Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Dette er kanskje Nord-Norges beste tomt

Her planleges et unikt reiselivsanlegg med et hovedbygg og åtte utsiktshytter

Med høy kvalitet på alt. Selvsagt også mat og drikke.

Kan dette være et prosjekt for deg?

Planlegger destinasjon i verdensklasse på en av Nord-Norges fineste tomter: Søker den rette for å drive kjøkken og restaurant

Det nærmer seg byggestart på en av Nord-Norges fineste tomter. – For den rette personen eller paret, er dette en helt spesiell mulighet, sier utvikler og investor Einar Sissener.

Publisert Sist oppdatert

Helt ytterst i Bø i Vesterålen, lengst sør i kommunen, med en spektakulær utsikt til Lofotveggen, Hadseløya og havet, der ligger tomta med den helt spesielle utsikten.

Her planlegger investor Einar Sissener å bygge det som kan bli et av landets mest unike reiselivsanlegg.

Anlegget er spesielt og har kanskje derfor fått navnet Makelaust. Åtte eksklusive utsiktshytter, knyttet sammen med et hovedbygg.

Stikkordet er high end-turister. De som forventer høy kvalitet både når det gjelder arkitektur, design, mat, service og opplevelser. Og er villige til å betale for det.

Det gjelder selvsagt også hele matopplevelsen. Her kommer kanskje du som leser dette inn:

– Vi utvikler, investerer og rigger oss for å drifte anlegget. Men vi tror kjøkken og restaurant best drives av noen som virkelig kan det, og som ønsker å sette sitt eget preg på det, sier Sissener.

Det vil si at han primært søker en driver, en leietaker, eller mer presist: En samarbeidspartner. Med gode vilkår og overgangsordninger i starten.

Noe for deg? Bla videre for å lese mer, eller trykk her for å melde din interesse

Prisbelønt arkitekt står bak

Den omtalte tomta ligger et steinkast sør for Steine og et enda kortere steinkast sør for «Uværshula». Navnene forteller kanskje noe om hvor vi er.

Men historien forteller kan hende også noe om hva vi i tidligere tider har brukt slike tomter til. Da var faktisk deler av tomta brukt til avfallsfylling. På øvre del av tomta står også rester av fiskehjeller for tørking, som inntil nylig var i bruk.

På det investor og arkitekt omtaler som Bøs fineste tomt. Vi tar oss friheten til å slenge på at det må være en av Nord-Norges fineste tomter.

Arkitekten er den prisbelønte og mye omtalte Snorre Stinessen fra Tromsø. Han har tidligere tegnet reiselivsanlegget Manshausen i Steigen, og det er naturlig at linjene trekkes. Samtidig er dette prosjektet noe annet.

Inspirert av natur og historie

Åtte unike og spektakulære utsiktshytter, innpasset i landskapet. Bundet sammen av gangveier i tre. Til et hovedbygg med resepsjon, lounge, kjøkken og restaurant og en andre etasje som også skal gi liv til bygget.

Hyttene skal gi maksimalt utsyn og minimalt med innsyn. Du skal føle deg privat, men samtidig kunne oppleve omgivelsene i fullt monn. Du skal oppleve naturen ute, mens du sitter lunt inne.

Arkitekt Snorre Stinessen.

– Det er også inspirasjon og referanser til det som allerede er der. Fiskehjellene, den nakne konstruksjonen, gjerder på fjellet. Bygget skal passe inn og underbygge opplevelsen av at du er alene, ytterst i havgapet, sier Stinessen.

– For en arkitekt er dette et «drømmeprosjekt»?

– Det er i alle fall ikke hver dag noen kommer og sier at «hei, her er en sånn tomt – kan vi få til noe her?». Samtidig er det en jobb å gjøre med å få stedet til å fungere, både til landskapet og funksjonen. Det skal tåle de verste vinterstormene. Gjestene skal kunne oppleve det, og samtidig bevege seg, sier Stinessen.

Satser helt øverst i klassen

Disse gjestene vil ikke være hvem som helst. High end-gjester er stikkordet. En overnatting på Makelaust kan fort bli kostbar.

Ved å innfri forventningene til en målgruppe som søker unike natur- og kulturopplevelser samt et høyt servicenivå, gjerne med en bærekraftig profil, finnes det betalingsvilje.

– Men da må vi også levere kvalitet i alle ledd. Vi må være en helhetlig destinasjon og tilby personlig oppmerksomhet, høy servicegrad og et kunnskapsrikt, tilgjengelig vertskap.

– Opplevelsen på Makelaust må henge sammen med både infrastruktur og andre opplevelser i Vesterålen. Bø alene er ikke nok, i dette markedet, sier Sissener.

En del av denne helheten vil være matopplevelsen. Nøyaktig hva som skal tilbys vil naturligvis utvikles i samarbeid med den som skal drive kjøkkenet og restauranten.

Lokale råvarer er selvsagt et stikkord. Bø er en stor sjømatkommune, har et aktivt jordbruk med dyktige bønder. Her er mye vilt og det er flere lokale produsenter av kortreist mat.

Dette borger for en god matopplevelse. Kvalitet, men samtidig kanskje enkelt. Ikke nødvendigvis 25 retter, men kanskje en fem-retters av klasse?

Til kunder som gjerne betaler det en god flaske vin koster.

Også for lokalbefolkningen

Overnattingsgjestene skal selvsagt også ha frokost og lunsj. Noen vil ha en flaske vin og snacks til å nyte utsikten, levert til hytta.

Samtidig er ikke dette et bygg som skal stå tomt store deler av året og bare være for betalingsvillige turister. Tvert imot. Sambruk og flerbruk vil være et mål – og selvsagt viktig for lønnsomheten.

For eksempel kan restauranten få en viktig grunnmur, i etasjen over:

Her planlegges å bygge kontorlokaler til en lokal bedrift. Det kan gi et oppdrag på daglig, varm lunsj til 25 personer.

Både investor og arkitekt er opptatt av å lage et bygg som kan brukes til flere ting. Og definitivt også invitere lokalbefolkningen inn. På middag, eller bare til en øl.

– Vi tegner det slik at det også går an med flere «soner» i restauranten. Kanskje deler av loungen kan brukes som en gastropub. Der folk kan møtes, sier Snorre Stinessen.

Du kan også lese mer om prosjektet på Makelaust.no

Inviterer med på utviklingen

Tillatelsene er på plass. Tegningene nærmer seg byggeklare. Entreprenører regner på prosjektet.

Planen er byggestart på hovedhuset i år, og hyttene neste år. Det vil si at førstnevnte kan åpnes, etablere og sette seg før overnattingsgjestene kommer.

Det som nå mangler er matkonseptet. Og en driver. Eller kanskje to?

– Dette kan selvsagt passe for et par som jakter et slikt prosjekt og virkelig har lyst til å gjøre det til sitt, sier Einar Sissener.

Derfor ønsker han gjerne driverne med på laget allerede i år – for å sammen utvikle helheten i konseptet.

Nysgjerrig på denne muligheten? Ta kontakt!

Heia Nord-Norge bistår Makelaust i prosessen med å finne driver til restauranten. Det betyr at du også kan ta en prat med oss for å finne ut mer om mulighetene.

Ta kontakt med rådgiver Gard Michalsen 91732534 eller e-post

Meld din interesse enkelt i skjemaet. Gjør det gjerne snarest – vi kontakter fortløpende

 
Powered by Labrador CMS