STILLING LEDIG:

Kommunen lyser ut hele 27 lærerstillinger denne våren: Nå kan du bli med på å bygge «Sortlandsskolen»

Ønsker du en jobb i en skole som tilbyr undervisning med solid kvalitet og som jobber aktivt og kunnskapsbasert for at alle elever skal oppleve at de er en betydningsfull del av fellesskapet? Er svaret ja, kan du bli lærer i Sortland.

Publisert Sist oppdatert

Nina Leth-Olsen har god erfaring fra livet og ei mangfoldig erfaring fra arbeidslivet, og er den nye rektoren ved Maurnes skole.

Hun kommer opprinnelig fra Ørlandet hvor hun tidligere har vært frisør, før hun utdannet seg til lærer. Nå har hun tatt videreutdanning og er klar for neste steg: Rektorskole.

Nina Leth-Olsen
Nina Leth-Olsen

Da hun sluttet som frisør var hun egentlig klar for å satse på veldedig arbeid gjennom en frivillig organisasjon da barna var flyttet ut.

Tilfeldighetene skulle ha det slik at hun kom over en annonse for Maurnes skole på Facebook, og da var hun solgt.

Etter en prat med barna og noen tårer senere hadde hun søkt på stillingen og den ble hennes.

Leth-Olsen beskriver Sortland kommune som en arbeidsgiver med stort fokus på faglig trygghet.

– Det er så fint med en arbeidsgiver som legger til rette for videreutdanning. Jeg gleder meg enormt til å starte på rektorutdanningen, som gjør at jeg kan stå enda stødigere i jobben min i mange år fremover, sier hun.

Høres dette ut som noe for deg? Send en åpen søknad som lærer i Sortland her!

Leth-Olsen kommer med gode råd til de som nå skal tre inn i lærerrollen og trekker frem at det er viktig å sette seg godt inn i fagfornyelsen og forstå tverrfagligheten i skolehverdagen.

– Det er så utrolig viktig at du som lærer evner å se elevene, skaper gode undervisningssituasjoner og gjør elevene bedre enn deg selv, sier Leth-Olsen.

Kommunesenteret og regionsenter Sortland, kjent som «den blå byen».
Kommunesenteret og regionsenter Sortland, kjent som «den blå byen».

Kultur, natur og nettverk

Noen som er godt kjente både på Sortland og i skoleverket til kommunen er Ann Cathrin Stafseth og Randi Mogstad.

Stafseth er oppvokst på Sortland og var klar på at hun ville tilbake til hjemkommunen å jobbe når hun var ferdig utdannet.

– Den viktigste grunnen til at det er fint å jobbe som lærer, er relasjonen man får til elevene. Fagmiljøet på skolen er stort, noe som er viktig for meg, sier Stafseth.

Randi Mogstad og Ann Cathrin Safseth
Randi Mogstad og Ann Cathrin Safseth

Både Stafseth og Mogstad er begge svært aktive i kulturmiljøet på Sortland. Mogstad gjennom korps og kor, og Stafseth gjennom korps.

– Det er svært givende å være en del av kulturtilbudet her i kommunen. Du får fort en stor rolle og mange i befolkningen stiller opp året rundt for å høre på nettopp ditt korps eller kor, forteller Mogstad.

De er begge enige i at kollegaer som du får i skolen også fort ender opp med å bli gode venner og en stor del av omgangskretsen, noe de begge setter pris på.

– Fagmiljø, nærhet til nettverk og noe å gjøre på fritiden er store fordeler med å jobbe i Sortland kommune, sier begge lærerne samstemte.

Assisterende kommunalsjef oppvekst Mona Haugli
Assisterende kommunalsjef oppvekst Mona Haugli

Tilrettelegger for nydannede og videreutdanning

Vi er opptatt av at ansatte skal trives på jobben, at de opplever å bli verdsatt i arbeidet de gjør, og at det legges til rette for faglig utvikling.

Gjennom tydelig ledelse og god systematikk og struktur, bygger vi vår modell som skal ivareta elever, lærere, andre ansatte og foreldre på en best mulig måte, forteller assisterende kommunalsjef for oppvekst Mona Haugli.

Som nyutdannet lærer skal du ikke stå alene i Sortlandsskolen.

Kommunen har en mentorordning for nyutdannede lærere. Da blir du veiledet av en erfaren lærer på skolen der du er ansatt, og du får delta på samlinger med andre ferske lærere i kommunen.

Haugli mener dette skaper samhold mellom kollegaene, og bidrar til å styrke kompetanse og trygghet til de nye lærerne.

Når hun beskriver hvem de ønsker deg til Sortland er det flere kvaliteter som blir nevnt, men den viktigste av alt er en lærer med et godt elevsyn, er dyktige læringsledere, og som ønsker å utvikle seg videre som lærer sammen med sine kollegaer.

Sortland kommune har en egen modell utviklet for hvordan «Sortlandsskolen» skal være

Det er stort fokus på kvalitet i utdanningen og trivsel blant elever og lærere

Nå har du muligheten til å bli med på laget!

Oversikt over alle lærerstillingene

Usikker på hvor du vil jobbe? Send åpen søknad som lærer i sortland her!

Om stillingen

Arbeidsgiver: Sortland kommune

Stillingstittel: Lærer

Stillingstype: Fast stilling og vikariater

Arbeidssted: Sortland kommune

Søknadsfrist: 2. april

Send åpen søknad her

Lærerstillinger for Sortland barneskole

Maurnes skole søker lærer i 100% fast stilling

Lærerstillinger ved Strand barneskole

Lærerstillinger ved Sortland ungdomsskole

Lærere ved Sigerfjord skole

Lærere ved Lamarka skole

Rektor Sigerfjord skole

Lærer voksenopplæring

Assisterende rektor 2. gangs utlysning Sortland barneskole

Assisterende rektor Lamarka skole

Miljøterapeuter Sortland Ungdomsskole

For spørsmål, kontakt kommunalsjef oppvekst Erik Strand på telefon 474 62 694

Eller se kontaktinfo i den enkelte utlysning

Søknadsfrist: 2. april

Om arbeidsgiver

Midt i Vesterålen finner du Sortland, en by med et optimistisk næringsliv. Som handelssentrum for hele regionen, kan du nyte godt av servicetilbud og fasiliteter som kan måle seg med utvalget i større byer.

Med det spenstige utvalget av kultur-, idretts og fritidsaktiviteter, vil du garantert finne noe som passer deg, liten og stor.Full barnehagedekning og et godt tilbud i videregående skole gjør livet enklere.

Byen er omkranset av den vakre og ville vesterålsnaturen, en oase for alle typer friluftsliv, fra nærhet til marka til spektakulære opplevelser til fjells og i havgapet.Sortland kommune har ca.1000 ansatte og er Vesterålens største arbeidsplass.Vil du vite mer om Sortland, se vår hjemmeside www.sortland.kommune.no eller ta kontakt med oss.

Powered by Labrador CMS