STILLING LEDIG:

Den lille kommunen med store oppgaver foran seg søker teknisk sjef

– Her kommer du tett på alt som skjer! Lofoten er bare helt fantastisk, sier kommunedirektør i Moskenes kommune, Randi Gregersen. Nå søker de åpen og inkluderende leder som skal styre teknisk avdeling i riktig retning.

Vil du bli med på reisen i fremtidens kommune?

Teknisk etat i Moskenes kommune består av teknisk sjef, plansjef, avdelingsingeniør, fagarbeidere og renholdere.

Avdelingen har ansvar for flere områder - blant annet byggesaker, vann og avløp, veier og havner, bygningsdrift og forurensning, og ikke minst tilrettelegging for tusenvis av turister.

Ny teknisk sjef blir en del av kommunaldirektørens toppledergruppe, og har blant annet ansvar for saksforberedelser, saksbehandling, avdelingens ansatte og brannvesenet.

– Teknisk sjef skal skal også delegere oppgaver og generelt ha et overordnet ansvar, og kjenne til alt som skjer på alle nivå, forklarer kommunedirektør Randi Gregersen.

Kommunedirektør, Randi Gregersen. Foto: Kurt K. Ringvej / Lofot-tidende.
Kommunedirektør, Randi Gregersen. Foto: Kurt K. Ringvej / Lofot-tidende.

Jakter en åpen og inkluderende leder

Vegard Solbakken har jobbet i teknisk avdeling i fem år, og blir kalt “poteten” som har mange ulike arbeidsoppgaver ute i felt.

Han er klar på at gjengen i teknisk avdeling ønsker seg en synlig og inkluderende leder, som ser og lytter til sine ansatte.

– Man må ha en evne til å styre avdelingen i riktig retning og få frem det beste i oss. Men vi som har jobbet her i noen år har generelt god oversikt og vet hvor skoen trykker, sier Solbakken.

5 gode grunner for å søke på stillingen som teknisk sjef:

 1. Godt arbeidsmiljø: De ansatte i Moskenes kommune beskriver arbeidshverdager med mye latter og godt humør. Her er det bare å stikke hodet innom hverandre og slå av en prat.
 2. Utviklingsarbeid: Du vil inkluderes i et viktig utviklingsprosjekt, der alle vil få jobbe med nye strukturer og forbedringer i alle ledd. Man vil dermed få mulighet til å legge til rette for egen arbeidshverdag.
 3. Påvirkningskraft: I Moskenes kommune sitter alle avdelingene samlet og jobber tverrfaglig. Her blir du sett og hørt, og har påvirkningskraft.
 4. Kort vei fra bestemmelse til handling: I teknisk avdeling har man rask beslutningsevne og ser raskt resultatet av arbeidet som blir gjort. Her er man tett på alt som skjer.
 5. Flyttegodtgjørelse, bolig og barnehageplass: Skulle det være behov er kommunen behjelpelig med å skaffe både bolig og barnehageplass. De bistår også med flyttegodtgjørelse etter kommunes reglement.

Gregersen legger til at de ansatte sitter på mye kompetanse og erfaring, som vil være en stor fordel for ny teknisk sjef.

– Man kommer på mange måter til et dekket bord. Jeg er aldri bekymret for fremdriften på teknisk, alle har god kontroll på sine oppgaver, skryter Gregersen.

Som en del av toppledergruppen vil det også være viktig at man evner å kommunisere godt, både internt og eksternt.

– Vi tilhører en liten organisasjon der alle avdelinger sitter samlet og har mye med hverandre å gjøre. I tillegg er det teknisk avdeling som har mest med innbyggere og turister å gjøre. Synlighet og kommunikasjon utad er derfor like viktig.

Godt i gang med unikt omstillings- og utviklingsprosjekt

Kommunen har i flere år vært i en utfordrende økonomisk situasjon. Med bistand fra Statsforvalteren i Nordland er Moskenes kommune godt i gang med et stort omstillings- og utviklingsprosjekt, der målet er å skape en sunn og bærekraftig økonomi.

– Statsforvalteren bistår med kompetanse og ressurser som skal hjelpe oss opp på bena igjen. Vi jobber nå med en ny struktur og forbedringer i alle ledd, forklarer Gregersen.

– Det har ikke vært gjort noe liknende i Nordland før, så vi går en spennende tid i møte.

Teknisk sjef vil få ta stor del i det pågående omstillingsprosjektet, og vil sammen med alle ansatte i kommunen få mulighet til å forme sin egen arbeidshverdag. Og stå-på-vilje er langt ifra mangel på.

– I teknisk avdeling er det kort vei fra bestemmelse til utførelse, og vi er tett på alt som skjer.

Solbakken trekker frem at de for en stund tilbake fikk en forespørsel om å utvide en parkeringsplass. De gikk umiddelbart i gang med arbeidet og fikk jobben utført på bare tre-fire timer.

– Det er mange slike eksempler, og det er det som gjør jobben spennende. Vi har et eierskap til alt vi gjør og ser raskt resultatene av det.

Two,Architect,Man,Working,With,Compasses,And,Blueprints,For,Architectural
Two,Architect,Man,Working,With,Compasses,And,Blueprints,For,Architectural

Som teknisk sjef vil du være tett på alt som skjer...

Reine,Village-lofoten
Reine,Village-lofoten

... og bidra til å legge til rette for kommunens innbyggere og turister

Fokus på at alle skal lykkes

Utfordrende økonomiske år til tross, er hovedfokuset at den positive stemmen alltid skal være større enn den negative.

– Vi har et fantastisk miljø her på rådhuset, og jeg gleder meg hver dag til å dra på jobb. Vi har fokus på trivsel og legger til rette for at alle skal lykkes med sine arbeidsoppgaver.

Gregersen gikk inn i stillingen som konstituert kommunaldirektør i fjor høst, og følte seg godt ivaretatt fra første stund.

Solbakken beskriver en arbeidshverdag med varierte oppgaver og godt humør, som han ikke ville vært foruten.

– Det blir mange vitser og mye latter, og jeg har inntrykk av at alle trives på jobb.

Det gode miljøet tror de begge skyldes at de tilhører en liten kommune der avdelingene samarbeider godt på tvers av hverandre.

– Her blir man sett og hørt, og har mulighet til å komme med innspill. Særlig nå som vi er i en omstillingsfase. Vi ønsker at alle skal få være med å bidra.

Kort vei til fantastiske naturopplevelser

For ny teknisk sjef er kommunen behjelpelig med å skaffe bolig og barnehageplass hvis det skulle være behov for det.

– Kommunen disponerer flere boliger, som det er mulig å leie. Vi tilbyr også flyttegodtgjørelse etter kommunens reglement, sier Randi.

Arbeidssted vil være på rådhuset i Reine, tettstedet som nærmest har blitt verdenskjent for sin spektakulære natur. Og den finner man rett utenfor kontoret, med utsikt over hav og fjell.

Med rundt 100.000 besøkende turister i året, er Moskenes kommune og Reine unektelig et av Norges mest attraktive reisemål.

Kommunen byr på en stor variasjon av landskap, natur, kultur og folkeliv, og aktiviteter for store og små - hele året. I tillegg finner man et utvalg av museer, gallerier, butikker, restauranter og aktiviteter.

– Her kommer du tett på alt som skjer! Lofoten er bare helt fantastisk, avslutter Randi.

A,Close-up,,An,Architect,,A,House,Designer,Holding,A,Pencil,
A,Close-up,,An,Architect,,A,House,Designer,Holding,A,Pencil,

Er du klar for nye utfordringer? Velkommen til Moskenes kommune!


Moskenes kommune søker teknisk sjef

Har du ledererfaring, og jobber strukturert og systematisk? Nå kan du få mulighet til å delta i et viktig utviklingsarbeid, og bli en del av et godt og sosialt arbeidsmiljø.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Moskenes kommune

Stillingstittel: Teknisk sjef

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Reine

Søknadsfrist: 15. februar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Moskenes kommune ligger vest i Lofoten, omgitt av vill og vakker natur. Vi bor på en smal stripe mellom fjell og hav. I vest mellom oss og øygruppene Værøy og Røst, har vi den verdenskjente Moksstraumen, og i nord den nyopprettede Lofotodden Nasjonalpark. Moskenesøya har mange spennende naturopplevelser å by på, med et stort antall fjellvann med fisk, og flere spektakulære topper du kan bestige.

Vi er en del av "fastlands-Lofoten" og fra Moskenes kan du med ferge komme til Bodø på litt over tre timer.

I vinterhalvåret går fergen 1-2 ganger per døgn og i sommerhalvåret har avgangene hyppigere frekvens. E10 går gjennom kommunen og på en knapp time når du regionsenteret Leknes som også har flyplass.

Hovednæringene i Moskenes kommune er fiskeri og reiseliv, men også andre typer næringsaktivitet er representert i tillegg til offentlig forvaltning.

Stillingen som teknisk sjef er direkte underlagt rådmannen. Teknisk sjef har det overordnede administrative, faglige og økonomiske ansvaret for teknisk avdeling.

Avdelingen har det operative ansvaret for å utøve den myndighet som er lagt til kommunen når det gjelder reglene i plan- og bygningsloven, delingsloven, forurensningsloven, havneloven m.m.

Avdelingen har også ansvar for forvaltning, drift og vedlikehold av kommunens tekniske anlegg, herunder kommunale bygg, veier, vann, avløp og ISPS knyttet til havn. Ansvaret for brann og renovasjon er lagt til interkommunale strukturer.

I tillegg kan andre oppgaver bli pålagt av rådmannen, bli tillagt stillingen.

Moskenes kommune søker teknisk sjef som:

 • Er samfunnsengasjert og som vil videreutvikle et spennende og godt lokalsamfunn
 • Er tydelig, synlig og dialogbasert i sin utøvelse av lederrollen
 • Har gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter
 • Ser sammenheng i tjenestene
 • Er utviklingsorientert og evner å gjennomføre nødvendige omstillinger
 • Er operativ med evne til å arbeide selvstendig

Vi ønsker mangfold og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, etnisitet og funksjonsnivå.

Kvalifikasjonskrav:

 • Relevant høyere utdanning, sivilingeniør / master eller tilsvarende teknisk-naturvitenskapelig utdanning. Juridisk kompetanse innenfor fagområdet er en fordel
 • Arbeidserfaring fra offentlig forvaltning innenfor ett eller flere av nevnte fagområder er ønskelig
 • Ledererfaring
 • Det stilles krav til svært gode norskkunnskaper, skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper:

 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • God rolleforståelse
 • Faglig engasjement
 • Fleksibel, endringsvillig og løsningsorientert
 • Selvstendig, systematisk med god arbeidskapasitet

Personlig egenhet vektlegges.

Omstillings- og utviklingsprosjekt

Moskenes har fått tidenes mulighet. Sammen med Statsforvalteren i Nordland og andre gode krefter skal fremtidenes Moskenes utvikles. Vi er i gang med et stort omstillings- og utviklingsprosjekt, som skal pågå i mange år fremover.

Prosjektet skal blant annet bidra til at Moskenes kommune leverer tjenester til kommunens innbyggere innenfor rammen av god forvaltningsskikk. Kommuneøkonomien skal være under kontroll og det skal gjennomføres endringer og driftstilpasninger slik at kommunen til enhver tid har en sunn og bærekraftig økonomi.

Prosjektet vil bli tilført ekstern kompetanse både direkte fra Statsforvalteren i Nordland, men også eksterne konsulenter. Reisen inn i fremtiden vil bli krevende, men utvilsomt lærerikt for de som vil være med. Mange steiner må snues både administrativt og politisk, og nye måter å drifte en liten kommune på skal utvikles. Sammen skal vi nå målene om å bli en av de beste kommunene i Norge - for innbyggere og næringsliv.

Vi tilbyr:

 • Spennende og varierte oppgaver
 • Deltakelse i viktig utviklingsarbeid i kommunen
 • Godt arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
 • Konkurransedyktige betingelser
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Lederavtale
 • Etterutdanning etter avtale
 • IA-avtale og bedriftshelsetjenester
 • Flyttegodtgjørelse etter kommunens reglement
 • Vi er behjelpelig med å skaffe bolig og barnehageplass

Andre forhold:

Offentlighethet: Dersom søker ikke ønsker sitt navn offentliggjort på søkerlisten må dette begrunnes, jamfør Offentlighetsovens § 25.

Ansettelse: Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende lover, reglementer og avtaleverk. Lønn etter avtale. Prøvetiden er i faste stillinger 6 måneder.


Spørsmål om stillingen rettes til:

Kommunedirektør, Randi Gregersen, tlf 911 63 279 eller e-post

Søknadsfrist: 15. februar

Send søknad enkelt i vårt skjema under

Ved søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Dersom søker ikke ønsker å stå på den offentlige søkerlisten må dette begrunnes. Om begrunnelsen ikke kan aksepteres vil søker bli informert om dette før søkerlisten offentliggjøres.

 
Powered by Labrador CMS