Heia Nord-Norge rekrutterer:

Viktig jobb i regionsenteret: Sortland kommune søker landmåler / ingeniør geodata

Ønsker du å bli en del av et attraktivt lokalsamfunn i stadig utvikling?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Sortland kommune

Stillingstittel: Landmåler / ingeniør

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist: 2. juni

Send søknad her

Sortland kommune

Midt i Vesterålen finner du Sortland, en by med et optimistisk næringsliv. Som handelssentrum for hele regionen, kan du nyte godt av servicetilbud og fasiliteter som kan måle seg med utvalget i større byer.

Med det spenstige utvalget av kultur-, idretts og fritidsaktiviteter, vil du garantert finne noe som passer deg, liten og stor. Full barnehagedekning og et godt tilbud i videregående skole gjør livet enklere.

Byen er omkranset av den vakre og ville vesterålsnaturen, en oase for alle typer friluftsliv, fra nærhet til marka til spektakulære opplevelser til fjells og i havgapet.

Sortland kommune har ca.1000 ansatte og er Vesterålens største arbeidsplass.

Vil du vite mer, se vår hjemmeside sortland.kommune.no eller ta kontakt med oss.

Som regionsenteret i Vesterålen opplever Sortland kommune stor vekst. Det betyr mange små, store og spennende saker for vår geodataavdeling.

Vi søker nå en ny kollega, og kan til en viss grad tilpasse stillingen til din kompetanse og bakgrunn:

Vi søker gjerne en autorisert landmåler eller noen som er kvalifisert for det – eller en med lignende kompetanse på GIS/geodata

Kan du krysse av på flere, er du selvsagt aktuell.

Om enheten og avdelingen:

Enhet Plan og forvaltning består av fire fagavdelinger; Geodata, Naturforvaltning, Byggesak og Plan, med totalt 19 stillinger.

På avdelingen for Geodata, vil det være totalt fem ansatte inkludert en fagkoordinator. 

Enhet Plan og forvaltning er en sammensatt gruppe ansatte med ulik faglig og geografisk bakgrunn, høy kompetanse og variert erfaring. Vi legger vekt på kompetansedeling og samarbeid på tvers av fagfelt. Her er det gode muligheter for erfaringsdeling og faglig utvikling!

Nysgjerrig? Hør mer i vår podkast om teknisk!

Hva går jobben ut på?

I ansvarsområdet inngår blant annet registrering og måling av eiendommer, forvaltning av kommunens GIS-systemer, samt vedlikehold og publisering av kart.

Geodata skal yte god service, og levere effektive og gode tjenester til kommunens ansatte, innbyggere og næringsliv. Dette får vi til ved en løpende utvikling av moderne løsninger med god tilgjengelighet.

Som ingeniør på GIS og oppmåling kan vi love deg et godt fagmiljø, mange interessante arbeidsoppgaver og en kontinuerlig satsning på nye elektroniske verktøy.

Vi bruker blant annet GISLINE, ArcGIS, FME og Pix4D samt Trimble GPS-utrustning ved oppmåling, og DJI droner ved kartlegging. Avdelingen har egen oppmålingsbil.

Arbeidsoppgaver og ansvar vil til en viss grad tilpasses din kompetanse, og kan blant annet omfatte:

 • Gjennomføre oppmålingsforretninger og matrikkelføring
 • Oppgaver innen datafangst og GIS, utvikle applikasjoner innen våre verktøy
 • Forvaltning av FKB-data og DOK
 • Støtte andre avdelinger med rådgivning, beslutningsgrunnlag, analyser, 3D-modellering og dronefotografering
 • Faglig utvikling av avdelingens løsninger og tjenester

Hvem er du og hva kan du?

Vi søker primært kandidater med utdanning på master-/bachelornivå innenfor relevante fagfelt. Du har gjerne autorisasjon som landmåler, eller en bakgrunn som gir mulighet for autorisasjon.

Vi kan også være interessert i GIS-ingeniør / annen kompetanse og erfaring på geodata og eiendom.

For å lykkes i jobben, må du også ha:

 • Gode formuleringsevner både skriftlig og muntlig
 • Gode IT-kunnskaper
 • Førerkort klasse B

Vi søker også en kollega som:

 • Har gode kommunikasjonsferdigheter og samarbeidsevner
 • Er effektiv og løsningsorientert
 • Har interesse for faglig utvikling av avdelingen

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Det stilles krav til gode norskkunnskaper, skriftlig og muntlig, ved ansettelse. Dersom det kan trekkes tvil om søker har de nødvendige norskkunnskaper, skal vedkommende kunne dokumentere sin kunnskap ved språkprøvebevis minimum bestått nivå B2.

5 gode grunner til å jobbe på teknisk og samfunnsutvikling i Sortland:

1. EN TRYGG JOBB: I det som for mange er usikre tider, er det lite som er så sikkert som fast jobb i en kommune som vokser. Lønna er forhåpentligvis konkurransedyktig. Og pensjonen er veldig god.

2. WORK LIFE BALANCE: Som ansatt i offentlig sektor er det ordnede former, i kombinasjon med fleksitid og fleksibilitet. Det betyr at du kan ta hjemmekontor og gå på fjellet etter lunsj, når det passer.

3. VIKTIGE OPPGAVER: Akkurat nå kommer du til en arbeidsplass og en kommune hvor det skjer mye. Du får være med å bygge eller saksbehandle prosjekter som betyr noe for hverdagen til folk som bor her.

4. TEKNOLOGI PÅ TEKNISK: Flere enheter på teknisk og samfunnsutvikling er stadig lengre framme teknologisk. Detr inkluderer blant annet droner, varmesøkende kameraer og andre verktøy på byggeplassen.

5. LIVET I BLÅBYEN: Vesterålen og Sortland møter deg med en fantastisk natur, uendelig friluftsliv og levende nordlendinger. Men også kulturtilbud, spisesteder, trening, crossfit og Nord-Norges kanskje fineste badstu.

Vi kan tilby

En utfordrende og interessant stilling med mange utviklingsmuligheter, i et faglig godt, hektisk og positivt arbeidsmiljø. Her får du også mulighet for kompetansepåfyll, videreutdanning og kurs.

 • Vi har fleksibel arbeidstid og muligheter for hjemmekontor etter avtale
 • Konkurransedyktig lønn
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger i KLP

Velkommen som søker!


For spørsmål om stillingen, kontakt gjerne:

 • enhetsleder plan og forvaltning, Silje Rognlien Brekke på 95264399

eller en av våre rådgivere i Heia Nord-Norge:

Søknadsfrist: 2. juni

Send søknad enkelt i vårt skjema:

 

Tilsettingsvilkår:

Søkere som mener de har fortrinnsrett til utvidelse/fast stilling må anmerke dette i søknaden. Arbeidstakere tilsettes i Sortland kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Prøvetiden er 6 måneder i faste stillinger.

Generelt:

Med utgangspunkt i politisk vedtatt "Handlingsplan for likestilling og mot diskriminering", oppfordrer Sortland kommune alle kvalifiserte kandidater til å søke stilling i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Sortland kommune vil ved eventuell ansettelse av søkere med redusert funksjonsevne bidra til å legge forholdene til rette.

Det gjøres oppmerksom på at navnet på en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om at navnet blir unntatt offentlighet. Ønsker du unntatt offentlighet må det begrunnes, jf. offentleglova § 25, andre ledd. Du varsles dersom ønsket ikke kan tas til følge.

Powered by Labrador CMS