Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Foto: Janita Zenteno.

Investerer for milliarder på Helgeland: Vil ta enda mer aktivt grep rundt kommunikasjon og næringspolitikk

Nova Sea investerer for tiden 3,5 milliarder kroner på Helgelandskysten. Oppdrettsselskapet er en solid samfunnsbygger i regionen, og nå ser de etter ny direktør for kommunikasjon og næringspolitikk.

Publisert Sist oppdatert

– Vi bygger et slakteri til to milliarder kroner ute på Lovund. Fra et rent økonomisk perspektiv er det galskap. Men det ligger i vårt DNA å være en samfunnsbygger og skape liv i husan ute i distriktene, sier konsernsjef Tom Eirik Aasjord i Nova Sea.

Administerende direktør, Tom Eirik Aasjord.

Det startet allerede i 1972, da Nova Sea-gründer Steinar Olaisen satte sine første 1200 smolt. I dag leverer giganten på Helgeland over 13 millioner laks årlig, og er et av Nord-Norges største oppdrettsselskaper. Fra hovedkontoret på øya Lovund på Helgelandskysten sendes det lakserøde gullet ut til alle verdenshjørner, samtidig som selskapet planlegger nye investeringer.

Må forstå politikken

Investeringer som gir lys i husan langs kysten, arbeidsplasser til flere hundre personer og solide ringvirkninger til samfunnet. Nå har Nova Sea behov for en ny person i ledergruppa etter at Trud Berg har søkt nye utfordringer.

– Vi trenger nå en direktør for kommunikasjon og næringspolitikk. To segmenter som stadig blir viktigere og viktigere for å kunne kommunisere med samfunnet, samtidig som man sørger for at selskapets interesser blir hørt når både nasjonale og regionale avgjørelser skal falle politisk, sier administrerende direktør Tom Eirik Aasjord.

Høres dette ut som noe for deg? Les videre, eller meld din interesse enkelt her!

Aasjord mener laksenæringa må ta et mer aktivt grep rundt næringspolitikken, der man bidrar til diskusjoner, politiske prosesser, og høringer.

– Nova Sea trenger en person som ikke bare kan bidra med informasjon, men også en person som forstår den politiske verden og systemet, sier Aasjord, og fortsetter:

– Vi ønsker oss en selvstendig og selvgående person, som kan ta plass i ledergruppa og utfordre oss som selskap med kritiske og vanskelige spørsmål. Det kommer til å skje svært mye på det næringspolitiske plan i årene som kommer, og det er viktig å ha tyngde, og være på ballen, sier Aasjord.

Nova Sea eksporterer 13 millioner oppdrettslaks hvert eneste år...

...med øya Lovund i Lurøy som hovedbase for både oppdrettsproduksjon og investeringer

Spennende og varierte dager

Nova Seas nye kommunikasjonsdirektør vil få et bredt ansvarsområde. I tillegg ansvaret for kommunikasjon og næringspolitikk, vil man også ha ansvar for omdømmebygging og internkommunikasjon, samt sponsing av idrett og kultur.

Selskapet har i dag én kommunikasjonskoordinator som jobber med operativ kommunikasjon, mens direktøren vil ha det overordnede ansvaret.

– Direktøren vil ha en variert rolle, der man håndterer alt fra mediehenvendelser, krisekommunikasjon, internkommunikasjon, og mye mer. Han eller hun vil få inngående kjennskap til all vår strategi og utvikling, delta i ledergruppa, og vil i så måte få en svært spennende og variert arbeidsdag, sier Aasjord.

Fakta om Nova Sea

  • Stiftet av Steinar Olaisen i 1972. Han gikk bort i 2011, men Nova Sea drives fortsatt etter gründerens leveregler om ærlighet, nøkternhet i drift, og fokus på både kvalitet og bærekraft. Steinars datter Aino Olaisen er i dag en av hovedeierne og styreleder i selskapet.
  • Nova Sea eksporterer over 13 millioner laks årlig, og er et av Nord-Norges største oppdrettsselskaper.
  • Oppdrettsselskapet er miljø- og bærekraftsorientert, og jobber stadig for å redusere fotavtrykket i sin verdikjede. Nova Sea arbeider etter FNs bærekraftsmål.
  • Målet til Nova Sea er å ha Norges friskeste fiske, og den høyeste overlevelse i næringen.
  • Hovedkontoret ligger på Lovund i Lurøy kommune, men selskapet har også kontormiljøer både i Sandnessjøen og i Bodø.
  • Selskapet sysselsetter over 350 ansatte både på nasjonal og internasjonal basis.

Bidrar i små lokalsamfunn

Nova Sea bygger som nevnt nytt lakseslakteri på øya Lovund i disse dager. En øy på under fem kvadratkilometer, og rundt 530 innbyggere.

I tillegg bygger Helgeland Smolt, med Nova Sea som hovedaksjonær, et nytt smoltanlegg i Kilvik i Meløy kommune. Totalt beløper investeringene seg på 3,5 milliarder kroner, og er tilknyttet små samfunn.

Det er helt bevisst. Selskapet ønsker å bidra til at også de små lokalsamfunnene blir mer robuste.

– Rollen som samfunnsbygger er noe vi er svært bevisste på. Vi skal drive omdømmebygging lokalt, og bidra positivt i distriktene. Dette er også noe som vil tilfalle rollen til den nye direktøren.

Når det gjelder bosted, er Tom Eirik Aasjord relativt åpen, men fortrinnsvis i Nordland og gjerne i nærheten av et av selskapets fasiliteter. Med et ønske om jevnlig tilstedeværelse ved hovedkontoret på Lovund.

Er du klar for å søke jobb i et av landsdelens største oppdrettsselskap?

.

Nova Sea søker direktør for kommunikasjon og næringspolitikk

Kan du tenke deg å være med på å bygge samfunn og bidra til å utvikle et av Nord-Norges største oppdrettsselskap? Da er det kanskje deg vi ser etter.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Nova Sea

Stillingstittel: Direktør for kommunikasjon og næringspolitikk

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Etter avtale

Søknadsfrist: 18. august

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Nova Sea er et oppdrettsselskap etablert på Lovund i Lurøy kommune i Nordland. Selskapet eksporterer rundt 13 milliarder fisk hvert eneste år, til alle verdenshjørner. 

Selskapet ble stiftet i 1972, og har i dag rundt 350 ansatte fordelt både nasjonalt og internasjonalt. 

I tillegg til hovedkontoret på Lovund, er det etablerte kontormiljøer både i Sandnessjøen og i Bodø. 

Som direktør for kommunikasjon og næringspolitikk får du ansvar for å forsterke selskapets omdømme, kommunikasjon og næringspolitiske arbeid.

Dette omfatter overordnet ansvar for all intern og ekstern kommunikasjon og en sentral rolle for vår myndighetskontakt og overfor andre relevante aktører.

Stillingen innebærer utstrakt kontakt med media, politikere, andre offentlige beslutningstakere og aktører i bransjen.

Foto: Janita Zenteno.

Du blir en del av Novas Seas øverste ledergruppe og vil jobbe tett på spennende prosjekter i selskapet. Direktør for kommunikasjon og næringspolitikk rapporterer direkte til administrerende direktør.

Arbeidssted etter avtale, men du må påregne jevnlig tilstedeværelse ved vårt hovedkontor på Lovund.

Hva går jobben ut på?

Denne rollen innebærer involvering og ansvar innenfor både strategi, utvikling og kommunikasjon og myndighetskontakt. Noen av oppgavene løser du selv, andre gjennom dyktige kolleger. 

Arbeidsoppgavene omfatter blant annet:

  • Utvikle strategier for omdømmebygging, kommunikasjon og næringspolitisk arbeid – lokalt, regionalt og nasjonalt
  • Følge og analysere nyhetsbildet, politiske beslutningsprosesser og andre sentrale utviklinger i bransjen
  • Generell mediehåndtering og løpende rådgivning.
  • Overordnet ansvar for nettsider, innholdsproduksjon, sponsoraktiviteter

Fem gode grunner til å søke:

  1. Samfunnsbygging og investeringer: Nova Sea investerer milliarder i små lokalsamfunn på Helgeland, noe som gir deg muligheten til å bidra til samfunnsbygging og utvikling av lokal næringsutvikling.
  2. Politisk innflytelse: Rollen innebærer å være en nøkkelperson i å forme næringspolitikken for et viktig oppdrettsselskap i Nord-Norge.
  3. Varierte og spennende arbeidsdager: Som direktør for kommunikasjon og næringspolitikk vil du få et bredt ansvarsområde, som gir en dynamisk og variert arbeidshverdag.
  4. Bidra til bærekraft i oppdrettsnæringen: Nova Sea jobber offensivt med miljø, fotavtrykk og etter FNs bærekraftsmål. Selskapet har blant bransjens laveste dødeligheter, og har høye ambisjoner om å bli enda bedre.
  5. Fleksibilitet i bosted og arbeidssted: Selskapet er åpent for at den nye direktøren kan bo nesten hvor som helst langs kysten av Helgeland og opp mot Bodø.

Hvem er du?

Vi tror vår nye direktør har høyere utdanning innen markedsføring, kommunikasjon eller lignende. Lang og relevant erfaring kan kompensere for utdanning.

Du har bakgrunn fra for eksempel kommunikasjon, media, politikk eller public relations – og gjerne flere av disse områdene.

Det er en fordel med kjennskap til bransjen og interesse for sjømat, men ikke en forutsetning at du har jobbet i den.

For å lykkes i jobben, har du:

  • Kunnskap om politiske prosesser og næringslivets rammevilkår
  • God formidlingsevne på norsk og engelsk
  • God overordnet kompetanse på nettsider, digitale og sosiale medier

Samtidig ser vi først og fremst etter riktig person for jobben. Hvis du kjenner deg igjen i utfordringen, oppfordrer vi deg til å søke.

Hva kan vi tilby deg?

  • Som direktør for kommunikasjon og næringspolitikk vil du få en unik mulighet til å være med å bidra til vår posisjonering, strategi og videre utvikling i konsernet.
  • Du vil få en variert og utfordrende arbeidshverdag, og vil jobbe tett på våre prosjekter og sentrale politiske prosesser.
  • Stillingen vil være særlig uavhengig og du vil i stor grad legge opp arbeidsdagen selv. Du kan derfor bo nesten hvor som helst, fortrinnsvis i Nordland.
  • Nova Sea kan tilby konkurransedyktig lønn og forøvrig gode pensjons– og forsikringsordninger.

Spørsmål om stillingen kan gjerne rettes til en av våre rådgivere i Heia Nord-Norge: 

Søknadsfrist: 18. august

Send søknad enkelt i vårt skjema under

 

Powered by Labrador CMS