter og aktiviteter.

– Naturmessig har vi alt mange drømmer om. En stor nasjonalpark, hav, fjell, strender, midnattsol og nordlys. Og vi har mange skjulte naturperler, for de som helst vil utforske og gå turer for seg selv. Man finner noe for enhver smak, sier Solaas.

– Og her kommer du tett på alt som skjer! Lofoten er fantastisk, avslutter Gregersen.

Man,Repairer,Making,Electricity,Project,In,House.repairs,Planning.drawing,diagrams,plan,Of,Electrification
Man,Repairer,Making,Electricity,Project,In,House.repairs,Planning.drawing,diagrams,plan,Of,Electrification

Oppgavene venter på deg. Er du klar?

Moskenes kommune søker avdelingsingeniør

Har du erfaring fra byggesaksbehandling eller er nyutdannet? Og har du evne til å samarbeide og kommunisere godt? Da er du velkommen til å søke deg til Moskenes, som kan by på et godt arbeidsmiljø i en naturskjønn kommune.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Moskenes kommune

Stillingstittel: Avdelingsingeniør

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Reine

Søknadsfrist: 30. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Moskenes kommune ligger vest i Lofoten, omgitt av vill og vakker natur. Vi bor på en smal stripe mellom fjell og hav. I vest mellom oss og øygruppene Værøy og Røst, har vi den verdenskjente Moksstraumen, og i nord den nyopprettede Lofotodden Nasjonalpark. Moskenesøya har mange spennende naturopplevelser å by på, med et stort antall fjellvann med fisk, og flere spektakulære topper du kan bestige.

Vi er en del av "fastlands-Lofoten" og fra Moskenes kan du med ferge komme til Bodø på litt over tre timer.

I vinterhalvåret går fergen 1-2 ganger per døgn og i sommerhalvåret har avgangene hyppigere frekvens. E10 går gjennom kommunen og på en knapp time når du regionsenteret Leknes som også har flyplass.

Hovednæringene i Moskenes kommune er fiskeri og reiseliv, men også andre typer næringsaktivitet er representert i tillegg til offentlig forvaltning.

Teknisk avdeling består av teknisk sjef, avdelingsingeniør, fire fagarbeidere innen drift og tre renholdere. I tillegg kommer deltids brannkonstabler som administrativt er tillagt teknisk avdeling.

Avdelingsingeniørs hovedoppgave er byggesaksbehandling.

Avhengig av erfaringen til den som ansettes og kommunens organisering, kan også annet arbeid etter matrikkelloven tillegges stillingen (delings- og oppmålingsarbeid).

Arbeidssted er på rådhuset på Reine.

Arbeidsoppgaver:

 • Plan- og byggesaksbehandling
 • Saksbehandling etter havne- og farvannsloven
 • Matrikkelføring
 • Delta i arbeid i forbindelse med drift av kommunens ISPS-havn
 • Oppdatere Komtek
 • Lage fakturagrunnlag for tekniske tjenester
 • Rapportering
 • Generell saksbehandling innen avdelingens arbeidsområde
 • Andre arbeidsoppgaver ved behov

Vi ønsker at du har:

 • 3-årlig høyskoleutdanning innen bygg / anleggsfag
 • Erfaring fra kommunal forvaltning
 • Kjennskap til aktuelle lover og forskrifter
 • Generell samfunnsinteresse
 • Førerkort klasse B

Personlige egenskaper:

 • God på samarbeid og kommunikasjon
 • Utadvendt, engasjert og tydelig
 • Pålitelig
 • Åpen for utvikling og omstilling

Omstillings- og utviklingsprosjekt

Moskenes har fått tidenes mulighet. Sammen med Statsforvalteren i Nordland og andre gode krefter skal fremtidenes Moskenes utvikles. Vi er i gang med et stort omstillings- og utviklingsprosjekt, som skal pågå i mange år fremover.

Prosjektet skal blant annet bidra til at Moskenes kommune leverer tjenester til kommunens innbyggere innenfor rammen av god forvaltningsskikk. Kommuneøkonomien skal være under kontroll og det skal gjennomføres endringer og driftstilpasninger slik at kommunen til enhver tid har en sunn og bærekraftig økonomi.

Prosjektet vil bli tilført ekstern kompetanse både direkte fra Statsforvalteren i Nordland, men også eksterne konsulenter. Reisen inn i fremtiden vil bli krevende, men utvilsomt lærerikt for de som vil være med. Mange steiner må snues både administrativt og politisk, og nye måter å drifte en liten kommune på skal utvikles. Sammen skal vi nå målene om å bli en av de beste kommunene i Norge - for innbyggere og næringsliv.

Vi tilbyr:

 • Variert arbeidshverdag
 • Godt arbeidsmilljø og gode kolleger
 • Flyttegodtgjørelse etter kommunens reglement
 • Vi er behjelpelig med å skaffe bolig
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Konkurransedyktig lønn

Nærmere opplysninger om stillingen kan gis av:

Teknisk sjef, Øystein Solaas, tlf: 980 17 165

Søknadsfrist: 30. november

Send søknad enkelt i vårt skjema under

Ved søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Dersom søker ikke ønsker å stå på den offentlige søkerlisten må dette begrunnes. Om begrunnelsen ikke kan aksepteres vil søker bli informert om dette før søkerlisten offentliggjøres.

 
Powered by Labrador CMS