STILLING LEDIG:

Områdedirektør Christian Chramer i NHO skal ansette ny regionsjef for Troms, Finnmark og Svalbard.
Områdedirektør Christian Chramer i NHO skal ansette ny regionsjef for Troms, Finnmark og Svalbard.

2000 medlemsbedrifter i Arktis søker frontfigur: – Sinnssykt artig jobb

Pandemi, krig og kriser har vist hvor viktig NHO er for næringslivet. Nå kan du ta stafettpinnen videre for bedriftene i Troms, Finnmark og Svalbard.

– Ja, det er en sinnssykt artig jobb. Og det kan jeg si, for jeg har hatt den selv. Dette er også et veldig spennende tidspunkt å overta på. Spennende, og viktig.

Det sier Christian Chramer, tromsøværingen som for seks år siden selv var regiondirektør for daværende NHO Troms.

Siden har han fått stadig nye utfordringer sentralt i organisasjonen. I dag er han områdedirektør for kommunikasjon, samfunn og regioner.

Og når Målfrid Baik nå gir seg som regiondirektør, skal Chramer finne hennes etterfølger.

Er dette drømmejobben? Bla videre for å lese mer, eller gå rett til søknaden her

Enorm medlemsvekst

Det skjer samtidig som næringslivet, samfunnet, Norge og verden har gått fra én krise til en annen. Pandemien er avløst av en krig – som påvirker hverdagen for mange nordnorske bedrifter.

I kriser blir kanskje fellesskap som NHO viktigere. Tallene tyder i alle fall på det:

– Vi har aldri hatt flere medlemmer. NHO har en enorm vekst på vei ut av pandemien. Vi har heller aldri hatt så fornøyde medlemmer, viser målingene, sier Chramer.

I slike tider er det tilnærmet umulig å spå fremtiden. Det gjelder definitivt også krigen, og de indirekte konsekvensene.

Men at den kan påvirke nordnorske bedrifter ekstra tett, er det liten tvil om. Særlig nærmest grensa.

– Det er ingen som vet hvor lenge krigen vil vare og eksakt hvordan den vil påvirke oss fremover, sier områdedirektøren.

– Dette gjør det ekstremt viktig med gode vurderinger og beslutninger fra både bedrifter, organisasjoner og myndighetene. I det arbeidet er vi helt avhengig av tilbakemeldinger fra medlemmene våre, understreker Chramer.

Isak Berntsen, daglig leder på Element NOR i Balsfjord forklarer en interessert regiondirektør Målfrid Baik hvordan de produserer betongelementer.
Isak Berntsen, daglig leder på Element NOR i Balsfjord forklarer en interessert regiondirektør Målfrid Baik hvordan de produserer betongelementer.

Et viktig koblingspunkt

Som regiondirektør for NHO Arktis blir du både frontfigur og forkjemper for 2000 medlemsbedrifter.

Dette er en sentral stilling med stort ansvar:

– Regiondirektøren skal være koblingspunkt mellom nord og sør. En katalysator for utvikling, samspill og vekst i næringslivet. Det er en ganske stor portefølje, sier Chramer.

– Det innebærer at du må ha stor fart, evne til å knytte kontakter og kapasitet til å dekke en stor region. Dette skjer selvsagt ikke alene, men på lag med våre ansatte, som jobber tett og godt med medlemsbedriftene våre.

Noen av dine kolleger i NHO Arktis, fra venstre: Charlotte Lindquister, Merete Jørstad, Gunnar Nilssen, Sigurd Kinge og Kjetil Tidemandsen.
Noen av dine kolleger i NHO Arktis, fra venstre: Charlotte Lindquister, Merete Jørstad, Gunnar Nilssen, Sigurd Kinge og Kjetil Tidemandsen.

Krise og utvikling samtidig

Chramer er opptatt av at alle NHOs regioner er unike. Det er ulike utfordringer og muligheter i hver av dem. For eksempel handler ikke krigen i Ukraina kun om de kortvarige og indirekte konsekvensene.

– Situasjonen har vist hvor strategisk og sikkerhetspolitisk viktig det er med bosetting i Øst-Finnmark. Og dette er viktig for hele Norge.

– Det forstår kanskje alle. Men det er langt fra Kirkenes til Oslo. Å gå fra strategisk forståelse til handling krever mer. Her kan vi spille en rolle, og her må det jobbes på tvers i alle sektorer, mener områdedirektøren.

Nord-Norge er samtidig spesielt på flere måter for tiden. For det er på ingen måte bare kriser. Landsdelen opplever en enorm utvikling og innovasjonstakt innen grønn industri.

Kanskje særlig i Finnmark – som også har de største demografiske utfordringene.

– Alt som skjer i nord viser at det er mulig å lykkes. Infrastruktur, digitalisering og energiomlegging gir store muligheter. Men da må vi snakke sammen, og finne de beste løsningene, sier Chramer.

Regiondirektør Målfrid Baik og salgs- og markedsansvalig Kjetil Tidemandsen starteer på medlemsturne – i elbil, såklart!
Regiondirektør Målfrid Baik og salgs- og markedsansvalig Kjetil Tidemandsen starteer på medlemsturne – i elbil, såklart!

Kontorsted Tromsø – gjerne på veien

Det er altså alt dette den nye regiondirektøren i NHO Arktis skal gå løs på. Stort ansvar, men også stor grad av frihet til å løse oppgavene.

– Regiondirektørene opplever nok ikke at vi sitter med et målskjema hver uke og krysser av hva som er gjort. Siden regionene er ulike, må også oppgavene løses på ulikt vis.

– Så hvis du sier at du skal ta tre uker på veien for å møte næringslivet i Finnmark og deretter ta ei uka på Svalbard, så kan det være en riktig prioritering, sier Chramer.

Kontorsted vil være Tromsø, landsdelens største by. Resten av Troms er selvsagt også viktig – selv om mye fokus blir på Finnmark i nyhetsbildet akkurat nå.

Stillingsutlysningen er bevisst ikke veldig låst til noen definert bakgrunn når det kommer til utdanning, yrke eller erfaring. Områdedirektøren vil ikke snevre inn feltet i jakten på ny leder i regionen:

– Vi har ti veldig forskjellige regiondirektører, med ulik bakgrunn. Du må ha samfunnsengasjement, kjennskap til regionens næringsliv, politisk forståelse og solide kommunikasjonsevner. Personlig drive, energi og vilje er også nødvendig.

– Når man legger sammen alt: Dette høres ikke ut som en 9 til 4-jobb?

– Dette er en jobb som krever, men også gir mye. Det inkluderer en del reisevirksomhet, og i perioder er det mye jobb. Men stillingen er også fleksibel, og det vil også være roligere perioder, sier Chramer.

 

Er du klar for en av de viktigste jobbene i nord?

NHO Arktis søker regiondirektør

Om stillingen

Arbeidsgiver: NHO

Stillingstittel: Regiondirektør NHO Arktis

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Tromsø

Søknadsfrist: 29. mai

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NHO har ca. 30.000 medlemmer som utgjør ca. 600.000 årsverk. Medlemsbedriftene spenner fra små familieeide bedrifter til multinasjonale selskaper i de fleste bransjer. NHO er med dette Norges største interesseorganisasjon for bedrifter.NHO sentralt, 10 regionkontorer og 17 landsforeninger bistår med juridisk rådgivning, gir svar på arbeidsgiverspørsmål, representerer bedriftene i lønnsoppgjør, jobber for politiske gjennomslag og tilbyr nyttige og kostnadsbesparende medlemsfordeler.

NHO Arktis har mer enn 2000 medlemsbedrifter, og er regionkontor for alle medlemmer i Troms og Finnmark samt Svalbard. Kontoret har åtte ansatte i Tromsø, , Vadsø og Alta.

Regionkontorets oppgaver er blant annet å drive opinionsskapende arbeid og påvirke lokale og regionale myndigheter i tett dialog med medlemsbedrifter. Målet er å sikre gode rammevilkår og forutsigbarhet slik at våre medlemmer og næringslivet som helhet blir mer konkurransedyktige og lønnsomme.

Vår nåværende regiondirektør fratrer tidlig i høst.

Vi søker derfor etter en ny REGIONDIREKTØR til NHO Arktis.

NHO Arktis omfatter Troms og Finnmark, i tillegg til Svalbard. Det er en region med store avstander, variert arbeidsliv, rike naturressurser og et næringsliv i rivende utvikling. I tillegg har regionen felles utfordringer med fraflytting og kompetansebrist..

Vår nordligste region har et betydelig potensial for videre vekst og utvikling og Nord-Norge har unike forutsetninger for å spille en enda mer sentral rolle for fremtiden i landet vårt. Næringslivet består av et stort mangfold av bransjer og bedrifter, fra store internasjonale selskaper til mange små og mellomstore virksomheter.

Hvem er du?

Vi søker etter deg som har visjoner for næringslivet, får gjennomført beslutninger, liker å være ute hos bedriftene, trives i politiske miljøer og er en god leder for medarbeiderne ved regionkontoret.

En viktig del av regiondirektørens oppgaver er å sørge for tett og god dialog med NHOs medlemmer i regionen, styrke samarbeidet med relevante målgrupper og å jobbe for at vi øker antallet medlemsbedrifter i NHO-familien.

Som vår nye direktør vil du være blant de foretrukne talspersoner i media, debatter og spørsmål som berører næringslivet i regionen.

Du er en leder og lagspiller med naturlig autoritet som arbeider både strategisk og operativt, er løsningsorientert, engasjert og kommuniserer godt på alle nivåer. Vi forutsetter at du har relevant, høyere utdanning og solide samarbeidsevner.

NHO tilbyr den rette kandidaten spennende utfordringer i et av landets viktigste og mest spennende næringsregioner med gode muligheter for personlig og faglig utvikling.


Ønsker du mer informasjon om stillingen ber vi deg ta kontakt med

vår rekrutteringspartner Dfind Executive ved

  • Per Ivar Elton 909 20 462
  • Marlen Lauritsen 400 21 503

eller NHO ved

  • områdedirektør Christian Chramer 928 82 360 eller e-post

Søknadsfrist: 29. mai

Send søknad i vårt skjema hos Dfind her


Powered by Labrador CMS