STILLING LEDIG:

Elkem søker prosjektingeniører til verdens mest moderne smelteverk

Vil du jobbe for det grønne skiftet, med framtidens materialer – i et varmt arbeidsmiljø på opp mot 2000 grader?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Elkem ASA Salten

Stillingstittel: Prosjektingeniør

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Sørfold

Søknadsfrist: 17. september

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Elkem ble etablert i 1904 og har over 7000 ansatte globalt. Vi er en bærekraftsleder, og tilbyr avanserte materialløsninger inkludert: silikoner, silisiumprodukter og karbonløsninger, som hjelper kundene våre med å levere innovasjon innen områdene: elektrisk mobilitet, digital kommunikasjon, helse og personlig pleie samt smartere og mer bærekraftige byer. 

Elkem er notert på Oslo Børs (ticker: ELK). www.elkem.com

Vi er forpliktet til å bygge et mangfoldig, rettferdig og inkluderende arbeidsmiljø der alles bidrag blir verdsatt. Vi oppfordrer søknader fra ulike bakgrunner, inkludert: alder, kjønn, religion, nasjonal eller etnisk opprinnelse, kulturell bakgrunn, sosial gruppe, funksjonshemming, seksuell legning, sivilstatus eller annen beskyttet status.

Elkem Salten er med sine 170 ansatte et av verdens største og mest moderne silisiumverk med en årlig omsetning på ca 1.500 MNOK. Elkem Salten har et moderne teknisk anlegg med tre smelteovner for silisiumlegeringer og microsilica.

Verket ligger i Sørfold kommune, 16 km nord for Fauske, i naturskjønne omgivelser som gir rike muligheter for friluftsliv.

Elkem ASA er en av verdens ledende produsenter av miljøvennlig produksjon av metallegeringer og materialer. Elkem Salten er et silisiumsmelteverk med ca. 200 ansatte.

Bedriften produserer silisium og microsilica, produkter som brukes i alt fra bilindustri, silikoner, elektronikk, til hverdagslige produkter som tannkrem og klær. 

I tillegg produserer bedriften ca. 300 GWh elektrisk kraft gjennom bedriftens nye gjenvinningsanlegg. Elkem Salten eksporterer over 90% av sine produkter globalt. 

Elkem har stor fokus på å kontrollere og redusere miljøpåvirkningen av vår produksjonsvirksomhet for å sikre et ansvarlig miljøavtrykk. Elkems generelle policy sier at helse, miljø og sikkerhet alltid er Elkems førsteprioritet, og vi driver vår virksomhet basert på en nullskadefilosofi.

Elkem Salten er med sine tre smelteovner et av verdens største og mest miljø- og energieffektive smelteverk. 

I tillegg har i satt drift et nybygd energigjenvinningsanlegg (SEAS). Anlegget er et gjenvinningsanlegg med kondensasjons-turbin.

Vi ser etter prosjektingeniører som vil bidra med å holde den gode tempen på verket oppe.

Hos oss smelter du inni et inkluderende og varmt arbeidsmiljø med 2000 grader på det meste.

Vi byr på samarbeid og god takhøyde med 46 meter på det høyeste. 

Du vil jobbe med en gjeng som er effektiv og har mye energi, ca. 300GWh på det mest, altså nok energi til å dekke forbruket til 15.000 husstander.

Vi bryr oss om miljøet og er fremtidsrettet. Derfor har vi halvert NOx utslippet tilsvarende utslippet til 500.000 dieselbiler årlig.

Ikke minst så bryr vi oss om DEG

Vi vil at du og dine kolleger skal komme trygt hjem hver dag så fokus på HMS er vår høyeste prioritet i alle ledd og i alle operasjoner.

Stillingene tilbyr gode utviklingsmuligheter og med mulighet for enda større lederansvar på sikt.

Vi er opptatt av at teamet fungerer godt sammen. Selv om stillingen er mer rettet mot prosjekter vil man også bli involvert i andre oppgaver til avdelingen.

Høres dette ut som noe for deg? Fortsett å lese, eller gå rett hit for å sende din søknad!

Potensielle prosjektoppgaver kan være:

 • Designe
 • Teste
 • Planlegge
 • Kontraktsforhandle
 • Prosjekter er typisk i størrelse 0,5 MNOK 10 MNOK, men de største er opp mot 400 MNOK

Potensielle prosjekter kan være:

 • Endring, forbedring og videreutvikling av styringssystem
 • Ansvarlig for prosjektinnkjøp av kjøretøy og større maskiner til produksjon
 • Prosjektering og prosjektledelse på nye og eksisterende bygg
 • Prosjektering og prosjektledelse på innkjøp av nytt produksjonsutstyr
 • Prosjektering og prosjektledelse på ny infrastruktur
 • Lede forbedringsprosjekter på verket
 • Prosjektering og prosjektledelse i forbindelse med maskinsikkerhet

Avdelingen er også ansvarlig for å drifte og vedlikeholde smelteverket og alt utstyr som medfølger fra maskiner, kjøretøy til elektriske og automatiske/digitaliserte løsninger, samt forbedringsarbeid.

Du kan også være aktuell for å lede prosjektgruppa og overordnet følge opp alle prosjekter

Vi ønsker at du har følgende kvalifikasjoner:

 • Sivilingeniør / høyskoleingeniør
 • Lang, allsidig og relevant praksis kan veie opp for manglende formell utdanning.
 • Personlige egenskaper som gjør at du smelter rett inn:
 • Som person ønsker vi at du er akkurat slik som du er, og ønsker å være. Det er mer enn godt nok.
 • Om du i tillegg trives med samarbeid, er komfortabel med å ta eierskap til prosesser og husker hvor du har sakene dine, er det et pluss.

Vi setter presisjon og din sikkerhet høyt, derfor er det fint at du også bryr deg like mye om deg selv og de rundt deg som det vi gjør. "Hel inn, hel ut" pleier vi å si.

Du vil få kollegaer og samarbeidspartnere rundt om i hele verden så fint om du også kan kommunisere godt med disse. (På engelsk altså, andre språk i tillegg er et pluss).

Vi kan tilby:

 • Utover det vanlige som lønn, pensjon og forsikringsordninger, kan vi tilby en arbeidsplass gir deg opplevelsen av å jobbe i en bedrift som er internasjonalt fokusert, men fra et lokalt sted.
 • Elkem Salten vitner om at det kan skje store ting på små plasser, som bidrar til en grønnere fremtid både lokalt og i verdenssammenheng.
 • Det er ingen dag som er lik den neste, det er puls hele tiden og selv om du kan mye, lærer du garantert noe nytt.

Vi rigger for fremtiden ved å ansette personer med kompetanse som vil være med og drive oss videre. Vi har tro på at mangfold blant våre medarbeidere er en styrke, og ønsker å bidra til et likestilt arbeidsmiljø. Kvinner oppfordres dermed spesielt til å søke, men alle med passende kompetanse er selvfølgelig velkommen som søkere.

Så hvorfor skal du søke stilling hos oss, utover de unike utfordringene stillingen gir deg?

Hvis du ender opp som kollega med oss på Elkem så er du ikke bare så heldig at du kommer inn i en bedrift som er en viktig del av det grønne skiftet, du kommer også til en bedrift som ligger sentralt plassert i Nordland. Fabrikken ligger i Sørfold kommune, som grenser til Fauske kommune i sør og Hamarøy kommune i nord.

Alle disse kommunene har fantastiske muligheter for storslåtte naturopplevelser, kultur, byliv og byr på en variert hverdag både til lands og til vanns.

Landscape,View,To,The,Waterfall,,The,River,,The,Lake,And

Sørfold er kjent for blant annet Rago nasjonalpark

Fauske er bare en kort kjøretur unna...

A long exposure photograph of Bodø city at night with dramatic clouds

...mens storbyen Bodø også er innen rekkevidde!

Hvor holder vi til?

Bylivet eller bygdelivet, du kan velge. Du kan velge mellom å bosette deg i rolige bygdeområder eller du kan trekke til litt mer urbane områder, og med kort vei til storbypuls i Bodø ligger alle muligheter åpne. 

Saltenområdet er et område med mange spennende oppgaver foran seg, så hvis du har ektefelle/samboer med deg som også er ute etter nye jobbmuligheter så kan det fort være muligheter for å finne også dette

De fleste av våre ansatte er bosatt i Straumen (Sørfold) eller i Fauske kommune. Begge kommuner byr på et godt utbygd skole og barnehagetilbud. Straumen er et tettsted med ca. 850 innbyggere mens Fauske er en småby med ca. 6.500 innbyggere som har et fint utvalg av restauranter, butikker og kjøpesentre, kino og museumsområder, festivaler og et utall av kulturelle tilbud både for unge og godt voksne. 

Du finner lag, klubber og foreninger for enhver smak.

Gledelig nok har både Straumen og Fauske forholdsvis lave egenandeler for å ha barn med på fritidsaktiviteter og både Straumen og Fauske har idrettshall, idrettsanlegg, skianlegg og svømmehall å tilby sine innbyggere. 

Ønsker du mer urbane opplevelser er det kun 40 minutter med tog/bil mellom Fauske og Bodø. Bodø kan lokke med gode kulturelle opplevelser, alt fra magiske europeiske fotballopplevelser med Bodø/Glimt til storslåtte konsertopplevelser. 

I Bodø ligger også Nordlands hovedflyplass med gode reisetilbud i alle retninger.

En jobb på Elkem kan gi deg opplevelsen av å jobbe i en bedrift som er internasjonalt fokusert, det er ingen dag som er lik den neste, det er puls hele tiden og produktene du kan bli med på å produsere er viktige for realisering av det grønne skiftet.


Ved spørsmål om stillingen eller om arbeidsplassen, ta kontakt med teknisk sjef Kenneth Strømsnes, tlf: 995 63 256 

Søknadsfrist: 17. september

Send søknad via Easycruit


Powered by Labrador CMS