STILLING LEDIG:

Illustrasjon av det som skal bli Stokmarknes Miljøhavn, midt i indrefileten av Lofoten og Vesterålen.
Illustrasjon av det som skal bli Stokmarknes Miljøhavn, midt i indrefileten av Lofoten og Vesterålen.

Store planer i Hadsel: Søker prosjektleder som vil være med på å drive fram utviklingen

Gigantprosjektet Stokmarknes Miljøhavn, grønne industriplaner og mer reiseliv er bare noen av stikkordene i næringsarbeidet til Hadsel kommune.

Ordfører Aina Nilsen og næringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune.
Ordfører Aina Nilsen og næringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune.

– Jeg tror vi godt kan si at Hadsel kommune har vært den mest fremoverlente næringskommunen i Vesterålen de siste årene. Og det synes på tallene: Befolkningsutviklingen er bedre enn på lenge. Vi er inne i en veldig god stim.

– Det er mange prosjekter under utvikling. Og enda flere er på vei.

Dette sier Daniel Sowe, næringssjef i Hadsel kommune og en av dem som har bidratt til denne utviklingen.

Men ikke uten politikere med ambisjoner – og en hel kommunal administrasjon som er innstilt på å følge dem.

Nå skjer det så mye bra at næringssjefen trenger flere krefter på laget, og søker prosjektleder.

Foreløpig i en toårig prosjektstilling, med store muligheter for forlengelse.

Er dette drømmejobben din? Bla videre for å lese mer, eller gå rett til søknadsskjemaet

Grønt havneprosjekt

Det utløsende og viktigste prosjektet for denne stillingen vil uten tvil være Stokmarknes miljøhavn. Mellom Børøya og den karakteristiske Hadselbrua jobber kommunen for å etablere en helt ny tømmerkai og store industriarealer.

– Kombinasjonen av økt containertrafikk og store hogstmodne granforekomster vil, sammen med investeringer i lavutslippsslip og sjømatproduksjon, kunne skape en grønn bedriftsklynge, heter det i en mulighetsstudie som ligger til grunn for arbeidet som nå pågår.

– Dette er vårt bidrag inn i det grønne skiftet. Vi skal bidra til at næringslivet i regionen blir mer sirkulært, sier Sowe.

Det man vet kommer med miljøhavnen er tømmerkai, vekst fra sjømatbedrifter som Nordlaks og Skretting, og containertrafikk som flyttes fra sentrum.

Ambisjonene er store for ny næringsvirksomhet også, og miljøhavnen kan bli sentral i det grønne skiftet for sjøfarten. For eksempel når skip eller lastebil trenger påfyll av hydrogen, biogass, strøm eller andre energibærere.

– Vi har 200 dekar med næringsareal som skal fylles. Her er det mange muligheter, sier Sowe.

Mye som skjer i Hadsel

Men det er ikke bare miljøhavn som planlegges, og kommunens nye prosjektleder vil få være med på utvikling innen mange områder.

Her bygges det for tiden nytt hotell, handelspark og næringspark i Fiskebølvika. Storheia Arena nevnes også. På Melbu regulerer kommunen nå et stort område på Gulstadøya, hvor planen er å legge til rette for både boliger og næring.

Daniel Sowe på Storheia Arena.
Daniel Sowe på Storheia Arena.

Og den som blir med på laget vil være innom alle disse satsingene.

– Noen ganger som prosjektleder, andre ganger som prosjektmedarbeider, sier næringssjef Daniel Sowe.

Kommunen jobber også med attraktivitet, tilflytting og tilrettelegging for boligutvikling. Og det ligger en helhetlig tankegang til grunn; for eksempel er boligtomter og barnehageplasser også viktig næringspolitikk.

Tett på kommunens ledelse

Nettopp derfor sitter næringssjefen i Hadsel tett på avdeling for plan og utvikling – men er formelt direkte underlagt kommunedirektør, og jobber også tett på politisk ledelse.

Slik vil det også bli for prosjektleder, som raskt vil kobles på mye av det som skjer i kommunen.

– Du får jobbe litt all over the place, og ikke minst bli kjent med næringslivet i kommunen, sier Sowe.

Så for den som synes at det høres mye ut, kan næringssjefen bekrefte: Dette er en jobb hvor du må tåle å håndtere mange ting samtidig. Det er en jobb hvor «bunken aldri blir tom».

Samtidig skal det være håndterbart, og en viktig del av jobben handler nettopp om å organisere dagene slik at man får tid til å produsere også.

Når det gjelder bakgrunn og utdanning er Sowe ganske åpen på hvem man ser etter. Det er ikke én spesiell skole som er den eneste riktige.

– Men det er definitivt en fordel med høyere utdanning, og ikke minst erfaring med å jobbe prosjektbasert. Samtidig er ditt engasjement og drive for å gjøre jobben sentralt, sier næringssjefen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hadsel har selvsagt også unike naturopplevelser – som Møysalen på 1262 meter over havet.

Er du klar for å bli med til topps?

Foto: Sebastien Goujaud / NordNorge.com

Hadsel kommune søker prosjektleder næring og utvikling

Om stillingen

Arbeidsgiver: Hadsel kommune

Stillingstittel: Prosjektleder

Stillingstype: 2-årig prosjektstilling

Arbeidssted: Stokmarknes

Søknadsfrist: 15. mai

Bla nederst for å melde interesse!

Vil du jobbe med Stokmarknes miljøhavn og andre spennende prosjekter i den mest utviklingsorienterte kommunen i Vesterålen?

Hadsel kommunes meget aktive og offensive næringspolitikk gjør at vår prosjektportefølje har vokst. Vi trenger flere ressurser til utvikling, og søker derfor prosjektleder til toårig stilling. Det vil være gode muligheter for forlengelse.

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Hadsel kommune ligger helt sør i Vesterålen, som en perle i grenseland mellom Vesterålen og Lofoten.

Kommunens 574 kvadratkilometer er fordelt på fire øyer: Hadseløya, Austvågøya, Langøya og Hinnøya.

Hadsel har i overkant av 8000 innbyggere. Av disse bor om lag tre fjerdedeler på Hadseløya. Her ligger kommunens administrasjonssenter Stokmarknes, og tettstedet Melbu.

Vi er veldig stolte av vår vakre natur, våre bruer, havet og vår kultur. Vi smykker oss med Møysalen, Vesterålens høyeste fjell (1262 meter over havet), Raftsundet og den majestetiske Trollfjorden, Hurtigrutens hus og den landsatte hurtigruta Finnmarken på Stokmarknes, Sildoljefabrikken på Melbu og kommunens mange kulturelle møteplasser gjennom året.

Prosjektlederen vil også vikariere for næringssjef i en planlagt fødselspermisjon våren 2023, noe som betyr at du tidlig får ansvar og kommer tett på næringsutviklingen i Hadsel.

Hva består jobben av?

Et sentralt prosjekt for deg vil være den viktige Stokmarknes miljøhavn, hvor vi går foran i det grønne skiftet og legger til rette med både havn og næringsarealer for ny næring.

Du vil jobbe tett på andre prosjekter i vår portefølje, som enten prosjektleder eller prosjektmedarbeider. Flere av disse i tett samspill med næringslivet og andre aktører. Som alltid vil det også være merkantile oppgaver knyttet til stillingen, og noe saksbehandling.

Blant våre prosjekter og oppgaver kan vi nevne:

 • Fiskebølvika næringspark, Storheia Arena og Hadsel Handelspark

 • Attraktivitet, tilflytting og arbeidskraft

 • Boligutvikling og øvrig samfunnsutvikling

 • Tett samspill med nærignslivet

Hvem er du?

Vi ser etter deg som har lyst til å være en viktig aktør i utviklingen av Hadsel-samfunnet. Næringsarbeidet opererer i et skjæringspunkt mellom administrasjon, politikk og næringsliv. Det krever forståelse for denne kombinasjonen, og gjerne kjennskap til offentlig forvaltning.

Det betyr ikke at du må ha erfaring fra kommune. Det viktigste for denne jobben er at du er en ambisiøs utviklertype, god på relasjoner og ikke minst praktisk og hektisk prosjektarbeid.

Dette blir en jobb med mange «baller i lufta» samtidig, og du må takle å veksle mellom flere av dem.

Din bakgrunn

 • Det vil være ønskelig med høyere utdannelse, for eksempel innen økonomi, entreprenørskap, prosjektarbeid eller lignende.

 • Relevant arbeidserfaring og praktisk erfaring med prosjektledelse kan være et alternativ til utdanning, og særlig dersom du finner at utlysningen treffer deg.

 • Du kan være nyutdannet til denne jobben, men har gjerne også kort eller lang arbeidserfaring. For eksempel fra rådgivning, næringsutvikling eller virkemiddelapparatet.

Vi kan tilby:

 • En sentral stilling tett på både næringslivet og kommunens politiske ledelse
 • Lønn etter avtale
 • Gode pensjonsvilkår

For spørsmål om stillingen, kontakt gjerne

 • rekrutterer Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge på 97006787 // e-post
 • næringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune på 971 92 844 // e-post

Søknadsfrist: 15. mai


Nysgjerrig på denne jobben? Meld din interesse i skjemaet

Hvis du opplever tekniske problemer på mobil, registrer deg direkte på denne siden!

 
Powered by Labrador CMS