STILLING LEDIG:

Kunne du tenke deg utfordringer og et eventyr?

Opplev det spektakulære øyriket på Helgelandskysten!

Nova Sea søker leder for fôr og bærekraft i vikariat til Lovund

En gylden mulighet til å lede bærekraftsarbeidet i Nova Sea og oppleve Lovund

Om stillingen

Arbeidsgiver: Nova Sea

Stillingstittel: Leder for fôr og bærekraft - Vikariat

Stillingstype: Vikariat / heltid

Arbeidssted: Lovund

Søknadsfrist: 10. juni

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Nova Sea AS er en av de største nordnorske produsentene av oppdrettslaks. Vi har oppdrettsanlegg og dyktige, engasjerte ansatte langs hele Helgelandskysten, fra Vega i sør til Gildeskål i nord. Vårt hovedkontor og produksjonslokaler på Lovund. Menneskene er Nova Seas viktigste ressurs og øverste prioritet. Vi har et stort samfunnsansvar som matprodusent, og leverer hver dag laks tilsvarende 770 000 måltider. Vi tar vår rolle i Helgelands lokalsamfunn på største alvor, og gir tilbake ved å støtte lokale tiltak og engasjement.

Konsernet består av Nova Sea AS, Nova Sea Havbruk AS, Helgeland Smolt AS, Nova Sea Aquaservice AS, Nova Master AS, Djupvatn AS, samt de tilsluttede selskapene Tomma Laks AS og Vega Sjøfarm AS, totalt ca. 400 ansatte. Nova Sea AS håndterer den administrative oppfølgingen av selskapene. Konsernet er helintegrert fra stamfiskproduksjon frem til servering av laks i restaurant. Alle Nova Sea sine aktiviteter skal styres etter prinsippet om en bærekraftig utvikling.

Vil du være med å utvikle Nova Sea sitt bærekraftsarbeid? Vi ser nå etter deg som vil lede bærekraftssatsingen vår i et vikariat på ett år.

Dette er en unik mulighet for den rette kandidaten til å ta del i utviklingen og gjøre en forskjell i et av Nord-Norges heftigste havbrukskonsern.

I stillingen som Leder for fôr og bærekraft vil du lede og utvikle bærekraftsarbeidet vårt. Du vil stille en helt sentral og viktig rolle for at vi som bedrift skal kunne nå våre målsettinger. Det vil også innebære tett samhandling med øvrige fagområder og kollegaer på tvers av selskapet. Stillingen rapporterer til CFO og er ved vårt hovedkontor på Lovund.

Hovedansvarsområder:

 • Lede arbeidet med utvikling av fôrkriterier, kontraktsforhandlinger og fôravtaler
 • Lede og delta i prosjekter
 • Bærekraftsrapportering
 • Selskapets sertifiseringer opp mot bærekraftsparametere
 • Implementering og utvikling av effektive rapporteringssystemer
 • Forberede selskapet for rapportering etter CSRD fra 2025
 • Bidra til videreutvikling av organisasjonen i henhold til vedtatte strategier og målsettinger

Som Leder for fôr og bærekraft vil du få ansvar for selskapets fremdrift innen bærekraftsområdet. Noe reising må påregnes.

Kvalifikasjoner:

 • Fullført høyere utdanning innen bærekraft/energi- og miljøledelse
 • 3-5 års erfaring med tilsvarende ansvar
 • Ettersom det er snakk om en rolle med mye ansvar i organisasjonen vil kompetanse innen økonomi og administrasjon være en fordel
 • Kompetent og selvgående i bruk av datasystemer og analyseverktøy
 • Svært god kjennskap til- og oversikt over relevante lovverk
 • Stort engasjement for bærekraft
 • Gode kommunikasjonsevner skriftlig og muntlig på norsk og engelsk

For å lykkes i stillingen som Leder for fôr og bærekraft er det viktig at du bidrar til en ambisiøs, men realistisk visjon og evner å omskape denne til en gjennomførbar strategi. Du handler på eget initiativ, får ting til å skje og aksepterer ansvar for resultater. Du etterlever organisasjonens regler og prosedyrer. Du utfører planer med engasjement og utholdenhet og oppnår kvalitetsmessig gode resultater. Du forstår raskt komplekse spørsmål og kommer opp med faglig begrunnede, rasjonelle vurderinger.

Du demonstrerer spesialistkunnskap og ekspertise innen eget felt, og deltar i kontinuerlig faglig utvikling. For å lykkes i rollen er det også viktig at du samarbeider godt med andre. Du deler kunnskap, erfaringer og informasjon, og støtter dine kolleger for å nå mål.

Velkommen til Lovund!

Langs Helgelandskysten, ute ved havets ytterkant, finner du Lovund – en perle med et pulserende øysamfunn hvor moderne innovasjon møter rå, uberørt natur. Øya er hjertet i Lurøy kommune, preget av vitalitet, høy skatteinntekt og økende barnefødsler. Dette livskraftige fellesskapet skyldes et banebrytende næringsliv, solid eierskap og en perfekt balanse mellom moderne fremtidsvisjoner og det autentiske.

Høydepunkter på øya inkluderer Helgelands største lundefuglkoloni i Lundeura. Du kan utforske øyas historie på Kystkultursenteret, og oppleve roen og øyas unike karakter både på Lovund Hotell og fra toppen av Lovundfjellet. Her er tiden din egen, og naturen rår – nyt stillheten og sjelen til kysten!


For spørsmål om stillingene, kontakt gjerne 

Advisor, Hanna Øvretveit954 07 763 / e-post

Partner - People and Executive Search, Lene Faye Jordan-Johannessen982 51 633 / e-post

Søknadsfrist: 10. juni

Send søknad her


Powered by Labrador CMS