STILLING LEDIG:

Nye F35 jagerfly er på plass på Evenes.
Overvåkingsflyene P8 er også på vei.

Forsvaret investerer 5 milliarder kroner på Evenes. Flere hundre nye arbeidsplasser blir etablert.

Samtidig er det stor vekst på den sivile lufthavnen
og store investeringer på hele området.

Alt dette gjør ordfører Terje Bartholsen til optimist.

Oppdrag: 500 nye innbyggere til Evenes

– Målet må være såpass. I første omgang, sier ordfører Terje Bartholsen. Derfor søker kommunen en samfunnskontakt som kan dra utviklingen i riktig retning.

Eller kommuneselger, som er den alternative tittelen på stillingen Evenes kommune har lyst ut. For å illustrere spennet i oppgaver denne jobben vil by på.

– Det er en enorm aktivitet på og rundt Evenes flystasjon, og resten av regionen. Vi må håndtere dette på en god måte, og ta godt vare på alle sjansene det gir oss, sier rådmann Bjørn Tore Sørensen. Han fortsetter:

– Vi er helt nødt til å øke innbyggertallet for å fortsette å drive god skole, eldreomsorg og andre tjenester. Slik kan vi ta vare på både dagens og nye evenesværinger. Og for å lykkes trenger vi noen som kan jobbe «høyt og lavt» med kommunikasjon, bosetting og næringsutvikling.

Fra å snakke om alt som skal skje, er vi der nå at det skjer.

2022 kan bli året da alt snudde for Evenes.

Og den viktig brikke i dette blir kommunens nye samfunnskontakt og kommuneselger.

Er dette jobben for deg? Bla videre for å lese mer, eller trykk her for å søke på jobben!

«En ny tidsregning»

– Dette er den mest spennende tida for Evenes på minimum 50 år. Det blir kanskje litt floskler, men vi snakker om en ny tidsregning. For femti år siden fikk vi flyplassen, og det ble en del av identiteten vår. Alt som skjer nå vil prege Evenes like tydelig i framtida.

Slik beskriver ordfører Terje Bartholsen det som foregår i kommunen nå.

Ordførerne i regionen tar i mot F35 jagerfly på Evenes. Fra venstre: Terje Bartholsen (Evenes), Helene berg Nilsen (Tjeldsund), Kari-Anne Opsal (Harstad) og Rune Edvardsen (Narvik).
Ordførerne i regionen tar i mot F35 jagerfly på Evenes. Fra venstre: Terje Bartholsen (Evenes), Helene berg Nilsen (Tjeldsund), Kari-Anne Opsal (Harstad) og Rune Edvardsen (Narvik).

Hva er dette alt han snakker om, og som kanskje ikke er like godt kjent for alle utenfor kommunens grenser?

 • Forsvaret står midt i en voldsom satsing på Evenes.

Den fremskutte basen for de nye jagerflyene F35 er satt i drift. I år kommer de første nye P8 overvåkingsflyene, og fra 2025 er basen fullt operativ med fem slike fly.

Allerede dette året vil antall militært ansatte doble seg fra 200 til 400. Totalt blir mer enn seks hundre arbeidsplasser etablert her. I tillegg til minst 300 utplasserte soldater.

Ny storhall på Evenes? Kanskje en realitet om noen år.
Ny storhall på Evenes? Kanskje en realitet om noen år.
 • Samtidig starter en enorm sivil næringsutvikling rundt Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

Dette er Nord-Norges tredje mest trafikkerte, og en nasjonal stamruteflyplass. Her er nytt hotell på plass og lakseterminal under planlegging. Planer om storhall for idrett og messer i en stor region er lansert.

Og mye mer på vei: Private investorer har presentert planer for milliardinvesteringer i næring og sivile arbeidsplasser.

– Og denne aktiviteten er egentlig ikke motivert av Forsvarets aktivitet, men den geografiske beliggenheten Evenes har, sier ordfører Bartholsen.

Rådmann Sørensen legger til:

– Innenfor en liten sirkel rundt flyplassen kan vi om noen år ha flere jobber enn det er innbyggere i Evenes kommune i dag. Til sammen kan det bli den største arbeidsplassen i hele regionen. Dette må vi legge til rette for å få gevinster ut av.

Tror på 1800 innbyggere

Når vi snakker om en kommune så betyr det som oftest innbyggere. For Evenes, som så mange andre distriktskommuner, har folketallet falt de seneste tiårene.

Nå klemmer kommunen skikkelig til for å snu dette. Nylig åpnet en splitter ny skole og flerbrukshall. Med førsteklasses arkitektur og unge, faglærte lærere har den rom for dobbelt så mange elever som i dag.

Skoleelevene i Evenes har fått en splitter ny skole – med plass til mange flere.
Skoleelevene i Evenes har fått en splitter ny skole – med plass til mange flere.

Ordfører Terje Bartholsen sier det slik:

– For 30 år siden, da den militære aktiviteten sist var på topp, var vi 1800 innbyggere. Nå er vi 1300. Et rimelig mål å sette seg er jo at vi skal tilbake dit.

Da må en stor andel av dem som skal jobbe i Forsvaret velge å bosette seg i nord.

Av disse må mange få lyst til å bo i Evenes kommune, nært flystasjonen.

Og det betyr at det må være mulig å bosette seg her.

– Det skal noen boliger til for å lykkes med dette. Vi snakker fort om 250 nye boenheter. Blant disse må det også være alternativer; noen vil bo i leiligheter, andre ønsker seg en større enebolig, sier Bartholsen.

– Men da kan vi ikke ta i mot innbyggere med å peke på en tomt og si at «der kan du bygge». Boligene må faktisk være her.

Lyttepost, bindeledd, kontaktpunkt

Derfor har kommunen og den lokale sparebankstiftelsen gått sammen om å garantere for kjøp av leiligheter i byggeprosjekter.

Lenge før dette varslet selskapet Folk i Husan, med investor Bjørn Dæhlie på laget, 40 nye leiligheter i området. Før jul kjøpte de hele 193 mål til, for å utvikle enda flere boliger. Investorer som Kristian og Roger Adolfsen er også involvert i flere prosjekter i Evenes. I kommunesenteret Bogen skal det også skje mye på kort tid.

Kommunen venter stor boligbygging i årene som kommer, blant annet her på Liland.
Kommunen venter stor boligbygging i årene som kommer, blant annet her på Liland.

Og her kommer den nye samfunnskontakten, kommuneselgeren, inn:

– Som et bindeledd, lyttepost mot næringslivet, kommunikasjon med alle aktører. Inkludert innbyggere. En som kan være pådriver for alt som skal skje her ute, sier Bartholsen.

– Det blir ikke din jobb å behandle byggesøknader, eller regulere næringsområder. Men kanskje du blir den som snakker med aktører som lurer på hva som er tilgjengelig av områder, og får ting til å skje, sier rådmann Bjørn-Tore Sørensen.

Duoen beskriver en jobb med stor frihet. Noe ordinær saksbehandling vil det bli, men jobben skal i stor grad gjøres «ute av kontoret».

– Handlekraft. Gjennomføringsevne. Engasjement. De personlige egenskapene blir veldig viktige her, sier Sørensen.

– Må vedkommende bo i Evenes kommune?

Ordfører Terje Bartholsen tar en kunstpause og svarer:

– Det tror jeg ikke vi kan stille noe absolutt krav om. Det er masse bra folk i Harstad, Narvik og Tjeldsund også, ler han.

– Men engasjementet blir viktig. Å kjenne regionen. Jeg tror ikke du kan være langpendler i denne jobben. Du må ha føttene på bakken hos oss.

Er du klar til å sørge for at Evenes tar av?

Evenes kommune søker samfunnskontakt / kommuneselger

Om stillingen

Arbeidsgiver: Evenes kommune

Stillingstittel: Samfunnskontakt / kommuneselger

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bogen i Ofoten

Søknadsfrist: 20. februar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Evenes (Evenášši) ligger i hjertet av Hålogaland; midt mellom byene Harstad og Narvik. Kommunen er vei- og logistikknutepunkt for regionen, og vertskap for Harstad / Narvik Lufthavn Evenes. Evenes er en nasjonal lufthavn på linje med Bodø og Tromsø. Flyplassen betjener Lofoten, Vesterålen, Ofoten og det sørlige Troms.

Kommunesenteret er Bogen, med rådhus, barnehage, bank, frisør og dagligvarehandel. Det andre senteret i kommunen er Liland, med skole, omsorgssenter og dagligvarebutikk.

Evenes kommune ligger midt mellom Harstad og Narvik. Her bor vi landlig - Midt i Opplevelsen - med lett tilgang til byenes tilbud og store arbeidsmarked.

Vi er en kommune med et stort potensiale for vekst de neste årene. Vi har et allsidig næringsliv i Evenes-regionen og lav arbeidsledighet, samtidig som vi leverer gode tjenester til våre ca 1.300 innbyggere.

Kommunen er i en vekstfase og er vertskap for den nasjonale lufthavnen Harstad/Narvik, Evenes – og Evenes flystasjon, som blir luftforsvarets viktgste og største stasjon i nord.

Nå søker vi en samfunnskontakt / kommuneselger.

Stillingen skal bidra til at Evenes kommune er synlig, attraktiv og samarbeidspartner lokalt og regionalt innenfor næringsliv, Forsvaret, samt tilrettelegging for nye innbyggere.

Stillingen skal være en pådriver for å videreutvikle eksternt samarbeid og legge til rette for innovasjon og utvikling gjennom god samhandling med samfunns–, arbeids– og næringsliv.

Arbeidsoppgaver

 • Koordinering av Evenes kommunes samarbeid med arbeids– og næringsliv samt forsvaret, herunder oppfølging eksternt og internt

 • Kommunikasjonsarbeid, nettsider, med mer

 • Nettverksarbeid

 • Utredninger, analyser og saksforberedelse til politiske organ innen aktuelle områder

 • Innspill til strategiarbeid

 • Ordinær saksbehandling innenfor saksfeltet

 • Bidra i arbeidet med bolystutvikling

Samfunnskontakten vil være ansvarlig for saksbehandling og oppfølging av aktuelle nærings- og samfunnsaktører i kommunen, og vil jobbe i team med blant andre planleggere, rådmann og politisk ledelse.

Kvalifikasjoner

 • Gjerne relevant høyere utdanning, fortrinnsvis bachelor- eller masterutdanning.

 • God kjennskap til samfunns–, arbeids– og næringsliv i regionen, eventuelt Forsvaret

 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne.

 • Kjennskap til kommunal sektor

 • Erfaring med prosjektledelse er en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker en samfunns- og utviklingsorientert medarbeider med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Den foretrukne kandidaten evner å arbeide strukturert og selvstendig, til tider med stort ansvar innenfor et bredt og variert arbeidsområde.

Vi tilbyr

 • Spennende og varierte arbeidsoppgaver i en kommune i vekst.

 • Du vil bli del av et fleksibelt og inkluderende arbeidsmiljø.

 • Lønn i henhold til tariff

 • Fleksibel arbeidstid

Dersom du flytter til kommunen, kan du søke om å få Evenespakken, som blant annet gir:

Les mer på evenes.no og evenesregionen.no!

 • Gratis kommunale avgifter til vann, avløp, renovasjon og feiing i 2 år

 • Gratis barnehage og SFO i 6 måneder


For spørsmål, kontakt rådmann Bjørn Tore Sørensen på 909 45 116 eller e-post

Søknadsfrist: 20. februar

Send søknad i Webcruiter


Fotobyline, ordfører på flystasjonen (øverst):
Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

Fotobyline, jagerfly (nederst):
Tiril Haslestad / Forsvaret

Powered by Labrador CMS