STILLING LEDIG:

Elkem Salten søker produksjonssjef til et av verdens mest miljøeffektive smelteverk

Her kan du være med å forme fremtiden for bærekraftig produksjon, global eksport og energigjenvinning – ta en nøkkelrolle i det grønne skiftet!

Om stillingen

Arbeidsgiver: Elkem Salten

Stillingstittel: Produksjonssjef

Stillingstype: Fast / Heltid

Arbeidssted: Straumen, Sørfold

Søknadsfrist: 26. februar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Elkem ble etablert i 1904 og har over 7000 ansatte globalt. Vi er en bærekraftsleder, og tilbyr avanserte materialløsninger inkludert: silikoner, silisiumprodukter og karbonløsninger, som hjelper kundene våre med å levere innovasjon innen områdene: elektrisk mobilitet, digital kommunikasjon, helse og personlig pleie samt smartere og mer bærekraftige byer. 

Elkem er notert på Oslo Børs (ticker: ELK). www.elkem.com

Vi er forpliktet til å bygge et mangfoldig, rettferdig og inkluderende arbeidsmiljø der alles bidrag blir verdsatt. Vi oppfordrer søknader fra ulike bakgrunner, inkludert: alder, kjønn, religion, nasjonal eller etnisk opprinnelse, kulturell bakgrunn, sosial gruppe, funksjonshemming, seksuell legning, sivilstatus eller annen beskyttet status.

Elkem Salten er med sine 170 ansatte et av verdens største og mest moderne silisiumverk med en årlig omsetning på ca 1.500 MNOK. Elkem Salten har et moderne teknisk anlegg med tre smelteovner for silisiumlegeringer og microsilica.

Verket ligger i Sørfold kommune, 16 km nord for Fauske, i naturskjønne omgivelser som gir rike muligheter for friluftsliv.

Elkem ASA er en av verdens ledende produsenter av miljøvennlig produksjon av metallegeringer og materialer. Elkem Salten er et silisiumsmelteverk med ca. 200 ansatte.

Bedriften produserer silisium og microsilica, produkter som brukes i alt fra bilindustri, silikoner, elektronikk, til hverdagslige produkter som tannkrem og klær.

I tillegg produserer bedriften ca. 300 GWh elektrisk kraft gjennom bedriftens nye gjenvinningsanlegg. Elkem Salten eksporterer over 90% av sine produkter globalt.

Elkem har stor fokus på å kontrollere og redusere miljøpåvirkningen av vår produksjonsvirksomhet for å sikre et ansvarlig miljøavtrykk. Elkems generelle policy sier at helse, miljø og sikkerhet alltid er Elkems førsteprioritet, og vi driver vår virksomhet basert på en nullskadefilosofi.

Elkem Salten er med sine tre smelteovner et av verdens største og mest miljø- og energieffektive smelteverk.

I tillegg har i satt drift et nybygd energigjenvinningsanlegg (SEAS). Anlegget er et gjenvinningsanlegg med kondensasjons-turbin.

Vi ser etter en produksjonssjef som vil bidra til fortsatt utvikling av Elkem Salten.

Vil du jobbe på et av verdens mest miljøeffektive smelteverk som i tillegg er en viktig bidragsyter for å lykkes med det høyst nødvendige grønne skiftet. Vil du jobbe med en gjeng som er effektive og har mye energi, ja da håper vi du sender oss en søknad.

Landscape,View,To,The,Waterfall,,The,River,,The,Lake,And
Landscape,View,To,The,Waterfall,,The,River,,The,Lake,And

Sørfold er kjent for blant annet Rago nasjonalpark

Fauske er bare en kort kjøretur unna...

A long exposure photograph of Bodø city at night with dramatic clouds
A long exposure photograph of Bodø city at night with dramatic clouds

mens storbyen Bodø også er innen rekkevidde!

De viktigste arbeidsoppgavene vil være:

 • Tett og systematisk oppfølging av den daglige driften.
 • Initiere og følge opp HMS arbeidet i avdelingen.
 • Overordnet ansvar for produksjonsavdelingen som består av 3 smelteovner og bedriftens energigjenvinningsanlegg.
 • Pådriver i teamutviklings- og forbedringsarbeidet i avdelingen.
 • Produksjonssjefen er også en aktiv deltaker i bedriftens ledergruppe.

Vi ønsker at du har følgende kvalifikasjoner:

 • Høyere utdanning på universitetsnivå, fortrinnsvis innen metallurgi eller kjemi, men andre retninger kan også være svært aktuelle.
 • Ledererfaring og/eller relevant utdannelse.
 • Sterkt fokus på, og gode holdninger til HMS.
 • Gode samarbeidsevner og godt humør.
 • Gode formuleringsevner både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper som gjør at du smelter rett inn:

 • Som person ønsker vi at du er akkurat slik som du er, og ønsker å være. Det er mer enn godt nok.
 • Om du i tillegg trives med samarbeid, beholder roen i hektiske situasjoner, er komfortabel med å ta ledelse og eierskap til prosesser og husker hvor du har sakene dine, er det et pluss.
 • Vi setter presisjon og din sikkerhet høyt, derfor er det viktig at du også bryr deg like mye om deg selv og de rundt deg som det vi gjør. «Hel inn, hel ut» pleier vi å si.
 • Du vil få kollegaer og samarbeidspartnere rundt om i hele verden så fint om du også kan kommunisere godt med disse. (På engelsk altså, andre språk i tillegg er et pluss).

Du kan også lese mer om Sørfold i denne brosjyren fra kommunen

Hvor holder vi til?

Bylivet eller bygdelivet, du kan velge. Du kan velge mellom å bosette deg i rolige bygdeområder eller du kan trekke til litt mer urbane områder, og med kort vei til storbypuls i Bodø ligger alle muligheter åpne. 

Saltenområdet er et område med mange spennende oppgaver foran seg, så hvis du har ektefelle/samboer med deg som også er ute etter nye jobbmuligheter så kan det fort være muligheter for å finne også dette

De fleste av våre ansatte er bosatt i Straumen (Sørfold) eller i Fauske kommune. Begge kommuner byr på et godt utbygd skole og barnehagetilbud. Straumen er et tettsted med ca. 850 innbyggere mens Fauske er en småby med ca. 6.500 innbyggere som har et fint utvalg av restauranter, butikker og kjøpesentre, kino og museumsområder, festivaler og et utall av kulturelle tilbud både for unge og godt voksne. 

Du finner lag, klubber og foreninger for enhver smak.

Gledelig nok har både Straumen og Fauske forholdsvis lave egenandeler for å ha barn med på fritidsaktiviteter og både Straumen og Fauske har idrettshall, idrettsanlegg, skianlegg og svømmehall å tilby sine innbyggere. 

Ønsker du mer urbane opplevelser er det kun 40 minutter med tog/bil mellom Fauske og Bodø. Bodø kan lokke med gode kulturelle opplevelser, alt fra magiske europeiske fotballopplevelser med Bodø/Glimt til storslåtte konsertopplevelser. 

I Bodø ligger også Nordlands hovedflyplass med gode reisetilbud i alle retninger.

Vi kan tilby:

 • Utover det vanlige som lønn, pensjon og forsikringsordninger, kan vi tilby en arbeidsplass gir deg opplevelsen av å jobbe i en bedrift som er internasjonalt fokusert, men fra et lokalt sted. Elkem Salten vitner om at det kan skje store ting på små plasser, som bidrar til en grønnere fremtid både lokalt og i verdenssammenheng.
 • Det er ingen dag som er lik den neste, det er puls hele tiden og selv om du kan mye, lærer du garantert noe nytt.
 • Bylivet eller bygdelivet, du kan velge. Du kan velge mellom å bosette deg i rolige bygdeområder eller du kan trekke til litt mer urbane områder, og med kort vei til storbypuls i Bodø ligger alle muligheter åpne. Saltenområdet er et område med mange spennende oppgaver foran seg, så hvis du har ektefelle/samboer med deg som også er ute etter nye jobbmuligheter så kan det fort være muligheter for å finne også dette.

En jobb på Elkem kan gi deg opplevelsen av å jobbe i en bedrift som er internasjonalt fokusert og produktene du kan bli med på å produsere er viktige for realisering av det grønne skiftet.


Ved spørsmål om stillingen eller om arbeidsplassen, ta kontakt med 

HR-sjef Rune Olsen, tlf:  971 75 418

Søknadsfrist: 26. februar

Send søknad her


Powered by Labrador CMS