STILLING LEDIG:

En prototype av dronen som skal gjøre inspeksjon og oppdretssmerder langt bedre og mer effektiv.

De utvikler en autonom undervannsdrone som skal gjøre rent og passe på laksen

Probotic kan revolusjonere oppdrettsbransjen med sin teknologi for inspeksjon og rengjøring av merder. Nå søker de elektronikkingeniør som vil være med å videreutvikle teknologien.

– Dronen skal vandre rundt i merdene, holde det rent, samle data, filme og inspisere. Kontrollere at det ikke er hull. Dette er det første produktet vi kommer med. På sikt vil dronen fungere som en plattform for sensorikk, som gir store muligheter for videreutvikling og nye produkter.

Slik forklarer gründer og daglig leder Mikkel Pedersen i Narvik-selskapet Probotic konseptet med selskapets «AUV».

Eller som vi spør: En robotstøvsuger under vann?

Ja, ikke så langt unna i grunn. Bare at Probotic sin undervannsdrone blir veldig mye mer robust og avansert enn robotstøvsugeren hjemme i stua.

– Vi har testet prototyper nede på 500 meters dyp, og dronen kan bevege seg i alle akser under vann, det betyr at den kan posisjonere seg helt uavhengig av objektene den jobber i eller med. Så om det er en lukket merd, tank, duk, nett eller noe annet betyr ikke noe. Vi vil kunne inspisere og rengjøre uavhengig av dette, sier Pedersen.

Det siste poenget er særlig viktig med tanke på utviklingen i havbruksnæringen og fremtidige muligheter:

– Vi har allerede fått endel henvendelser fra offshore og subsea, hvor denne typen teknologi kan brukes til inspeksjoner. Det sier litt om hvilke muligheter som ligger i teknologien, fortsetter han.

Er dette drømmejobben? Bla videre for å lese mer – eller send søknad til job@probotic.no!

Søker elektronikkingeniør

Nå søker selskapet flere ambisiøse medarbeidere til Narvik-avdelingen. I dag er kjerneteamet seks personer, og selskapet ser ikke bort ifra at de er dobbelt så mange innen et års tid.

Vil du jobbe hos oss? Send gjerne en åpen søknad

Probotic skal utvide med flere ansatte fremover og er derfor åpne for andre kompetanser og ressurser.

Les mer om oss på våre nettsider, og ta kontakt om du er interessert i å bidra: Send e-post til job@probotic.no.

Øverst på listen er elektronikkingeniør som vil få en viktig rolle i teamet. Ansvarsområdet vil blant annet være design av kretskort, valg av elektronikk, inspisere ledningsnettet og bistå på verkstedavdelingen.

Pedersen understreker:

– Du må ikke nødvendigvis være elektronikkingeniør. Det viktigste er selvsagt hva du kan, at du er i stand til å bidra på elektronikkdesign og løfte oss videre, sier han.

Probotic sitter i de gamle lokalene til Natech og Kongsberg i Narvik. Her skjer det stadig utvikling hvor alle i selskapet er involvert og har en viktig rolle. De som blir med på laget kommer ikke til et ferdig samlebåndsprodukt.

– Her får du ikke bare være med å designe kretskort, men også din egen hverdag og arbeidsplass. Det er hele veien et samspill mellom maskinering, autonom teknologi, programmering og alt annet vi gjør. Vi gjør også hele tiden testing i merder i felt hos kunde, så man får oppleve mye spennende, sier Pedersen.

Vi må hele tiden justere og utvikle teknologien

Og tester produktet hyppig ute i merdene

Laksefiskeren som ble techgründer

Probotic er et selskap med mening og en visjon utover det å tjene penger, understreker Mikkel. Narvikværingen er selv en ivrig laksefisker, friluftsmann – og har blant annet jobbet i oppdrettsbransjene.

Gründer Mikkel Pedersen.

Det var der han så potensialet og fikk ideen til undervannsdronene.

Teknologien er utfordrende, men ambisjonen og målet er i grunn enkelt: Autonom inspeksjon og rengjøring av oppdrettsmerder.

Dette vil i det store bildet redusere næringens fotavtrykk, hindre rømming, og til syvende og sist føre til en mer bærekraftig oppdrettsnæring.

– I dag er det manuell inspeksjon. Det er en betydelig kostnad, skjer sporadisk og med varierende kvalitet. Det betyr at det kan gå lang tid fra det blir hull i noten til det oppdages. Med autonom og hyppig inspeksjon vil hull oppdages hurtigere og rømming av fisk unngås, sier Pedersen.

– Oppdrettsbransjen har mange motstandere. Du har valgt å jobbe for forbedring i stedet?

– Ja, jeg tenker sånn: Vi trenger mat. I dag er det nesten ikke mulig å produsere mat uten at det har negative effekter. Sammenlignet med alternativene, så er oppdrett et av de beste. Samtidig kan det fortsatt bli enda bedre. Da mener jeg det er riktig å bruke mest energi på å gjøre de gode alternativene, enda bedre.

Sterk drivkraft

Probotic er teknologiselskapet til NORMS-gruppen. I gruppen er også serviceselskapet NMS, som i dag gjør inspeksjoner og oppdrag under vann med manuell ROV teknologi.

Dette gjør at selskapene drar nytte av førstehåndserfaring fra drift.

Mange har tro på det Probotic holder på med og teknologiens muligheter:

Selskapet har fått støtte fra Innovasjon Norge i flere runder og fikk nylig 6 millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet. Probotic har også fått 2,5 millioner kroner fra FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering).

Investeringsselskapene CoFounder, Norinnova og Kupa er med på eiersiden, og det pågår en emisjonsprosess med ytterligere kompetente bransjeinvestorer.

Flere ansatte er også eiere i selskapet. Det kan også være mulig for de som blir med på laget fremover, sier gründer Mikkel Pedersen.

Er du klar for å sette utfor og komme til Narvik?

Probotic søker elektronikkingeniør

Om stillingen

Arbeidsgiver: Probotic AS

Stillingstittel: Elektroinikkingeniør

Stillingstype: Fast, heltid

Arbeidssted: Narvik

Søknadsfrist: Snarest

Send søknad på e-post

Probotic ser etter folk med kompetanse innenfor elektronikk, som kan styrke oss på hardware og være med å utvikle ny teknologi for en bærekraftig havbruksnæring.

Du får muligheten til å være med på en spennende reise for å kommersialisere verdens første autonome undervannsdrone for inspeksjon og rengjøring i oppdrettsmerder.

Vi er et lite, men høykompetent selskap. Det betyr at din rolle vil gjøre en reell forskjell og være viktig for vår fremgang og suksess.

Sammen skal vi utvikle teknologi som for alltid vil forandre måten oppdrettsbransjen jobber på. Vårt mål er å hjelpe verden til å produsere mat og på en mer bærekraftig måte.

Hva gjør vi?

Vår autonome drone skal kunne operere under vann i flere uker, uten menneskelig involvering eller assistanse. Den skal selv komme tilbake til «docking» når den trenger lading.

Dette er vårt første produkt. På veien videre ser vi mange muligheter tilknyttet for eksempel datafangst og helsestatus.

I Probotic jobber vi i grenselandet mellom havteknologi og oppdrett, to næringer som venter stor vekst i årene som kommer.

Samtidig som vi jobber sammen og samarbeid er nøkkelen til suksess. Hos oss er trivsel viktig, og du får stor grad av frihet til å organisere dagen din selv.

Kulturen vår bygger på å støtte hverandre. Vi er viktig for oss, også mellom våre to avdelinger i Narvik og Trondheim.

Hva blir din jobb?

Vi er i en utviklingsfase, og det er fortsatt mange valg som skal tas når det gjelder elektronikk, design av kretskort, og så videre.

Derfor er vi på jakt etter noen som ønsker å videreutvikle sin kompetanse og skills i et høyteknologisk og kompetent utviklingsmiljø, som også ønsker å ha reell innflytelse og ansvar for utviklingsløpet.

Den rette personen blir en viktig del av laget – og kan guide oss videre til flere viktige og riktige beslutninger i valg av elektronikk og hardware.


For spørsmål, kontakt daglig leder Mikkel Pedersen 45 199 150 eller på e-post

Søknadsfrist: Snarest!

Send søknad til job@probotic


Bildet fra skibakken, foto:
Kjetil Janson, Narvikfjellet.no / Nordnorge.com

Powered by Labrador CMS