STILLING LEDIG:

Hvis Kristin hadde fått tre minutter, skulle hun nok overtalt deg til å bli kultursjef i Lofotens største kommune

– Det er mange gode grunner, sier arrangementsansvarlig ved Meieriet bibliotek Kristin Beyer Granhus, i Meieriet Kultursenter i Vestvågøy kommune.

Publisert Sist oppdatert

Lurer du på hvorfor du skal lede kulturetaten i Vestvågøy? Her har du noen av grunnene som nevnes, når vi utfordrer Kristin til å overtale kandidater på tre minutter:

Kristin Granhus
Kristin Granhus
 1. Du får lede en av Nord-Norges største kulturregioner

 2. Vi har besøk fra hele verden året rundt

 3. Vi har et av de største friproduksjonsteatre i landet.

 4. Stort handlingsrom i arbeidshverdagen

 5. Og selvfølgelig de triveligste kollegaer du kan tenke deg til

Kommunalsjef Gard Eide Larsen, HR-leder Laila Salomonsen og arrangementsansvarlig Kristin Beyer Granhus er ute for tredje gang og leter etter ny kultursjef for kommunen.

De har vært nære på et par ganger, men det har ikke vært full match som resulterer i at stillingen fortsatt er ledig for riktig kandidat.

Det betyr at muligheten kan være der – for deg som ikke har turt å søke på stilling som kultursjef tidligere. Kommunen ønsker seg flest mulig interesserte og nysgjerrige kandidater til stillingen.

Trioen er alle enige i en ting: Det er viktig at du er samlende og ser hvilken betydning kultursektoren har for trivsel og bolyst i kommunen.

Kommunen vil være behjelpelig med å finne bolig, og du som kommer langveisfra, får naturligvis flyttegodtgjørelse. – Om det skulle følge med en ektefelle eller samboer i flyttelasset så vil vi gjøre det vi kan for å hjelpe vedkommende inn på arbeidsmarkedet, sier Salomonsen.

Som kultursjef for Vestvågøy kommune får du være en del av enheten som legger til rette for gode kulturelle øyeblikk for små og store innbyggere

Vestvågøy en av Norges største kulturregioner med besøkende fra hele verden året rundt

Sommerdag innerst i Vikspollen på Vestvågøya i Lofoten, Nordland. Vik. Haukland. Vestvågøy. Sandstrand. Haukelandstrand. Hauklandstrand. Kyst. Kystlandskap. Hav og fjell. Fra fjellet Mannen. Kysten. Sommer i Lofoten. Nord-Norge.
Sommerdag innerst i Vikspollen på Vestvågøya i Lofoten, Nordland. Vik. Haukland. Vestvågøy. Sandstrand. Haukelandstrand. Hauklandstrand. Kyst. Kystlandskap. Hav og fjell. Fra fjellet Mannen. Kysten. Sommer i Lofoten. Nord-Norge.

Nå har du muligheten til å lede kulturetaten i et av verdens vakreste øyriker

Velkomment til Lofoten og Vestvågøy kommune!

Kultur for alle, en del av alle

Du har helt sikkert et lånekort på biblioteket. Kanskje har du vært på museum, konsert eller kino.

I denne stillingen vil du få gleden av å lede enheten som de fleste er innom i ulike faser av livet. Kulturtilbudene i Vestvågøy kommune har høye besøkstall og høster stor velvilje.

Kommunen har gjennom flere år satset på at kulturen skal ligge godt forankret hos både de ansatte, de som bor her, og også til de som flytter til Lofoten. Meieriet, som er kommunens kulturelle kraftsenter, huser både et fantastisk bibliotek, kino, fritidsklubb og kulturskole, som alle omfavner tanken om at samarbeid på tvers av avdelinger er oppskriften på et godt kulturtilbud.

– Vi har gjort flere grep som skal bidra til at vi skyter enda større fart fremover som kommune og kulturregion, men vi er bevisste på at vi ikke blir for store for oss selv, forklarer Granhus som er arrangementsansvarlig ved Meieriet bibliotek.

Samarbeid og samhold

Når de tre kollegaene skal fortelle hvem deres drømmekandidat er, så har alle sin måte å fortelle det på, men de er alle enige om at kultursjefen ikke må være redd for å ta i et tak.

– Det er samlende og ikke minst motiverende at sjefen er med å kjenner litt på stemningen og trår til for å rigge klart til neste arrangement, sier Granhus og påpeker at det ikke er dumt om den nye kultursjefen har store vyer. Det er bare sunt å tenke stort. Kommunen samarbeider med flere av kommunene i Lofoten og har gode erfaringer med å jobbe sammen. De er derfor ute etter en som kan ta vare på de gode relasjonene og være en god samarbeidspartner både med de nærmeste kollegene, og med kollegaer i andre kommuner og regioner.

– Du må tørre å være litt livlig og leken, ikke bare i deg selv, men også kunne tenke kreative tanker og skape noe sammen med andre, sier Larsen engasjert. Salomonsen er opptatt av at du må tørre å ta en rolle og være et ansikt utad. En kultursjef er ikke en usynlig rolle. Det er viktig med god rolleforståelse og hvordan du skal lede et stort team i kultursektoren.

– Også må du evne å se kultur som en del av hele organisasjonen, kultur er en del av alt, forklarer hun.

Når Larsen skal beskrive arbeidsmiljøet i kommunen er han klar på at de har det mye gøy sammen og setter sosiale aktiviteter høyt på agendaen.

Vestvågøy kommune søker kultursjef

Nå har du muligheten til å kunne påvirke og utvikle kulturlivet i Lofotens største kommune! Vil du være med å berike, begeistre og bevege publikum?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vestvågøy kommune

Stillingstittel: Kultursjef

Stillingstype: Full/heltid

Arbeidssted: Vestvågøy

Søknadsfrist: 11. april

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Midt i Lofoten finner du Vestvågøy, en kommune i vekst med 11 500 innbyggere. Vi har sykehus og flyplass, videregående skole og gode forbindelser med hurtigrute og buss. Idretts- og kulturlivet er rikt, og her er muligheter for et mangfoldig friluftsliv. Vi er stolte av det arbeidet vi gjør og er opptatt av å yte gode tjenester til våre innbyggere. Stolt Lofoting er vår visjon, og verdiene vi strekker oss etter er åpenhet, raushet, respekt, tillit og mangfold.

Kultursektoren i Vestvågøy kommune ser nå etter sin øverste leder, som skaper liv på arbeidsplassen i form av arrangementer og gode opplevelser for både kollegaer og innbyggere.

Vi søker deg som har store vyer, vet hvordan du skal samle gjengen på jobb og hvordan du leder oss med stødig hånd gjennom kreative prosjekter som vi stolt kan vise frem til venner og kjente i hele verden.

For Lofoten er kanskje vårt bosted, men i denne sektoren er verden vår scene. Bli med å skap herlige stunder for store og små gjennom kulturelle arrangementer og møteplasser i Vestvågøy!

Arbeidsoppgaver

Kultursjefen bli en del av kommunalsjefens ledergruppe for samfunn og teknikk. Du skal være med på ta initiativ, etablere og videreutvikle samarbeid med brukere, eksterne aktører og spesielt internt i kommunen. Som leder vil også personal-, fag- og økonomiansvar være en del av din arbeidshverdag.

Oppgavene dine omfatter blant annet:

 • Initiere, lede og gjennomføre utviklingsprosjekter og prosesser

 • Lede og videreutvikle enheten, både strategisk og operativt

 • Bidra til å nå enhetens mål, samt etablere og gjennomføre strategier.

Kvalifikasjoner

Du må gjerne ha relevant høyere utdanning, men mangler du dette ser vi gjerne på hvilken erfaring du har –for det er i arbeidslivet du virkelig erfarer. Og dette gjelder kanskje særlig innenfor kultur og frivillighet.

Det er fint om du har erfaring og kunnskap fra kulturfeltet, og gjerne at du kan vise til noen resultater fra utviklingsprosjekter.

Ellers tror vi du har:

 • Relevant ledererfaring og lederkompetanse

 • God forståelse for – og erfaring med økonomistyring

 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Personlige egenskaper

Hvem du er, er det viktigste for oss. Hvordan du samarbeider, kommuniserer og leder vil være avgjørende for hvordan arbeidshverdagen din og vår vil bli, derfor legger vi stor vekt på at du er en samlende leder som har gode kommunikasjonsevner. Som leder er det også viktig at du evner å delegere ansvar og oppgaver til dine ansatte, og at du skaper engasjement hos de du leder, selv når det butter litt imot.

Vi tror derfor du:

 • Er faglig trygg, synlig og tilstede i lokalmiljøet

 • Setter klare mål og jobber for å nå resultatene

 • Trives med å være synlig i det offentlige

 • Engasjert og bidragsvillig i utviklingen av Vestvågøy kommune

Vi tilbyr

 • Flyttegodtgjørelse

 • Jobb for to - vi bidrar med å finne jobb til partner om det trengs

 • Store muligheter for personlig utvikling og deltagelse i ledernettverk

 • Lønnsnivå tilpasses den aktuelle kandidat

 • Vestvågøy kommune er behjelpelig med anskaffelse av bolig

Ditt navn kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak, jf. Offenlighetslova. Før søkerliste blir offentliggjort vil du bli kontaktet dersom du har bedt om unntak.


For spørsmål, kontakt:

 • Laila Salomonsen, HR-sjef på telefon 402 04 717 eller på e-post.
 • Gard Larsen, kommunalsjef/ass.kommunedirektør på telefon 909 10 393 eller på e-post.

Søknadsfrist: 11. april

Send søknad her


Powered by Labrador CMS