STILLING LEDIG:

Store Norske søker administrerende direktør

Vil du lede en av Norges viktigste hjørnesteinsbedrifter i skjæringspunktet arktisk næringsutvikling og industri, og som samtidig skal understøtte målene i norsk Svalbard-politikk?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS

Stillingstittel: Administrerende direktør

Stillingstype: Fast, heltid

Arbeidssted: Longyearbyen

Søknadsfrist: 24. januar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Store Norske er et konsern med en over 100 år lang historie på Svalbard. Konsernet har ulike forretningsområder og skal framover satse på eiendom, energi og logistikk.

Vi har de siste årene utvidet eiendomsvirksomheten vår betraktelig, ved kjøp av hoteller, næringsbygg og ytterligere boliger. Fra før eier vi et stort antall boliger, ei godskai, besøksgruva Gruve 3 og reiselivs- og telekommunikasjonsanlegget Isfjord Radio.

Vi har et stort, pågående byggeprosjekt med ny campus for Svalbard folkehøgskole, og vi har flere nybyggprosjekter både innen bolig- og næringseiendom på trappene.

Til sammen utgjør dette en svært variert og spennende eiendomsmasse og prosjektportefølje, som også er en viktig del av norsk tilstedeværelse og aktivitet på Svalbard.

Store Norske startet som et gruveselskap. Gruvevirksomheten er i dag begrenset til Longyearbyen, og selskapet er i dag en sentral aktør på Svalbard innen eiendom, logistikk og reiseliv i tillegg til bergverk.

Samtidig har selskapet som mål å bli en betydelig aktør innenfor fornybar energi i Arktis.

Sentralt for den nye administrerende direktøren blir å ivareta og fornye selskapet i møte med verdens omstilling av energisystemer, utvikle de nye forretningsområdene, og med det skape samarbeid for ny fremtidsrettet næringsutvikling og virksomhet på Svalbard.

Store Norske har en over hundre år lang historie, og arbeidsplassene selskapet har skapt har lagt grunnlaget for lokalsamfunnet på Svalbard. Store Norske Spitsbergen Kulkompani søker nå en administrerende direktør som vil være med å legge grunnlaget for nye 100 år gjennom fremtidsrettet og bærekraftig virksomhet.

Hvem er du?

Den rette kandidaten har relevant høyere utdanning og solid ledererfaring fra sammensatte / flerdimensjonale virksomheter, gjerne innen industri, energi eller andre relaterte bransjer.

Du er en forretningsorientert og kommersiell leder med god rolleforståelse, som kommuniserer godt på alle nivå. Som person har du en trygg, tydelig og moderne lederstil.

Store Norske er viktig for å ivareta Norges interesser på Svalbard.

Erfaring med, eller god forståelse for samfunns- og næringspolitikk i kombinasjon med forretningsforståelse vil derfor være sentralt.

Landscape,Deserted,Longyearbyen,City,Nobody,With,Blue,Sky,And,Summer
Landscape,Deserted,Longyearbyen,City,Nobody,With,Blue,Sky,And,Summer

For den rette kandidaten er dette en unik mulighet til å lede et historisk selskap med tydelig strategi for fremtiden.

The polar Northern lights in the mountains house of Svalbard, Longyearbyen city, Spitsbergen, Norway wallpaper
The polar Northern lights in the mountains house of Svalbard, Longyearbyen city, Spitsbergen, Norway wallpaper

I fantastiske omgivelser på Svalbard – med unike rekreasjonsmuligheter.

Er du klar for denne muligheten?


Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til Visindi, ved

  • Patrick Gjønnes tlf. 410 42 063
  • Mads Yngve Storvik tlf. 900 45 079
  • Marius Malmer, tlf. 900 96 824
  • Renee Davadi, tlf. 988 94 662
  • Emma-Pauline Fleischer, tlf. 468 08 401

Søknadsfrist: 24. januar

Send søknad i vårt skjema her


Powered by Labrador CMS