Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Avtroppende daglig leder Jan Jensen og styreleder Asle Sørdahl i Øksnes boligstiftels.

Søker selvstendig leder til viktig samfunnsoppdrag: – En veldrevet og robust stiftelse

Når Jan Jensen gir stafettpinnen videre, etterlater han seg en Øksnes boligstiftelse i solid stand. Med god økonomi, struktur og strategi for å kunne levere på formålet også i fortsettelsen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror samfunnsoppdraget må være et stikkord, en viktig driver, for den som skal søke denne jobben: Vi har en vesentlig oppgave og et formål å jobbe etter, sier Asle Sørdahl.

– Du bør trives med det, og å gjøre en jobb som betyr noe for folk. Det er mange grunner til at de trenger oss. Vårt oppdrag er å hjelpe de videre, gjennom å tilby et sted å bo, fortsetter han.

Sørdahl er styreleder i Øksnes boligstiftelse. Stiftelsen forvalter 120 boliger i kommunen og leier primært til dem som gjerne faller utenfor det ordinære boligmarkedet.

Eller som det heter i det nevnte formålet:

«Stiftelsen har et særlig ansvar for å skaffe bolig for omsorgstrengende, vanskeligstilte, samt personer under 30 år.»

– Samtidig er det en jobb med stor grad av frihet. Hvis du har riktig kompetanse, søker lederutfordringer og liker å organisere din egen hverdag, tror jeg dette er en attraktiv mulighet, fortsetter Sørdahl.

Er dette jobben for deg? Les videre, eller gå rett til enkelt søknadsskjema!

Struktur og samarbeid er viktige stikkord for styreleder og avtroppende daglig leder.

Forvaltning, frihet og framtid

Når stillingen snart blir ledig, er det fordi Jan – ofte bare kjent som Jensen – går videre til nye utfordringer etter åtte år som daglig leder.

Da Jensen overtok i 2016, var bakteppet både lokal uro og en kritisk rapport fra Stiftelsestilsynet med flere avvik. Det handlet om dokumentasjon og struktur, men også spørsmål om hvorvidt stiftelsen drev virksomheten godt nok etter formålet.

Årene siden er brukt godt:

– Vi har fått på plass tilpassede rutiner for tildeling av boliger, i samarbeid med kommunen og Nav. Stiftelsen har gode systemer for forvaltning og drift. 

– Det handler både om å drive etter formålet, og å sikre tilstrekkelig økonomi. Gjennom harmonisering av prisene, har vi også bidratt til å skape et bedre utleiemarked i Øksnes, sier styreleder Sørdahl.

Resultatet er godt synlig i regnskap og årsrapporter:

  • Inntektene har gradvis økt
  • Gjelden er nær halvert
  • Og stiftelsens egenkapital kraftig forbedret
Disse leilighetene kan snart prege Myre sentrum.

28 byggeklare leiligheter

Men hvorfor skal en boligstiftelse ha god økonomi? Det handler også nettopp om formålet, og evnen til å levere på det.

– De siste årene har vi gjennomført omfattende vedlikehold av boligmassene. Vi har også solgt noen av de mer ukurante boligene, sier Jensen.

Det har også gitt økonomi og muskler til å se fremover: Et prosjekt med 28 helt nye leiligheter i Rådhusgata på Myre er under planlegging. 

– Vi har et snart ferdig prosjekt som er gryteklart for utbygging, sier Jensen.

Dette er et av prosjektene han har brukt mye tid på de siste årene. Men det blir altså noen andre som får gleden av å fullføre byggeprosjektet.

Bør like folk, men også trives alene

Og når Jensen snart går videre til nye utfordringer, framsnakker han gjerne jobben han forlater:

– Det er en variert jobb med mye ansvar og selvstendighet. Den passer godt for deg som liker struktur. Og som kan omgås mennesker i mange sammenhenger. Alt fra overtakelse og innflytting, til styremøter og kommunale møter, sier han.

Samtidig må du også tåle å være en del alene. For på kontoret er du stort sett det:

I takt med avganger de seneste åra, har boligstiftelsen gradvis endret driftsmodell. Daglig leder er i dag den eneste faste ansatte.

– Det er så mange fag som må håndteres i boligmassen, at det er sårbart å drive med egne ansatte. I stedet leier vi akkurat den kompetansen vi trenger – elektrikere, rørleggere, renholdere og tømrere, sier Jensen.

Eiendomsdrift og økonomi

Avtroppende daglig leder anslår at halvparten av tiden brukes på kontoret, og resten ute. Sistnevnte handler om å se til boligmassen, gjerne gjøre enkelt vedlikehold og være med på overtakelser og utflyttinger.

Kontordelen av jobben handler om alt som følger av drive en stiftelse med rundt 12 millioner kroner i omsetning: Økonomi, planlegging, dialog med leverandører, styre og kommunen.

Det innebærer at økonomiforståelse og anlegg for å lede et selskap er viktig. Byggeteknisk forståelse og litt praktiske egenskaper er selvsagt en fordel. Samtidig er det viktigste er at du har bestillerkompetanse for å kjøpe det som trengs av tjenester.

Erfaring fra eiendomsdrift er ikke et krav, men du bør nok ha forståelse og interesse for å gå løs på denne oppgaven, understreker styreleder Asle Sørdahl. Han fremhever også karrieremulighetene jobben gir:

– For den rette kandidaten, kan dette være en god skole i både eiendomsforvaltning, selskapsdrift og offentlig forvaltning.

Døra står åpen for deg. Er du klar?

Øksnes boligstiftelse søker daglig leder

Vi har sunn økonomi og god struktur. Kan du videreutvikle stiftelsen og sørge for god drift, i tråd med formålet?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Øksnes boligstiftelse

Stillingstittel: Daglig leder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Myre, Øksnes

Søknadsfrist: 13. oktober

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Øksnes Boligstiftelse (ØB) er en selveiende juridisk virksomhet som er opprettet av Øksnes kommune og har som formål å forvalte egen boligmasse, samt forestå oppføring av nye boliger for å dekke kommunens boligbehov.

Gjennom 30 år har boligsosialt arbeid i Øksnes vært vår kjernevirksomhet. Stiftelsens to grunnpilarer er formålsrealisering og eiendomsforvaltning:

Formålet er styrende for stiftelsens arbeid. Stiftelsen har et særlig ansvar for å skaffe bolig til omsorgstrengende, vanskeligstilte og personer under 30 år.

For å lykkes med det, er det viktig med ansvarlig forvaltning og effektiv styring av boligporteføljen. Det omfatter blant annet god planlegging, forvaltning, drift og vedlikehold. Teknologi og bærekraft er andre viktige stikkord.

Som daglig leder får du et variert ansvar, og gode samarbeidspartnere gjennom styret, leverandører, kommunen og andre aktører. For den rette kandidaten kan dette være en interessant, selvstendig og utviklende lederjobb.

Hva går jobben ut på?

Som daglig leder har du det helhetlige ansvaret for selskapets økonomi og utvikling. Det gjør jobben til en kombinasjon av administrasjon og drift, og omfatter blant annet:

  • Daglig ledelse og økonomistyring – inkludert budsjettansvar, dialog med regnskapsfører / revisor og rapportering til styret
  • Drift av utleievirksomheten – gjennom dialog med leietakere, søkere, utflytting og innflytting
  • Vedlikehold av boligmassen – etter både vedtatte planer og akutte behov, og videreutvikle vedlikeholdsplaner i utstrakt dialog med eksterne leverandører.

I en periode vil ansvaret også omfatte utvikling og utbygging av et nytt leilighetsprosjekt som kan bli realisert i nær framtid.

Hvem er du?

Flere bakgrunner og kompetanse kan gjøre kandidater aktuell som vår nye daglig leder. Det viktigste er at du kjenner deg igjen i utfordringen og vårt oppdrag.

Samtidig må du ha tilstrekkelig med erfaring og kompetanse til det ansvaret som følger av jobben. Vi søker derfor en daglig leder som har:

  • Økonomisk forståelse og gjerne erfaring med regnskap og drift
  • Forståelse, interesse og gjerne kunnskap om eiendomsdrift – i den grad at du kan håndtere leverandører og bestille nødvendige tjenester
  • Forståelse for offentlig forvaltning, relevante lover og forskrifter

Dette er en særlig selvstendig stilling som også forutsetter noen personlige egenskaper og kompetanse. Du bør derfor også ha:

  • Gode evner til å strukturere og planlegge arbeidsdagen og virksomheten
  • Relasjonskompetanse – være god med folk, i mange sammenhenger
  • God digital forståelse og erfaring med Microsoft Office (MS365). Du har gjerne også erfaring med Famac, Smartdok, Revit og Power Office.
Boligstiftelsen holder til i eget bygg i Myre sentrum.

Vi kan tilby:

  • En selvstendig lederjobb med et viktig samfunnsoppdrag
  • Stor grad av frihet, innenfor vedtatte strategier og rammer
  • Konkurransedyktig lønn etter avtale
  • Gode pensjons– og forsikringsvilkår, gjennom KLP

Øksnes boligstiftelse er omfattet av offentlighetslovens bestemmelser om innsyn i søkerlister. Det vil settes opp søkerliste, og kandidater som ønsker unntak fra søkerlisten, må begrunne dette. 


For spørsmål, kontakt gjerne 

Søknadsfrist: Søndag 13. oktober

Send søknad enkelt i vårt skjema:

Powered by Labrador CMS