STILLING LEDIG:

Lakselv er kommunesenteret i Porsanger, midt i Finnmark og innerst i fjorden.
Lakselv er kommunesenteret i Porsanger, midt i Finnmark og innerst i fjorden.

5000 kvadratkilometer trenger deg: Porsanger kommune søker arealplanlegger

Ønsker du å bidra til en bærekraftig forvaltning, attraktiv stedsutvikling, næringsutvikling og bidra til å skape gode boligområder for dagens og fremtidens generasjoner?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Porsanger kommune

Stillingstittel: Arealplanlegger

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Lakselv

Søknadsfrist: 14. februar

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vi ønsker deg som vår nye kollega!

Å jobbe i Porsanger kommune er en fantastisk mulighet for de som ønsker en meningsfull og givende karriere. Med sin vakre natur og rike kulturarv tilbyr kommunen en unik livsstil og et arbeidsmiljø som få andre steder kan matche.

Porsanger kommune er en spennende kommune midt i Finnmark med gode muligheter for vekst og utvikling. Lakselv er regionsenter i Midt Finnmark. Som vertskommune for et forsvar under oppbygging, har vi i dag i underkant av 4 000 innbyggere og forventer flere i årene som kommer. Vi er en trespråklig kommune med norsk, samisk og kvensk som offisielt anerkjente språk. I tillegg har vi innbyggere fra mange ulike nasjoner.

Porsanger kommune verdsetter sine ansatte og du kan være med på å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet og bidra til å utvikle tjenester og tiltak som er til beste for innbyggerne.

I tillegg kan du også nyte godt av det vakre landskapet og mangfoldige friluftsmuligheter som Porsanger har å by på. Med fjell, fjorder og vidder rett utenfor døren, er det et paradis for naturelskere og frilufts entusiaster.

Alt i alt, jobbe i Porsanger kommune gir deg muligheten til å kombinere en meningsfull karriere med en unik livsstil, samtidig som du bidrar til å utvikle og styrke et nært og inkluderende samfunn.

Velkommen skal du være!

Om svaret er JA... Da er du den vi søker etter!

Porsanger kommune har ledig en 100% fast stilling som arealplanlegger. Stillingen er organisatorisk plassert i sektor for kommunalteknikk og samfunnsutvikling og rapporterer til sektorleder.

Hva går jobben ut på?

Porsanger kommune søker med dette etter en arealplanlegger som i hovedsak skal jobbe med å legge til rette for bærekraftig forvaltning av arealressursene i kommunen. 

Attraktiv stedsutvikling, næringsutvikling, offentlige formål og gode boligområder er fokusområder.

Faggruppen plan vil bestå av en kommuneplanlegger og en arealplanlegger. Avdelingen samfunnsutvikling omfatter områdene overordnet planlegging (kommuneplan m.m.) reguleringsplaner, landbruk, miljø og naturforvaltning, samt vannområdekoordinator.

Kommunene Gamvik, Lebesby, Nordkapp og Porsanger har vedtatt etablering av Midt-Finnmark plan og utviklingskontor, som skal være et oppgavefelleskap innenfor plan og byggesaksbehandling for kommunene i samarbeidet. 

Oppgavefelleskapet skal blant annet utvikle og sikre godt kunnskapsgrunnlag for kommunale planer, koordinere planprosesser i kommunene, rullering av planstrategier samt koordinere byggesaksbehandling i samarbeidskommunene. 

Arbeidet i det regionale plankontoret skal foregå i tett samarbeid med planressurser i samarbeidskommunene. Arbeidet som arealplanlegger vil innebære samarbeid med Midt Finnmark plankontor, fagmiljøer i kommuneorganisasjonen i Porsanger kommune samt administrativ og politisk ledelse. 

Arealplanlegger i Porsanger kommune vil derfor også på sikt jobbe tett opp mot dette oppgavefellesskapet.

Det kan lønne seg å bo i Finnmark!

Visste du at som kollega i vår kommune så kan du få slettet opp til 30.000 kroner av studiegjelda din hvert år?

Eller at det fra august 2023 er gratis barnehage

Barn går som regel i barnehage i 5 år før de starter på skolen. Ved å spare 3050,- i elleve måneder i 5 år ender regnestykket på svimlende 167.750 kr!

For ikke å nevne finnmarksskatten (Finnmarksfradraget) og generelt lavere strømregning enn det familier sør har måttet stri med det siste året.

Det er mange økonomiske fordeler med å bli vår kollega her i nord Og er du ellers vant til en travel by-hverdag vil du oppdage at ved å flytte til en bygd i Finnmark får man bedre tid i hverdagen. 

Har man bil bruker man minimalt med tid til logistikk mellom jobb, barnehage, butikk og fritidsaktiviteter. 

Her tillater man seg å bli oppgitt hvis man må vente på at hele fire (!) biler skal passere i et kryss før man kan kjøre ut

Arbeidsoppgaver:

 • Medvirkning i utarbeidelse og revidering av kommuneplanens samfunnsdel og arealdel
 • Behandle område- og detaljplaner etter plan- og bygningsloven. Dette innebærer langsiktig planleggingsarbeid hvor det samtidig stilles krav til fremdrift, leveranse og resultater på kort sikt.
 • Inneha en del grunnforvalter roller i form av kjøp, salg og utleie av arealer, samt oppfølging av festekontrakt i henhold til tomtefestelovens bestemmelser.
 • Dialog med eksterne aktører som innbyggere, konsulenter og regionale myndigheter.
 • Utarbeidelse av saksfremlegg til politisk behandling.
 • Andre oppgaver innenfor fagområdene.
 • Informere, veilede og yte service til publikum.

For å sikre helhetlige og bærekraftige løsninger samarbeider alle i avdelingen på tvers av fagfelt. Organisasjonen er under utvikling og andre oppgaver kan tillegges stillingen.

Er dette interessant? Ta gjerne kontakt!

Hugo Kjelseth i Kjelseth rekruttering og rådgivning bistår Porsanger kommune med denne rekrutteringen. 

Ta gjerne kontakt med han for en uforpliktende prat, på 915 33 450!

Hvem er du og hva kan du?

Vi søker primært kandidater med relevant utdanning – men den kan være fra forskjellige fag og retninger: 

For eksempel by- og arealplanlegging / arkitektur / landskapsarkitektur / samfunnsplanlegging / master i eiendom / jordskiftekandidat fra høyskole eller universitet, primært som arealplanlegger eller naturforvalter.

Nyutdannet? Ferdig våren 2024? Vi ønsker deg velkommen til å søke!

Dokumenterte resultater og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning

Videre søker vi kandidater som har: 

 • Kunnskap om offentlig forvaltning og Plan– og bygningsloven
 • God digital kompetanse og gode språkkunnskaper, både skriftlig og muntlig
 • God kommunikasjon, samarbeidsevner og rolleforståelse i spennet mellom politikk, administrasjon og publikum. Selvstendighet og god gjennomføringsevne

Du har gjerne også

 • Erfaring med kommunal planlegging og arealplanlegging. Prosess- og prosjekterfaring
 • GIS- kompetanse/erfaring
 • Erfaring med budsjetter og god økonomiforståelse

Under ellers like vilkår vil søkere som behersker samisk språk foretrekkes

Vi ser etter kollegaer som:

 • Er faglig nysgjerrig, kreativ og kvalitetsbevisst. Det er positivt om du har et bredt samfunnsperspektiv og engasjement for god stedsutvikling.
 • Har en serviceinnstilt imøtekommende holdning og gode evner til samarbeid og kommunikasjon internt og eksternt. Du opptrer tillitsvekkende, viser åpenhet og respekt – og gir rom for forskjellighet både overfor kolleger, politikere og innbyggere. 
 • Viser lojalitet til de beslutninger som blir tatt og de målene som settes

Alle ansatte i Porsanger kommune skal medvirke til kontinuerlig forbedring i sitt arbeid gjennom å omsette kommunens verdier i praksis: Samspill, Tillit, Respekt, Åpenhet og Lojalitet.

Vi kan tilby:

 • En variert og spennende arbeidshverdag med faglige utviklingsmuligheter Lønn etter avtale
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger (KLP)
 • Fleksibel arbeidstid
 • Fast ansatte i Porsanger kommune har mulighet til å gå på samisk kurs i arbeidstiden
 • Porsanger kommune er behjelpelig med å skaffe bolig

En rekke økonomiske fordeler som bosatt i Finnmark, blant annet sletting av studielån, gratis barnehage og lavere skatt!


For spørsmål om stillingene, kontakt gjerne 

 • sektorleder Roger Martinussen465 03 948 / e-post
 • rekrutteringsrådgiver Hugo Kjelseth på på 915 33 450 / e-post

Søknadsfrist: 14. februar

Send søknad enkelt i vårt skjema:

 
Powered by Labrador CMS