STILLING LEDIG:

Byggesaksbehandler Jonas Hansen og teknisk sjef Andreas Andersen
Byggesaksbehandler Jonas Hansen og teknisk sjef Andreas Andersen

Byggeboom på yttersia: Bø kommune søker ny medarbeider til ungt team på teknisk

De yngre og nytilflyttede strømmer til rådhuset, og nå søker de enda en byggesaksbehandler for å håndtere de urbane prosjektene som er på gang i kommunen.

Teknisk etat i Bø kommune har vokst fra én ansatt på byggesak til et bredt og godt team de siste årene. Tidligere var det bare en person som gjorde de samme oppgavene.

– Det sier noe om den økende arbeidsmengden når vi nå er tre på avdelingen og fremdeles ikke når bunnen av bunken på en dag, sier teknisk sjef Andreas Andersen.

I Bø kommune var det lenge byggestopp og lite aktivitet. De som hadde spørsppmål og forespørsler kunne bare stikke hodet inn døra på rådhuset og få svar med en gang. I dagens Bø har situasjonen endret seg litt.

Det jobbes blant annet med etablering av spektakulære arkitekttegnede hytter i sjøkanten på Spikarheia.

Disse vil være like de verdenskjente hyttene på Manshausen Island i Steigen – som kan bidra til å sette Bø på verdenskartet. Det er også flere utbyggere som har store og små prosjekter planlagt. Blant annet UlriX som ferdigstiller flotte leiligheter på Eidet i løpet av høsten.

– De siste årene har det vært en liten byggeboom så nå er det litt lengre behandlingstid enn hva innbyggerne har vært vant med. Andersen forklarer at de har en åpen dør-politikk og er “høyt under taket” på avdelingen.

– Noen ganger får vi litt tilsnakk fra innbyggerne, men vi jobber så raskt vi kan og lover alle svar, sier Andersen.

Er dette jobben for deg? Les mer, eller gå rett til søknadsskjema her

Styrer arbeidshverdagen selv

– Vi er flinke til å tilrettelegge for de ansatte så de kan få jobbe med det de liker å holde på med. Vi fungerer litt som potet, forteller Jonas Hansen.

I større kommuner er det spisskompetanse og mindre fagfelt som gjelder, forteller Hansen og trekker frem flere fordeler med å være et lite faglig miljø – i Bø får du prøvd deg frem og kan jobbe mer med det du trives best med. På den måten får du et bredere kompetansefelt og mye erfaring fra hele bransjen.

Som byggesaksbehandler i Bø kommune er det mye veiledning av innbyggere. Andersen legger ikke skjul på at de er en hyttekommune, så det vil bli noen behandlinger av hyttesøknader i jobben.

I Bø er det en kort gåtur fra hjemmet for å nyte
natur og kulturliv

Da KORK feiret 75-års jubileum holdt de en storslagen konsert i Friluftsgalleriet i Bø med spektakulær utsikt

Det er også mange varierte og godt oppmerkede turstier for store og små

Mange unge tilflyttere

Andersen flyttet hjem til Bø i 2016. Han kom fra Bergen, men kjente det ble nok storbyliv og ville hjem til familien.

– Hverdagen er finere i Bø. Det er roligere og vi kan bo nært folk, men fremdeles ikke bo helt inn i stua til naboen, forteller tilbakeflytteren.

– Det er kjekt å ha besteforeldrene til barnevakt når det trengs. Jonas Hansen kom fra Lavangen til Bø i år. Han ønsket seg ikke til urbane og store byer og Bø kunne tilby rolige og naturnære omgivelser.

– Det viktigste var nok en trygg jobb med god variasjon, men Bø har mange gode kvaliteter som passet meg perfekt, forteller Hansen.

Ingeniørene trekker frem Framsikt og Egil Kristoffersen AS som to store og gode støttespillere i samfunnet, men det finnes også flere. De tiltrekker seg mange unge og det blir stadig flere av dem i Bø. – Vi er mange i samme båt, sier Hansen.

– Miljøet for tilflyttere er fint og mulighetene for en variert hverdag med attraktive bosteder gjør Bø en flott kommune å bosette seg i.

Bø har plass til flere

Med halverte barnehagepriser, 50.000 i fødselsbonus og billige boliger har Bø kommune vært flinke på å markedsføre seg mot barnefamilier. Andersen påpeker at det ikke betyr at de kun ønsker barnefamilier til kommunen.

– Det viktigste er at du har lyst til å bo i Bø, sier Andersen som forteller videre at et ønske om å lære seg faget er vel så viktig som erfaring for deres nye byggesaksbehandler.

Andersen trekker også frem at det er viktig for kommunen å se kvaliteter i kandidatene.

– Det finnes ingen drømmekandidat for oss. Hvordan du passer inn i teamet og om du har noe erfaring fra bygningsloven er det vi ser etter. Om du er arkitekt eller har erfaring fra bygningsbransjen er det veldig relevant, forteller Andersen som forklarer at hele teamet på teknisk har alle forskjellige utdanninger.

– Teknisk fagskole til juss, det er plass til alle - gjerne nyutdannede.

Personalsjef Sigbjørn Nilsen forteller om et veldig godt arbeidsmiljø. Både teknisk etat og hele kommunen har et godt fellesskap. De jobber alle mot en felles løsning og er gode støttespillere for hverandre.

– Det er aldri vanskelig å be om hjelp eller et par friske øyne på en utfordring vi har. Det er styrken vår her i kommunen, forklarer Nilsen.

Kommunen er opptatt av at alle skal bli sett og vite hva de jobber med. De ukentlige morgenmøtene og fellesmøtene er derfor viktige for etatenes samarbeid. Kjennskap til hverandre er greit i en liten sårbar kommune. Nilsen belyser også viktigheten av å la de ansatte utvikle seg.

– Vi gir de ansatte betalte permisjoner så de kan ta videreutdanninger og kurs. Det er en del av strategien for at de ansatte skal trives hos oss og kanskje ville bli lenge her.


Faglig utvikling og et ungt miljø er bare noen av godene Bø kommune kan tilby sin nye byggesaksbehandler

Byggesaksbehandler / ingeniør

Om stillingen

Arbeidsgiver: Bø kommune

Stillingstittel: Byggesaksbehandler / ingeniør

Stillingstype: Full/heltid

Arbeidssted: Bø i Vesterålen

Søknadsfrist: 8. juli

Send søknad her

Bø kommune søker en dyktig og allsidig medarbeider som kan være med å utvikle kommunen fremover i en utfordrende og interessant nøkkelstilling med varierte oppgaver.

Stillingen inngår i et ungt og positivt team med bred kompetanse bestående av 5 gode kolleger som med god samhandling forvalter et bredt spekter av kommunens tjenester innenfor teknisk sektor overfor innbyggere, næringsliv og politisk nivå.

Som et relativt lite team vil hverdagen ofte bestå av nye og varierte problemstillinger, og det er gode muligheter til personlig utvikling, faglig påfyll og nye erfaringer. Stillingen rapporterer til teknisk sjef.

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Bø kommune ligger lengst vest i øyriket Vesterålen. Her bor ca 2600 bøfjerdinger omgitt av vakker natur med nærhet til storhavet og fjellet. Gode levekår og et rikt næringsliv med stor fremtidstro, gjør at stadig flere etablerer seg i vår kommune.

Er du initiativrik og eventyrlysten finnes det mange muligheter, og vi har plass nok til deg også.

Hovedarbeidsoppgaver/ansvarsområder

 • Saksbehandlling etter plan- og byggeloven (byggesaker) og generell saksbehandling overfor politiske utvalg
 • Veiledning overfor innbyggere og næringsliv
 • Ansvar for koordinering, saksbehandling og rapportering innenfor sitt tema
 • Samarbeid med planlegger og landmåler
 • Kommunen er i kontinuerlig utvikling og andre oppgaver kan bli tillagt stillingen.

Ønskede kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning fra høyskole/universitet
 • Det er ønskelig med kjennskap til kommunal forvaltning
 • Det vil bli lagt vekt på at du har personlige egenskaper som god arbeidskapasitet, er strukturert og selvstendig med gode samarbeidsevner
 • Søker må beherske norsk språk og ha gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner
 • Personlig egnethet vil bli vektlagt ved tilsetting.

Vi kan tilby

 • Et godt og hektisk arbeidsmiljø med god lagånd, utviklende og varierte arbeidsoppgaver
 • Konkurransedyktige lønnsbetingelser og medlemskap i offentlig pensjons- og forsikringsordning (KLP)
 • Fleksibel arbeidstidsordning, «frihet under ansvar»
 • Gode muligheter for faglig utvikling og kursing
 • Som IA-bedrift vektlegger kommunen tilrettelegging av arbeidsforholdene for personer med nedsatt funksjonsevne
 • For nyutdannede vil deltakelse i regional trainee-ordning bli vurdert
 • Mulighet for deltakelse i brann- og redningskorpset

For spørsmål kontakt:

 • Teknisk sjef/Brannsjef Andreas Nakling Andersen 971 73 597 eller e-post
 • Personalsjef Sigbjørn Nilsen952 32 435 eller e-post

Søknadsfrist 8.juli

Send søknad på stilling som byggesaksbehandler her


Powered by Labrador CMS