Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Zip-line som tar deg ned fra fjellet Øyfjellet til Mosjøen sentrum, om ikke lenge kan det også gå gondolbane
Zip-line som tar deg ned fra fjellet Øyfjellet til Mosjøen sentrum, om ikke lenge kan det også gå gondolbane

Her kan du bli en av de viktigste personene for næringslivet i Mosjøen

En dag arrangerer du store konferanser. Den neste må du selv rydde avfall under markedet i byen. Og den tredje møter du nye, spennende industriplaner. – En mangfoldig jobb med stor variasjon, sier Bjørn Larsen.

Publisert Sist oppdatert

Larsen har ledet Mosjøen næringsforening med stødig hånd i over ti år og forteller at det har vært utfordrende, men utrolig gøy å få være med på utviklingen.

Næringsforeningen er en av de eldste i Nord-Norge og feiret hele 140 år i fjor.

Avtroppende daglig leder Bjørn Larsen
Avtroppende daglig leder Bjørn Larsen

Nå går Larsen tilbake til politikken. Og når foreningen skal ha inn ny daglig leder er det en ting Larsen ønsker:

– Det er nok en fordel om den nye daglige lederen er litt flinkere enn meg til å skaffe økonomiske midler og delegere oppgaver mer enn det jeg har gjort, sier han med et smil om munnen.

For den som skal overta jobben som daglig leder bør ha inne flere kvaliteter for å sy sammen et handelssentrum og løfte frem Mosjøen som den fantastiske destinasjonen byen er.

– Vi håper vi klarer å rekruttere en som er en god nettverksbygger og kan få foreningen til å vokse til over 200 medlemmer, sier senterleder Cecilie Bang på Sjøsiden.

Stor vekst og gode tradisjoner

Næringsforeningen har jobbet seg godt opp i Mosjøen og håper de kan fri litt til de nærliggende kommunene for å koble enda flere inn i utviklingen av regionen.

Når Larsen skal fortelle om hva foreningen gjør iløpet av et driftsår er det en lang liste som blir nevnt, men de viktigste arrangementene er blant annet Tiendebytte, en av Norges eldste martna-er.

De har også Kippermocupen og Cupdagene som trekker mange mennesker fra fjern og nær til Mosjøen for å spille fotball. Da stiller lokalbefolkningen med marked og på dugnad for å skape liv sentrum.

Høres dette interessant ut? Les videre, eller meld din interesse enkelt her!

I 2022 arrangerte Bjørn og næringsforeningen verdens lengste julegrøtbord for tredje gang til glede for store og små

Her samles rundt 4000 mennesker til julegrøt en tidlig morgen i desember

Når snøen har lagt seg og julestemningen skal til å sette inn inviterer næringsforeningen til Verdens lengste julegrøtbord.

– Dette har blitt en flott tradisjon. Da er det over 4000 mennesker som møter opp klokken halv åtte på morgenen for å spise julegrøt sammen, forteller Larsen.

Styreleder Håkon Johansen trekker frem næringsforeningens egne festaften, Gullhanen, som et av arrangementene de er stolte av.

– Da deler vi ut både servicepris, hederspris og pris for bedrifter som har utviklet bedriften i en ny og spennende retning, sier Johansen.

Mye å by på

Både byen og Vefsn kommune er i vekst – med nær 13.500 innbyggere i dag. Flere store aktører jobber med industriplaner for Mosjøen, blant annet hydrogenselskapet Gen2Energy og Norsk E-fuel.

Næringsforeningen legger tilrette for aktiviteter og arrangementer som gleder innbyggerne i alle aldersgrupper
Næringsforeningen legger tilrette for aktiviteter og arrangementer som gleder innbyggerne i alle aldersgrupper

De siste årene har det også vokst frem mange spennende attraksjoner i og rundt Mosjøen.

Blant annet en 750 meter lang zipline som gir deg spektakulær ferd over Vefsna, som er en av Norges beste lakseelver.

Er du av de som liker å ha beina godt plassert på jorden kan du vandre langs “Sjøgato”, som er Nord-Norges lengste sammenhengende trehusbebyggelse, eller ta en tur oppover Via Ferrata.

– I byen ligger alt tilrette for et godt liv. Her kan du fiske din egen middag og plukke bær til dessert rett i nærheten av hjemmet ditt, sier Cecilie Bang.

Johansen forteller også at Mosjøen er et ettertraktet sted for både langrenn og alpint.

Via Ferrata
Via Ferrata

Anleggene besøkes hvert år av mange tusen mennesker, men også de profesjonelle legger ofte sesongavslutningen til Mosjøen.

– Her samles den internasjonale skieliten til Bysprinten. I år skal Northug holde show i byen og Klæbo forhåpentligvis holde show i løypa, sier Johansen.

Ta steget videre

Når de tre skal beskrive sine ambisjoner for næringsforeningen videre er det samhold som er nøkkelordet. De ønsker at den nye daglige leder kan samle det lokale næringslivet, skape gode relasjoner til nærliggende regioner og ta næringsforeningen enda et hakk videre fra der de er i dag.

De forteller om gode muligheter for å bygge nettverk og at den nye daglige lederen også blir et synlig bilde i lokalmiljøet.

– Det blir en svært fleksibel hverdag med frihet under ansvar, forklarer Larsen.

Og ikke minst får den æren av å arrangere alle disse flotte arrangementene som gleder innbyggerne i Mosjøen.

Bysprinten arrageres årlig i sentrum av Mosjøen og i år kan du oppleve både Northug- og Klæbo-show i løyper og på scene

Arrangementet er svært populært blant de lokale innbyggerne, tilreisende og trekker flere tusen til folkefest i Mosjøen sentrum

Er du klar til å ta fatt på jobben som daglig leder i Mosjøen Næringsforening?

Foto: Bysprinten, HEV

Mosjøen næringsforening søker daglig leder

Nå ser vi etter deg som kan tre inn som daglig leder i Mosjøen næringsforening. For oss er det viktig at du kan lede foreningen med sterkt driv og stor gjennomføringsevne. Med målet og gode resultater i fokus er det også viktig at du bidrar til positiv utvikling for våre medlemsbedrifter.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Mosjøen Næringsforening

Stillingstittel: Daglig leder

Stillingstype: Full/heltid

Arbeidssted: Mosjøen

Søknadsfrist: 30. april

Meld din interesse her

Om arbeidsgiver

Mosjøen Næringsforening er en interesseorganisasjon for nesten 200 medlemsbedrifter innenfor handel og service, håndverk og industri, reiseliv, finans og tjenesteyting.

Foreningen ønsker å bli vidtfavnende og representativ for distriktets mangfoldige næringsliv. Medlemmer fra alle bransjer ønskes velkommen.

Vi håper daglig leder også kan være en god relasjonsbygger mellom det lokale næringslivet og offentlige myndigheter. Det er også fint om medlemsmassen øker samtidig som du jobber frem gode rammevilkår og ei positiv utvikling i foreningen.

Mosjøen Næringsforening teller i dag nesten 200 medlemmer, og jobber for å skape gode arenaer for næringslivet og innbyggerne i Mosjøen.

Er du nysgjerrig på denne muligheten? Vi tar gjerne en uforpliktende prat

Heia Nord-Norge bistår i denne rekrutteringen. Det betyr at du alltid kan ta en uforpliktende prat med oss om denne muligheten. En slik prat vil alltid være konfidensiell, også overfor oppdragsgiver i en innledende fase, om du ønsker det.

Ta gjerne kontakt med rekrutterer Kjartan Ridderseth 97006787 eller e-post.

Hvem er du?

Kan du ta rommet med storm samtidig som du er flink til å se medlemmenes behov? For å utvikle næringsforeningen er det viktig at du jobber fremover mot målene vi setter oss med like stor entusiasme som oss.

Det er ingen hemmelighet at gode kommunikasjonsevner er nøkkelen til suksess, derfor legger vi stor vekt på hvem du er som person og dine personlige egenskaper. Du må jobbe mye selvstendig, derfor sier vi at stillingen er fleksibel med frihet under ansvar.

Det er også fint om du har noen av disse kvalifikasjonene:

 • Relevant utdannelse innen økonomi og markedsføring
 • Gode salgsevner med fokus på inntjening og resultater
 • Erfaring fra lignende stillinger eller god kjennskap til drift
 • God samfunnsforståelse og kjennskap til politiske prosesser

Som daglig leder hos oss vil du få:

 • Komme tett på et næringsliv i sterk vekst
 • Skape et solid nettverk
 • Ha en fleksibel hverdag
 • Gode betingelser i hht. lønn og avspasering
 • Ta del i utviklingen av en spennende region

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

For spørsmål om stillingen kontakt:

 • Styreleder Håkon Johansen på telefon 957 22 990 eller på e-post.
 • Daglig leder Bjørn Larsen på telefon 915 82 428 eller på e-post.
 • Kjartan Ridderseth på telefon 970 06 787 eller på e-post.

Søknadsfrist: 30. april

Meld din interesse enkelt i skjemaet:

 
Powered by Labrador CMS