STILLING LEDIG:

Er du klar for å drømme litt om en ny arbeidshverdag?

Her kan du påvirke utviklingen av morgendagens bærekraftige teknologi og industri!

SINTEF Helgeland jakter fire seniorforskere: 
Prosessteknologi, material-vitenskap, sirkulærøkonomi og industriell digitalisering

Om stillingen

Arbeidsgiver: SINTEF

Stillingstittel: Seniorforsker

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Mo i Rana

Søknadsfrist: 15. juli

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vi holder til i Mo Industripark, en av Norges største industriparker.

SINTEF Helgeland er en del av SINTEF, et av Europas fremste teknisk-industrielle forskningsinstitutt

Vi jobber med norske og internasjonale bedrifter som ønsker å styrke sin bærekraft og konkurransekraft gjennom satsing på FoU og Innovasjon, være i forkant av nye regulatoriske krav, øke ressurseffektiviteten og begrense klima- og miljøbelastninger gjennom utvikling og bruk av innovative teknologier. Prosessindustri, mineralindustri og havbruk er våre viktigste markedsområder.

I Mo i Rana har du kort vei til Helgelands vakre skjærgård med 25 000 øyer og holmer, samt fantastiske fjell for rekreasjon og turopplevelser. Regionen opplever en sterk økonomisk vekst med store industrielle prosjekter, og ny storflyplass og dypvannskai på vei.

Vi har 4 spennende stillinger ledig:

Prosessteknologi: Har du kunnskap om og interesse for energieffektive prosesser og kjemi? Om du klør i fingrene etter å lage verdifulle produkter fra avfallsstrømmer som støv, slam og gasser, og samtidig måle og forhindre utslipp til miljøet, er dette stillingen for deg.

Materialvitenskap: Du er fascinert av metallurgi, funksjonelle materialer, nanoteknologi og kjemi. Har du i tillegg praktisk erfaring fra eksperimenter eller industrien? Da vil vi gjerne høre fra deg.

Sirkulærøkonomi: Du brenner for bærekraftsberegninger, og har erfaring med livsløpsanalyser (LCA) og materialstrømsanalyser (MFA) inkludert EPD-sertifikater.

Industriell digitalisering: Du elsker digitale teknologier, og har kompetanse innen et eller flere av områdene automasjon, robotisering, sensorikk og dataanalyse. Du har også gjerne kunnskap om KI-teknologier og optimalisering av produksjonsprosesser.

Ønsker du å samarbeide med norske og internasjonale bedrifter? Og å hjelpe dem med satsingen på forskning, utvikling og innovasjon, slik at de styrker sin konkurransekraft og møter nye krav til klima- og miljøbelastninger? Liker du å selge inn gode idéer, og har du erfaring med virkemiddelapparatet? Da er SINTEF Helgeland stedet for deg.

Mo Industripark

Sånn er det å jobbe hos oss:

Her blir du del av et team på rundt 10 engasjerte og dyktige forskere – med varierende faglig bakgrunn. Vi jobber tett sammen i hverdagen, og lærer mye av hverandre. Det betyr at du også får muligheten til å jobbe på tvers av fagområder. Dette gir en dynamisk arbeidshverdag hvor du virkelig får utnyttet og utviklet din kunnskap.

Du har også en unik tilknytning til industrien du jobber med her. Det betyr blant annet at du ikke bare er på kontoret. Du er mye ute i ‘felten’ hos bedriftene, og får muligheten til å følge forskningsprosjekter helt fra idé til industriell implementering. Hos oss blir forskningsresultater til virkelighet – vi er ofte med fra idé til realisering.

Her er noen flere godbiter som venter på deg i Helgeland:

  • Et inkluderende og internasjonalt arbeidsmiljø som verdsetter mangfold.
  • Muligheten til å utvikle og lede forskningsprosjekter både nasjonalt og internasjonalt.
  • Samarbeid med andre dyktige forskere, teknologer og partnere fra både privat og offentlig sektor.
  • Analyse, rapportering og publisering av forskningsresultatene dine.
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser.
  • Enkel tilgang til Helgelands vakre natur, med kort vei til både skjærgård og fjell, som byr på fantastiske muligheter for storslåtte turopplevelser og rekreasjon.
  • Høres dette ut som noe for deg?For spørsmål om stillingene, kontakt gjerne:

Søknadsfrist: 15. juli

Send søknad her


Powered by Labrador CMS