STILLING LEDIG:

Fra venstre: Driftsleder Arnfinn Bergesen, administrerende direktør Elise Gustavsen i Reno-Vest IKS og daglig leder Jack Lange i Reno-Vest Bremnes.

Et viktig oppdrag i Reno-Vest blir ledig når Jack gir seg: – God mulighet for lederansvar og utvikling

Etter seks år som daglig leder, trapper Jack Lange (64) ned fra ansvaret for deponiet på Bremnes. Det kan bety jobbmuligheter for deg som vil kombinere en viktig jobb med å bygge erfaring.

Publisert Sist oppdatert

Lengst nord på Langøysida av Sortland kommune, helt på enden av veien ut mot Bremnes. Her ligger et sted de færreste av oss har vært på: 

Avfallsdeponiet til Reno-Vest.

Dette er endestasjonen for avfall som ikke kan sorteres eller gjenvinnes på annet vis. Her er mange mål med både åpne deponi, fylte og gjengrodde hauger. 

Her er taustumper, betong og plast. Jordmasser, gips og stein.

Og her kan det være en interessant mulighet for deg som kanskje aldri har tenkt på et avfallsdeponi som din neste arbeidsplass.

Men som etter å ha lest denne saken, likevel gjør det.

Lederansvar og utviklingsmuligheter

– Du kommer til et veldrevet selskap og solid konsern, med mange dyktige kolleger. Både ute på Bremnes og her i Ramnflauget, sier administrerende direktør Elise Gustavsen i Reno-Vest IKS.

Hun leder et konsern i en bransje som de siste årene har fått økt status. I en tid hvor «alle» snakker om bærekraft og sirkulærøkonomi, jobber avfallsbransjen med det hver dag.

Avfallsdeponiet driftes av Reno-Vest Bremnes AS. Selskapet har fire ansatte, inkludert daglig leder. Her kan du kombinere administrasjon og ansvar med operativ ledelse.

Daglig arbeidssted er ved hovedkontoret på Ramnflauget utenfor Sortland. Det er også naturlig med jevnlig tilstedeværelse ute på deponiet.

Variasjonen gjør at konsernet er åpne for kandidater med forskjellige bakgrunner, understreker direktøren.

– Vi vil ikke låse oss til én type profil. Både erfarne ledere og talenter kan være aktuelle. Og i begge tilfeller få mulighet faglig påfyll og lederutvikling, sier Elise Gustavsen.

Daglig leder for Bremnes har også plass i konsernets ledergruppe, og vil dermed bidra til strategi og utvikling i hele Reno-Vest.

Er dette deg? Les videre, eller send søknad her

Godt humør er også en viktig del av hverdagen for ledergruppa i Reno-Vest!
Godt humør er også en viktig del av hverdagen for ledergruppa i Reno-Vest!
Godt humør er også en viktig del av hverdagen for ledergruppa i Reno-Vest!

Lang historie, stadig utvikling

Da Reno-Vest ble stiftet for 50 år siden, var faktisk hovedkontoret på Bremnes. Deponiet er fortsatt en viktig del av virksomheten, og har utviklet seg i takt med både reguleringer og markedet.

Som et av få aktive deponier i Nord-Norge, kommer det avfall fra store deler av landsdelen. For noen år siden fikk anlegget egen dypvannskai.

Det var også en viktig brikke for neste etappe på Bremnes: 

Etableringen av en moderne plastterminal, i samarbeid med sjømatkonsernet Holmøy. 

Målet er å ta i mot og gjenbruke stadig mer avfall fra oppdrett og fiskeri.

Dette er også oppgaven Jack Lange skal gjøre de neste åra, når han trapper ned fra stillingen som daglig leder:

– Dette er en viktig etablering, som krever fullt fokus i en periode. Det ser jeg fram til, samtidig som jeg vil være tilgjengelig for min etterfølger, sier 64-åringen.

Administrasjon, salg og forvaltning

Lange beskriver lederutfordringen i Reno-Vest Bremnes som en variert og interessant jobb. 

Daglig leder har ansvar for drift, personal og økonomi, med god støtte fra konsern og stab. Kundedialog og tilbudsregning er en viktig del av hverdagen.

Som et avfallsdeponi følger det også mange krav for drift og utslipp. Her er blant annet et avansert renseanlegg for sigevann.

– Det betyr at jobben også omfatter en del dialog med myndighetene, søknader, prøvetaking og tilsyn, sier Lange.

– Gode karrieremuligheter

Netopp denne bredden gjør at selskapet er ganske åpen i jakten på ny leder. De færreste har erfaring med å lede et avfallsdeponi. Men mange kan lære seg å lede et.

Forståelse for offentlig sektor og forvaltning er en fordel. Gode forutsetninger for administrasjon og drift er nødvendig. Og godt anlegg for å lede folk – dyktige kolleger som kan å drive deponi.

En ny daglig leder må ikke være veldig teknisk anlagt, eller kunne avfallsbransjen. 

Men du bør ha en viss nysgjerrighet og interesse.

Har du det, kan du fort finne deg til rette i Reno-Vest og bygge kompetanse.

– Det er mange som har jobbet lenge her. Vi har også eksempler på flinke folk som kommer tilbake etter å ha vært andre steder, sier administrerende direktør Elise Gustavsen.

Det handler om mange ting. Ikke minst muligheten for nye oppgaver:

– Vi er et konsern i vekst, med flere selskaper, 100 ansatte og 150 millioner kroner i omsetning. Det betyr ofte karrieremuligheter, for dem som ønsker det.

Er du klar for neste stopp i karrieren?

(Ja, det står et busskur til utstilling på Bremnes)

Men det meste vi får, legges på deponi

Kennet, Arnfinn og Richard venter – og tar deg godt i mot!

Reno-Vest Bremnes AS søker daglig leder

Vår gode medarbeider som har ledet selskapet i seks år, trapper ned for å gå over i en ny rolle i konsernet. Dermed er vi på utkikk etter en ny daglig leder i Reno-Vest Bremnes AS.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Reno-Vest Bremnes AS

Stillingstittel: Daglig leder

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Ramnflauget, Sortland

Søknadsfrist: 11. september

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Reno-Vest Bremnes AS, et datterselskap til Reno-Vest IKS, er et avfallsdeponi som tar imot og behandler ulike typer godkjent avfall til deponi. Selskapet etablerte Plastterminalen AS i 2023, som etter planen skal være i drift fra 2024.

De fire selskapene i konsernet deler en felles visjon om å gjøre innbyggere og bedrifter i Vesterålen til bærekraftshelter og jobber etter verdiene ansvarlig, pålitelig, innovativ og kompetent.

Reno-Vest-konsernet har rundt 100 ansatte, hvorav fire jobber i Reno-Vest Bremnes AS. 15 er fast ansatt i Reno-Vest IKS. Konsernet omsatte for over 150 millioner i 2023.

Du kan lese mer om oss her.

Her får du personal- og budsjettansvar, en sentral lederposisjon i Reno-Vest-konsernet og muligheten til å gjøre en reell forskjell for fremtidige generasjoner gjennom vårt arbeid med bærekraftig drift, vekst og innovasjon.

Arbeidsoppgaver:

Som daglig leder har du overordnet ansvar for drift og utvikling av selskapet. Det inkluderer budsjett, resultat og personal, som vil si tre ansatte på Bremnes.

Daglig leder rapporterer til datterselskapets eget styre, og administrerende direktør i Reno-Vest IKS. Du blir også sentral i konsernets ledergruppe.

Videre omfatter jobben:

  • Ansvar for overordnede mål knyttet til salg og drift av deponiet
  • HMS og kvalitetsarbeid, inkludert godkjenning og offentlige tillatelser
  • Overvåkning og rapportering til Statsforvalteren og andre myndigheter

Hvem er du?

Vi ønsker oss en utviklingsorientert, strukturert og analytisk leder, med integritet og handlekraft. Du har fortrinnsvis høyere utdanning, og gjerne kjennskap til offentlig forvaltning.

Relevant erfaring kan samtidig veie opp for utdanning, fra for eksempel drift, logistikk eller transport.

For å lykkes i jobben, bør du også ha:

  • God driftsøkonomisk forståelse
  • Teknisk kompetanse, forståelse eller interesse
  • Forståelse for forvaltning, rapportering og kommunikasjon med offentlige myndigheter

Lederkompetanse og erfaring fra tilsvarende roller vil bli vektlagt.

Vi legger også stor vekt på personlige egenskaper, og søker en daglig leder som:

  • Kan utvikle gode relasjoner, både eksternt og internt
  • Gjennom en samlede lederstil bygger kultur
  • Er inkluderende, tydelig og fremtidsrettet

Det er en fordel med interesse for innovasjon, bærekraft og sirkulærøkonomi – og at du selv ønsker å holde deg faglig oppdatert.

Vi tilbyr

  • En viktig og krevende lederstilling i et solid, veldrevet og fremtidsrettet konsern, med fokus på bærekraft, verdier og mennesker
  • Et godt og dynamisk arbeidsmiljø sammen med kompetente medarbeidere
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Konkurransedyktig lønn
  • Treningsavtale
  • Hyggelig kantine og vaffelonsdag

Om ansettelsesprosessen

Vi gjør oppmerksom på at søknaden blir en del av en offentlig søkerliste, jfr. offentlighetsloven § 25. Et eventuelt ønske om å være unntatt fra offentlighet må begrunnes og vedlegges søknaden. Dersom ønsket ikke kan etterkommes vil søker bli kontaktet. Søker har da mulighet til å trekke søknaden før offentliggjøring av søkerlisten.

Reno-Vest skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Vi oppfordrer alle kvalifiserte personer til å søke på stillinger hos oss.

Reno-Vest Bremnes AS er en mannsdominert arbeidsplass og med bakgrunn i mål om en jevnere kjønnsbalanse, oppfordrer vi særlig kvalifiserte kvinner til å søke på stillinger hos oss.


Hvis du har spørsmål, kontakt gjerne

Søknadsfrist: 11. september

Send søknad enkelt i vårt skjema

 
Powered by Labrador CMS