Annonse for Vestvågøy kommune

Ønsker du å jobbe med disse damene? Nå har du muligheten til å bli økonomisjef i Vestvågøy kommune.
Ønsker du å jobbe med disse damene? Nå har du muligheten til å bli økonomisjef i Vestvågøy kommune.

Nå kan du bli økonomisjef i fantastiske Lofoten: – Dette er en solid mulighet

Vestvågøy kommune ligger i hjertet av Lofoten og nå åpner det seg en mulighet for deg som kan kommuneøkonomi, og som har et ønske om å utvikle deg.

Publisert Sist oppdatert

Etter nesten 10 år som økonomisjef i Vestvågøy kommune, skal Line Andreassen sende stafettpinnen videre til en person med solid faglig bakgrunn fra kommuneøkonomi. 

Andreassen har sammen med sine dyktige kolleger på økonomienheten bidratt til at kommunen har kommet seg ut av Robek-lista, og inn i en posisjon med solid økonomisk handlingsrom.

Det er med andre ord ingen ryddejobb som venter. Vestvågøy har gjennom en årelang prosess rustet seg økonomisk for framtida, og nå er mulighetene åpne for at en ny økonomisjef kan ta kommunen videre.

Kommunedirektør Morten Dyrstad.
Kommunedirektør Morten Dyrstad.

Kommunedirektør Morten Dyrstad og ordfører Jonny Finstad er nå på jakt etter en person som har faglig tyngde, og som har visjoner om å skape framtidas moderne kommune.

– Jobben som økonomisjef i vår kommune vil ikke bare være en faglig reise, men dette er også en invitasjon til å være en del av et samfunn som er i positiv utvikling. Du får muligheten til å bidra til en bærekraftig utvikling av kommunen vår, sier Dyrstad.

Innsikt i kommuneøkonomi

Direktøren påpeker at kommunen ikke søker en spesiell type person, utover at en må ha bakgrunn fra arbeid med kommuneøkonomi.

– Alle mennesker er forskjellige, vi er opptatte av mangfold og ønsker ikke å spesifisere hvilken person vi er ute etter. Vi er på jakt etter deg som evner å se hele bildet i en kommuneøkonomi, og har et ønske om å utvikle deg sammen med oss.

Fire gode grunner til å søke:

 1. Fleksibel jobb i en innovativ og fremoverlent kommune. Vestvågøy søker ikke bare en økonomisjef, men en partner i innovasjon. Du vil få rom til å prøve nye samarbeidsformer, teste nye løsninger og bidra til å forme fremtiden for økonomistyring i en kommune som er villig til å utfordre det etablerte. Dette gir en spennende arena for å utøve kreativitet og nyskaping.
 2. Samarbeidsmuligheter og nettverksbygging. Vestvågøy kommune legger vekt på samarbeid, både internt og eksternt. Som økonomisjef vil du være en nøkkelperson i å bygge broer mellom enheter, kommuner og regioner, noe som gir enestående muligheter for å utvide ditt faglige nettverk og styrke dine samarbeidsferdigheter.
 3. Balansert livsstil i naturskjønne omgivelser i Lofoten. I Lofoten kan du leve det gode liv. Her vil du få hverdagen til å gå opp. Du vil ha en god jobb med muligheten for fagutvikling, samtidig som du har nok fritid til å gjøre det du har mest lyst til.
 4. Muligheten til å utgjøre en forskjell. Stillingen som økonomisjef gir deg sjansen til å påvirke kommunens retning og strategier. Du vil være i førersetet for økonomistyringen og samarbeide tett med politiske organer, noe som gir en unik mulighet til å forme den økonomiske agendaen i en kommune med solid fotfeste.

Det fine med å jobbe på Leknes, er at du har muligheten til å bo hvor du vil i Lofoten. 

Du kan bo urbant i umiddelbar nærhet til kafeer, restauranter, og kjøpesentre. Eller du kan velge å bosette deg i mer landlige forhold, i røffe og ville, naturskjønne omgivelser.

– Vi er på jakt etter en person som ønsker å utvikle seg faglig i jobben, samtidig som du passer på å ivareta dine egne verdier og fritid. Noe som vil gi deg energi og pågangsmot i en krevende jobb. 

Blant de spennende utfordringene som ligger i stillingen, er å utvikle et økonomisk samarbeid sammen med nabokommunen Moskenes. Ifølge Dyrstad er man nå i gang med å se på hvilke områder man kan samarbeide om, som er til det beste for begge kommunene:

– Vår nye økonomisjef vil få være med å utvikle dette samarbeidet. Her må man være villig til å prøve nye ting, sier han. 

Traditional,And,Very,Old,Fishing,Village,-,Nusfjord,On,Lofoten
Traditional,And,Very,Old,Fishing,Village,-,Nusfjord,On,Lofoten

Denne jobben er innen rekkevidde, uansett hvor du bor i Lofoten

Scenic,Panorama,With,Green,Meadows,,Town,Of,Leknes,And,Snowy
Scenic,Panorama,With,Green,Meadows,,Town,Of,Leknes,And,Snowy

Urbant i byen eller på landet for deg selv

Omstilling til attraktiv kommune

Line Andreassen har vært gjennom en stor omstillingsprosess i Vestvågøy. I denne prosessen har man snudd alle steiner slik at man nå har en god økonomi i kommunen.

Hvordan reiser man til Leknes?

Leknes lufthavn tar deg videre til storflyplassen Bodø, og ut i verden. I umiddelbar nærhet finnes det hurtigruter, hurtigbåter, ferger, og regional busstransport som tar deg ut i verden. I tillegg er det noen timers kjøring til Evenes lufthavn som har direktefly til både Oslo og utenlandske feriedestinasjoner. 

– Å være økonomisjef betyr ikke bare at du leder enheten, men du skal veilede alle avdelingene under. Det flotte med denne jobben er at man har direkte kontakt utover i alle avdelinger, som har hver sin leder med budsjettansvar. Man har direkte kontakt med alle, samtidig som man leder en enhet med dyktige medarbeidere, sier hun. 

Jonny Finstad er nyvalgt ordfører i Vestvågøy. Han tok i høst over en kommune med et godt økonomisk handlingsrom, som er preget av optimisme, og som har en positiv utvikling både når det kommer til næringsliv og folkevekst. 

– Vi er en kommune med godt omdømme, og vi er attraktive for unge mennesker, sier Finstad. 

– I tillegg har vi bedre vær enn sørpå, legger han til med et glimt i øyet. 

Er du klar for ny jobb i en inkluderende og mangfoldig kommune?

Photographer takes picture of Haukland Beach, Vastvagoy. Amazing scene of Lofoten Island, Norway, Europe. Wonderful seascape of Norwegian sea. Beauty of nature concept background.
Photographer takes picture of Haukland Beach, Vastvagoy. Amazing scene of Lofoten Island, Norway, Europe. Wonderful seascape of Norwegian sea. Beauty of nature concept background.

Og livet i Lofoten?

Vestvågøy kommune søker økonomisjef

Viktig lederstilling i Lofotens største kommune er ledig.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vestvågøy Kommune

Stillingstittel: Økonomisjef

Stillingstype: Fast 

Arbeidssted: Leknes/Lofoten

Søknadsfrist: 14. januar 2024

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Midt i Lofoten finner du Vestvågøy, en kommune i vekst med 11.500 innbyggere. Vi har sykehus og flyplass, videregående skole og gode forbindelser med hurtigrute og buss. Idretts- og kulturlivet er rikt, og her er muligheter for et mangfoldig friluftsliv. Vi er stolte av det arbeidet vi gjør og er opptatt av å yte gode tjenester til våre innbyggere. Stolt Lofoting er vår visjon, og verdiene vi strekker oss etter er åpenhet, raushet, respekt, tillit og mangfold.

www.vestagoy.kommune.no

Økonomisjefen har en sentral rolle i Vestvågøy kommune. Stillingen inngår i kommunedirektørens ledergruppe og er en viktig støttespiller for kommunedirektøren, den politiske ledelsen og lederlinjen i de tre kommunalområdene, oppvekst, helse og mestring og samfunn og teknikk. 

I tillegg vil økonomisjefen ha en aktiv rolle som bidragsyter i utviklings- og forbedringsprosesser i kommunen. Vi er i startfasen av et samarbeid med flere lofotkommuner og stillingen kan være sentral i denne prosessen.

Arbeids- og ansvarsområde

 • Drift og utvikling av økonomienhetens ansvarsområde
 • Økonomi- og budsjettfaglig ledelse i hele kommunen
 • Personalansvar for enhetens ansatte
 • Overordnet strategisk ansvar innen økonomiområdet som innebærer å bidra til god planlegging, styring og oppfølging
 • for å sikre god og effektiv drift av kommunens tjenesteområder.
 • Bistå administrativ og politisk ledelse med informasjon og rådgivning
 • Operativt ansvar for å lede og koordinere den samlede økonomistyringen i kommunen (budsjett, regnskap, fakturering og innfordring av skatt og kommunale krav) med tilrettelegging for gode prosesser, rapportering, økonomiske analyser og oppfølging av politiske vedtak.
 • Finansforvaltning.
 • Startlån, innkjøp og rådhusets kantine er tillagt enheten

Andre arbeidsoppgaver og ansvar kan bli tillagt stillingen.

Vi søker en økonomisjef som er

Helt vanlig som alle oss andre. Samtidig er det fint om du er «unormal» En faglig dyktig leder som tar ansvar for helhetlig og solid økonomistyring og økonomiforvaltning. Vi ønsker at du er en synlig og tydelig leder med god gjennomføringskraft, og som har din styrke i samhandling og dialog gjennom å være tett på organisasjonen. Vi trenger at du har god skriftlig og muntlig formidlingsevne

Kvalifikasjoner

 • Du må ha minimum økonomiutdanning fra høyskole/universitet på bachelornivå.
 • Lederutdanning og/eller ledererfaring er ønskelig
 • Du må kunne kommuneøkonomi
 • Personlige og lederegenskaper vil bli særlig vektlagt.

Vi kan tilby

 • Flyttegodtgjørelse.
 • Tariffestede pensjons- og forsikringsordninger.
 • Velferdstiltak, blant annet treningsavtale.
 • Godt fagmiljø der du kan være med på å utvikle kommunens tjenester.
 • Engasjerte og dyktige medarbeidere.
 • Våre verdier: Tillit, Raushet, Respekt, Mangfold og Åpenhet

Tilsettingsvilkår

Arbeidstakere tilsettes i Vestvågøy kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtale. Prøvetiden er 6 måneder i faste stillinger.

Ditt navn kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak, jf. Offentleglova. Før søkerliste blir offentliggjort, vil du bli kontaktet dersom du har bedt om unntak.


For ytterligere informasjon, kontakt gjerne

 • vår rådgiver hos Headvisor, Torstein Sneisen918 88 186
 • eller kommunedirektør Morten Dyrstad på 41 24 24 41 / e-post

Søknadsfrist: 14. januar 2024

Send søknad i Webcruiter

Powered by Labrador CMS