Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Avdelingsleder Magnus Solheim (t.v.), dritftsleder Henning Tollefsen og elektriker Stig-Roar Bækkelund ønsker deg velkommen til Veidekke.

Herfra forsyner de hele Hålogaland med asfalt. Nå søker Veidekke en prosjektleder som kan ta kontroll på kontraktene

Flere oppdrag gir behov for nye ansatte til Veidekkes avdeling i Sigerfjord. Med en helt ny stilling hvor du både skal jakte nye oppdrag og holde oversikt over løpende prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er jobben for deg som gjerne kan like lukten av asfalt. Men først og fremst skal du ha kontroll på kundemøter, kalkulasjon og kontrakter. Kort og godt være en drivende prosjektleder, og samarbeide godt med både kunder og kolleger, sier Magnus Solheim.

Han er avdelingsleder for Veidekke Industri, som holder til på det tradisjonsrike asfaltverket i Husvika, innerst i Sigerfjord og et steinkast fra Sortland.

Herfra produseres tusenvis av tonn med asfalt hvert år. I sesongen sørger to arbeidslag for å få jobbene gjort i Vesterålen, Lofoten og Ofoten.

Økende oppdragsmengde gjør at selskapet nå utvider med denne stillingen som prosjektleder. 

Du har gjerne erfaring fra asfalt eller anlegg. Men annen bakgrunn og kompetanse vil være vel så viktig. Her møter du mange kolleger som kan asfaltfaget, og gjerne lærer det fra seg.

Det du må kunne, er prosjekter. Kontraktsforståelse og kultur er viktige stikkord.

– Du er gjerne litt nøyaktig, god på å holde oversikt, kontroll og styring, sier distriktsleder Carl Jensen, som har ansvar for Nordland og Troms i Veidekke Industri.

Asfaltlaget er gjerne den siste aktøren på et veiprosjekt. Resultatet blir kanskje det mest synlige. Det stiller store krav til leveransen, og oppfølging av prosjekter fra A til Å.

Høres dette ut som deg? Les videre, eller gå rett hit for å melde interesse

Asfaltutlegger

Fra grå grus til svart gull

Nylig vant Veidekke kontrakten for Skanska Norge om å legge 205.000 tonn med asfalt på den nye Hålogalandsvegen – som starter et steinkast fra i Husvika. Denne pågår fram til 2028.

Samtidig som det vil være noen slike gigantopprag, ønsker Veidekke å ta vare på det lokale markedet. Samarbeidet med næringslivet i regionen er viktig. Det vil skje mye i Hålogaland av både private oppdrag og industrietableringer.

Verket skal gå varmt de neste årene. Tonnevis med pukk leveres over båt eller vei. Til en produksjon som skjer ved hjelp av avansert teknologi.

– Dette handler ikke om et lass med grus og litt olje. Det ligger mye forskning bak dette, og vi tar kontinuerlige prøver av produksjonen, fra vår egen lab, sier Magnus Solheim.

Bærekraft er selvsagt også et element, og Veidekke har utviklet Norges første miljøasfalt – hvor CO2-utslippene kan reduseres med opp mot 80 prosent. I Sigerfjord etableres nå gjenbruksanlegg for å redusere utslippet. Selskapet er en solid aktør med langsiktige planer.

Norges største asfaltprodusent

Veidekke har vært i Sigerfjord siden 70-tallet, og overtok tomten til den tradisjonsrike Sildoljefabrikken i 1986. Her er to arbeidslag med seks personer hver, og fire ansatte i administrasjonen: Avdelingsleder, to driftsledere og en administrasjonskoordinator. 

Den nye prosjektlederen blir nummer fem og får en viktig rolle på laget.

Et lag som også er mye større. Veidekke er ikke bare Norges største asfaltentreprenør.

Det børsnoterte konsernet er en av Skandinavias største entreprenører innen bygg og anlegg, med en årlig omsetning som nærmer seg 40 milliarder kroner og 8000 ansatte på laget.

– Her får du mange kolleger, og som ny prosjektleder betyr det et nettverk både nasjonalt og i Nord-Norge som du kan sparre og samarbeide med, sier distriktsleder Carl Jensen.

– Og når vi er et stort konsern, betyr det selvsagt også muligheter for nye utfordringer og mer ansvar, legger han til.

Når sommervarmen står på, koker det også som mest for asfaltlagene

Da er det viktig med god koordinering mellom prosjektleder, driftsleder og resten av laget

5 gode grunner for å søke på denne jobben

1. ANSVAR OG UTVIKLING: Her kan du ta en viktig rolle på et lokalt asfaltverk, som byr på både ansvar, og faglig utvikling.

2. STORT FELLESSKAP: Samtidig blir du en del av et distrikt, et selskap og konsern med mange dyktige kolleger – hele 8000.

3. SYNLIGE RESULTATER: Vi produserer, frakter og legger asfalt. Du kan se resultatet av arbeidet i hverdagen – og kjøre på det.

4. MULIGHET FOR EIERSKAP: Foruten lønn etter avtale og god pensjonsordning, kan du som ansatt delta i vårt gunstige aksjespareprogram.

5. FLEKSIBILITET UNDER ANSVAR: Kontorsted er i Husvika, og særlig når det koker er det viktig med tilstedeværelse. Samtidig er vi fleksible når det er behov.

Les gjerne mer om oss på Veidekke.no!

– Skal ha det kjekt på jobb

Men først og fremst handler det nå om stillingen som prosjektleder.

Her gjelder det å ta ansvar for både kommende og nye prosjekter. Ordrebøkene er gode, så du trenger ikke å være stresset fra start. 

Et annet viktig mål er å ha det bra på jobb.

– Vi ønsker en kollega som er en bidragsyter til dette. Gjennom måten du løser oppgavene på, din væremåte og holdninger til kolleger, sier Magnus Solheim.

Siden han overtok som avdelingsleder, har det vært mye fokus på kultur, arbeidsmiljø, samhold og samarbeid. 

Ja, i høysesongen kan være perioder med høy fart og mange baller i lufta.

Da blir både struktur, arbeidsmiljø og lagfølelsen viktig for å lykkes.

Åpen for mange bakgrunner

Derfor ser Veidekke vel så mye etter riktig type, som en bestemt CV, til jobben som prosjektleder. Samtidig som du selvsagt må ha relevant kompetanse.

Gjerne en som har gått gradene på anlegg, fra bas til driftsleder. Du kan være ingeniør, men lang erfaring kan også være tilstrekkelig. Du må ha erfaring eller god forståelse for kontrakter og anbud.

Det er nok også en fordel om du bor i regionen – eller tenker å flytte hit. Kontorsted blir i Husvika.

– Vi ønsker oss en kollega som har arbeidssted her. Men det er også viktig for oss å legge til rette for en hverdag, og et hektisk familieliv ved behov, understreker Solheim.

Er du klar for denne muligheten?

Veidekke Industri søker prosjektleder for Vesterålen, Lofoten og Ofoten

Veidekke Industri styrker vår avdeling i Sortland med en ny stilling som prosjektleder. Vi ønsker oss en kollega som trives med både strategiske prosesser og operativt arbeid.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Veidekke Industri

Stillingstittel: Prosjektleder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Husvika, Sortland

Søknadsfrist: 14. april

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten.

Omsetningen er om lag NOK 39 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Stillingen inngår i Veidekke Infrastruktur, som driver landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Selskapet er Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus. 

I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet.

Årlig omsetning er på NOK 9,6 milliarder (2022), og virksomheten har ca. 2 200 ansatte, hvorav 1 300 fagarbeidere og 900 funksjonærer.

Du bør ha erfaring fra anlegg eller entreprenør, og gjerne asfalt. Det viktigste er likevel din kompetanse på prosjektledelse, forståelse for kontrakter – og anlegg for å jobbe med kalkulasjon og tilbud.

Veidekke er landets største produsent og utlegger av asfalt, og leverer asfalt til privatpersoner, entreprenører, stat og kommuner over hele landet.

Vår viktigste ressurs er våre medarbeidere og vi jobber hardt for å nå vår nullvisjon når det kommer til skader. Vi setter HMS arbeid høyt på agendaen og likestiller HMS-mål med de økonomiske målene.

Hva går jobben ut på?

Som prosjektleder er du en viktig støttespiller for de operative lederne i Vesterålen, Lofoten og Ofoten og du vil få ansvaret for å følge opp og støtte virksomhetens prosjekter.

Du får en unik mulighet til å bidra til at Veidekke befester og forsterker posisjonen i regionen. Vår nye prosjektleder blir del av avdelingens ledergruppe, og den utvidede ledergruppen i distrikt Nordland/Troms. Stillingen rapporterer til avdelingsleder i Sigerfjord.

Sentrale arbeidsoppgaver vil være:

 • Kalkulasjon, forhandlinger, oppstart og oppfølging av oppdrag og kontrakter
 • Løpende forbedringsarbeid, internt og i samarbeid med våre kunder og underentreprenører
 • Overordnet HMS-arbeid – gjennom å være en god rollemodell og initiativtaker til dialog om temaet

Hvem ser vi etter?

Vi ønsker at du har kompetanse og erfaring fra arbeid med entreprisekontrakter, og har gjerne arbeidet med lignende oppgaver på den ene eller andre siden av bordet.

Flere fagbakgrunner kan være aktuelle. Det viktigste er at du kan bli en drivende god prosjektleder som tar ansvar og bidrar til god kvalitet og lønnsomhet i våre prosjekter.

Vi tror du har:

 • Relevant høyere utdanning, eller teknisk fagskole
 • Erfaring – og lang erfaring kan kompensere for utdanning
 • Kompetanse på kalkulasjon og prosjektledelse

For å komme deg rundt må du ha førerkort klasse B.

Og at du er:

Vi søker en prosjektleder som kan identifisere deg med Veidekke sine verdier: 

Profesjonell - Redelig - Entusiastisk - Grensesprengende

 • Videre er det viktig at du er opptatt av kundetilfredshet og trives i rollen som rådgiver overfor disse.
 • Du liker å ta ledelsen og trives med å spille andre gode. Vi tror motiverte mennesker som trives på jobb skaper gode resultater og det er ønskelig at du bidrar i dette arbeidet.
 • Det er naturlig for deg å ha en god struktur i arbeidet, og du evner å se sammenhenger når du planlegger, gjennomfører og følger opp avtaler.

Vi tilbyr

 • Som prosjektleder hos oss blir du en del av et team med høy faglig kompetanse og lang erfaring fra asfaltbransjen. Arbeidsmiljøet er uformelt, og vi jobber sammen for å oppnå gode resultater.
 • I våre velferdsordninger inngår firmahytter, ulike ansattforeninger, idrettslag og gode innkjøpsrabatter.
 • Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger og du vil sammen med alle andre kollegaer få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier ansatte over 15% av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

 Les mer om våre mange gode grunner på Veidekke.no!


For spørsmål, kontakt gjerne våre rådgivere i Heia Nord-Norge:

Eller ta kontakt med Veidekkes avdelingsleder Magnus Solheim 905 46 704

Søknadsfrist: 14. april

Send søknad enkelt i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS