STILLING LEDIG:

1500 mennesker opplevde Kringkastingsorkesteret i Bø sommeren 2021.
1500 mennesker opplevde Kringkastingsorkesteret i Bø sommeren 2021.

Bø kommune tenker nytt for å snu flyttestrømmen og skape jobber. Søker offensiv prosjektleder

Innovasjon, utvikling, bolyst og en kreativ kommune som bruker penger på uvanlige tiltak. – Vi kan ikke sitte stille og se på, sier ordfører Sture Pedersen.

Det har ikke manglet på nytt fra Bø i nyhetsbildet det siste året. Dette er kan hende den mest kjente småkommunen i Norge akkurat nå.

Lavere formuesskatt. Milliardærer som flytter inn. Noen som flytter ut.

Nylig vedtok kommunestyret enda flere tiltak for å stimulere til økt folketall:

Kommunen vil utbetale et tilskudd på 50.000 kroner til foreldre som får barn. Og gi gratis barnehageplass i ett år – for barn nummer én. Tre år for nummer to. Mens tredjemann får fem år gratis barnehage.

TOMMEL OPP: Ordfører Sture Pedersen søker en offensiv prosjektleder til kommunen.
TOMMEL OPP: Ordfører Sture Pedersen søker en offensiv prosjektleder til kommunen.

– Vi må rett og slett prøve å tenke nytt, sier ordfører Sture Pedersen.

– Folketallet i Bø har falt over mange år. Det er for få unge i kommunen. Vi kan ikke sitte stille og se på at det skjer. Da må vi gjøre noe, fortsetter han.

Milliardærer er ikke målet

Kommunen har også måttet tåle mye debatt for den nevnte lave formuesskatten. Ordføreren har stått i stormen, og understreker som han har forsøkt å si hele veien:

– Dette har ikke handlet om at vi skal fylle kommunen med passive formuer. Vi vil ha folk som investerer i Bø. Og som tiltrekker seg nye ideer og enda flere folk, sier Pedersen.

De nevnte milliardærene har også begynt å investere, i første omgang i flere store byggeprosjekter. Vesterålingen Rikard Storvestre står også bak nysatsingen Bø Netthandelskompetanse. Flere store prosjekter er på vei.

Men for å skape arbeidsplasser trengs det flere ideer. Det vil ordføreren legge til rette for:

– Vi vil nå ut til dem som har en idé, og som trenger hjelp til å lykkes. Det skal de få i Bø!

Søker offensiv prosjektleder

Bø kommune har den siste tiden også vært i vinden for salg av kraftaksjer. Selskapet solgte sin andel i Vesterålskraft til Lofotkraft for 250 millioner kroner.

Det meste av dette settes på langsiktige fond, men et nytt næringsfond har nå fått 10 millioner kroner til disposisjon.

– Målet er klart: Vi skal hjelpe gründere som vil skape arbeidsplasser. Her har vi kapital, det fins kontorfasiliteter og mye folk med kunnskap og kompetanse, sier ordfører Sture Pedersen.

Det er til dette arbeidet kommunen nå søker en prosjektleder som kan følge opp arbeidet.

En som kan jobbe tett på både ordfører, kommunens administrasjon og næringsavdeling. Med alt fra bosetting, stedsutvikling til næringsutvikling – og ikke minst rekruttering.

– Det gjelder både for etablerte næringsliv og nye bedrifter: Skal vi lykkes med alt dette, så må vi vinne kampen om de beste hodene.

– Jeg er ikke så redd for at vi ikke skal klare å skape nye arbeidsplasser, men det er en knallhard kamp om å få tak i folk. Der må vi sette oss i førersetet, sier ordføreren.

Store ambisjoner, realistiske mål

Hvilken prosjektleder er det kommunen ser etter? Pedersen er tydelig på hvilke typer han søker:

– Du må selvsagt være pågående. Du må like fart, at det skjer mye. Og så må du være næringsrettet, sier han.

– Gjerne komme med mange nye ideer. Det er også viktig å forstå teknologi og utvikling, fortsetter han.

Ambisjonene er store og definitivt krevende. Bø kommune har mer enn halvert folketallet de siste 50 årene. I dag er det på 2.562, etter en liten økning de seneste kvartalene.

Selv om ordene kan være store: Det faktiske og realistiske målet er også nettopp det, understreker ordføreren.

– Punkt 1 er å stabilisere folketallet. Det kan være tøft nok. Og deretter skal det begynne å øke litt. Kanskje vi kan nærme oss 2700 innbyggere, sier han.

– Hvor skal disse bo, alle sammen? Er det hus og leiligheter tilgjengelig?

– Ja, definitivt. Nå bygges det mye i Bø. Det er leiligheter under oppføring og mange boliger til godkjenning i kommunen. Vi har muligheter for den som vil bo her!

Høres dette ut som noe for deg?

Bla videre for å lese mer!

Bø kommune søker prosjektleder

Om stillingen

Arbeidsgiver: Bø kommune

Stillingstittel: Prosjektleder

Stillingstype: 2-årig prosjektstilling, med mulighet for forlengelse

Arbeidssted: Bø i Vesterålen

Søknadsfrist: 15. januar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Bø kommune ligger lengst vest i øyriket Vesterålen. Her bor 2578 bøfjerdinger omgitt av vakker natur med nærhet til storhavet og fjellet.

Gode levekår og et rikt næringsliv med stor fremtidstro, gjør at stadig flere etablerer seg i vår kommune.

Er du initiativrik og eventyrlysten finnes det mange muligheter, og vi har plass nok til deg også. For ytterligere informasjon om Bø kommune, se vår hjemmeside.

Vil du være med å bidra til et skapende Bø med befolkningsvekst, flere nye arbeidsplasser og rekruttering av gode kompetente medarbeidere?

Blir du vår nye prosjektleder vil du få være med å forme fremtidens samfunn i Bø sammen med etablert lokalt næringsliv og nye næringsaktører som banker på og vil etablere seg i kommunen. Du vil i tillegg være tett på ordfører i ditt daglige virke.

Har du interesse for innovasjon og utvikling? Da vil vi gjerne ha deg med på laget for å forme morgendagens Bø i Vesterålen.

Om prosjektet / ansvarsområder

Bø kommune ønsker å ta en ledende rolle i å være nytenkende og stoppe befolkningsnedgangen i nord og i Bø kommune spesielt.

Vi ønsker å være nytenkende sammen med lokale etablerte bedrifter, tørre å tenke utenfor boksen og legge til rette for fremtidens nye spennede arbeidsplasser.

Målet er å stabilisere folketallet i kommunen og etter hvert øke det. Vi trenger da flere helårlige arbeidsplasser og ikke minst få fol til å flytte til kommunen. Bø er kommet på kartet, mange ønsker å skape noe sammen med oss, og dette mulighetsrommet må vi benytte. I samarbeid med lokalt næringsliv og de næringsaktører som ønsker å etablere seg i kommunen, ønsker vi å bli god på rekruttering av kvalifisert arbeidskraft.

Bolyst vil bli et sentralt tema å jobbe med. Prosjektet vil også definere lokal bærekraft i en global kontekst. Det grønne skiftet er åpenbart en stor mulighet for Bø kommune.

Ønskede kvalifikasjoner

Vi er på jakt etter en medarbeider med relevant høyskoleutdanning, erfaring fra næringslivsarbeid, næringsrettet utviklingsarbeid, og med erfaring innen ledelse- og prosjektarbeid.

Av personlige egenskaper ser vi etter en person som er kreativ, har god gjennomføringsevne, evne til å kunne jobb selvstendig og i team og ha gode kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig.

Du må være god på samarbeid og relasjonsbygging, etablering av nettverk og ha gode digitale ferdigheter.

Søker må beherske norsk språk muntlig og skriftlig, inneha førerkort og kunne disponere egen bil i tjenesten.

Vi kan tilby

  • Stilling som prosjektleder med varighet på 2 år med mulighet for forlengelse
  • Interessante og spennende arbeidsoppgaver i et høyt tempo
  • Variert arbeid i et positivt og motiverende arbeidsmiljø
  • Lønn etter avtale og medlemsskap i offentlig pensjons- og forsikringsordning (KLP)

Personlig egnethet vil bli vektlagt ved tilsetting.


For spørsmål om stillingen, kontakt

  • ordfører Sture Pedersen, telefon 76 1143 25 / 90 74 49 59 eller på e-post

Søknadsfrist: 16. januar

Send søknad i vårt skjema her


Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentlig selv om du ber om anonymitet, jf. offentlighetslovens § 25-2. Eventuell søknad om konfidensiell behandling må begrunes. Tilsetting skjer på de vilkår som til enhver tid fremgår av lover, reglement og tariffavtaler.

Nordlysbilde, foto:
Øystein Lunde Ingvaldsen,
NordNorge.com

Powered by Labrador CMS