Heia Nord-Norge rekrutterer: 

Vil du lage avis sammen med denne gjengen og en håndfull journalister til?

Nå starter jakten på VOLs neste redaktør: – Målet er å lage et produkt som er så bra at ingen klarer seg uten

Vesterålen Online var Nord-Norges første heldigitale nettavis i 1998, drevet fram av lokale entusiaster med hjerte og øyne for det unike. Siden har mediehuset gått fra trafikk til brukerbetaling som forretningsmodell. Og nå vil de bli størst – også på abonnement.

Publisert Sist oppdatert

Å lage en engasjerende lokalavis handler om mer enn bare å formidle siste nytt. 

Det handler om å skape et produkt som leserne vender tilbake til hver eneste dag, i søken etter de unike titlene, de sterke bildene og de råeste historiene.

Avtroppende redaktør Erik Andreassen og nyhetsredaktør Ann-Julie Nordgaard Nesmoen har ledet VOL til solid vekst og flere abonnenter.

Drømmen for alle redaktører og redaksjoner er å knekke denne koden og sørge for at leserne blir værende. Et slikt engasjement har sørget for VOLs vekst helt fra 1998 til i dag.

De senere årene med sterk vekst innen brukerbetaling og dermed også omsetning. 

Dette gjør lokalavisen bedre rustet enn noen gang til å ta en enda sterkere posisjon i Vesterålen.

Det heldigitale mediehuset har hovedkontor på Sortland og dekker hele Vesterålen, i tett samarbeid med søsteravisene Vesteraalens Avis og Andøyposten

Dette er en vekstregion med over 30.000 innbyggere, store planer og mange spektakulære selskaper – innen blant annet sjømat, romfart, anlegg og reiseliv. 

Noe for deg? Les videre, eller meld din interesse enkelt her

Historien om VOL

 • Vesterålen Online ble etablert i 1998 av brødrene Ben-Tommy Eriksen og Rune Eriksen, gjennom selskapet NorNet. Hovedkontoret lå den gang i Bø i Vesterålen.
 • Dekker kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Øksnes, Sortland og Lødingen.
 • Avisen var i starten lokalt eid, men ble en del av Harstad Tidende Gruppen (HTG) og Polaris Media gjennom i 2008. Da ble 60 prosent av aksjene solgt. Resterende 40 prosent av aksjene ble overtatt av HTG i 2013. Det er HTG som senere har blitt til Polaris Media Nord-Norge.
 • Hovedredaksjonen er på Sortland, med journalister som har bosted i de fleste av kommunene.
 • Vesterålen Online har i dag 14 ansatte, og omsetter for rundt 16 millioner kroner. 

En digital pionér

Mer om ambisjonene. Men først må vi spole tilbake til det nevnte året 1998. 

Den gang Vesterålen Online kom på lufta. Først som en nettportal med rubrikkannonser, lenker og gradvis flere nyheter.

Hvis et blålys kjørte gjennom Sortland, gikk 10.000 mennesker rett inn på nettavisen. 

Slik ble VOL en av landets få rene digitale mediehus som klarte å bygge en lønnsom forretningsmodell.

Men i nær 20 år kun på annonseinntekter. 

Da nettavisen begynte å ta betalt i 2017, startet en ny epoke.

– VOL gikk fra 0 til nesten 6000 abonnenter på noen få år. Det ga etter hvert solide inntekter og helt andre redaksjonelle muskler, sier Harald H. Rise, styreleder i VOL og konserndirektør i Polaris Media Nord-Norge.

De var sommervikarer i 2023, og flere har fortsatt: Hanna Abelsen, Ragna Neraal, Ingrid Larsen, Katrine Larsåsen og Aurora Sæverud.

Ingrid gikk fra sommervikar til fast jobb:
– Her blir du godt tatt imot av lokalbefolkningen

Ingrid S. Larsen har de siste årene blitt et kjent ansikt blant avisleserne i Vesterålen. Nå har hun landet fast jobb som journalist i VOL.

Larsen er opprinnelig fra Sømna på Helgeland, har bachelor innen litteraturvitenskap, og hun var i ferd med å ta sin andre bachelor da hun plutselig endte opp som sommervikar i Vesterålen Online i 2022. Engasjementet gikk så bra at hun ble spurt om sommerjobb også i 2023. Siden den gang har hun blitt værende i VOL.

– Jeg var i gang med en bachelor i Europa-studier med statsvitenskap i Trondheim da jeg ble spurt om å bli værende. Studiene har jeg permisjon fra, og faktisk fikk jeg fast jobb i VOL 1. mai, sier Ingrid S. Larsen.

Hun falt tidlig for jobben i Vesterålen Online, og sier at det er menneskene på jobben og i lokalsamfunnet som har gjort at hun trives så godt.

– Det er veldig fine kolleger i VOL, og de gjør at jeg har det veldig bra. I tillegg er det varierte arbeidsdager der jeg får møte utrolig mange spennende mennesker. Vesterålingene er svært åpne og imøtekommende.

Hun får støtte av kollega Aurora Sæverud som også har kommet inn som sommervikar, og nå er i et fast vikariat i VOL. Sæverud sier at arbeidsdagene er svært varierte, og menneskene man møter har fått henne til å bli. Samtidig er journalistikken preget av både fine og vanskelige dager, og da er det alltid bra å ha en sterk redaksjon å støtte seg på.

– Journalistikken er jo slik at det kan være noen tøffe dager. Da er det alltid godt å ha gode kolleger man kan støtte seg på. Her på huset er det lett å spørre om hjelp om man står fast

Ambisjonene stopper ikke der. Konkurransen om leserne har aldri vært sterkere i Vesterålen. Men målet er ikke desto mindre ambisiøst; VOL skal bli størst og få flest abonnenter. 

– Vesterålen Online er et mediehus som er en sterk utfordrer. Staben har hele tiden hatt en offensiv holdning, sier Rise.

Det handler om å være først med siste, og samtidig sterk på viktige, lokale nyheter. Den nye redaktøren får ansvar for å bygge og utvikle strategien videre. Bestillingen er klar:

– Vi skal lage et produkt som er så bra at ingen i Vesterålen klarer seg uten, sier Rise.

Er du nysgjerrig på denne muligheten? Ta kontakt

Heia Nord-Norge bistår i denne rekrutteringen, og alle potensielle kandidater er velkommen til en uforpliktende og konfidensiell prat om muligheten. 

Ta gjerne kontakt med rådgiver / daglig leder Gard Michalsen 91732534 eller e-post

Må la de ansatte skinne

Dagens ansvarlige redaktør og daglige leder, Erik Andreassen, skal ut på nye eventyr lengre sør og er klar for å gi stafettpinnen videre til en arvtaker. 

Jakten på den rette personen er dermed i gang. Styreleder Rise er tydelig på hvilken type leder han ser etter:

– Vi må ha en redaktør som vil noe. En redaktør som er tydelig og har evnen til å motivere.

God stemning rundt lunsjbordet er en viktig del av arbeidsmiljøet!

For styrelederen er det viktig med erfaring og kompetanse, men enda viktigere er det at den nye redaktøren har den riktige motoren og motivasjonen for fortsatt å kunne skape et unikt produkt.

Det betyr at han gjerne tar i mot et talent.

– Han eller hun må kunne lede og inspirere redaksjonen til å yte sitt beste. Lederen må tåle å stå i rampelyset, men også tørre å ansette journalister som er bedre enn en selv og la de ansatte få skinne, sier Rise.

Redaktørene har siste ord

I Polaris Media står redaktørene i hver enkelt avis sterkt. Det er de lokale redaktørene som kjenner området og leserne best. 

Som øverste sjef i lokalavisen har man alltid siste ordet, og det kommer ingen sentrale bestillinger på hvilket innhold som skal prioriteres.

Konsernsjef Per Axel Koch og konserndirektør Harald Rise i Polaris Media – her på mediehusbesøk i Vesterålen.

Rise legger ikke skjul på at han liker å møte motstand fra redaktører som står for noe, og han lar seg inspirere av redaktører som har ideer og ønsker å sette fart på utviklingen. Samtidig kan de alltid vite at de har konsernet i ryggen når det er behov for det.

– Vi har fokus på at det skal lages god, viktig og sannhetssøkende journalistikk. Da er det viktig at vi har sterke, lokale redaktører, understreker han.

Som daglig leder i VOL får du også ansvar for den daglige driften i selskapet. Samtidig løses mange av de merkantile oppgavene i fellesskap i konsernet. 

Polaris Media prioriterer også kompetanseutvikling, og svært mange av lederne har gjennomført omfattende lederprogram. 

Det betyr at dette også kan være en mulighet for et et redaktørtalent uten formell lederkompetanse. 

.

Er du klar for å ta plass ved lunsjbordet?

Og lage avis sammen med resten av gjengen?

Vesterålen Online søker ansvarlig redaktør / daglig leder

Kan du tenke deg en redaksjonell lederutfordring i et unikt, heldigitalt regionalt mediehus?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vesterålen Online

Stillingstittel: Ansvarlig redaktør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist:  Løpende

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vesterålen Online (VOL) er Vesterålens største nettavis og har 14 ansatte. Vi dekker kommunene Andøy, Bø, Øksnes, Sortland og Hadsel.

VOL samarbeider nært med søsteravisene Andøyposten og Vesteraalens Avis. VOL begynte å ta betalt for nyheter i 2017, og har i dag over 6000 abonnenter. 

VOL er ledende digitalt i Vesterålen. Vi er eid av Harstad Tidende AS og er en del av mediekonsernet Polaris Media.

VOL.no har siden starten for 25 år vært den største nettavisen med nummer 1-posisjon på antall lesere og brukere i Vesterålen. De siste fem årene har vi også gått fra 0 til 6000 abonnenter. Slik har mediehuset bygget en enda sterkere posisjon, fått nye inntekter og dermed større redaksjonell slagkraft.

Selskapet omsatte i 2022 for 15,8 millioner kroner, har 12 redaksjonelle årsverk og to ansatte på marked. VOL er en del av Polaris Media ASA, noe som betyr sterke samarbeid på produkt, teknologi og merkantile støttefunksjoner.

Nå søker vi en offensiv redaktør som kan utvikle både redaksjonen og journalistikken videre, slik at VOL tar en enda sterkere posisjon i regionen.

Hva går jobben ut på?

Som ansvarlig redaktør og daglig leder har du hovedansvaret for daglig redaksjonell ledelse, strategi og utvikling av VOL. 

Du kommer til en sterk posisjon og et offensivt lag, som ønsker å forvalte og styrke en allerede sterk posisjon. Gjennom å levere nyheter og journalistikk som leserne må ha – og abonnere på.

Lederjobben omfatter videre:

 • Personalansvar og organisering av rundt 15 ansatte
 • Overordnet daglig ledelse av selskapet, med god støtte fra konsernet
 • Rapportering til styret og dialog med styreleder og øvrige samarbeidspartnere

4 gode grunner til å bli redaktør i VOL:

 • Muligheten til å lede og forme en digital avis i sterk framgang: Du vil kunne forme redaksjonens retning og strategi, samt være med på å skape et produkt som leserne vender tilbake til daglig.
 • Utfordrende og meningsfullt arbeid: Jobben som sjefredaktør vil være utfordrende og meningsfull, da du vil være ansvarlig for å lede redaksjonen mot å oppnå gode journalistiske standarder og mål.
 • Inspirerende arbeidsmiljø: Som en del av VOL og Polaris Media vil du være en del av et inspirerende og støttende arbeidsmiljø. Du får samarbeide med dyktige kolleger og får støtte fra konsernet når det er nødvendig.
 • Mulighet til å differensiere seg og bli nummer én: Med en sterk utfordrerposisjon i markedet og ambisjoner om å bli nummer én på abonnement i Vesterålen, vil du ha muligheten til å skape en avis som skiller seg ut fra konkurrentene.

Hvem er du?

Det finnes ikke ett svar på hvilken profil vi søker til denne lederjobben. Du kan være en erfaren redaksjonell leder – eller et journalistisk ledertalent med store ambisjoner. Det viktigste er din motivasjon for jobben, og ambisjonene om å lage et enda sterkere redaksjonelt produkt.

Vi tror du har:

 • Journalistisk erfaring og en stødig presseetisk vurderingsevne
 • Erfaring og/eller interesse for redigering, desking og reportasjeledelse
 • Engasjement for redaksjonell analyse og kontinuerlig utvikling

Du har gjerne relevant, høyere utdanning – men det er ikke noe krav. Det er viktigere hva du kan, og aller viktigst hvor du vil.

Personlige egenskaper og lederstil er også viktig som redaktør. Vi søker en lagspiller og kulturbygger. En som gjerne kan ta plass både internt og eksternt, men også gi rom for dyktige kolleger.

Vi kan tilby

Dette er en sjelden mulighet til å lede et unikt heldigitalt lokalt mediehus, og et fundament som gjør at vi kan lykkes med våre store ambisjoner. 

Får du til det, betyr det en suksess som vil bli synlig og en ledestjerne i lokalavissammenheng. 

Og alt dette skjer i Vesterålen, med alt regionen har å by på av natur, kultur, tilbud, opplevelser og folk.

Videre vil du få:

 • Konkurransedyktige vilkår
 • En lederjobb med muligheter for faglig utvikling
 • Et konsern med både økonomiske og faglige muskler i ryggen

Høres dette ut som noe for deg? 


Ta kontakt med styreleder og konserndirektør Harald Rise, på 92685528

eller daglig leder i Heia Nord-Norge, Gard Michalsen 91732534 / e-post / Linkedin

Søknadsfrist: Løpende

Meld din interesse enkelt her:

 
Powered by Labrador CMS