STILLING LEDIG:

Ut på tur for å møte bedriftene: En viktig del av jobben!
Ut på tur for å møte bedriftene: En viktig del av jobben!

Hvis du liker å trø til når det brenner på dass og vil jobbe for næringslivet hver eneste dag, kan dette være drømmejobben

– Veien fra en frisør i nord til kongens bord må være så kort som mulig, sier regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen. NHO Nordland søker rådgiver som har lyst til å jobbe for akkurat det.

– Det var et kvarters tid, og så var det rett i nedstenging. Et ekte kræsjkurs i verdien av NHO for bedriftene, og hvor viktig bedriftene er for liv og lys i bygd og by.

Slik beskriver nordlendingen hvordan det var å tiltrå som regiondirektør i Nordland rett før coronapandemien stengte ned landet.

Situasjonen var akutt, og illustrerer variasjonen i NHOs ansvar og arbeid.

På den ene siden langsiktig arbeid for bedriftenes interesser og vilkår. Nye veier, flytilbud, klima- og miljø, arealplaner, skatt og moms, arbeidsgiversavgift og mye mer.

Og så på neste side: Akutt innsats når det virkelig brenner på dass.

Slik var det i mars 2020.

– Vi avlyste alle planer i kalenderen på ubestemt tid. Så «satte vi panel». Alle begynte å ringe systematisk til bedrifter i alle bransjene våre, forteller Daniel Bjarmann Simonsen.

Regiondirektøren i kjent stil.
Regiondirektøren i kjent stil.

Han beskriver arbeidet slik:

– NHOs jobb var å være lyttepost. Gjøre veien fra en frisør i nord til kongens bord så kort som mulig. Vi jobbet effektivt og grundig og etter halvannet døgn leverte vi i Nordland den første rapporten fra norsk næringsliv om ståa på bakken hos bedriftene.

– Vi hadde kun to spørsmål: Kor breinn d, og ka træng du?

Høres dette ut som et sted for deg? Søk på stillingen enkelt her!

Fra pandemi til grønn eksplosjon

Nå er det kanskje grenser for hvor lenge vi skal snakke om coronapandemien. Men det er ikke til å komme forbi at det har stått øverst på agendaen for store deler av næringslivet, og dermed NHO, de siste årene.

Arbeidsgiverorganisasjonens arbeid var også kritisk. De sikret stadig bedre kompensasjonsordninger. Og det betød noe.

– Vi var aldri helt fornøyd. Men alternativet for mange ville vært skifteretten, sier regiondirektør Bjarmann-Simonsen.

– Underveis var det andre saker også. Søringkarantene. Nedstenginger. Tiltak som ikke alltid ga mening i nord. Da måtte vi prøve å forstå logikken til en kommunelege, statsforvalter og myndighetene. Og så prøve å sy sammen kompromisser, fortsetter han.

– Hvordan går det for bedriftene i Nordland nå?

– Det er selvsagt ikke ett svar, og det vil alltid være strekk i laget. Men vi er tilbake etter pandemien. Og samtidig som pandemien pågikk, har det grønne skiftet virkelig skutt fart.

Industri og det grønne skiftet er viktig i Nordland.
Industri og det grønne skiftet er viktig i Nordland.

– For noen år siden var det skeive smil når vi snakket om ny landbasert industri her til lands. Nå investeres det 17 milliarder kroner i batterifabrikk på Mo.

Full fart for sjømat og industrier gir mer å gjøre for servicenæringene. Det bygges overalt. Arbeidsmarkedet er brennhet.

Reiselivet er definivt på full fart opp. Mange nye hoteller skal åpne.

«Ta det som det kommer»

For å bidra best mulig til arbeidet søker NHO Nordland nå en ny rådgiver.

En som kan være lyttepost ute hos bedriftene i nord. Oversette budskapet videre. Til politikere, til egen organisasjon og andre som bør høre.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Det finnes ikke ett svar på spørsmålet, understreker regiondirektøren.

Den ene dagen er du på på møte i Lofoten for å snakke med bedriftene. Neste dag handler det om å jobbe for nye veier. Og så brenner det plutselig på dass når fergene mellom Bognes, Lødingen og Skarberget får store problemer.

– Vi eier ikke tida vår. Ja, vi har mye som er planlagt. Samtidig har vi en viktig overlevelsesstrategi. Den er forkortet: TDSK. Ta det som kommer. Du må alltid ha tid til ting som dukker opp, for det kommer det til å gjøre, sier Daniel Bjarmann-Simonsen.

– Det innebærer selvsagt at vi må prioritere hardt. Vi kan ikke være til stede overalt hvor vi blir invitert, selv om det høres både viktig og interessant ut.

Arbeidssted: Nordland

I utlysningen er NHO Nordland ganske åpen på bakgrunn. Du må ikke ha en spesiell bakgrunn. Det er en klar fordel med erfaring og kjennskap til både privat og offentlig sektor, beslutningsprosesser og næringspolitikk.

Du må definitivt ikke snakke nordnorsk heller.

– Men det er viktig med forståelse for Nord-Norge, og ikke minst det viktige trepartssamarbeidet i Norge. Vi skal og må samarbeide tett med både fagbevegelsen og myndighetene.

Regiondirektør Bjarmann-Simonsen på vindfull tur med nordlandspolitikere.
Regiondirektør Bjarmann-Simonsen på vindfull tur med nordlandspolitikere.

NHO-ansatte har ofte bakgrunn fra politikk. Det er selvsagt en relevant bakgrunn.

Samtidig toner regiondirektøren dette litt ned; han søker ikke nødvendigvis en politiker. Tvert i mot må man melde seg ut av både politikk og styrer hvis man blir ansatt i organisasjonen.

Og arbeidssted? Det er Nordland.

– Dette etablerte vi allerede i fjor. Du må ikke være bosatt i Bodø. En viktig del av jobben består uansett av å reise innen regionen hvor vi har medlemmer. Og så kan kontoret ditt være der du bor. Selvsagt med en viss tilstedeværelse i Bodø, men det betyr ikke at du må komme hit tre dager i uka, sier Daniel Bjarmann-Simonsen.

En NHO-jobb byr ikke bare på fleksibilitet og spennende oppgaver. Det kan være neste skritt på en spennende karriere.

I stedet for å frykte den dagen flinke folk slutter, vil regiondirektøren gjerne fremsnakke hvilke karrieremuligheter denne jobben gir:

– Det er selvsagt et viktig innsalg for oss. NHO-fellesskapet har nærmere 1000 ansatte som jobber med veldig mye forskjellig. Her kan du bli både ekspert, en synlig stemme eller utvikle deg som leder.


Vil du bli en del av NHO-fellesskapet?

Panorama,Of,Norwegian,City,Bodo,,Norway.
Panorama,Of,Norwegian,City,Bodo,,Norway.

Vårt regionkontor ligger i Bodø...

Side,View,Of,A,Male,Mountain,Climber,Using,Laptop,On
Side,View,Of,A,Male,Mountain,Climber,Using,Laptop,On

...men du kan ha arbeidssted der det passer best!

Og selvsagt møte kolleger med jevne mellomrom. Gjerne med litt action i hverdagen!

NHO Nordland søker rådgiver

Om stillingen

Arbeidsgiver: NHO Nordland

Stillingstittel: Rådgiver

Stillingstype: Fast, heltid

Arbeidssted: Nordland

Søknadsfrist: 28. august

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er Norges største fellesskap for bedrifter. Vi representerer et stort mangfold av jobbskapere fra hele landet. NHO har over 30 000 medlemsbedrifter. Ved politisk påvirkning, gjennomslag i forhandlinger og attraktive medlemstjenester skal NHO bidra til lønnsomhet i medlemsbedriftene.

Motiveres du av å jobbe med beslutningsprosesser og er opptatt av å bedre vekst- og utviklingsmulighetene for bedriftene?

Synes du det gir mening å jobbe for å tette kompetansegapet slik at bedriftene får tak i folkene de trenger, og synliggjøre bedriftenes evne til å utvikle nye, grønne løsninger?

Norge og Nordland trenger sunne bedrifter som kan skape verdier og arbeidsplasser i hele landet. Bedriftene bidrar til liv og lys i bygd og by, skaper verdiene som trygger velferden og er avgjørende for å løse klima- og miljøutfordringene.

NHO Nordland er regionens største fellesskap for små og store bedrifter. Vi har over 1850 medlemsbedrifter som representerer nesten 26.000 årsverk og er et av NHOs 10 regionskontor.

NHO Nordland består av 4 ansatte, men er lokalisert sammen med NHOs lands- og bransjeforeninger et større kollegialt fellesskap i landsdelen – både ved våre nyoppussede kontorer i Bodø og andre steder i landsdelen.

Regionkontorets hovedoppgave er å sikre gjennomslag for NHOs politikk, drive opinionspåvirkning og sørge for flere og mer fornøyde medlemmer.

Sammen med engasjerte og dyktige kollegaer i hele landsdelen og landet vil du være med å legge til rette for at våre medlemsbedrifter har rammevilkår som gir grunnlag for å skape arbeidsplasser og vekst i regionen.

Du vil bli en del av et arbeidsmiljø som kjennetegnes av høy kompetanse, engasjement og stå på vilje. Sammen jobber vi langsiktig for viktige gjennomslag for bedriftene. Hos oss i NHO Nordland vil du bli en del av landets og regionens største fellesskap for bedrifter.

Du får utviklet et bredt og sterkt nettverk blant bedriftsledere, politikere, fagbevegelser, media, byråkrater og akademia i nord.

Vi tilbyr:

 • Mulighet til å gjøre en forskjell, forme fremtiden og styrke bedriftene i regionen.
 • Deltagelse i et sterkt fagmiljø og svært motivert team.
 • Mulighet til å bygge et kraftfullt nettverk blant beslutningstakere, bedrifter og andre deler av samfunnslivet.
 • Faglige og personlige utviklingsmuligheter og stort ansvar i rollen.
 • Konkurransedyktige betingelser.

Dine arbeidsoppgaver:

 • Strategisk rådgivning, herunder følge viktige saker for bedriftene, utarbeide strategier og handlingsplaner som sikrer politisk gjennomslag, samt utvikle og planlegge strategiske møteplasser og aktiviteter.
 • Ha tett dialog med bedriftsledere og fremme bedriftenes interesser i Nordland.
 • Ha utstrakt kontakt med politikere og andre beslutningstakere på kommunalt og regionalt og nasjonalt nivå.
 • Utarbeide budskap, kronikker og presentasjoner.
 • Medlemspleie – rådgivning og veiledning.

Kvalifikasjoner og egenskaper:

 • Høyere utdanning fra universitet/høyskole. Relevant erfaring kan veie opp for manglende formalkompetanse.
 • Relevant arbeidserfaring – gjerne både fra privat og offentlig sektor.
 • God kjennskap til utrednings- og beslutningsprosesser, jobb- og verdiskapingspolitikk.
 • God norsk og engelsk fremstillingsevne, både skriftlig og muntlig.
 • Evne til å prioritere i en hektisk hverdag.
 • Stor gjennomføringsevne og evne til å sette deg raskt inn i komplekse fagområder.
 • Initiativrik, fleksibel og løsningsorientert i en hektisk hverdag.
 • Villig til å reise på kryss og tvers i vår spennende region.

Arbeidssted: Nordland


Ønsker du ytterligere informasjon om stillingen er du velkommen til å kontakte

 • regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen på e-post eller 992 29 008
 • senior HR-rådgiver Ella Hellwege e-post eller 483 56 056

For å søke stillingen trenger du kun å laste opp din CV og vitnemål.

Søknadsfrist: 28. august

Meld interesse for jobben her


Powered by Labrador CMS