STILLING LEDIG:

Varanger museum ser etter en samlende og inkluderende direktør

Har du lyst til å videreutvikle et av Norges mest spennende museer?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Varanger museum

Stillingstittel: Direktør

Stillingstype: Fast / Heltid

Arbeidssted: Øst-Finnmark

Søknadsfrist: 17. mars

Send søknad via matae

Om arbeidsgiver

Varanger museum IKS er et interkommunalt selskap eid av kommunene Sør-Varanger, Vadsø og Vardø. Museets formål er å samle inn, bevare, forske og formidle den spesielle kulturhistorien i Øst-Finnmark. Publikum kan besøke Varanger museum på blant annet Grenselandmuseet i Kirkenes, Ruija kvenmuseum i Vadsø og Pomormuseet i Vardø, samt flere kulturhistoriske enkeltanlegg i regionen. Varanger museum har i dag 25 årsverk med bred faglig kompetanse.

Se mer på varangermuseum.no

Varanger museum ser etter en samlende og inkluderende direktør som skal skape og lede en museumsorganisasjon med en samhandlende kultur og et trygt arbeidsmiljø. Sammen med kompetente kolleger, skal direktøren sette felles mål og sikre at museet fortsatt bevarer, forsker på og formidler den særegne kulturhistorien i Øst-Finnmark.

Vi ser etter deg som har solid ledererfaring, fortrinnsvis fra museums- og kultursektoren. 

  • Du har god økonomiforståelse og relevant høyere utdanning. 
  • Som leder setter du samarbeid og samhandling høyt, du bygger tillit og gode relasjoner. 
  • Du kommuniserer tydelig og evner å motivere og inspirere medarbeiderne ved museet.

Vår nye direktør må bo eller være villig til å bosette seg i området. Uansett adresse, må du være regelmessig til stede ved avdelingene i Vardø, Vadsø og Kirkenes. Førerkort er derfor en forutsetning.

Velger du å jobbe som direktør hos oss, får du ikke bare utfordrende og interessante oppgaver ved museet. Rett utenfor døren har du vakre Varanger med fantastiske friluftsmuligheter og et rikt organisasjons- og foreningsliv. Og vi finnmarkinger – vi ser lyst på livet, selv i mørketiden.

Direktøren rapporterer til styret. Personlig egnethet blir vektlagt. Arbeidssted er enten Kirkenes, Vadsø eller Vardø. Lønn etter avtale.


For spørsmål om stillingen, kontakt vår samarbeidspartner Matae ved 

Send søknad via Matae

Søknad med CV sendes snarest og senest innen 17.03.2024 via matae.no. 

Søknader behandles fortløpende. Stillingen er omfattet av Offentlighetsloven, og det blir utarbeidet offentlig søkerliste.


Powered by Labrador CMS