STILLING LEDIG:

Bø kommune søker sykepleiere: – Her kan du lære mye nytt

Synes du at livet i byen er blitt litt masete, dyrt og komplisert? Kanskje skal du vurdere et jobbskifte? I Bø kommune i Nordland kan du kanskje få din neste utfordring som sykepleier.

Bø kommune

Bø kommune ligger lengst vest i øyriket Vesterålen, den rolige naboen til Lofoten. Det er cirka 2.500 innbyggere i kommunen. Bøfjærdingene har det «Det gode liv i Bø» som motto. I Bø kan du nyte den fantastiske naturen. Du vil slippe lange køer på tur til og fra jobb. Det er mange fine muligheter i Bø for en aktiv og innholdsrik fritid. Vi har gode samlingssteder for både barn og voksne. Vi har en moderne kino, idrettshall, kulturhus og svømmebasseng. Vi har et variert idrettstilbud, der vi stadig ser etter nye ildsjeler.

Vil du se hvordan vi har det, og hva som finnes i Bø? Les mer her.

Bø kommune elsker å bli utfordret. Lurer du på om vi har jobb til din partner? Skriv det i søknaden så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg.

– Det er mange gode grunner til at sykepleiere bør søke seg til Bø, sier pleie- og omsorgssjef Fred Hansen og sykepleierne Rikke Liland, Mariann Grimstad og Lillian Hansen.

De ønsker seg nye kolleger til Bø, og mener at egen arbeidsplass gir muligheter for faglig utvikling gjennom en kompakt omsorgstjeneste.


Din nye arbeidsplass?
Din nye arbeidsplass?

Lær mer

– I Bø har vi valgt å ha ett eneste sykehjem med omsorgsboliger. Vi har samlet legene, fysioterapeutene, ergoterapeutene, miljøarbeiderne, helsefagarbeiderne, laboratoriet, kjøkkenet, hjemmesykepleiernes base på samme sted, nemlig Bøheimen, 300 meter unna Straume sentrum.

– Dette gir oss en unik mulighet til å samarbeide på tvers innad i samme bygg. Når vi har identifisert et problem som må løses, er det typisk bare å trille av garde for å få hjelp av andre spesialister i bygget, sier omsorgsarbeiderne i Bø.

Bø kommune kan tilby:

  • Rekrutteringstillegg på kr. 25000,- (på topp av lønn)
  • Permisjon med lønn under videre- og etterutdanning etter nærmere regler, og et eget stipendreglement for utdanning
  • Hjelp til å skaffe skaffe bolig og barnehageplass
  • Gratis barnehageplass
  • Hjelp til å skaffe partner jobb
  • Flyttegodtgjørelse

Bø har også en egen sykehjemslege som er tilgjengelig på dagtid, men som veldig ofte stiller opp når det er behov for det om ettermiddagene og kveldene. Det gir ekstra trygghet.

Organiseringen av arbeidsplassen er veldig god, men i tillegg får du som sykepleier i Bø varierte oppgaver, og du får med deg ei ekstra erfaring.

– Hos har gjør sykepleierne en del lab-arbeid og undersøkelser som for eksempel EKG-, CRP-, HB og blærescanning. Vi har nærhet til legekontoret, som også utfører lab-arbeid og analyserer prøver. På grunn av avstanden til sykehuset kan vi også gi blodtransfusjon. Du får mye erfaring fort når du jobber her, sier pleie- og omsorgssjefen.

Den første sykepleieren som flytter til Bø med familien får dessuten en ekstra fordel:

Lønnsomt å flytte til Bø

Det kan være veldig lønnsomt å flytte til Bø. For eksempel har kommunen gratis barnehage. I tillegg er det veldig lav skatt på eiendom og formue. På mange andre områder er det å bo i Bø billig.

Har du barn og unge, er det verdt og nevne at all organisert trening er gratis for alle barn og unge. Personalsjef Marius Holst forteller i dette intervjuet om alle fordelene med å ha Bø kommune som bo- og arbeidssted.

«Sykepleierindeksen» sier hvor mye en gjennomsnittlig, enslig sykepleier i Norge har til å betale for bolig. I fjor var maksimalt lånebeløp 3,16 millioner kroner. Med dagens gjennomsnittslønn har en sykepleier bare råd til å kjøpe 1,2 prosent av boligene i Oslo.

– I Bø har vi veldig få boliger som koster mer enn tre millioner kroner. Faktisk kan du kjøpe en splitter ny to- eller tre roms leilighet for betydelig mindre enn 3,16 millioner kroner og i du sparer mye også på andre områder: – Parkering er gratis i hele kommunen, og vi betaler ikke bompengeavgifter.

Du kan også kose deg med en artikkel om tre av våre ansatte, Jonas, Line og Jeanett, som gir noen tips om hvordan det er å bo i Bø.

Jonas og Line forteller om livet i Bø...
Jonas og Line forteller om livet i Bø...
...Og Astrid forteller om hus- og tomtekjøp i Bø, for brøkdeler av det hun ville betalt i en storby.
...Og Astrid forteller om hus- og tomtekjøp i Bø, for brøkdeler av det hun ville betalt i en storby.

Boliger

Bø kommune hjelper sine ansatte med å finne bolig. Bø kommune disponerer en del boliger, men vi har også et godt kontaktnett.

En del av husene som er til salgs i Bø, er litt eldre.

– Et eldre hus med 1-2 mål tomt i bø koster brøkdeler av tomteprisen i Oslo, sier bibliotekar Astrid Astrid Andreassen i dette intervjuet.

Hun gir samtidig tips til dem som vurderer å pusse opp et eldre hus, og hvor du kan få fatt i et hus i Bø.


Spørsmål om stillingene kan rettes til:

    • Avd. sykepleier, Lillian Hanssen, tlf 76 11 42 80 eller e-post
    • Pleie- og omsorgsleder, Fred Hanssen, tlf 76 11 42 32 eller e-post

Powered by Labrador CMS