STILLING LEDIG:

Hvordan skal Porsanger utvikle seg videre? Vi søker kommuneplanlegger

Om stillingen

Arbeidsgiver: Porsanger kommune

Stillingstittel: Kommuneplanlegger

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Lakselv

Søknadsfrist: 14. februar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vi ønsker deg som vår nye kollega!

Å jobbe i Porsanger kommune er en fantastisk mulighet for de som ønsker en meningsfull og givende karriere. Med sin vakre natur og rike kulturarv tilbyr kommunen en unik livsstil og et arbeidsmiljø som få andre steder kan matche.

Porsanger kommune er en spennende kommune midt i Finnmark med gode muligheter for vekst og utvikling. Lakselv er regionsenter i Midt Finnmark. Som vertskommune for et forsvar under oppbygging, har vi i dag i underkant av 4 000 innbyggere og forventer flere i årene som kommer. Vi er en trespråklig kommune med norsk, samisk og kvensk som offisielt anerkjente språk. I tillegg har vi innbyggere fra mange ulike nasjoner.

Porsanger kommune verdsetter sine ansatte og du kan være med på å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet og bidra til å utvikle tjenester og tiltak som er til beste for innbyggerne.

I tillegg kan du også nyte godt av det vakre landskapet og mangfoldige friluftsmuligheter som Porsanger har å by på. Med fjell, fjorder og vidder rett utenfor døren, er det et paradis for naturelskere og frilufts entusiaster.

Alt i alt, jobbe i Porsanger kommune gir deg muligheten til å kombinere en meningsfull karriere med en unik livsstil, samtidig som du bidrar til å utvikle og styrke et nært og inkluderende samfunn.

Velkommen skal du være!

Porsanger kommune har ledig en 100% fast stilling som kommuneplanlegger. 

Stillingen er organisatorisk plassert i sektor for kommunalteknikk og samfunnsutvikling og rapporterer til sektorleder.

Porsanger kommune søker med dette etter en kommuneplanlegger som i hovedsak skal jobbe med overordnet strategisk planlegging i vår kommune – som er Norges tredje største i areal!

Arbeidet vil innebære utstrakt samarbeid med Midt Finnmark plankontor, fagmiljøer i kommuneorganisasjonen i Porsanger kommune samt administrativ og politisk ledelse. 

Dialog med innbyggerne og eksterne aktører vil også være en del av jobben.

Kommunene Gamvik, Lebesby, Nordkapp og Porsanger har vedtatt etablering av Midt-Finnmark plan og utviklingskontor som skal være et oppgavefelleskap innenfor plan og byggesaksbehandling for kommunene i samarbeidet. 

Oppgavefelleskapet skal blant annet utvikle og sikre godt kunnskapsgrunnlag for kommunale planer, koordinere planprosesser i kommunene, rullering av planstrategier samt koordinere byggesaksbehandling i samarbeidskommunene. 

Arbeidet i det regionale plankontoret skal foregå i tett samarbeid med planressurser i samarbeidskommunene. Kommuneplanleggeren i Porsanger kommune vil derfor også jobbe tett opp mot dette oppgavefellesskapet.

Det kan lønne seg å bo i Finnmark!

Visste du at som kollega i vår kommune så kan du få slettet opp til 30.000 kroner av studiegjelda din hvert år?

Eller at det fra august 2023 er gratis barnehage

Barn går som regel i barnehage i 5 år før de starter på skolen. Ved å spare 3050,- i elleve måneder i 5 år ender regnestykket på svimlende 167.750 kr!

For ikke å nevne finnmarksskatten (Finnmarksfradraget) og generelt lavere strømregning enn det familier sør har måttet stri med det siste året.

Det er mange økonomiske fordeler med å bli vår kollega her i nord Og er du ellers vant til en travel by-hverdag vil du oppdage at ved å flytte til en bygd i Finnmark får man bedre tid i hverdagen. 

Har man bil bruker man minimalt med tid til logistikk mellom jobb, barnehage, butikk og fritidsaktiviteter. 

Her tillater man seg å bli oppgitt hvis man må vente på at hele fire (!) biler skal passere i et kryss før man kan kjøre ut

Arbeidsoppgaver:

 • Ledelse og rådgivning i prosesser ved utarbeidelse og revidering av kommunale planer
 • Forvaltning av kommunale areal- og samfunnsplaner (ved bruk av Norkart sin arealplaner.no og Framsikt planmodul) Saksbehandling av arealplaner, herunder private reguleringsplaner og områdereguleringer
 • Koordinere og saksforbrede kommunal planstrategi, samfunnsplaner, herunder samfunnsdel, kommunedelplaner, temaplaner og virksomhetsplaner for Porsanger kommune i samarbeid med eksterne og interne planressurser.
 • Bistå ved anskaffelser av konsulenttjenester knyttet til planoppgaver
 • Bidra aktivt inn i oppgavefellesskapet i Midt-Finnmark. Medvirke til å utarbeide retningslinjer og arbeidsrutiner for kommunal planlegging i samarbeidskommunene. Medvirke til lokalt og regionalt samarbeid og utvikling av planfaglig miljø i Midt-Finnmark

Organisasjonen er under utvikling og andre oppgaver og ansvar kan tillegges stillingen.

Er dette interessant? Ta gjerne kontakt!

Hugo Kjelseth i Kjelseth rekruttering og rådgivning bistår Porsanger kommune med denne rekrutteringen. 

Ta gjerne kontakt med han for en uforpliktende prat, på 915 33 450!

Hvem er du og hva kan du?

Vi søker primært kandidater med høyere utdanning på bachelor– eller masternivå. 

Gjerne innenfor arealplanlegging, by- og regionplanlegging, samfunnsgeografi eller samfunnsvitenskap. Arkitekter og naturforvaltere med planfag i utdanningen, eller andre relevante utdanninger kan også komme i betrakting.

Nyutdannet? Ferdig våren 2024? Vi ønsker deg velkommen til å søke!

Lang relevant arbeidserfaring innen kommuneplanlegging kan kompenseres for manglede fullført utdanning.

Videre søker vi kandidater som har:

 • Kunnskap om plan og medvirkningsprosesser
 • God digital kompetanse og gode språkkunnskaper, både skriftlig og muntlig
 • God kommunikasjon, samarbeidsevner og rolleforståelse i spennet mellom politikk, administrasjon og publikum. Selvstendighet og god gjennomføringsevne

Vi ser etter kollegaer som:

 • Er faglig nysgjerrig, kreativ og kvalitetsbevisst. Det er positivt om du har et bredt samfunnsperspektiv og engasjement for god stedsutvikling.
 • Har en serviceinnstilt imøtekommende holdning og gode evner til samarbeid og kommunikasjon internt og eksternt. Du opptrer tillitsvekkende, viser åpenhet og respekt – og gir rom for forskjellighet både overfor kolleger, politikere og innbyggere.
 • Viser lojalitet til de beslutninger som blir tatt og de målene som settes

Alle ansatte i Porsanger kommune skal medvirke til kontinuerlig forbedring i sitt arbeid gjennom å omsette kommunens verdier i praksis: Samspill, Tillit, Respekt, Åpenhet og Lojalitet.

Vi kan tilby:

 • En variert og spennende arbeidshverdag med faglige utviklingsmuligheter Lønn etter avtale
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger (KLP)
 • Fleksibel arbeidstid
 • Fast ansatte i Porsanger kommune har mulighet til å gå på samisk kurs i arbeidstiden
 • Porsanger kommune er behjelpelig med å skaffe bolig

En rekke økonomiske fordeler som bosatt i Finnmark, blant annet sletting av studielån, gratis barnehage og lavere skatt!


For spørsmål om stillingene, kontakt gjerne 

 • sektorleder Roger Martinussen på 465 03 948 / e-post
 • rekrutteringsrådgiver Hugo Kjelseth på på 915 33 450 / e-post

Søknadsfrist: 14. februar

Send søknad enkelt i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS