STILLING LEDIG:

Fra tunnelgjennomslag på et annet LNS-prosjekt.
Fra tunnelgjennomslag på et annet LNS-prosjekt.

Milliardprosjekt med vei, tunneler og bruer søker miljøleder: – Her får du bruke det du kan til noe praktisk

Nye E6 forbi Trofors på Helgeland har en totalkostnad på 1,4 milliarder kroner. Hovedentreprenør LNS går snart i gang med prosjektet. Men en viktig brikke mangler.

I høst ble det klart at det nordnorske entreprenørselskapet LNS fikk hovedenterprisen for å bygge ny E6 på Helgeland, forbi Trofors.

Prosjektet Svenningelv-Lien omfatter 10,1 kilometer veg, to store bruer, to tunneler og et nytt kryss inn til Trofors i Grane kommune.

LNS signerte nylig kontrakt på hovedentreprisen til 1,1 milliarder kroner. Ikke fordi de var billigst – men fordi de var best.

Og en del av det å være best handler blant annet om håndtering av «ytre miljø», som det heter.

Selskapets miljøsjef Eirik Fredheim forklarer:

– Her er det et stort spenn av viktige oppgaver. Det er masser som skal håndteres, fremmede arter som skal kontrolleres og sjeldne arter som skal vernes om. Det er bekker, myr og syredannende berggrunn. Og to bruer over Svenningelv og Vefsna, hvor sistnevnte er et vernet laksevassdrag.

– Så dette er ikke bare et stort oppdrag i omfang. Også når det kommer til miljøaspektet er dette komplekst, fortsetter Fredheim.

Er dette noe for deg? Bla videre for å lese mer, eller gå hit for å sende din søknad!

Hvordan påvirkes elva av store anleggsprosjekter?

Det er et av spørsmålene en miljøleder jobber med.

– Får gjort noe praktisk

Det er altså for dette ansvaret at LNS nå søker en miljøleder for prosjektet.

En som i hverdagen vil jobbe sammen med anleggsleder på stedet, men samtidig være tett på miljøsjefen og de andre kollegene i faglinja – som er på andre prosjekter.

Miljøsjef Eirik Fredheim i LNS.
Miljøsjef Eirik Fredheim i LNS.

Eirik Fredheim kom selv til LNS med bakgrunn fra både konsulentselskap og offentlig sektor. Når han skal «framsnakke» anleggsbransjen, gjør han det ved å beskrive arbeidsoppgavene som miljøleder på et prosjekt:

– Dette er noe helt annet enn å sitte på et kontor og saksbehandle. Her får du faktisk gjort noe, brukt kunnskapen og kompetansen til noe praktisk. Du kan redde den arten, sørge for at laksen ikke blir skadet, og slike ting, sier han.

Men hvem er det som passer til denne jobben? Her er selskapet egentlig ganske åpen i utlysningen, det finnes ikke ett svar på hva som er riktig bakgrunn.

– Du kan være sivilingeniør, master i natur og miljø, eller andre miljørelaterte fag. Det kan være naturforvaltning, biologi eller miljøgeologi. Som miljøleder er du litt potet og må kunne mye forskjellig. Faget handler om alt fra støy til å ta vare på aursundløvetann, illustrerer Fredheim.

Vil du vite mer?
Hør Eirik fortelle om jobben i vår stillingspodkast!
Søk den opp på Spotify, eller spill av her:

Må tørre å ta plass

Men en solid utdannelse er en fordel, nettopp fordi man bør være vant til å jobbe med dokumentasjon og rapportering.

Samtidig er personligheten vel så viktig, understreker stabssjef Åse Mette Spjelkavik:

– Du må være selvstendig, uredd, ha litt bein i nesa og tørre å ta plassen din. Det er lurt å ha pedagogiske «skills» og kunne diskutere med en voksen anleggsleder som kanskje ikke er så god på miljø.

Begge beskriver et fag og ansvar som har endret seg mye de seneste åra. Før var miljø og bærekraft noe som kanskje var noe man gjorde fordi en måtte. Nå blir det stadig viktigere – og kan være et konkurransefortrinn.

Miljøforståelsen blir stadig viktigere når LNS borer tunneler og bygger vei.
Miljøforståelsen blir stadig viktigere når LNS borer tunneler og bygger vei.

– Samfunnet krever noe av anleggsbransjen, og vi ønsker å være med å bidra. Nå gror det fram en helt genuin miljøforståelse i LNS, som jeg tror kommer til å bli enda sterkere i årene fremover, sier Spjelkavik.

Livet på brakka

Relevant utdanning. Personlighet. Og aller helst erfaring fra anlegg, understreker Fredheim og Spjelkavik.

Hvor du bor er ikke viktig, og dette er uansett ikke en vanlig åtte til fire-jobb. Som miljøleder reiser du inn til anlegget med en arbeidstidsordning og rotasjon etter avtale og behov, med friperioder i mellom.

På brakka blir du en del av en stor familie, og vil jobbe tett med anleggsledere, fagarbeidere og underentreprenører.

Noe av jobben består av å være ute på anlegget for å følge opp arbeidene som pågår. Men det blir nødvendigvis også mye tid inne på anleggskontoret for å rapportere og dokumentere – noe som blir stadig viktigere.

– Her skulle vi gjerne sagt 50/50 ute og inne, men det blir nok i praksis over halvparten av tiden på kontoret. Samtidig utvikler teknologien og hjelpemidlene seg stadig. Stadig mer av rapporteringen gjøres på iPad ute på selve anlegget, sier stabssjef Spjelkavik.

LNS-familien

Spjelkavik runder snart ti år i LNS, og det er ikke uten grunn: Hun framsnakker mer enn gjerne arbeidsplassen.

– Når vi ansetter folk, så pleier jeg å ønske dem velkommen til LNS-familien. Det er sånn det skal føles, det er noe familiært over hele konsernet. Vi har mye omsorg for hverandre og mye humor, sier hun.

Entreprenørselskapet er en del av det familieeide LNS-konsernet, som nylig feiret 60 år. Leonhard Nilsen startet selskapet i 1961, og sønnene ble sterkt involvert i drifta.

Andre generasjon Malvin er fortsatt styremedlem i konsernet. Tredje generasjon Frode er konsernsjef. Og med Helle som anleggsleder på Ranheim-Værnes er fjerde generasjon nå også aktiv i selskapet.

Som et familieeid konsern langt fra børsen er det få nykker i hovedkontorene på Strandland i Andøy, understreker Spjelkavik:

– Her er det en veldig uformell tone. Alle kan legge igjen bekymringer utenfor rommet, alle blir tatt på alvor når de snakker, og alles meninger er viktige.

Er du klar for ta denne muligheten som åpner seg?

LNS søker miljøleder til E6 Svenningelv-Lien

Om stillingen

Arbeidsgiver: LNS

Stillingstittel: Miljøleder

Stillingstype: Fast, heltid

Arbeidssted: E6 Svenningelv-Lien

Søknadsfrist: 23. januar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) er en av Norges største entreprenører med aktiviteter både internasjonalt og i hele Norge. LNS’ kjernevirksomhet er tunneldriving, masseflytting og gruvedrift. Selskapet er en del av LNS-gruppen som består av 13 bedrifter, 750 ansatte og omsetter for over 2 milliarder kroner.

Vil du bidra til godt miljøarbeid på et av våre største prosjekter noen gang?

LNS er i rask utvikling og vi ser etter deg som har høyere utdanning innenfor miljø, naturforvaltning, energi eller tilsvarende.

Vi er på jakt etter en motivert og kunnskapsrik miljøleder som kan bidra til innovative, miljøvennlige og bærekraftige løsninger både for selskapet og spesielt ved prosjektet Helgeland, E6 Svenningelv-Lien.

Om stillingen:

Det er en rivende utvikling innen ytre miljø i vår bransje og hos oss vil du få muligheten til å jobbe med helt konkrete utfordringer og bruke din kompetanse for å utgjøre en forskjell. Du er en dyktig fagperson som ønsker å bidra som en del av LNS’ miljøteam med nytenkende og innovativ kunnskap.

Du vil ha en nøkkelrolle i prosjektet på Helgeland, E6 Svenningelv-Lien og vårt arbeid med å minimere vår påvirkning på ytre miljø og klima.

På prosjektet vil du være en del av HMS, kvalitet og ytre miljø-teamet som jobber tett sammen. Dine hovedoppgaver og ansvarsområder vil blant annet være befaringer, følge opp miljøplan, vannovervåkning, koordinering med anleggsledelse, og miljøsaker overfor byggherre.

Du skal bidra til at dine kollegaer på anlegget har høy forståelse for ivaretakelse av ytre miljø samt avviksregistrering innen fagfeltet.

Viktigste arbeidsoppgaver:

 • Miljøledelse og hovedansvar for koordinering av alle hensyn ifm. ytre miljø ved prosjektet
 • Oppfølging av anleggets miljøplan og risikovurdering innen ytre miljø
 • Oppfølging av underentreprenørers ytre miljøarbeid
 • Kartlegging, prøvetaking og befaringer
 • Oppfølging av renseanlegg, avfallssortering og klimagassregnskap
 • Overvåkning av vann, masser og rødlistede og fremmede arter
 • Følge LNS’ miljø – og klimastrategi
 • Sikre måloppnåelse, ha fokus på forbedring og utvikling av fagområdet

Kvalifikasjoner:

 • Høyere utdanning innenfor miljø, naturforvaltning, energi, sivilingeniør med miljøfordypning eller lignende
 • Erfaring med ISO 14001 og er en fordel
 • Kjennskap til myndighetskrav og miljøregelverk
 • Gjerne erfaring med ytre miljø-arbeid ved anleggsprosjekter

Vi ønsker at du er:

 • Initiativrik og samarbeidsvillig
 • Analytisk, strukturert og resultatorientert
 • Gode kommunikasjonsevner
 • Engasjert, motivert og modig
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

LNS er kjent for å være et selskap med lite byråkrati og korte beslutningslinjer. Dette krever selvstendige medarbeidere som våger å ta avgjørelser.

Godt humør og en sporty innstilling er andre egenskaper som er viktig for å trives i LNS.

Vi tilbyr:

 • Heltid/fast stilling
 • Arbeidstidsordning etter avtale og behov på anlegget
 • Lønn etter avtale, fastsettes basert på relevant utdanning og kvalifikasjoner
 • Pensjons- og forsikringsordninger
 • Godt arbeidsmiljø
 • God mulighet for faglig utvikling
 • Unik mulighet til å jobbe med viktige miljøutfordringer
 • Stor påvirkningsmulighet og mye ansvar

Tiltredelse: Etter avtale

Arbeidssted: LNS’ anleggskontor ved prosjektet Helgeland, E6 Svenningelv-Lien.


Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til

Søknadsfrist: 23. januar, men søknader vurderes fortløpende!

Send din søknad i vårt skjema her


Powered by Labrador CMS