Heia Nord-Norge rekrutterer: 

Styreleder Magnus Jakola Skansen og nestleder Suzanne Holmgren i Vadsø havn KF leter etter en ny daglig leder.

Vadsø girer opp ambisjonene for næringsutvikling i havna: – Søker offensiv havnesjef

Når Vadsø Havn søker ny daglig leder, jakter havnestyret en uredd person med ambisjoner. Målet er at du skal ta havna til nye høyder gjennom strategisk, langsiktig næringsutvikling.

Publisert Sist oppdatert

– Vi søker en profil som gjerne har erfaring fra prosjektledelse og næringsutvikling. Det er ønskelig med kompetanse på maritime næringer eller havnearbeid, men ikke en nødvendighet. Og så bør du har forståelse for offentlig forvaltning.

Det er ordene fra nyvalgt styreleder Magnus Jakola Skansen i det kommunale foretaket Vadsø havn. I samspill med styrelederen og resten av kommunens politiske og administrative ledelse i Finnmarks fylkeshovedstad skal den nye havnesjefen bygge stein på stein, og utvikle tilbudene som er knyttet til eiendommene som tilhører havna.

– En del av jobben blir å knytte seg opp mot andre aktører, ikke bare lokalt og regionalt, men forhåpentligvis nasjonalt og internasjonalt, sier Skansen.

Allerede bestemt deg? Gå rett til søknadsskjema her

Jakter uredd og utadvendt person

Vadsø Havn eier flere kaianlegg. Deriblant i indre havn i sentrum hvor Havila og Hurtigruten har daglige ankomster om morgenen. 

At Kystruten har daglige anløp i Vadsø, er viktig for økonomien og drifta i havna. Det åpner også opp et mulighetsrom for den kommende havnesjefen.

Fra indre havn i Vadsø sentrum.

Hvem er den nye havnesjefen?

 • En person som kan være en motor for næringsutvikling i regi av havna.

 • En leder som kan skape en ryddig og offensiv organisasjon, som sørger for at brukerne av havna opplever fasilitetene som gode og hensiktsmessige. 

 • En med økonomisk kompetanse som kan skape en stabil og god drift på lang sikt. 

 • Et menneske som kan ta vare på Vadsø havn, og være en god arbeidsgiver for de som er der i dag.

Det er også verdt å nevne at aktører innen fiskerinæringene er sterkt representert i indre havn. Alt dette, og mer til, er det Magnus Jakola Skansen ønsker å se mer av i framtida.

– Vi trenger en person som kan skape mer aktivitet, og som kan tiltrekke seg mer maritim logistikk. Vadsø ønsker seg en person med lederegenskaper, integritet, og økonomisk kompetanse. Vi snakker også om en uredd person som tør stikke seg fram når det gjelder, sier styrelederen.

Mer aktivitet

I og rundt havna er det i dag flere etablerte aktører. Deriblant Varanger Logistics som ligger på Store Vadsøya, hvor også Kystrutens to selskaper legger til. Dette er et logistikkselskap som håndterer gods over kai, som operatør for Nor Lines. I

følge Skansen er dette et selskap som stadig er i vekst, og som gir et godt grunnlag for anløp av skip i Vadsø.

– I tillegg er både Universitetet i Tromsø og Statens Naturoppsyn etablert i havneområdet. Det vi ønsker oss er mer aktivitet gjennom at flere virksomheter kommer på plass i havnære arealer. For å si det enkelt; vår nye havnesjef vil bli en motor for næringsutvikling, sier Skansen.

Utvikling av organisasjonen

Samtidig skal havnesjefen kunne lede videre dagens virksomhet, holde styring på økonomien, og være leder for en liten, engasjert gjeng av ansatte.

– En del av jobben blir også å forme selskapet. Organisasjonen er ikke veldig stor, men det kan for eksempel være at man bør tenke nytt rundt oppgavefordeling og utetid.

Staben i Vadsø havn består av tre personer i administrasjonen, samt en person som er operativ med vedlikehold, og lignende relatert til havna.

Er du uredd og kan stikke deg fram i mengden?

Vet du hvordan du kan skape en levende havn, med verdifull næringsaktivitet?

Vadsø havn trenger deg som kan tilføre mer aktivitet i et havneområde med stort potensial

Strategisk viktig havn

Så hvordan er det å bo i Vadsø? Dette er en by og kommune som ligger mellom 5000 og 6000 innbyggere. Byen ligger nordøst i Finnmark fylke, sentralt i Varangerfjorden. Byen er kjent for å være en viktig havn for fiske- og sjømatnæringen, samt at kommunen har en rik kulturell arv, med spor etter både samisk og kvensk kultur. Historien til Vadsø strekker seg helt tilbake til 1500-tallet.

I dag er dette en by med et variert kulturliv med festivaler og konserter. Vadsø er også knutepunkt for offentlig transport i regionen, og har en egen lufthavn som er tilknyttet kortbanenettet. Her er det daglige ankomster og avganger til hele kortbanenettet i Finnmark, samt storbyen Tromsø med alle sine tilbud.

Vadsø ligger innenfor regjeringens satsingsområde, også kjent som tiltakssonen. Dette betyr blant annet gratis barnehage, lavere skattenivå, nedbetaling av studiegjeld, med mer. 

Bosted i Vadsø

I tillegg til ordninger som kan gjøre økonomien romsligere, ønsker Vadsø havn å tilby konkurransedyktige vilkår for havnesjefen

Boligmarkedet i området holder et lavere prisnivå enn de store byene i landet. Velger man å selge boligen i Tromsø, Bodø, Trondheim, Oslo, eller Bergen, vil man kunne skaffe seg en flott bolig i Vadsø, til en langt lavere pris.

– Vi vil også kunne være behjelpelig med å skaffe bolig, sier styreleder Magnus Jakola Skansen.

På spørsmål om hvor den neste havnesjefen bor i dag, sier Skansen at det kan godt være at han eller hun finnes lokalt, regionalt eller nasjonalt.

Er du klar for å ta roret i havna?

Vadsø havn søker daglig leder

Vadsø har store ambisjoner for maritim aktivitet og næringsutvikling i havna, og søker ny havnesjef for vårt kommunale foretak.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vadsø Havn KF

Stillingstittel: Havnesjef / daglig leder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Vadsø

Søknadsfrist: 20. mai

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vadsø Havn er et kommunalt foretak som eies av Vadsø kommune. 

Selskapet har ansvar for kommunens mange havne- og kaianlegg. Blant annet to store anlegg i indre havn i Vadsø. 

Vadsø Havn ledes av en havnesjef som svarer til selskapet styre, som blant annet består av representanter fra kommunestyret. 

Hvis du har ambisjoner om ledelse innenfor havnedrift og annen maritim sektor, kan dette være din mulighet.

Vi er åpen for mange bakgrunner og profiler som ny daglig leder i Vadsø havn. Det vil si at det er ikke én utdanning eller arbeidserfaring som er den riktige, men handler vel så mye om din motivasjon, personlige egenskaper og ambisjoner for utviklingen i havna og Vadsø forøvrig.

Hva går jobben ut på?

Som havnesjef blir du daglig leder for et kommunalt foretak, med alt hva det innebærer av ansvar for økonomi, daglig drift, personal og forvaltning.

Du rapporterer til et eget styre, og samarbeider samtidig tett med Vadsø kommune forøvrig – både politisk og administrativ ledelse. Kommunen leverer også støttetjenester innenfor økonomi og administrasjon.

Den daglige driften er grunnlaget for havnas økonomi og utvikling. Samtidig er dette hygienefaktorer. Vi har store forventninger til utviklingen, og det innebærer at du også får ansvar for:

 • Næringsutvikling og nettverksbygging – med ambisjoner om å tiltrekke seg virsomheter som kan etablere seg i havna.
 • Strategi og utviklingsarbeid – for både havna og samarbeid med resten av næringslivet i Vadsø og Varanger.
 • Prosjektstyring – for investeringer, utviklingsprosjekter og forskjellige samarbeider i og rundt havna.

Fem gode grunner til å bli havnesjef i Vadsø:

 • Gode karrieremuligheter i næringsutvikling og maritime næringer: Som ny havnesjef i Vadsø har du muligheten til å lede og utvikle Vadsø Havn, med fokus på strategisk og langsiktig næringsutvikling, spesielt innen maritime næringer og havnearbeid.
 • Muligheter for å påvirke og lede: Du får sjansen til å være en nøkkelperson i å forme fremtiden til Vadsø Havn og bidra til å ta havna til nye høyder gjennom din lederrolle og evne til å stikke deg fram.
 • Attraktiv beliggenhet og økonomisk potensial: Med etablerte aktører som Hurtigruten og Havila, samt Varanger Logistics, og med fokus på vekst, gir Vadsø Havn gode muligheter for å tiltrekke seg mer aktivitet og maritim logistikk, noe som styrker økonomien til havneselskapet.
 • Livskvalitet og lavere levekostnader: Vadsø tilbyr en god balanse mellom arbeidsliv og fritid med et variert kulturliv, festivaler, og konserter. I tillegg har byen et lavere prisnivå på boligmarkedet sammenlignet med større byer i landet, noe som gir deg muligheten til å få en høy livskvalitet til en rimelig pris.
 • Økonomiske goder: Som en del av tiltakssonen får man i Øst-Finnmark attraktive støtteordninger som gratis barnehage, lavere skattenivå og nedbetaling av studiegjeld.

Hvem søker vi?

Vår nye daglige leder kan være en erfaren leder, eller et talent med ambisjoner om å utvikle seg.

Det er få absolutte krav til denne stillingen, men du bør ha relevant høyere utdanning – innen for eksempel maritime fag, næringsutvikling, innovasjon eller prosjektledelse.

Og så bør du ha noe ledererfaring, eller tilsvarende erfarig fra prosjektarbeid, forvaltning, politikk eller annet utviklingsarbeid.

Videre ønsker vi oss en leder med kompetanse eller god forståelse for både økonomi, offentlig forvaltning og gjerne lokalpolitikk.

Personlig egnhet blir viktig for denne jobben, og vi tror vår nye havnesjef har:

 • Gode lederegenskaper og personlig integritet
 • Evnen til å kombinere daglig, operativ drift med strategi og utvikling
 • En tydelig motivasjon og ambisjon for havna – som også betyr at du kan skape et godt arbeidsmiljø og en god kultur

Vi kan tilby:

 • En attraktiv, interessant og sentral lederstilling i fylkeshovedstaden
 • En jobb som kan være en god karrieremulighet
 • Konkurransedyktige vilkår, god pensjon og øvrige vilkår som offentlig ansatt

Høres dette ut som noe for deg?

Kontakt gjerne styreleder i Vadsø havn KF, Magnus Jakola Skansen, på 988 58 264

Eller snakk med våre rådgivere i Heia Nord-Norge:

Søknadsfrist: 20. mai.

Send søknad i vårt skjema her:

 
Powered by Labrador CMS