Heia Nord-Norge rekrutterer til:

HR-sjef Brita Kleivan (t.v.) og kommunedirektør Rita Johnsen jakter erstatter for teknisk sjef Terje Kili.

Regionsenteret vokser videre: Søker utviklingsorientert kommunalsjef som kan tilrettelegge for veksten

Noen punkter står sentralt når Sortland kommune søker kommunalsjef teknisk og samfunnsutvikling: Samfunnsengasjement. Utvikling. Og en tydelig, synlig leder.

Publisert Sist oppdatert

Boligområder og næringsareal. Nytt havneavsnitt. Byutvikling og Gnist-prosjekt. Samarbeid med Gaia Vesterålen. En potensielt helt ny bydel på Natsteinsøyra.

Det mangler ikke på oppgaver og ambisjoner for Sortland, regionsenterkommunen midt i Vesterålen. Byen som både har handel, industri og sjømat, for å nevne noe.

Blant annet takket være beliggenheten har Sortland vokst sammenhengende i flere århundrer, og særlig de siste 50 åra.

Sortland er regionsenter i Vesterålen.

Samtidig er det en anelse voksesmerter i blåbyen og kommunen akkurat nå, erkjenner kommunedirektør Rita Johnsen. Det handler om både tempo og rollen som en aktiv tilrettelegger.

– Det er stort trykk og høy aktivitet, særlig på reguleringsplaner, initiativer og byggesak. Her skal ikke kommunen være noen propp i systemet, sier hun om ambisjonene.

– Og aller helst skal vi være en fasilitator, ligge i forkant og utvikle for planene som kan komme, legger Johnsen til.

Et solid fagmiljø

Ambisjonene er krevende. Så skal oppgaven selvsagt ikke gjøres alene. Her er mange på samme lag.

Når Sortland nå søker ny kommunalsjef teknisk og samfunnsutvikling, så er det fordi telemarkingen Terje Kili flytter hjem – til jobb som kommunedirektør i Tinn kommune. En av de synligste endringene gjennom hans tre år er nettopp bygging av laget.

Som kommunalsjef i Sortland får du jobbe med mange dyktige ledere og fagfolk.

Flere av enhetene i sektoren, kanskje særlig plan og forvaltning, har gått gjennom et omfattende generasjonsskifte. Selv om det fortsatt kan være utfordringer, er Sortland blant kommunene som har lyktes godt i rekrutteringen.

– Vi har fått inn mange dyktige, flinke fagfolk på enhetene de siste årene. Det vi trenger er en trygg, solid og tilstedeværende leder. En som kan jobbe for å få få enhetene og alle ansatte til å blomstre og få ut potensialet, sier Rita Johnsen.

  •  Hør mer om miljøet i denne podkasten fra høsten 2022:

Kommunedirektøren beskriver fagmiljøet slik:

– Hver gang jeg går i gangene på teknisk eller til kantina, blir jeg rett og slett glad og inspirert. Det er så mye kompetanse og engasjement!

Teknisk og samfunnsutviklig består av fire enheter: Teknisk drift, plan og forvaltning, prosjekt og utvikling – samt brann og redning. Dette inkluderer alt fra planleggere til renhold, park og brannmannskap. Til sammen rundt 100 ansatte.

Vil du lede disse? Bla videre, eller gå rett til søknadsskjema her!

Stor aktivitet – høy oppmerksomhet

En lederjobb for teknisk og samfunnsutvikling i en kommune med snart 11.000 innbyggere innebærer flere roller. Du skal lede både ledere og ansatte på riktig kurs. Samtidig blir du en sentral del i kommunedirektørens strategiske ledergruppe. Og vil dermed komme tett på de politiske nivåene, hvor interessen for ditt område er sterk.

Det gjelder også fra folk og næringsliv. Både innbyggere og utbyggere har forventninger. De har vane for å si fra høyt når disse ikke møtes.

En kommunalsjef på disse fagområdene i Sortland må være forberedt på slik oppmerksomhet, understreker kommunedirektøren.

– Sånn både vil og må det nok være. Og så ønsker vi som kommune selvsagt å være god på dialog. At innbyggere og næringsliv opplever god kommunikasjon, også rundt det som kan være krevende, sier Johnsen.

Framtidas Sortland? Et utsnitt fra kommuneplanen.

Ledererfaring – og litt pondus

Hva betyr alt dette for jakten på ny kommunalsjef teknisk og samfunnsutvikling?

Den rette kandidaten bør ha høyere utdanning. Samtidig skal og kan ikke teknisk sjef være tett på detaljene i alle fag. Dyktige enhetsledere, fagledere og saksbehandlere ivaretar dybdekunnskapen.

Vil du bli en del av denne gjengen? Fra venstre: Skolesjef Erik Strand, helse– og omsorgssjef Sture Jacobsen, kommunedirektør Rita Johnsen, avtroppende teknisk sjef Terje Kili, HR-sjef Brita Kleivan, økonomisjef Johnny Kvalø – og kommuneadvokat Knut-Erik Marthinussen Harjang.

«Det er i Vesterålen det skjer»

Avtroppende teknisk sjef Terje Kili flytter nærmere familien og blir kommunedirektør i Tinn. Han forlater Sortland kommune, men ikke engasjementet og interessen for Vesterålen. Da han nordover for tre år siden var det fra en lignende stilling i Midt-Telemark:

– Jeg ble overrasket over tempoet og engasjementet i Vesterålen. Jeg tror regionen og kommunen ikke har vært gode nok til å formidle den store aktiviteten og de store oppgavene man har i området og kommunen, oppsummerer Kili.

Eller som han sier det:

– Det er i Vesterålen det skjer!

Her står også ledererfaring og personlig egnethet sentralt. Fortrinnsvis erfaring fra offentlig forvaltning. Relevant bakgrunn fra næringsliv kan også være riktig.

Da må forståelsen være på plass. For hvilken rolle en kommune spiller og hvordan den skal opptre, overfor kunder, politikere og alle parter.

– Det er kanskje ingen formell beskrivelse, men du må nok ha litt fingerspitzgefuhl, sier kommunedirektør Johnsen.

Kollega og HR-sjef Brita Kleivan skyter inn:

– Og litt pondus, for å håndtere både lederjobben og alle rollene en kommunalsjef skal spille.

Kleivan understreker at resten av kommunen også er på lag. Sortland er stor nok til en kompetent stab på blant annet støtte, personal, innkjøp og juridisk.

– Det beste stedet å jobbe!

Det kan komme godt med i takene. Noen støyter kan det bli. Men om det høres heftig ut, så kan det være fint når kommunedirektør Rita Johnsen avslutter slik:

– Altså, en kommune er jo det mest spennende og beste stedet å jobbe! Her har vi alt, og du sitter ikke bare med én bransje eller blir en liten brikke i puslespillet. Vi har et samfunnsansvar. Alt vi gjør betyr noe for hele samfunnet.

Det igjen betyr noe for ønskelista, som kanskje går utover kvalifikasjoner og kompetanse:

– Du må være et samfunnsengasjert menneske som har lyst til å bidra til utviklingen i Sortland. Her er noen tydelige mål. Så får du som teknisk sjef stor frihet til å nå målene, sier Johnsen.

Sortland,Bridge,,Northern,Norway,,Vesteralen,Mountain,Chain,In,The,Background

Klar for denne viktige lederjobben i Vesterålen?

Sortland kommune søker kommunalsjef teknisk og samfunnsutvikling

Sentral stilling i kommunedirektørens strategiske lederteam.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Sortland kommune

Stillingstittel: Kommunalsjef teknisk og samfunnsutvikling

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist: 31. juli

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Midt i Vesterålen finner du Sortland, en by med et optimistisk næringsliv.

Som handelssentrum for hele regionen, kan du nyte godt av servicetilbud og fasiliteter som kan måle seg med utvalget i større byer.

Med det spenstige utvalget av kultur-, idretts og fritidsaktiviteter, vil du garantert finne noe som passer deg, liten og stor.

Full barnehagedekning og et godt tilbud i videregående skole gjør livet enklere.

Byen er omkranset av den vakre og ville vesterålsnaturen, en oase for alle typer friluftsliv, fra nærhet til marka til spektakulære opplevelser til fjells og i havgapet. Sortland kommune har ca.1000 ansatte og er Vesterålens største arbeidsplass.Vil du vite mer om Sortland, se vår hjemmeside eller ta kontakt.

Vil du være med å lede utvikling av Sortland kommune som organisasjon og som samfunn?

Vesterålen som region er i en rivende utvikling, hvor Sortland spiller en viktig rolle som by- og regionsenter.

I Sortland synes dette gjennom mange store utviklingsprosjekter innen både privat og kommunal regi. Nytt hotell er bygget, næringsaktører bygger stadig ut - og for tiden er et stort lakseslakteri under etablering. 

Kommunen skal etablere nytt sykehjem og flerbrukshall, revidere byplan, opprusting av teknisk og sosial infrastruktur i sentrum, fokus på miljø og klimatiltak med blant annet ombruk av bygningsmasser.

Dette er oppgaver som medfører stor aktivitet innenfor stillingens ansvarsområde.

Vi søker nå etter en engasjert kommunalsjef som kan lede dette arbeidet gjennom visjonen «Teknisk - Sammen i forkant», og etter kommunens arbeidsgiverstrategi: 

Det vil si mestringsorientert ledeskap, godt medarbeiderskap og kompetansebygging.

Kommunalsjefens ansvarsområde er organisert i enhetene Teknisk drift, Brann og redning, Prosjekt og utvikling, Plan og forvaltning og Stab – som til sammen er nærmere 100 årsverk.

Hvem er du? Vi ønsker oss

En utviklingsorientert kommunalsjef med høyere utdanning og lederfaring fra offentlig forvaltning. Du er god på relasjonsbygging og dialog og har en inkluderende lederstil. I tillegg er du analytisk og strukturert i din arbeidsform.

  • Din kjennskap til samfunnsutvikling og politiske prosesser er god.
  • Du har god kompetanse innen digitalisering av fagområdene.
  • Du gir aktive bidrag i kommunedirektørens ledergruppe til helhetlig styring, koordinering og videreutvikling av kommunens samlede virksomhet

Personlig egnethet blir særlig viktig for denne stillingen.

Dine hovedansvarsområder vil være

  • Lede og videreutvikle en framtidsrettet organisasjon både av egne ansvarsområder, og for kommunen som helhet, der kulturen er basert på kommunens mål og verdier med fokus på kvalitet, åpenhet og service i saksbehandling og innbyggerkontakt
  • Samfunnsoppdraget – organisere og styre store utviklingsprosjekter for lokalsamfunnet som bidrar til god infrastruktur, attraktive utbyggingsområder og allsidig næringsutvikling
  • Sikre forsvarlig utredning av saker til politisk behandling: Budsjettarbeid, økonomistyring og kontroll.

Vil du vite mer? Besøk våre hjemmesider!

Her vil du finne informasjon om kommunens organisering, det kommunale styringssystemet og tjenestetilbudet. Du kan også lese om prioriterte satsingsområder for kommunen, samt budsjett, strategier og planer for framtidig utvikling.

Vi kan tilby

  • En sentral lederstilling i Vesterålens største kommune. Her kan du jobbe tett på, lede og påvirke samfunnsutviklingen i regionsenteret.
  • Konkurransedyktig lønn, tilsettingsform og andre vilkår etter avtale.
  • Det vil bli utarbeidet egen lederavtale.

Vi gjør oppmerksom på at det vil bli utarbeidet en offentlig søkerliste etter at søknadsfristen er ute. Søkere som likevel ønsker at søknaden blir behandlet konfidensielt bes opplyse om dette, og grunngi det særskilt i søknaden. I tilfelle vi ikke finner tilstrekkelig begrunnelse for å bli unntatt offentlighet, vil vi ta kontakt tilbake, slik at søker kan velge mellom å trekke sin søknad eller stå fram med navn.


For spørsmål, kontakt gjerne

Alle henvendelser behandles konfidensielt, også overfor oppdragsgiver om ønskelig. 

Søknadsfrist: 31. juli

Send søknad i vårt skjema under:

 
Powered by Labrador CMS