Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Lovund er muligens Norges mest unike øysamfunn

Takket være et sterkt næringsliv er dette et levende lokalsamfunn i vekst, med 500 engasjerte innbyggere

Lovund kan derfor by på både butikk, kaffebar, pub, hotell, restaurant, treningssenter og squash!

Og en desentralisert omsorg som tar vare på de eldste

Kan du ta ansvar for ytre omsorgsdistrikt i Lurøy?

Hvis du vil kombinere et annet liv med lederansvar innen helse og omsorg, så kan dette være din mulighet

Ytre omsorgsdistrikt i Lurøy kommune kan by på to oversiktlige avdelinger og gode kolleger. Her er selvsagt fantastisk natur. Og ny leilighet står klar på Lovund til den nye avdelingslederen.

Publisert Sist oppdatert

722 kilometer i luftlinje fra Oslo, på 66. breddegrad nord, en drøy times kjøring fra Mo i Rana og så siste etappe med hurtigbåt eller ferga. 

Her ute ligger Lovund. Øya ligger ytterst, men er likevel sentrum. 

Det er mye takket være oppdrettseventyret, som startet for 50 år siden og er blitt en milliardindustri. Den lille kommunen med rett under 2000 innbyggere har hovedkontor for hele tre store oppdrettsselskaper.

Her ute finner du ganske mye du ikke finner andre steder. Her er 1372 øyer og et liv som på mange måter må skille seg ut. 

Og akkurat nå finner du en viktig lederjobb for ytre omsorgsdistrikt her ute. 

Noe for deg? Bla videre for å lese mer, eller meld din interesse her!

Lederjobb med hvilepuls

– Du må lære deg å ikke ha det travelt i her! 

Det sier helse– og sosialsjef Anne-Brit Greff i Lurøy kommune. 

Anne-Brit Greff søker avdelingsleder til ytre omsorgdistrikt i Lurøy.
Anne-Brit Greff søker avdelingsleder til ytre omsorgdistrikt i Lurøy.

Ja, det er nok av arbeidsoppgaver. Men dette er også stedet for hvilepuls imellom slagene og storslått utsikt på vei til jobb, mellom avdelingene og øyene i kommunen. 

Den tidligere vernepleieren har selv vært i rollen som avdelingsleder. 

– Jeg trivdes veldig godt som avdelingsleder, både faglig og sosialt, sier hun.

Greff er i dag øverste leder for sektoren, og den alle avdelingslederne støtter seg til når det dukker opp utfordringer eller de trenger en sparringspartner.

Du bør ha ledererfaring

Når de nå skal ansette en ny avdelingsleder for ytre omsorgsdistrikt åpner kommunen for flere bakgrunner. Men det er en klar fordel med noe ledererfaring. 

– Dette handler i stor grad om å lede folk og få avdelingen til å jobbe godt sammen, understreker Greff.

Sykepleie er selvsagt en god bakgrunn. Men du kan også være utdannet vernepleier, ergoterapeut, sosionom eller ha lignende bakgrunner fra helse og omsorg. 

– Er du en god menneskekjenner og har god forståelse for sektoren er du godt kvalifisert til å jobbe hos oss, sier hun.

Greff kan også friste med moderne leilighet på Lovund som kan være tilgjengelig for den nye lederen. Som avdelingsleder har du ansvar for omsorgssentrene på Lovund og Sleneset. Det betyr at du må lære deg båtrutene og bruke dem flere ganger i uka. 

Sentrene er topp moderne med til sammen 23 enheter, og er godt rustet for den kommende eldrebølgen.

Kommunen jobber for øvrig forebyggende med helsefremmende tiltak i hjemmet for de av innbyggerne som ønsker å bo hjemme så lenge som mulig.

Langsiktig perspektiv

Lurøy kommune har et langsiktig perspektiv i planleggingen og utbyggingen av omsorgsdistriktene. Selv om omsorgssentrene ligger på forskjellige øyer fremstår de ansatte som en samlet gjeng:

– Vi tenker 10 år frem i tid - satser på et godt, målrettet samarbeid mellom de forskjellige distriktene og fokuserer på rett person på rett plass, sier Greff.

Både Lovund og Sleneset omsorgssenter har gode fasiliteter for å ivareta mennesker med somatiske utfordringer og/eller kognitiv svikt og behov for tett oppfølging.

Omsorgssentrene gir også hjemmetjenester til hjemmeboende utenfor sentrene.

Sleneset omsorgsboliger
Sleneset omsorgsboliger
Sansehagen på Sleneset
Sansehagen på Sleneset
Lovund omsorgsboliger
Lovund omsorgsboliger
Sansehagen på Lovund
Sansehagen på Lovund

– På Sleneset står et nytt og moderne bofellesskap med 4 plasser tilpasset personer med kognitiv svikt ferdig til å tas i bruk, forklarer Greff.

– I en så desentralisert kommune som Lurøy bør vi satse på å ta i bruk de velferdsteknologiske muligheter som finnes. Samtidig vil vi være, og er en kommune som tør å satse og tenke nytt.

– For å kunne møte framtidens helse og omsorgsbehov har vi forstått at vi må tenke nytt og annerledes, vi deltar derfor blant annet i flere læringsnettverk for å utvikle oss og kunne ta i bruk kunnskapsbasert praksis i det daglige arbeidet, fortsetter hun.

Videreutdanning og løpende kompetanseheving er også viktig:

– Det er muligheter for desentralisert utdanning og kursing. Da kan den ansatte få permisjon fra deler av stillingen og kommer tilbake med ny giv etter utdanning. Dette vil også gjelde den nye lederen, sier Greff.

Noen av dine nye kolleger innen helse og omsorg i Lurøy kommune?
Noen av dine nye kolleger innen helse og omsorg i Lurøy kommune?

Liten avdeling med tette bånd

Med stillingen følger det en del ansvar, men du jobber i et trygt og erfarent team med fem andre avdelingsledere i resten av kommunen. 

Antall ansatte du skal lede vil nok også være lavere enn i større kommuner. 

For øvrig følger administrasjonen opp nyansatte med ukentlige møter både digitalt og fysisk. Svært mye av opplæringen skjer imidlertid ute på arbeidsplassen sammen med kollegaene.

– Det er viktig at den nye lederen er mye ute sammen med kollegaene. De utgjør en gruppe erfarne og kunnskapsrike mennesker som gleder seg til å få en sprek avdelingsleder med på laget, sier Greff.

Hun fremhever et engasjert arbeidsmiljø, som betyr mye for både ansatte og beboere: 

– Det er en meningsfull og givende jobb. Du får få ta del i utviklingen av sektoren og dermed bidra til hvordan livet i Lurøy skal bli inn i framtida.

Norges kanskje mest spektakulære øylandskap finner du på Helgeland

Ferdselen mellom de tusen øyer foregår med båt. Her får du tid til å nyte fantastisk natur og stillheten livet i Lurøy gir deg.

Nurse,Holding,Hand,Of,Senior,Man,In,Rest,Home
Nurse,Holding,Hand,Of,Senior,Man,In,Rest,Home

Er du klar for dette viktige oppdraget?

Lurøy kommune søker avdelingsleder ytre omsorgsdistrikt

Har du en lidenskap for å skape fremtidsrettede omsorgstjenester? Bli med på laget i Norges best drevne kommune!

Om stillingen

Arbeidsgiver: Lurøy kommune

Stillingstittel: Avdelingsleder

Stillingstype: Full/heltid

Arbeidssted: Lovund/Sleneset

Søknadsfrist: 12. oktober

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Lurøy er en kystkommune på Helgeland. Kommunen består av fastland og 1372 store og små øyer. I denne praktfulle naturen med sjøsalte strender og fagre fjell bor det i underkant av 2000 mennesker.

Moderne hurtigbåter, bilferger og veier gir folket daglige forbindelser. Havet har vært og er vår hovedkilde til næring og liv. I moderne havbruk er vi blant de fremste i landet, og vi satser på nye tiltak innen industri og samferdsel.

Vi har full barnehagedekning og gode muligheter for en aktiv fritid. Kommunen har god økonomistyring og godt samarbeidsklima.

Lurøy kommune har nylig klatret til førsteplass på Agenda Kaupangs kommuneindeks blant de best styrte kommunene i Norge. Kvalitet i tjenestene er blant faktorene som måles. Vi er stolte over å ha høy kvalitet i omsorgstjenestene og over at det satses stort på omsorgsutbygging. 

Vi har bygd 15 nye omsorgsboliger, spredt rundt i kommunen, og nå er tiden inne for å ta disse i bruk for å møte framtidens omsorgsutfordringer.

Kommunalområdet Helse, sosial og omsorg (HSO) er i dag delt inn i 6 avdelinger. 

Som leder for Ytre omsorgsdistrikt, som inkluderer Lovund og Sleneset, vil du spille en avgjørende rolle i å utvikle omsorgstjenestene i dette området. Tjenestemottakerne våre har vedtak på hjemmesykepleie og praktisk bistand, og dette omfatter både beboere i omsorgssentrene og de som bor utenfor senteret. 

Ved behov og ledighet tilbyr vi også korttidsplasser og avlastning i begge omsorgssentrene.

Omsorgstjenesten i Lurøy er sammen med øvrige tjenester i utvikling. Vi søker derfor en leder som, i tråd med nasjonale føringer som Kompetanseløftet 2025 og anbefalingene fra Helsepersonellkommisjonen, er klar til å ta tjenestene våre inn i fremtiden.

Lederen for avdelingen vil være en viktig del av HSO sin ledergruppe. Du vil ha fast arbeidssted enten på Lovund eller på Sleneset, men det kreves en viss tilstedeværelse på begge steder. Oppmøte på Onøy for ledelsesmøter og annen relevant samhandling er også en del av stillingen.

Dette er en unik mulighet for deg som ønsker å bidra til å videreføre og videreutvikle de allerede gode tjenestene i Lurøy. Her kan du være med på å forme fremtidens omsorgstjenester og bli en del av et dedikert team.

Bli med å gjøre en forskjell i samfunnet vårt!

Arbeidsoppgaver

  Avdelingsleder skal ha ansvar for daglig drift av tjenestene – det vil si personell, fag og økonomi. Arbeidsoppgavene omfatter blant annet: 

 • Personalansvar inkl. rekruttering, ansettelser og oppfølging
 • Pårørendesamarbeid
 • Samarbeid med andre tjenester
 • Internkontroll og HMS-oppfølging i avdelingen
 • Deltagelse i faglige satsninger
 • Rapportering og dokumentasjon etter gjeldende systemer. Kommunen bruker i dag ressursstyring, Elements, Cosdoc, Webcruiter, Visma og Compilo. 

Kvalifikasjoner

 • 3-årig høyere utdanning innen helse og/eller sosialfag. Annen relevant utdanning/erfaring kan kompensere for krav om 3-årig U/H utdanning
 • 3-årig utdanning innen ledelse kan også være aktuelt dersom du i tillegg har erfaring og kunnskap innen ansvarsområde pleie og omsorg
 • Formell lederutdanning er ønskelig, men relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • God forståelse for ansvarsområde pleie og omsorg
 • Det er ønskelig med erfaring med arbeidstidsordninger og ressursstyring
 • Gode norskkunnskaper og god muntlig og skriftlig framstillingsevne

Personlige egenskaper

Vi er på utkikk etter deg som:

 • er utviklings- og endringsorientert
 • har lyst til å være leder og som vil ta lederutfordringer innenfor pleie og omsorg
 • er strukturert og systematisk
 • har evne til å motivere og lede andre og skape et godt arbeidsmiljø
 • har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, er lojal og selvstendig
 • bidrar til etatens helhetlige satsninger

Personlig egnethet vil vektlegges

To referanser bes oppgis

Vi tilbyr

 • Tilsettingsvilkår i henhold til gjeldende lover, tariffavtaler og kommunale regelverk
 • Lønn etter avtale
 • Utviklings og påvirkningsmuligheter
 • Opplæring/kompetanseheving på området
 • Engasjerte og inkluderende kollegaer

Kommunen kan for tilflyttere dekke flytteutgifter etter gjeldende regler, samt være behjelpelig med å skaffe bolig og barnehageplass.


For spørsmål angående stillingen kontakt

 • helse– og sosialsjef Anne-Brit Greff48244703 eller på e-post
 • rådgiver Gard Michalsen i Heia Nord-Norge på 91732534 eller e-post

Søknadsfrist: 12. oktober

Søk enkelt ved å skrive en kort søknadstekst og legg ved CV eller koble til Linkedin. 

Meld din interesse for stillingen enkelt i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS